Son dakika meyve haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan meyve ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını meyve haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan meyve gelişmeleri de dahil olmak üzere 8.561 meyve haberi bulunmuştur. Tüm meyve haberleri aşağıda listelenmiştir.
Buzlar çözüldü çiçekler açtı! Amasya'da meyve bahçesini zirai dondan 'buzla' koruyan çiftçinin yüzü gülüyorAmasya'da bir çiftçinin Şubat ayının son günlerinde erkenden tomurcuk açan 400 meyve ağacını kar yağışı sonrası oluşan aşırı soğuktan korumak için uyguladığı 'dondurarak dondan koruma sistemi' başarılı sonuç verdi. 2 hafta öncesine kadar buzla kaplanan ağaçlardaki meyveye dönüşecek çiçeklerin yüzde 80'i korundu. Görenlerin şaşırıp sonucunu merakla beklediği uygulamayla yüzü gülen çiftçi Fatih Şahin, Haziran ayının ortasında hasat yapacağı günü bekliyor.
Hemoroid kendi kendine geçer mi? Belirtileri neler, tedavi süreci nasıl?Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gülçin Türkmen Sarıyıldız, hemoroid hakkında merak edilenleri anlattı. Günlük yaşamı olumsuz etkileyen bu rahatsızlık, erken dönemde fark edildiğinde farklı yöntemlerle kontrol altına alınabiliyor.
Ticaret savaşları sürüyor! Çin’den ABD’ye vergi misillemesiÇin’in ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük vergisi oranını yüzde 20’ye çıkarma kararına misilleme olarak ABD’den gelen bazı tarım ve gıda ürünlerine uygulama kararı aldığı yüzde 10 ile yüzde 15 arası ek vergiler bugün itibariyle yürürlüğe girdi.
Kayıp yüzde 70'i aştı! Zam kapıda: Tarladaki don cepleri yakacakAdana, Mersin ve Hatay’da dört gün boyunca etkili olan zirai don, şeftaliden narenciyeye; patatesten bibere kadar birçok sebze ve meyvede zarara neden oldu. Hasar tespit çalışmaları 12 Mart’a kadar sürecek ancak verim kaybının yüzde 70’i bulduğu tahmin ediliyor.
Sahurda ne kadar su içilmeliyiz? Sahurda çok su içmek zararlı mıdır?Ramazan ayında oruç tutan insanların en çok ihtiyaç duyduğu şey su olmaktadır. Oruç nedeniyle tüm gün susuz kalan vücutta birtakım sıkıntılar görülebilmektedir. Bunların başında baş dönmesi, yorgunluk, halsizlik gibi durumlar gelmektedir. Bu nedenle oruç tutanların su tüketimine özellikle dikkat etmeleri gerekmektedir. Peki sahurda ne kadar su içmeliyiz?
Sahurda ne yenir, me yenmez? Susatmayacak sahur yemekleri nelerdir?Ramazan ayı ile birlikte hem sahurda hem de iftarda beslenme daha da önemli hale geliyor. Özellikle uzun süren açlık saatleri nedeniyle yaşanan susuzluğu önlemek ve gün boyu tok kalmak için tercih edilen besinler de önem taşıyor. Uzmanlar, oruç tutacakların yeterli beslenmesi ve sahuru ihmal etmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor. Peki, Susatmayacak sahur yemekleri nelerdir? Sahurda neler yenmelidir? İşte bilmeniz gerekenler…
İstanbul'da yerel marketlerden indirim kampanyasıİstanbul'da marketler, Ramazan ayında fiyatları sabitleyecek. PERDER üyesi marketler, bazı ürünlere yüzde 25'e varan indirimler de uygulayacak. Kampanya İstanbul genelinde 66 markette geçerli olacak. Peki zincir marketler de fiyat indirimine gider mi?
Zirai don mevye ve sebzeleri vurdu! Olumsuz etkileri gelecek yıl da görülebilirTürkiye'nin tarımda üretim merkezlerinden Mersin'de yaşanan zirai don hem örtü altında hem de açıkta üretim yapan çiftçileri olumsuz etkiledi. Bahçelerde ağaçlar oluşan zirai donu gösteren durumlar yeni yeni ortaya çıkarken Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hakan Sefa Çakır ise yaptığı açıklamada, "Çiçek açmış ağaçların tamamen yüzde 100'e yakını dondu. Bundan sonra olacak meyveler, geççi meyvelerde de etkilenme oranının yüksek olacağı, gelecek seneyi bile etkileyeceği söyleniyor. Sebzelerde, seralarda, yüksek tünelli seralarda da yüzde 30 civarında bir etkilenme var" dedi.
