Nikel

Nikel

Son dakika nikel haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nikel ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nikel haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nikel

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nikel gelişmeleri de dahil olmak üzere 242 nikel haberi bulunmuştur. Tüm nikel haberleri aşağıda listelenmiştir.
NASA açıkladı! Uzay istasyonundan evin çatısına düştü
NASA açıkladı! Uzay istasyonundan evin çatısına düştü National Aeronautics and Space Administration (NASA), geçen ay Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Florida'da eyaletinde bir evin çatısına düşen gizemli nesnenin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) düşen bir parça olduğunu açıkladı.
16.04.2024 Gündem
Kalsedon Taşı Özellikleri Nelerdir? Kalsedon Taşının En Bilinen Faydaları...
Kalsedon Taşı Özellikleri Nelerdir? Kalsedon Taşının En Bilinen Faydaları... Kalsedon, kuvars ailesinin bir taşıdır ve geçmişi de Hitit dönemine kadar uzanır. Kalsedon taşı genelde beyaz renkte ve mumsu bir parlaklığa sahiptir.
8.02.2024 Yaşam
Meteor Taşı Özellikleri Nelerdir? Meteor Taşının En Bilinen Faydaları...
Meteor Taşı Özellikleri Nelerdir? Meteor Taşının En Bilinen Faydaları... Meteor taşı halk arasında göktaşı olarak da bilinmektedir. İnsanlar eski çağlardan beri meteor taşlarının iyileştirici enerjilerinden yararlanmaktadır.
3.02.2024 Yaşam
Pirit Taşı Özellikleri Nelerdir? Pirit Taşının En Bilinen Faydaları...
Pirit Taşı Özellikleri Nelerdir? Pirit Taşının En Bilinen Faydaları... Pirit taşı, günümüzde en önemli taş çeşitleri arasında yer alır. Pirit ya da Pyrite ismi verilen doğal taşının ismi, “ateş” anlamına gelen Yunanca “pyr” sözcüğünden gelir. Pirit, diğer bir sert yapılı malzemeye ya da metale çarpması halinde yangını başlatabilmek için gereken kıvılcımları yaratmak için kullanılabildiğinden bu doğal taşa bu isim verilmiştir.
29.01.2024 Yaşam
Göktaşı Nasıl Anlaşılır? Bir Taşın Göktaşı Olup Olmadığı Nasıl Belli Olur?
Göktaşı Nasıl Anlaşılır? Bir Taşın Göktaşı Olup Olmadığı Nasıl Belli Olur? Atmosfer sonrası sonsuz bir uzay boşluğu başlamaktadır Bu bağlamda gezegenlerin çevresinde boşlukta katı bir nesnenin koparak Dünya'ya düşmektedir. Göktaşı diğer bir ismi ise Meteorit olarak ifade edilmektedir.
29.01.2024 Gündem
Nikel Kullanım Alanları Nelerdir? Nikelin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Nikel Kullanım Alanları Nelerdir? Nikelin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Nikel, periyodik cetvelin 8. grubunda bulunur ve 1751 senesinde keşfedilmiştir. Günümüzde genellikle sanayi alanında kullanılan nikel uçak ve tren üretiminde de kullanılır.
27.01.2024 Yaşam
Altın Kullanım Alanları Nelerdir? Altının Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Altın Kullanım Alanları Nelerdir? Altının Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Yüzyıllar boyunca insanların gözlerini üzerinden alamadığı, parlak ve sarı rengiyle dikkat çeken altın ağır metaller kategorisine girmektedir. Geçiş metalleri grubuna mensup olan bu değerli madenin atom numarası 79'dur. Periyodik tablo içerisinde kendisine verilen sembol ise '' Au '' olarak belirlenmiştir. Ayrıca kolay kolay tepkimeye girmeme özelliği ile ne hava ne de suyla teması sonucundan hiçbir kararma yapmamaktadır.
5.01.2024 Yaşam
Mıknatıs Kullanım Alanları Nelerdir? Mıknatısın Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Mıknatıs Kullanım Alanları Nelerdir? Mıknatısın Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Sahip olduğu özellik nedeniyle birçok maddeyi kendisine çekme özelliğine sahip olan mıknatıs, hayatın birçok alanında kullanılabilmektedir. Mıknatıs; demir, nikel ve kobalt gibi maddeleri kendisine çekme işlemini gerçekleştirmektedir.
4.01.2024 Yaşam
5 Türk Lirası'nın basım kararı Resmi Gazete'de
5 Türk Lirası'nın basım kararı Resmi Gazete'de Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak basılacak olan madeni 5 Türk Lirası'na ilişkin detaylar Resmi Gazete'de yayımlandı. Toplamda 100 milyon adet basılacak 5 Türk Lirası'nın piyasadaki hacmi 500 milyon lira oldu.
