Ananas

Ananas

Son dakika ananas haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ananas ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ananas haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ananas

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ananas gelişmeleri de dahil olmak üzere 288 ananas haberi bulunmuştur. Tüm ananas haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aziz Yıldırım'dan Dursun Özbek'e sert yanıt
Aziz Yıldırım'dan Dursun Özbek'e sert yanıt Fenerbahçe Kulübü eski başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in bugün yaptığı açıklamalara yazılı bir metin paylaşarak cevap verdi. Yıldırım yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe camiası, Dursun Özbek ve benzerleri korkup, sinerken, onların suyuna giderken FETÖ'ye savaş açmış ve kazanmış bir camiadır. O gün FETÖ'nün değirmenine su taşıyanlar malumdur. Bunlar arasında Galatasaray'ın eski başkanları ve mensupları da vardır. FETÖ'ye karşı verilen mücadelede ortada olmayan bu kişiler benim nazarımda FETÖ yandaşıdır" dedi.
27.02.2024 Futbol
Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi...
Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi... Karbonhidrat, hem canlıların yapısına katılan hem de enerji veren bileşenlerdir. Doğada bulundukları gibi vücudun ana enerji kaynağı olarak da bilinirler.
26.01.2024 Yaşam
Serotonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Serotonin Barındıran Gıdalar Listesi...
Serotonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Serotonin Barındıran Gıdalar Listesi... Serotonin, mutluluk hormonu olarak da bilinen ve vücutta doğal olarak üretilen bir kimyasaldır. Serotoninin %90'a bağırsaklarda %10'u ise beyinde bulunur.
5.01.2024 Sağlık
C Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok C Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
C Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok C Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... C vitamini bağışıklık sistemi ile ilgili olduğundan zinde kalmak ve hastalıklardan korunmak için alınmalıdır. Birçok meyve ve sebzede c vitamini olduğundan besinlerden alınması mümkündür.
5.01.2024 Sağlık
Triptofan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Triptofan Barındıran Gıdalar Listesi...
Triptofan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Triptofan Barındıran Gıdalar Listesi... Triptofan insan vücudu tarafından üretilmeyen ve öncelikle bitki bazlı ya da hayvansal bazlı protein kaynaklarından beslenme yoluyla elde edilen bir amino asittir.
4.01.2024 Sağlık
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi...
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi... Vitamin, vücuda bağışıklık kazandırır ve gıdalardan alınması gerekir. Kan hücrelerinin yapımından cilt hastalıklarının giderilmesine kadar vücudun büyük işleyişinde vitaminler yer alır. 
3.01.2024 Sağlık
Karın Ağrısı Nasıl Geçer? Karın Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Karın Ağrısı Nasıl Geçer? Karın Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Karın ağrısı, herkesin yaşadığı bir sağlık sorunudur. Karın ağrısının birçok çeşitli nedeni olabilir. Ağrının geçirilmesi için mutlaka öncelikle nedeni bilinmelidir. Karın ağrısının geçmesi için ilk akla gelen yöntem ise sıcak komprestir. Genelde kabızlık gibi problemlerden dolayı ortaya çıkan karın ağrıları için ılık su içilmesi de önerilir.
3.01.2024 Sağlık
Et Beni Nasıl Geçer? Et Beni Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Et Beni Nasıl Geçer? Et Beni Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Cilt üzerinde ve deri tabakasında oluşan et benleri çoğu zaman istenmeyen bir görünüme yol açmaktadır. Et beninden kurtulmak isteyenler için doğal pek çok tarif önerilmektedir. Cildin alt tabakasında oluşan yağ birikimlerinin toparlanmasından sonra meydana gelen bu ben şekli zaman içerisinde büyüme göstermektedir.
