Gazete Vatan Logo

Karın Ağrısı Nasıl Geçer? Karın Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Karın ağrısı, herkesin yaşadığı bir sağlık sorunudur. Karın ağrısının birçok çeşitli nedeni olabilir. Ağrının geçirilmesi için mutlaka öncelikle nedeni bilinmelidir. Karın ağrısının geçmesi için ilk akla gelen yöntem ise sıcak komprestir. Genelde kabızlık gibi problemlerden dolayı ortaya çıkan karın ağrıları için ılık su içilmesi de önerilir.

Karın Ağrısı Nasıl Geçer? Karın Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Karın Ağrısı Nasıl Geçer?

Karın ağrısı, günlük yaşamı etkileyen ve oldukça rahatsız edici bir durumdur. Bu yüzden tedavisinin geciktirilmeden uygulanması gerekir. Karın ağrısı genellikle kabızlık, ishal, sindirim ve bağırsak enfeksiyonları gibi nedenlerden meydana gelir. Bu yüzden ilk olarak muz, limon suyu, yoğurt gibi mide ve bağırsak dostu yiyecekler ile geçirilebilir. Ayrıca ılık su ve süt yine karnı rahatlatacaktır. 

Karın Ağrısı Geçiren Yöntemler

Karın ağrısını geçiren yöntemlerin başınsa ılık duş gelmektedir. Özellikle karın bölgesine uygulanan ılık su bağırsakları rahatlatacak ve ağrının kısa süre içinde geçmesini sağlayacaktır. Bir başka yöntemde karın bölgesine yapılan masajdır. Karın etrafına uygulanan dairesel hareketler ile bağırsakların çalışması hızlanır ve karın ağrısı geçer.

Karın Ağrısı Geçiren Püf Noktaları Nelerdir?

Karın ağrısına maden suyu ve nane çok iyi gelmektedir. Ayrıca esneme hareketleri, masaj diğer püf noktalardır. Karın ağrısından uyku ile kurtulmakta mümkündür. Dinlenmek en iyi ilaçtır. Karın ağrısını geçiren bir başka püf nokta bol sıvı tüketimidir. Bağırsakların daha iyi çalışması için zeytinyağı tüketmek en hızlı etki gösteren bir başka uygulamadır. Bir bardak su içine bal eklenerek içilmesi de karın ağrısını geçirmektedir.

Haberin Devamı

Karın Ağrısına Hangi Yiyecekler İyi Gelir?

Karın ağrısına iyi gelen yiyeceklerin başında muz gelmektedir. Ayrıca yoğurt, elma, patates püresi, ananas, bal, sirke, zencefil, tarçın ve papatya çayı diğer karın ağrısına iyi gelen yiyeceklerdir.

Karın Ağrısı İlaçsız Nasıl Geçer?

Karın ağrısı bazen çok basit sindirim sistemi bozukluklarından dolayı ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle hemen ilaca başvurmak yerine alternatif tedaviler denenebilir. Karın ağrısına sıcak su uygulaması çok iyi gelmektedir. Ayrıca ayak altlarına konulan sıcak su torbası yine ilaçsız tedavi yöntemlerinin başında gelir. Nane limon ve rezene çayı tüketimi yine karın ağrısına iyi gelen ilaçsız başlıca tedavi yöntemleridir.