Meyve

Meyve

Son dakika meyve haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan meyve ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını meyve haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Meyve

haberleri sayfasında son dakika yaşanan meyve gelişmeleri de dahil olmak üzere 8.403 meyve haberi bulunmuştur. Tüm meyve haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karaciğer Yağlanması Nasıl Geçer? Karaciğer Yağlanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Karaciğer Yağlanması Nasıl Geçer? Karaciğer Yağlanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?Tıp literatüründeki anlamı ile hepatosteatoz olarak bilinen karaciğer yağlanması insanın hayat kalitesini önemli ölçüde düşüren önemli sağlık sorunları içinde yer alır. Karaciğer hücrelerinde yağ birikmesi nedeni ile meydana gelen karaciğer yağlanmasına ise, metabolik sendrom ya da aşırı alkol tüketimi yol açabilir.
26.07.2024Sağlık
Sağlıklı dondurma nasıl yapılır? Evde dondurma yapımı
Sağlıklı dondurma nasıl yapılır? Evde dondurma yapımıYaz aylarının vazgeçilmez besini dondurma, içeriğinde bulunan kalsiyum, potasyum, demir ve çinko gibi çok sayıda mineralle oldukça sağlıklı bir besin kaynağı. Ancak dondurma tüketirken dikkat edilmesi gereken hususlar var. Uzmanlar, paketli dondurmada yer alan katkı maddeleri konusunda uyarıyor. Evde sağlıklı bir dondurma yapmanın mümkün olduğunu belirten Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, yaz aylarında rahatlıkla tüketilebilecek dondurma tarifini paylaştı.
26.07.2024Sağlık
150 futbol sahası büyüklüğünde ‘teknolojik sera’
150 futbol sahası büyüklüğünde ‘teknolojik sera’Afyon Sandıklı’da 150 dönüm üzerinde yeni sera inşasını sürdüren Alarko Tarım, 2028’e kadar Türkiye ve Kazakistan’da 10 bin dönüm modern sera alanını faaliyete geçirmeyi hedeflediğini duyurdu.
22.07.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıldız Sarayı önümüzdeki ayın sonuna kadar ücretsiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıldız Sarayı önümüzdeki ayın sonuna kadar ücretsizİstanbul’daki Yıldız Sarayı’nda 6 yıl süren restorasyon tamamlandı. Sarayda bugün açılış töreni yapıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yıldız Sarayı'nın yeniden ihyasıyla birlikte İstanbul'umuzun tarihi, kültürel ve turistik cazibesinin daha da artacağına inanıyorum." dedi.
19.07.2024Gündem
Deneme amaçlı ektiği tropik meyve yüzünü güldürdü: Kilosu 100 TL'den kapış kapış gidiyor
Deneme amaçlı ektiği tropik meyve yüzünü güldürdü: Kilosu 100 TL'den kapış kapış gidiyorTürkiye'nin üretim merkezlerinden Mersin'in Erdemli ilçesinde yaklaşık 12 dönüm bahçesinin yaklaşık 8 dönümünde açık alanda çarkıfelek veya aşk meyvesi olarak bilinen passiflora yetiştiren üreticinin yüzü güldü. Hasadı başlayan ve kilogramı 100 ile 125 TL arasında satılan ürüne talebin yoğun olduğu belirtildi.
18.07.2024Gündem
Adana'nın Özel Tatlıları: Damaklarda İz Bırakan Lezzetler
Adana'nın Özel Tatlıları: Damaklarda İz Bırakan Lezzetler Adana, zengin yemek kültürü ile bilinen bir şehir olup, tatlılarıyla da adından söz ettirir...
19.07.2024Adana
2 bardak nar suyuna bin 200 TL ödedi! Şikayet etti, bin lirasını geri aldı
2 bardak nar suyuna bin 200 TL ödedi! Şikayet etti, bin lirasını geri aldıAntalya'da 'bu kadar da olmaz' dedirten olay! Bir işletmeden aldığı 2 bardak nar suyu karşılığı bin 200 TL ödeyen turist, esnafı zabıtaya şikayet etti. Olay yerine gelen zabıta ekipleri, turistin parasını iade ettirip dondurma satışı yapılan standı bulunduğu yerden kaldırdı. İşveren de, nar suyunu veren personelinin iş yeriyle ilişiğini kestiğini duyurdu.
17.07.2024Gündem
Evinin bahçesinde hobi olarak yetiştiriyordu, şimdi taleplere yetişemiyor!