2.01.2024 Sağlık
Yunan mitolojisinde tanrıları ölümsüzleştiren, ölümlülerin tüketmesine izin verilmeyen yiyecek; Ambrosia! Hazırlaması sadece 5 dakika
Yunan mitolojisinde tanrıları ölümsüzleştiren, ölümlülerin tüketmesine izin verilmeyen yiyecek; Ambrosia! Hazırlaması sadece 5 dakika Efsanevi ve mitolojik hikayelerle ilişkilendirilen birçok bitki var. Bu bitkilerin şifa dağıttığına dair inançlar ise günümüze kadar varlığını sürdürmüştür. Antik Yunan mitolojisine göre, tanrılar ve tanrıçalar ambrosia ile beslendikleri için ölümsüz ve güçlüydüler. Bu efsanevi yiyeceğin kaynağı ve içeriği hakkında net bilgiler olmasa da mitolojik anlatılarda, ambrosia'nın tanrılar arasında paylaşılan bir nimet olduğu ve ölümlülerin bunu tüketmelerine izin verilmediği belirtilir. O tarif deşifre oldu, işte Ambrosia tarifi…
29.11.2023 Gündem
Melatonini yüzde 266 artırıyor, iki dilim yiyen uyuyakalıyor
Melatonini yüzde 266 artırıyor, iki dilim yiyen uyuyakalıyor Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için, uyku ve egzersiz kadar önemli bir diğer faktör de uyku. Uzmanlar, sağlıklı bir uyku uyuyabilmeniz için bazı besinleri tüketerek melatonin hormonunu desteklemeniz gerektiğini belirtiyor.
8.11.2023 Sağlık
Yazın serinlerken kilo almak zorunda değilsiniz! Dakikalar içerisinde yapılıyor
Yazın serinlerken kilo almak zorunda değilsiniz! Dakikalar içerisinde yapılıyor Günlük hayatta çok sık tükettiğimiz içeceklerden biri olan kahvenin yararları saymakla bitmez. Metabolizmayı hızlandırır, enerji verir, kalp sağlığını korur. Evde, ofiste, arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde ya da tek başımıza kahveyi, severek tüketiriz. Havaların ısınmasıyla beraber ise soğuk kahveye yönelim artar.
24.08.2023 Sağlık
Şifa sanılıyor ama kana karışarak zehir oluyor! Sakın bu şekilde yemeyin
Şifa sanılıyor ama kana karışarak zehir oluyor! Sakın bu şekilde yemeyin Yapılan araştırmalarda birçok hastalığın temelinde yanlış zamanda tüketilen meyve olduğu anlaşıldı. Uzmanlar yüzyıllardır zehir tükettiğimizi duyurdu. Korkunç gerçeği duyanlar ise şaşırdı. İşte meyvenin tüketim sırrı...
19.04.2023 Sağlık
11 Ekim BİM aktüel ürünler kataloğu! Bu hafta 11 Ekim BİM kataloğunda hangi ürünler indirimli? İşte 11 Ekim BİM kataloğu 2022 aktüel ürünler
11 Ekim BİM aktüel ürünler kataloğu! Bu hafta 11 Ekim BİM kataloğunda hangi ürünler indirimli? İşte 11 Ekim BİM kataloğu 2022 aktüel ürünler 11 Ekim BİM aktüel ürünler kataloğu için yapılan aramalar arttı. BİM’e gelen aktüel ürünleri yakından takip eden vatandaşlar 11 Ekim BİM aktüel ürünler neler, diye arama motorları üzerinden soğuluyorlar. BİM bu hafta; kozmetik ürünleriyle dikkat çekiyor. İşte 11 Ekim BİM kataloğu 2022 aktüel ürünler listesi…
11.10.2022 Ekonomi
Malezya kralı Ankara’da! Malezya Müslüman mı, Malezya’nın dini ne? Malezya’nın nüfusu, para birimi, ekonomisi…
Malezya kralı Ankara’da! Malezya Müslüman mı, Malezya’nın dini ne? Malezya’nın nüfusu, para birimi, ekonomisi… Malezya Kralı Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Şah, Başkan Erdoğan'ın davetine icabetle bugün Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirecek. Peki, Malezya Müslüman mı, Malezya’nın dini ne?
17.08.2022 Gündem
‘Eyyam-ı bahur’ kavuruyor! Uyarılar peş peşe geldi
‘Eyyam-ı bahur’ kavuruyor! Uyarılar peş peşe geldi Türkiye, yazın en sıcak günlerini yaşıyor. Güneyde sıcaklar 40 derecenin üzerine çıktı. Diğer bölgelerde de sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Uzmanlar 10.00-16.00 saatleri arasında güneşe maruz kalmamaları konusunda vatandaşları uyarıyor.