31.10.2023 Ekonomi
Elektronik sigara okullara kadar indi! Aromatik ‘puff’ zehir saçıyor
Elektronik sigara okullara kadar indi! Aromatik ‘puff’ zehir saçıyor Elektronik sigara satışı 2008’den beri yasak. Ama yasağa uyulmuyor. Zararlı kimyasal maddeler içeren aromatik e-sigaralar internette ve piyasada satılıyor. ‘Ölüm tacirleri’, liseli öğrenciler de dahil insanları zehirliyor.
31.07.2023 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Togg'un Gemlik tesislerinde her 3 dakikada 1 araç üretiliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Togg'un Gemlik tesislerinde her 3 dakikada 1 araç üretiliyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gemlik’te SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni’nde konuştu.
24.04.2023 Gündem
Togg’da yeni hamle! Pazartesi günü başlıyor
Togg’da yeni hamle! Pazartesi günü başlıyor Togg ve Farasis Energy ortaklığında enerji depolama çözümleri geliştirmek üzere kurulan Siro Silk Roa Temiz Enerji Depolama Teknolojileri'ni Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü'nün inşaatına 24 Nisan Pazartesi günü başlanacak. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.
22.04.2023 Ekonomi
Metal parada ağırlık değişti, otomatlar şaşırdı
Metal parada ağırlık değişti, otomatlar şaşırdı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü artan maliyetlerin ardından yaptıkları çalışma ile kullanılan bakır, çinko ve nikelin oranları değişti. Tasarruf sağlanırken paraların ağırlık ve kalınlığı oynadı. Metal paradaki değişiklik otomatları etkiledi. Otomat üretim fabrikası müdürü Ali Kurtuluş Çelikol, "Bizim otomatlarımızın üzerine 'çalışmıyor' diye yazı yazıyorlardı. Biz kendimiz parayı otomatlara tanımlamaya başladık" dedi. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin ise, "Bankaların bankamatiklerinde böyle bir sıkıntı yok. Otomatlarla alakalı olarak ise zaten otomat üreticilerine de Merkez Bankası yeni paraları gönderiyor. Diyor ki, 'Bundan sonraki otomatlarınızı ve mevcut otomatlarınızı buna göre düzenleyin' diyor. Şayet bunlar düzenlememişse böyle sıkıntı yaşanabilir. Çünkü inceliğe ve ağırlığa hassas metaller bunlar" diye konuştu.
15.04.2023 Sağlık
ABD, Rus donanmasını hedef aldı: 10 kuruluşa yaptırım uygulandı
ABD, Rus donanmasını hedef aldı: 10 kuruluşa yaptırım uygulandı ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle Rus donanmasının hedef alınarak Rus denizcilik sektöründe faaliyet gösteren 10 kuruluşa yaptırım uygulandığını bildirdi.
22.12.2022 Dünya
Karadeniz'i 10 farklı toksik tehdit ediyor! Hepsi canlılar için çok tehlikeli
Karadeniz'i 10 farklı toksik tehdit ediyor! Hepsi canlılar için çok tehlikeli Karadeniz Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü'nce Karadeniz'de 1100 kilometrelik alandan toplanan tortu örneklerindeki analizlerde, 10 farklı toksik metal izine rastlanıldı. Deniz tabanında en fazla kirlilik yükü oluşturan ağır metallerin ise bakır, kurşun, arsenik ve çinko olduğu tespit edildi. En fazla kurşun ve bakır oranı Trabzon'un Sürmene ilçesinde, en fazla arsenik oranı da Ordu kıyılarında belirlendi.
29.11.2022 Gündem
Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile ilgili flaş gelişme! Bir işlem daha tamam
Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile ilgili flaş gelişme! Bir işlem daha tamam Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat sahasında 2’nci ünitenin reaktör şaftı kaplaması ile ilgili çalışmalar tamamlandı.
21.09.2022 Ekonomi
Lityumdan aküye dönüşüyor
Lityumdan aküye dönüşüyor Enerjinin depolanmasını ve motora aktarımı sağladıkları için elektrikli otomobillerin kalbi olarak görülen piller en verimli şekilde enerji akışı sağlamak için farklı modüller halinde gruplandırılmış hücrelerden oluşuyor.
18.07.2022 Otomobil
Yeni yasak kararı! Çok sayıda ülkeyi kapsıyor, artık...