Antalya'da seraları soğuk ve don vurdu fiyatlar yüzde yüz arttı!Antalya'da son 1 haftada yaşanan aşırı soğuk, seralardaki ürünlerin olgunlaşmasını yavaşlattı. Verim düşüklüğüne bağlı fiyatlarda ciddi artışlar yaşandı. Antalya'da 14 Şubat'ta 15 TL olan en düşük domates fiyatı, yüzde 100 artışla 30 TL'ye çıktı. Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, ''Narenciye bahçeleri ve tropikal meyvelerde soğuk kaynaklı zararlar gözlense de önümüzdeki aylardaki hava koşulları belirleyici olacaktır" dedi.
Amasya'da dondurularak 'dondan' kurtarılan meyve ağaçları görenleri şaşkına çevirdi!Amasya'da bir çiftçi, Şubat ayında tomurcuk açmaya başlayan 400 meyve ağacını 'dondurarak dondan koruma sistemi' uygulayarak korumaya aldı. Havadan kar tanesi gibi görünen buzla kaplı bahçe, uzaktan bakınca da çiçek açmış gibi duruyor. Hava sıcaklığının -12 dereceyi bulması üzerine bu yöntemi uyguladığına işaret eden çiftçi Fatih Şahin, "Nektarin ağacı çeşidi nedeniyle erken uyanıyor. Soğuklardan etkilenebiliyor. Buzun içerisi ise sıcak oluyor. Tomurcuğun dışarıdaki soğuğu hissetmesini engelliyor" dedi.
Ramazan ayı kapıya dayandı hurmalar tezgahları süslemeye başladıRamazan ayının başlamasına sayılı günler kala iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi hurma, tezgah ve raflardaki yerini aldı. Hurma ticaretiyle uğraşan Ahmet Özkan, 'Eski veya yeni mahsul olarak fiyatlar değişebiliyor. Kalitesi ve işlenmiş ürün olup olmamasına göre fiyatlar farklılaşıyor. Tabii hurmanın kalitesi de önemli. Irak ve İran hurması, bu ülkeler sınır komşumuz olduğu için daha uygun fiyatlı. Kilogram fiyatları ortalama 110 ile 200 lira arasında değişiyor. Medine ve Suudi Arabistan'dan gelen hurmalar 230 liradan başlıyor, 780 liraya kadar mevcut. Onun dışında Ürdün ve Mısır hurmalarımız var, 450 lira ile 520 lira arasında da bu hurmaların fiyatları değişiyor' dedi.
Adana'da zirai don uyarısı! Çiftçiler önlemlerini almalıAdana'da Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, 21-24 Şubat tarihlerinde Adana genelinde zirai don beklenirken, Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, "Çiftçilerimizin olası zararları en aza indirmek için gerekli tedbirleri vakit kaybetmeden almaları gerekmektedir" dedi.
Avrupa ülkeleriyle tek başına rekabet ediyor! Adana narenciyesiyle dünya pazarına medyan okuyorTürkiye'nin en önemli tarımsal üretim merkezlerinden biri olan Adana, narenciye üretiminde ve ihracatında önemli bir rol oynamaya devam ediyor. Adana'nın bereketli topraklarında yetişen portakal, mandalina, limon ve greyfurt gibi narenciye ürünleri, hem iç piyasada hem de dış pazarda büyük ilgi görüyor. Özellikle, Adana'nın kendine özgü iklim koşulları sayesinde elde edilen narenciye ürünleri kalitesi ve lezzeti, uluslararası pazarda rekabet gücünü artırıyor. Türkiye’nin narenciye ihtiyacının üçte birini karşılayan ve ihracatın yarısını gerçekleştiren Adana, bu sektörde Portekiz, İspanya ve Fas gibi Akdeniz ülkeleriyle rekabet ediyor. Bu yıl yaşanan aşırı sıcaklar ve iklim şartları nedeniyle verimde düşüşün önüne geçmek amacıyla narenciye bahçelerinde meyve sineği ve haşara ile de aktif bir şekilde mücadele edilmeye devam ediliyor.
Trabzon'da şehirde yaşayan kadınlar sepet örmeyi öğreniyor! Kursa yoğun ilgi varEskiden yük taşımada kullanılan sepetler artık süs eşyası olarak tercih edilmeye başladı. Trabzon Ortahisar Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan Alacahan'da dekoratif sepet örücülüğü kursuna yoğun talep olurken, kurs için sıra bekleyenler bile var. Tarihi çok eskiye dayanan sepet örücülüğü, günümüzde ağırlıklı olarak aksesuar olarak kullanılırken, dekoratif olması nedeniyle gençlerin ilgisini çekiyor.
Meyve ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki meyve haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.