31.07.2022 Yaşam
İhracatı 7 milyon dolara ulaştı! Ülkeler sıraya girdi, yüzde 225...
İhracatı 7 milyon dolara ulaştı! Ülkeler sıraya girdi, yüzde 225... Türkiye, tropikal meyve ihracatını 2021 yılında yüzde 85 artırarak 13 milyon dolara çıkarırken, 2022 yılının ilk yarısında ise 7 milyon 857 bin dolarlık tropikal meyve ihracatı gerçekleştirildi.
24.07.2022 Ekonomi
Ayçiçeği yağı, çay, meyve! Marketlerin oyunu bozuldu
Ayçiçeği yağı, çay, meyve! Marketlerin oyunu bozuldu Marketlerin vatandaşı aldatmaya yönelik reklam ve indirim oyunları devam ediyor. Gelen şikâyetleri değerlendiren Reklam Kurulu, elinde olmayan ürünü satan zincir markete, sattığı ürünün siparişini iptal edip aynı ürünü daha pahalı satan sanal markete ceza yağdırdı. Bir zincir marketin mobil uygulaması üzerinden 5 litre ayçiçeği yağı alan tüketicinin siparişlerinin iptal edildiği, firmanın makul sayılabilecek bir süre ve miktarda söz konusu ürünü belirtilen fiyattan sunamayacağına veya tedarik edemeyeceğine ilişkin yeterli bilgiye sahip olmasına rağmen, tüketiciyi bu konuda uyarmaksızın ürünleri satışa sunduğu belirlendi.
19.07.2022 Ekonomi
24 Mayıs BİM kataloğu 2022! Bu hafta (Salı) BİM aktüel ürünler kataloğunda hangi ürünlerde indirim var? BİM 24 Mayıs 2022 kataloğu aktüel ürünler!
24 Mayıs BİM kataloğu 2022! Bu hafta (Salı) BİM aktüel ürünler kataloğunda hangi ürünlerde indirim var? BİM 24 Mayıs 2022 kataloğu aktüel ürünler! BİM aktüel ürünler kataloğunda yine birbirinden farklı ürünler indirimli fiyatlarıyla raflardaki yerini aldı. 24 Mayıs BİM kataloğunda bu hafta atıştırmalık ürünlere geniş yer verildi. Peki, Bu hafta BİM aktüel ürünler kataloğunda hangi ürünlerde indirim var? BİM 24 Mayıs 2022 kataloğu aktüel ürünler!
24.05.2022 Ekonomi
Kansızlığa karşı en etkili çözüm! Mutlaka bunu tüketin!
Kansızlığa karşı en etkili çözüm! Mutlaka bunu tüketin! Kansızlık ve kansızlığa bağlı olarak görülen demir eksikliğinin özellikle çocukların zihinsel gelişimi üzerinde geri dönülemez etkilere neden olduğunu söyleyen uzmanlar, besinlerden alınan demirin emilimi için C vitamininin şart olduğunu, bu sebeple meyve suyu tüketmenin çok önemli olduğunu belirtiyorlar.
28.03.2022 Sağlık
Hamilelikte beslenmeye dikkat! Hamile diyeti erken doğum riskini azaltıyor!
Hamilelikte beslenmeye dikkat! Hamile diyeti erken doğum riskini azaltıyor! Kadının doğal yaşam döngüsünün içerisinde doğurganlık da bulunuyor. Hamile bir kadının enerji ihtiyacının periyodik olarak arttığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak İnsel Aydın, “Hamilelik döneminde folik asit, demir, D vitamini ve kolajen takviyeleri ilk aydan itibaren kullanılabiliyor. Besin olarak enerji ihtiyacı ise altıncı aydan itibaren başlıyor. Bu dönemde ekstra bir kâse yoğurt veya 2 fazla köfte hamilenin ekstra kalori ihtiyacını karşılayabiliyor. Dolasıyla halk arasında sıklıkla kullanılan ‘iki canlısın sen, iki kişilik beslenmelisin’ söylemi toplumda yer edinmiş yanlış bir ifade. İdeal kilo ile hamile kalmak hem gebe hem de bebek sağlığı için oldukça önemli” dedi.
19.03.2022 Sağlık
Mutluluk hormonunu artırıyor, diyet için en doğru tercih! İşte serotonini yükselten besinler...
