Anayasa Komisyonu

Anayasa Komisyonu

Son dakika anayasa komisyonu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan anayasa komisyonu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını anayasa komisyonu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Anayasa Komisyonu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan anayasa komisyonu gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.187 anayasa komisyonu haberi bulunmuştur. Tüm anayasa komisyonu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bursa'da AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti 2’şer vekil çıkardı
Bursa'da AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti 2’şer vekil çıkardı Bursa'da, 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde AK Parti 10, CHP 6, MHP ve İYİ Parti ise 2’şer milletvekili çıkardı.
15.05.2023 Gündem
İbrahim Kalın: Olumlu katkı yapılmaz ise tahıl sevkiyatı durabilir
İbrahim Kalın: Olumlu katkı yapılmaz ise tahıl sevkiyatı durabilir Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, tahıl koridoru anlaşmasının uzatılmasıyla ilgli, "5 Mayıs’ta yapılacak toplantı son derece önemli. Çünkü eğer bir olumlu katkı yapılmaz ise 18 Mayıs’ta tahıl sevkiyatı durabilir" dedi.
3.05.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu'ndan sert tepki: Hava sahamızı kapattık
Bakan Çavuşoğlu'ndan sert tepki: Hava sahamızı kapattık Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dış politika başlıklarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya, İran ve Esed rejimi ile dışişleri bakanları düzeyindeki toplantının 10 Mayıs'ta Moskova'da olabileceğini söyledi. Öte yandan Çavuşoğlu, teröristler için Nemesis anıtının yapılması konusunda, "Ermenistan uçaklarına hava sahamızı kapattık." dedi.
3.05.2023 Gündem
TBMM Başkanı Şentop: Erdoğan'ın adaylığında hukuken sorun yok
TBMM Başkanı Şentop: Erdoğan'ın adaylığında hukuken sorun yok TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına ilişkin, "Bu konuda hukuken hiçbir sorun yok. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci defa adaylığı söz konusudur. Çünkü iki defa adaylık hakkı veren 101'inci madde 30 Nisan 2018'de yürürlüğe girmiştir" dedi.
28.03.2023 Gündem
Akşener'in İmamoğlu planı ortaya çıktı! İşte 6'lı Masa'nın ortak adayı...
Akşener'in İmamoğlu planı ortaya çıktı! İşte 6'lı Masa'nın ortak adayı... Seçim tarihinin 14 Mayıs olarak işaret edilmesinin ardından gözler 6'lı Masa'nın cumhurbaşkanı adayına çevrildi. Bu süreçte ise tüm gözler aday olması muhtemel isimlere çevrilirken, Akşener'in İmamoğlu planı ve Kılıçdaroğlu’nun adaylık hamlesi ortaya çıktı.
25.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin zengin kültür iklimini tek tipleştiren mahalle baskısını reddediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin zengin kültür iklimini tek tipleştiren mahalle baskısını reddediyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür Bakanlığı Özel Ödülleri töreninde yaptığı açıklamada, "Uzun yıllar boyunca kültür sanat camiamızı esir alan, Türkiye'nin zengin kültür iklimini tek tipleştiren mahalle baskısını reddediyoruz." ifadelerini kullandı.
24.01.2023 Gündem
Başörtüsüne ilişkin hüküm Anayasa Komisyonu’nda kabul edildi
Başörtüsüne ilişkin hüküm Anayasa Komisyonu’nda kabul edildi Başörtüsüne anayasal güvence getiren Anayasa değişikliği teklifi TBMM Anayasa Komisyonu’nda kabul edildi.
24.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı başladı
Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı başladı Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi ve İsveç'teki provokatif eylemler toplantıda ele alınacak.
23.01.2023 Gündem
Gözler Kabine toplantısına çevrildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni müjdenin detaylarını açıklayacak
Gözler Kabine toplantısına çevrildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni müjdenin detaylarını açıklayacak Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi için gözler Beştepe'de olacak. Paketin kapsamı ve ayrıntıları Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı'nda ele alınacak. İsveç'te peş peşe yaşanan skandal eylemler de Kabine'nin bir diğer önemli gündem maddesi olacak.