Yeni yasak kararı! Çok sayıda ülkeyi kapsıyor, artık... Yeni yasak kararının detayları belli oldu. Almanya, Avusturya, Belçika gibi çok sayıda ülkeyi kapsıyor. Artık yapılamayacak. Kısıtlama getirildi. Avrupa Birliği pek çok ara renk (yeşil, turuncu, mor ve tonları) dövme boyalarının kullanımını insan sağlığına zararlı olduğu gerekçesiyle yasakladı. Dövmeciler artık daha az ara renk boya üretileceğini belirtirken, siyah beyaz dövmelerin daha fazla yapılacağını söylüyor.
13.07.2022 Yaşam
'Tarihin en fazla para kaybedeni' Changpeng Zhao'dan flaş Bitcoin öngörüsü!
'Tarihin en fazla para kaybedeni' Changpeng Zhao'dan flaş Bitcoin öngörüsü! Kripto paralarda son dakika gelişmesi. Bitcoin düşüşü sürüyor. Uzun süredir düşüş trendinde olan dünyanın en hacimli kripto parası Bitcoin, yatırımcılarını endişelendirmeye devam ediyor. En büyük kaybı yaşayanların başında gelen Binance’in kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao, bu dip seviyelerin birkaç yıl daha süreceğinin altını çizdi. Ancak Zhao, Bitcoin'le ilgili umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini de söyledi. İşte Bitcoin'de gelinen son durum ve tüm detaylar...
5.07.2022 Ekonomi
Cep telefonları alerjik hastalıklara yol açar mı? Bu belirtiler varsa dikkat!
Cep telefonları alerjik hastalıklara yol açar mı? Bu belirtiler varsa dikkat! Teknolojinin hayatımızda her geçen gün daha fazla yer almasıyla nikele bağlı alerjilerin önemli sağlık sorunlarına yol açacağı öngörülüyor. Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği (AİD) Üyesi Prof. Dr. Feyzullah Çetinkaya “Özellikle, uzun süreler el ve yüze temas eden nikel içeren telefon ve tabletler sebebiyle hastalarda kızarıklık, kaşıntı, kuruluk, kabarıklıklar, çatlamalar, pullanmalar ve ileri aşamalarda sızıntı ve kabuklanmalar olabilir” dedi.
27.05.2022 Sağlık
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarını uçuracak gelişme! ‘Çip krizi çerez kalır’ deyip duyurdu: Yeni tehlike...
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarını uçuracak gelişme! ‘Çip krizi çerez kalır’ deyip duyurdu: Yeni tehlike... Araba fiyatlarını çok yakından ilgilendiren son dakika açıklaması! Otomobil fiyatlarını olumsuz etkileyecek gelişme resmen duyuruldu. Korkutan uyarı geldi, hem ikinci el araba piyasasını hem de sıfır araba piyasasını vuracak. Pandemi, çip krizi, Ukrayna-Rusya arasındaki savaş, döviz kurundaki artış derken yeni bir krizin daha sinyali verildi. Yaşanan gelişmeler sonrası ikinci elde adeta yaprak kımıldamıyor, aynı nedenlerden dolayı sıfır arabada da tedarik sorunları yaşanıyor. ‘Çip krizi bunun yanında çerez kalır’ deyip araba dünyasını bekleyen büyük tehlikeyi resmen duyurdu. İşte Türkiye’de duraklama seviyesine gelen araba satışlarını bir kez daha vuracak gelişme ile ilgili flaş detaylar...
20.04.2022 Otomobil
Sıfır ve ikinci el araba fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Tarih verildi, böylesi ilk kez oluyor...
Sıfır ve ikinci el araba fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Tarih verildi, böylesi ilk kez oluyor... Sıfır araba ve ikinci el araba fiyatlarını yükselişe geçirecek gelişme! Araba fiyatlarını olumsuz etkileyecek, son dakika açıklaması geldi. Çip krizi araba fiyatlarını fena vuracak. Korkutan uyarı yapıldı. Pandemi, çip krizi derken Ukrayna-Rusya arasındaki savaşının da patlak vermesi sonrasında ikinci elde adeta yaprak kımıldamıyor. Aynı nedenlerden dolayı sıfır arabada da tedarik sorunları yaşanıyor. Türkiye’de derinden hissedilen kriz sonrası çip ve pillerde kullanılan hammadde tedarik sorunu ortaya çıktı. Pek çok firmanın ise telefon, dizüstü bilgisayar ve otomobil gibi sektörlerde üretimi sınırlandırmak zorunda kalacağı açıklandı. İşte ikinci el ve sıfır araba fiyatlarını vuracak krizle ilgili son dakika açıklaması...