Evinin bahçesinde hobi olarak yetiştiriyordu, şimdi taleplere yetişemiyor!Adana'nın Kozan ilçesinde oto yedek parça satışı yapan bir kişi bahçeli ev hayali kurarak aldığı 6 dönüm araziyi tropik meyve üretim merkezine dönüştürürken, siparişlere yetişemediği İstanbul'dan 1 ton sipariş aldığı öğrenildi.
17.07.2024Adana
Etkisi ağıza girdiği anda başlıyor! İdrar yolunu lavaboaç gibi temizler, yanmayı anında kesiyor: Koyu rengini antioksidanlardan alıyor
Etkisi ağıza girdiği anda başlıyor! İdrar yolunu lavaboaç gibi temizler, yanmayı anında kesiyor: Koyu rengini antioksidanlardan alıyorMeyve suyu olarak tüketilir. Ekşi ve acımsı tadıyla bilinir. En çok etkisini idrar yolu enfeksiyonlarında kendini gösterir. Şifa dağıtan bu bitki, lavaboaç gibi idrar yollarını temizler. Antioksidanlar sayesinde rengi koyu kırmızıya çalar. Gelin birlikte kızılcık bitkisinin etkilerine bakalım.
16.07.2024Yaşam
Bu yöntemi binlerce kişi denedi; Buzdolabındaki yeşillikleri haftalarda taze tutuyor
Bu yöntemi binlerce kişi denedi; Buzdolabındaki yeşillikleri haftalarda taze tutuyorMeyve ve sebzeler buzdolabında ancak bir hafta taze durabilir. Ancak bu süreden sonra çürürler. Bu yüzden denenen ve sonuç alınan basit bir yöntemle yeşillikler buzdolabında haftalarda taze kalıyor.
16.07.2024Yaşam
Silivri'de otluk alanda yangın! Alevler bölgedeki evleri tehdit ediyor
Silivri'de otluk alanda yangın! Alevler bölgedeki evleri tehdit ediyorSilivri'de otluk alanda çıkan yangına itfaiye ekiplerince müdahale ediliyor. İtfaiyenin, çevredeki evlere sıçrama tehlikesi bulunan yangına müdahalesi sürüyor.
14.07.2024Gündem
Evine davet ettiği arkadaşı tarafından bıçaklanarak öldürüldü
Evine davet ettiği arkadaşı tarafından bıçaklanarak öldürüldüAdana'nın Saimbeyli ilçesinde belediye işçisi Mehmet Tunçöz (34), evinde T.A. (15) tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Kaçarken evi yakmaya çalışan T.A., yakalanıp, gözaltına alındı.
12.07.2024Adana
Çağla Şıkel kahvaltıda mutlaka tüketiyor! Cilt için kimyasalı bıraktırır, hafıza için avuç avuç yenir!
Çağla Şıkel kahvaltıda mutlaka tüketiyor! Cilt için kimyasalı bıraktırır, hafıza için avuç avuç yenir!Kahvaltıda meyve tüketme alışkanlığı pek olmasa da bazılarının mutlaka sofrada olması gerekiyormuş! İnsan sağlığına olan etkileri saymakla bitmeyen bu meyveyi ünlü isim Çağla Şıkel de menüsünden eksik etmiyor.
9.07.2024Yaşam
Adana'da yetişiyor, saatlerce tok tutuyor! İşte mucize besin
Adana'da yetişiyor, saatlerce tok tutuyor! İşte mucize besinAdana'nın bereketli topraklarından birçok mahsul yetişiyor. Pamuktan yer fıstığına kadar üretilen sebze, meyve ve tahıllar sadece Türkiye değil dünyanın dört bir yanına da ihraç ediliyor. Adana'da yetişen baklagil çeşidi her derde deva oluyor. Protein ve vitamin deposu olan bitki özellikle kilo vermek isteyenleri de sevindiriyor. İşte detaylar...
10.07.2024Adana
Adana'da bahçe yangını, ormana sıçramadan söndürüldü: 3 dönüm zarar gördü
Adana'da bahçe yangını, ormana sıçramadan söndürüldü: 3 dönüm zarar gördüAdana'nın Feke ilçesinde meyve bahçesinde çıkan ve 3 dönüm alanda zarara yol açan yangın, ormana sıçramadan söndürüldü.
8.07.2024Adana
Yaz ortasında her taraf bembeyaz oldu! Görüntüler adeta kıştan günleri hatırlattı
Yaz ortasında her taraf bembeyaz oldu! Görüntüler adeta kıştan günleri hatırlattıHava durumu ile ilgili son dakika gelişmesi. Yaz ayında her yer bembeyaz oldu. Yurdun bazı kesimlerinde etkili olan yağmur ve dolu yağışı yaz ortasında yüksek kesimlerde adeta kıştan günleri hatırlattı. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu nedeniyle sebze ve meyve bahçeleri zarar gördü. Öte yandan bazı illerde kuvvetli sağanak yağmur vardı. İşte merak edilen tüm detaylar...