22.01.2023 Ekonomi
Başörtüsü teklifi komisyonda görüşülmeye başlandı
Başörtüsü teklifi komisyonda görüşülmeye başlandı Başörtüsü ve aileye ilişkin anayasa değişikliği teklifi Meclis Anayasa Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı.
19.01.2023 Gündem
Başörtüsü düzenlemesi teklifi, perşembe komisyonda görüşülecek
Başörtüsü düzenlemesi teklifi, perşembe komisyonda görüşülecek AK Parti'nin TBMM Başkanlığı'na sunduğu başörtüsü düzenlemesine ilişkin anayasa değişikliği teklifi, perşembe günü Anaya Komisyonu'nda ele alınacak.
16.01.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: 1 mil dahi kara suyu genişlemesine izin vermeyiz
Bakan Çavuşoğlu: 1 mil dahi kara suyu genişlemesine izin vermeyiz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Son günlerde, Yunan basınında özellikle Girit'in çevresinde kara sularının 12 mile çıkarılacağına dair haberler var. Bizim bu konudaki tutumumuz net. Değil 12, Ege'de 1 mil dahi kara suyu genişlemesine izin vermeyiz. Meclis'imizin bu konuda 1995'de aldığı karar nettir ve halen geçerlidir" dedi.
29.12.2022 Dünya
Bakan Bozdağ: Anayasa değişikliği teklifini haftaya TBMM'ye sunacağız
Bakan Bozdağ: Anayasa değişikliği teklifini haftaya TBMM'ye sunacağız Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Anayasa değişiklik teklifini muhtemelen önümüzdeki hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunacağız. Ben diğer partilerin de değişiklik önerilerini gördükleri zaman destek verme ihtimallerini çok yüksek görüyorum. Muhalefet partilerinden umutluyum" dedi.
16.11.2022 Gündem
Cumhuriyetin kaçıncı yılı, cumhuriyet ne zaman ilan edildi? Cumhuriyetin 100. yılı ne zaman?
Cumhuriyetin kaçıncı yılı, cumhuriyet ne zaman ilan edildi? Cumhuriyetin 100. yılı ne zaman? Cumhuriyetin 100. yılı ne zaman, cumhuriyetin kaçıncı yılı 2022? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hazırlıkları devam ediyor. Meclis 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'i ilan etti. Bu yıl Cumhuriyet Bayramı cumartesi gününe denk geliyor. Peki, cumhuriyet ne zaman ilan edildi?
27.10.2022 Gündem
28 Ekim saat kaçtan sonra tatil? 29 Ekim tatili kaç gün 2022, saat kaçta başlar?
28 Ekim saat kaçtan sonra tatil? 29 Ekim tatili kaç gün 2022, saat kaçta başlar? 28 Ekim’de tatil saat kaçta başlıyor, 29 Ekim tatili saat kaçta başlar? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, coşkuyla kutlanacak. Cumhuriyet Bayramı'nın yaklaşmasıyla tatil araştırması da başladı. 29 Ekim milli bayram olduğundan tatil olacak. Cumhuriyet Bayramı’ndan bir gün önce ise yarın gün tatil edilecek.
27.10.2022 Gündem
28 Ekim resmi tatil mi, 28 Ekim yarım gün mü? Okullar, hastaneler, kamu kurum ve kuruluşlar öğleden sonra tatil mi?
28 Ekim resmi tatil mi, 28 Ekim yarım gün mü? Okullar, hastaneler, kamu kurum ve kuruluşlar öğleden sonra tatil mi? 28 Ekim tatil mi, yarım gün mü? Cumhuriyet Bayramı heyecanla bekleniyor. 29 Ekim’in resmi tatil olması vatandaşların 28 Ekim'in de tatil olup olmadığını sorgulamasına neden oldu.