Mutluluk hormonunu artırıyor, diyet için en doğru tercih! İşte serotonini yükselten besinler... Mutluluk hormonu olarak bilinen serotonini artırıyor, ruh halini yükseltiyor ve diyet modeli için en iyi seçim olduğu belirtiliyor. Protein bakımından çok zengin, kandaki çeşitli amino asitlerin seviyesi artırıyor. Tam bir lif ve vitamin deposu, haftada en az bir porsiyon tüketilmesi öneriliyor. Balık, istiridye, ahtapot, kalamar, muz, ananas, erik, fındık, süt, hindi, ıspanak ve yumurta... Uzm. Dyt. Mine Özkazanç Akren, beyindeki serotonin sentezinin triptofan varlığına bağlı olduğuna dikkati çekerek “Sağlıklı yetişkinler günde kilo başına yaklaşık 5 mg L triptofan içeren besin tüketmelidir” dedi. Peki triptofan içeren besinler hangileridir? İşte Mutluluk hormonunu artıran deniz ürünleri ve diğer besinler...
19.01.2022 Sağlık
Sıvı diyeti nedir, nasıl yapılır? İşte kilo vermeyi hızlandıran sıvı diyeti listesi!
Sıvı diyeti nedir, nasıl yapılır? İşte kilo vermeyi hızlandıran sıvı diyeti listesi! Popüler diyetler arasında gösterilen sıvı diyeti fazla kilolardan kurtulmak isteyenlerin en çok tercih ettiği diyetlerden biri. Yalnızca beş gün ila iki hafta gibi kısa süreler için tercih edilen hızlandırıcı diyetlerden biri olan sıvı diyetinde tüketilecek gıdalar da önem taşıyor. Peki, Peki sıvı diyeti nedir, nasıl yapılır? Hızlı yağ yakmak ve ödemden kurtulmanızı sağlayacak sıvı diyet listesini sizler için derledik. İşte sıvı diyeti ile ilgili bilmeniz gerekenler…
12.01.2022 Sağlık
Kan sulandırıcı kullanırken bu meyve ve sebzeleri sakın yemeyin! Ölümcül iç kanamalara yol açıyor, çok tehlikeli...
Kan sulandırıcı kullanırken bu meyve ve sebzeleri sakın yemeyin! Ölümcül iç kanamalara yol açıyor, çok tehlikeli... Ölümcül kafa iç kanamalarına yol açıyor. Kan sulandırıcı kullanırken bu meyve ve sebzeleri tüketmemek gerekiyor. Doktorlar koronavirüsün kanı koyulaştırıcı etkisi nedeniyle başta aspirin olmak üzerekan sulandırıcı öneriyor. Ancak kan sulandırıcı kullanımının yanında bu besinlerin tüketilmemesi gerekiyor çünkü beklenmedik kanamalara yol açabiliyor. İşte kan sulandırıcı kullanırken tüketilmemesi gereken besinler...
3.12.2021 Sağlık
Metabolizmayı hızlandırıyor! Önemli etki
Metabolizmayı hızlandırıyor! Önemli etki Metabolizmanın vücudun yürüttüğü faaliyetlerin tümü olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Pınar Çoban Çinko, Metabolizma hızı, vücudunuzun çalışırken ne kadar enerji harcadığının göstergesidir. Yaşınız ne kadar genç olursa metabolizmanız da o kadar hızlı çalışır. Metabolizmanın daha hızlı çalışması, daha çok enerji harcanması demektir. Yaş aldıkça metabolizmanız da yaşlanır ve yavaşlar dedi.
2.12.2021 Sağlık
Mineral deposu mucize besin! Şişkinliği gideriyor, sindirim sistemini rahatlatıyor
Mineral deposu mucize besin! Şişkinliği gideriyor, sindirim sistemini rahatlatıyor Herkes tüketiyor ama bu faydalarını kimse bilmiyor. Sindirim sistemini rahatlatıyor, şişkinliği ortadan kaldırıyor. Zengin mineraller içeriyor. Sağlıklı görmeyi destekleyen A vitamini açısından çok zengin olan bu besin, osteoporoz ve artriti de önlüyor. Tam bir C vitamini deposu, sadece birkaç dilim yetiyor.
19.11.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Ananas ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ananas haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.