7.07.2024Gündem
Kavurucu sıcaklarda hayvanlar unutulmadı! Buzlu kokteyl hazırlandı
Kavurucu sıcaklarda hayvanlar unutulmadı! Buzlu kokteyl hazırlandıGaziantep Hayvanat Bahçesi'nde artan sıcaklıklara karşı hayvanlar buzlu meyve ve et kokteyller ile serinletiliyor.
7.07.2024Gaziantep
Akdeniz meyve sineği istilasına yerli çözüm! Ödül verildi
Akdeniz meyve sineği istilasına yerli çözüm! Ödül verildiAkdeniz Meyve Sineği istilasına zirai ilaç kullanmadan tuzak yöntemiyle ürün geliştiren CNA (Cleaner Natural Agro) NÇS Tarım’ın iştiraki olarak kuruldu. NÇS Tarım Genel Müdürü Mehmet Nuri Çomu, “Tamamen yerli ve yenilikçi bu ürünümüz başta turunçgil ve sert çekirdekli meyve üretiminde zararlılara karşı doğal mücadele fırsatı sunuyor.” dedi.
7.07.2024Adana
Meyve yemek için günün en doğru saatini Canan Karatay açıkladı!
Meyve yemek için günün en doğru saatini Canan Karatay açıkladı!Prof. Dr. Canan Karatay, meyve yemek için doğru zamanı verdi. Ünlü doktorun verdiği önerilere göz gezdirmek sizin için iyi olabilir.
1.07.2024Yaşam
Adana Çukurova'da aşırı sıcaklar hem ürünleri hem de mevsimlik işçileri olumsuz etkiliyor
Adana Çukurova'da aşırı sıcaklar hem ürünleri hem de mevsimlik işçileri olumsuz etkiliyorTürkiye'nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden Çukurova'da aşırı sıcaklar, hem ürünleri hem de tarım işçilerini olumsuz etkiliyor.
2.07.2024Adana
1 Temmuz e fatura zorunluluğu mu geliyor? Kesilecek toplam ceza 1 milyon 100 bin lira olacak.
1 Temmuz e fatura zorunluluğu mu geliyor? Kesilecek toplam ceza 1 milyon 100 bin lira olacak.Brüt satış hasılatı 2022 yılında 3 milyon lira ve üzeri olan mükellefler, 1 Temmuz'dan sonra sektör ayrımı olmadan e-faturaya geçmek zorunda olacak.
29.06.2024Ekonomi
Adana'da meyve ihracatının düşmanı Akdeniz Meyve Sineği ile topyekun mücadele
Adana'da meyve ihracatının düşmanı Akdeniz Meyve Sineği ile topyekun mücadeleAdana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, tarım ihracatına, dolayısıyla ülke ekonomisine darbe vuran zararlıyla mücadeleyi sürdürüyor.
28.06.2024Adana
Limon nasıl 100 TL oldu? Dalda çürümüştü
Limon nasıl 100 TL oldu? Dalda çürümüştüLimon fiyatı rekora koşuyor. Altı ay önce para etmediği için çiftçinin çöpe döktüğü limonun kilosu 100 liraya yaklaştı. Üreticiler, depolardaki limonların piyasaya sürülmesiyle fiyatların yükseldiği görüşünde
27.06.2024Ekonomi
Adana'da ani sıcaklardan artan Akdeniz Meyve sineği üreticilerin kabusu oldu
Adana'da ani sıcaklardan artan Akdeniz Meyve sineği üreticilerin kabusu olduAdana’da aşırı sıcak ve kışın toplanmayan narenciye ürünleri nedeniyle Akdeniz Meyve Sineği zararlısı üreticilerin korkulu rüyası oldu.
26.06.2024Adana
Depozito iade sistemi nedir? İlk etapta 5 bin iade makinesi kurulacak
Depozito iade sistemi nedir? İlk etapta 5 bin iade makinesi kurulacakTürkiye Çevre Ajansı (TÜÇA) tarafından yürütülen “Depozito Yönetim Sistemi” çalışmaları tamamlandı. 2025 yılında ulusal çapta hayata geçirilecek bu sistem ile 0.1 ile 3 litre hacme sahip tek kullanımlık ambalajlar geri dönüşüme kazandırılacak. Her bir şişe veya kutu başına 25 kuruş ödenecek ve bu paralar alışverişte kullanılabilecek.
20.06.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Meyve ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki meyve haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.