24.10.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kıbrıs açıklaması: Dört bir yandan sağlama almamız lazım
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kıbrıs açıklaması: Dört bir yandan sağlama almamız lazım Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin başörtüsü konusuyla ilgili kanun teklifi vermesini 'samimiyetsiz' bularak anayasa değişikliği şeklinde karşı teklif verdiklerini belirterek 'Farkında olmadan bize pas attı bizim de golü atmamız lazım." dedi. Erdoğan, ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki ambargo ve silah kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'İlk işimiz İHA’ları, SİHA’ları Kuzey Kıbrıs’a yerleştirdik. Şu anda İHA ve SİHA’larımız oradalar' dedi.
7.10.2022 Siyaset
AK Parti'de başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliği mesaisi
AK Parti'de başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliği mesaisi AK Parti'nin hukukçu kurmayları, başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliği çalışmaları için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığında bir araya geldi.
6.10.2022 Siyaset
Mustafa Şentop kimdir, nereli, kaç yaşında? TBMM Başkanı Mustafa Şentop hangi partiden?
Mustafa Şentop kimdir, nereli, kaç yaşında? TBMM Başkanı Mustafa Şentop hangi partiden? TBMM Başkanı Mustafa Şentop koronavirüse yakalandı. Twitter'dan açıklama yapan Şentop, "KKTC Meclis Başkanı Sayın Zorlu Töre ve beraberindeki heyetle yapmayı planladığımız görüşmeyi, Covid testim pozitif çıktığı için telefonla gerçekleştirdik" dedi. Peki, Mustafa Şentop kimdir, nereli, kaç yaşında? TBMM Başkanı Mustafa Şentop hangi partiden?
10.09.2022 Gündem
Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş Suriye açıklaması: Diyalog için şart olmaz
Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş Suriye açıklaması: Diyalog için şart olmaz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'deki son durum, İsrail ile normalleşme süreci ve Rumların doğalgaz keşfine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
23.08.2022 Dünya
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan flaş Suriye açıklaması!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan flaş Suriye açıklaması! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Çavuşoğlu Suriye meselesiyle ilgili konuşarak, "Elimiz kolumuz bağlı kalamayız. Bugüne kadar yaptığımız harekatlarda kimseden icazet almadık doğrusu. Almayız da" dedi.
21.07.2022 Siyaset
Binali Yıldırım: Enflasyona karşı vatandaşı korumak görevimiz
Binali Yıldırım: Enflasyona karşı vatandaşı korumak görevimiz AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, enflasyonla mücadeleye ilişkin "Amacımız, enflasyona karşı mücadelede vatandaşlarımızın yanında olmak. Enflasyon belli ki biraz zaman alacak ama o süre içinde enflasyona karşı vatandaşı korumak da görevimiz" dedi. 
5.07.2022 Siyaset
PKK/YPG destekçisi milletvekili, İsveç Dışişleri Bakanı hakkında suç duyurusu!
PKK/YPG destekçisi milletvekili, İsveç Dışişleri Bakanı hakkında suç duyurusu! Terör örgütü YPG/PKK destekçisi bağımsız milletvekili Amineh Kakabaveh, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde hakkında Finlandiya ve Türkiye ile imzaladığı ortak memorandum nedeniyle Anayasa Komisyonu’na suç duyurusunda bulundu.
4.07.2022 Dünya
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan İran açıklaması: Her zaman karşı olduk!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan İran açıklaması: Her zaman karşı olduk! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile görüşmesine ilişkin, "Güvenlik iş birliği gibi bu konuları da bugün gözden geçirdik. Somut beklentilerimizi de paylaştık. Bu konuda birlikte çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Çünkü terör hepimizin ortak düşmanı” dedi.
27.06.2022 Siyaset
Seçim kanunu yarın Mecliste görüşülmeye başlanacak
Seçim kanunu yarın Mecliste görüşülmeye başlanacak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Anayasa Komisyonu’nda kabul edilen Milletvekili Seçimi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin yarın TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlanacağını açıkladı.
28.03.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Anayasa Komisyonu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki anayasa komisyonu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.