13.04.2022 Otomobil
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında flaş gelişme! Aylar sonra ilk kez oldu! Eskiye dönüyor
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında flaş gelişme! Aylar sonra ilk kez oldu! Eskiye dönüyor Sıfır araba ve ikinci el araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Araba fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama. Araba fiyatlarıyla ilgili tarih verildi. Çip krizi sebebiyle araba fiyatlarında yeni değişimler yaşanacak. İkinci el araba piyasasında ise hareketlenme başladı. Durgunluk sebebiyle fiyatların bir miktar düştüğünü söyleyen satıcılar önümüzdeki günlerde piyasının daha da hareketlenmesi bekliyor. Vatandaş ise istediği fiyattan araba bulamamasından şikayetçi. Vatandaşlar 90 bin lira bandında araba kalmamasından yakındı. Öte yandan Çip krizinin yol açtığı olumsuz etkiler Türkiye'de de derinden yaşanıyor. Son iki yıldır Türkiye'de satılan otomobillerde aksesuar seviyesi geriledi. Cam tavan, deri koltuk, şerit takip sistemi, kör nokta uyarısı gibi konfor ve güvenlik donanımları otomobillerden çıkarılmaya başlandı. Daha önce standart olan donanımlar isteğe bağlı olarak getirilmeye başlandı. Bunun en önemli nedeni ÖTV matrahına göre vergilendirme uygulaması. 1.000 TL'lik bir fark bile otomobilin ÖTV matrahını etkiliyor ve bir üst dilime çıkarıyor. Dolayısıyla otomobilin anahtar teslim satış fiyatını yükseltiyor. Bu yüzden firmalar modellerinin alt dilimdeki ÖTV matrahına girmesi için çabalıyor. Otomobillerini daha az aksesuarla getiriyorlar. Öte yandan araba fiyatlarıyla ilgili uzmanlar son dakika açıklamalarda bulundu! Uzmanlar nisan yanında yaşanacak fiyat değişimleriyle ilgili fiyat verdi. İşte sıfır ve ikinci el araba fiyatlarıyla ilgili tüm gelişmeler...
10.04.2022 Ekonomi
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında flaş gelişme! Böylesi görülmedi ilk kez oldu! Tarih verildi! Nisan ayında...
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında flaş gelişme! Böylesi görülmedi ilk kez oldu! Tarih verildi! Nisan ayında... Sıfır araba ve ikinci el araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. Araba fiyatlarıyla ilgili tarih verildi. Çip krizi sebebiyle araba fiyatlarında yeni değişimler yaşanacak. Çip krizinin yol açtığı olumsuz etkiler Türkiye'de de derinden yaşanıyor. Son iki yıldır Türkiye'de satılan otomobillerde aksesuar seviyesi geriledi. Cam tavan, deri koltuk, şerit takip sistemi, kör nokta uyarısı gibi konfor ve güvenlik donanımları otomobillerden çıkarılmaya başlandı. Daha önce standart olan donanımlar isteğe bağlı olarak getirilmeye başlandı. Bunun en önemli nedeni ÖTV matrahına göre vergilendirme uygulaması. 1.000 TL'lik bir fark bile otomobilin ÖTV matrahını etkiliyor ve bir üst dilime çıkarıyor. Dolayısıyla otomobilin anahtar teslim satış fiyatını yükseltiyor. Bu yüzden firmalar modellerinin alt dilimdeki ÖTV matrahına girmesi için çabalıyor. Otomobillerini daha az aksesuarla getiriyorlar. Öte yandan araba fiyatlarıyla ilgili uzmanlar son dakika açıklamalarda bulundu! Uzmanlar nisan yanında yaşanacak fiyat değişimleriyle ilgili fiyat verdi. İşte sıfır ve ikinci el araba fiyatlarıyla ilgili tüm gelişmeler...
7.04.2022 Ekonomi
Sıfır ve ikinci el araba fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Tarih belli oldu, son iki ay...
Sıfır ve ikinci el araba fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Tarih belli oldu, son iki ay... Çip krizi ve pandemi araba fiyatlarının artmasına neden oldu. Üretimde yaşanan aksaklıklar sıfır araçlarda olduğu kadar ikinci el arabalarda da fiyatların artmasına yol açtı. Çip krizi henüz bitmemişken otomotiv sektörü yeni bir krizle karşı karşıya. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası emtia fiyatları fırladı. Emtialar içerisinde en çok etkilenen ürün ise nikel oldu. Nikel fiyatları katlandı. Bu fiyatların otomotiv endüstrisini derinden sarsması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel ise yaşanan bu dalgalanmanın ardından dikkat çeken uyarılarda bulundu.
5.04.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Nikel ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nikel haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.