Ejder Meyvesi

Ejder Meyvesi

Son dakika Ejder meyvesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ejder meyvesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ejder meyvesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ejder Meyvesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ejder meyvesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 27 ejder meyvesi haberi bulunmuştur. Tüm ejder meyvesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
İnternette gördüğü ejder meyvesinin üreticisi oldu
İnternette gördüğü ejder meyvesinin üreticisi oldu Bilecik'te internette görüp etkilendiği ejder meyvesini evinin bahçesinde tek bir fideyle yetiştirmeye başlayan berber Mehmet Kılıç şimdi 210 metrekare serasında seri üretime geçti.
29.12.2023 Gündem
Kan basıncını ve yüksek tansiyonu düşürüyor! Sırrı günde 1 porsiyon tüketilirse ortaya çıkıyor
Kan basıncını ve yüksek tansiyonu düşürüyor! Sırrı günde 1 porsiyon tüketilirse ortaya çıkıyor Kan basıncını düşürme özelliğine sahip olan meyve, yüksek tansiyon riskini önlüyor. Protein, lif ve karbonhidrat bakımından bir hayli zengin; C ve B vitaminlerini de içeriyor. Omega 3 ve omega 6 gibi çoklu doymamış yağ asitleri de barındırıyor, içeriğindeki bolca C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücudu hastalıklardan koruyor, yüksek kalsiyum miktarı ile kemik gelişimine destek oluyor. Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini düşürüyor, kilo vermeye yardımcı oluyor. Adana’nın İmamoğlu ilçesinde 2 yıl önce emekli olan ve şehir telaşından kaçarak ata topraklarını üretime kazandıran Mustafa Kızılgök, tropik meyvenin üretimi ile emeklilik hobisini kazanca dönüştürdü.
6.08.2023 Sağlık
Kilosu 150 lira! Artık Türkiye'de de üretiliyor
Kilosu 150 lira! Artık Türkiye'de de üretiliyor Mersin'in Silifke ilçesinde ejder meyvesi olarak bilinen pitaya (ejder meyvesi) bahçesinde, sezonun ilk ürün hasadı yapıldı. Kilogramı 100 ila 150 lira arasında değişen fiyatlarla satılan ejder meyvesi üreticisinin yüzünü güldürdü.
18.07.2023 Yaşam
'Batarsın, yapma’ dediler şimdi servet sahibi! Dönümünden 250 bin lira kazanıyor
'Batarsın, yapma’ dediler şimdi servet sahibi! Dönümünden 250 bin lira kazanıyor ‘Batarsın' diyenleri dinlemedi, şimdi servet sahibi! Güney Amerika meyvesini Bursa'da yetiştirdi, dönümünden 250 bin lira kazanıyor. Bursa'da "Bu işi yapma. Parana yazık edersin" diyenleri dinlemeyen girişimci, yetiştirdiği ejder meyvesiyle paraya para demiyor.
13.08.2022 Ekonomi
İhracatı 7 milyon dolara ulaştı! Ülkeler sıraya girdi, yüzde 225...
İhracatı 7 milyon dolara ulaştı! Ülkeler sıraya girdi, yüzde 225... Türkiye, tropikal meyve ihracatını 2021 yılında yüzde 85 artırarak 13 milyon dolara çıkarırken, 2022 yılının ilk yarısında ise 7 milyon 857 bin dolarlık tropikal meyve ihracatı gerçekleştirildi.
24.07.2022 Ekonomi
Tanesi 120 liradan satılıyordu, şimdi kilosu 100 TL!
Tanesi 120 liradan satılıyordu, şimdi kilosu 100 TL! Kilosu 100 liradan satışta. Rusya-Ukrayna savaşı öncesi bu ülkelere gönderiliyordu. Savaşın ardından yurt genelinde satılıyor. Antalya’nın Aksu ilçesinde yetiştirilen ejder meyvesine talebin genellikle otellerden geldiğini belirten üretici, ilk meyvelerin tanesini 120 TL’den, şimdi ise kilosunu 100 TL’den sattıklarını ifade etti. Ejder meyvesinin kilo kaybına yardımcı olma, diyabeti kontrol etme, sindirimi iyileştirme, kolesterolü düşürme ve enerji seviyelerini artırma gibi pek çok yararı bulunuyor. Peki Ejder meyvesi neye iyi geliyor? Ejder meyvesinin faydaları nelerdir? İşte ejder meyvesi ile ilgili bilinmesi gerekenler...
15.07.2022 Ekonomi
E harfi ile bitki isimleri - E ile başlayan bitkiler...
E harfi ile bitki isimleri - E ile başlayan bitkiler... Sizler için herkes tarafından bilinen ve halk arasında da yaygın olarak kullanılan aynı zamanda E harfi ile başlayan bitki isimlerini derledik.
25.05.2022 Gündem
Kilosu 400 lira! Bu işi yapan köşeyi dönüyor! Yüzde 100'den fazla zam geldi
Kilosu 400 lira! Bu işi yapan köşeyi dönüyor! Yüzde 100'den fazla zam geldi Dünyanın en zengin lif oranına sahip meyvesi altın çileğin hasadı başladı. Geçen yıl kilosu 150 TL olan, 15 adetten oluşan 100'er gramlık paketlerde 15 TL'den satılan altın çileğin bu yıl kilosu 400 TL'ye yükseldi. 15 adetten oluşan 100 gramlık paket fiyatı ise 40 TL.
14.02.2022 Ekonomi
Ejder meyvesinin faydaları nelerdir? Ejder meyvesi ne için tüketilir?
Ejder meyvesinin faydaları nelerdir? Ejder meyvesi ne için tüketilir? C vitamini bakımından oldukça zengin olan ejeder meyvesinin sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Tropikal bir meyve olan ejder meyvesi, kalorisinin düşük olması nedeniyle diyetlerde sık kullanılıyor. Ayrıca şeker hastalığına iyi gelmesi ve kan basıncını düzenlemesi de pek çok kişinin beslenmesinde tercih ettiği meyvelerden biri. Peki, Ejder meyvesinin faydaları nelerdir? Ejder meyvesi ne için tüketilir? İşte detaylar…
1.02.2022 Sağlık
İki yılda üretimi 2 kat arttı, tanesi 40 lira! Yılda 300 bin lira kazanç sağlıyor...
İki yılda üretimi 2 kat arttı, tanesi 40 lira! Yılda 300 bin lira kazanç sağlıyor... Bakımı kolay, geliri iyi, üretimi son 2 yılda iki kat arttı. 'Meyvelerin kralı' olarak tanınıyor, tanesi 40 liradan satılıyor. Bu yıl 300 bin lira gelir bekleniyor, ağustos ve aralık ayları arasında hasat yapılması Türkiye’yi avantajlı hale getirdi. Muzun yanı sıra, mango, ejder meyvesi, papaya, pasiflora, Hindistan cevizi, longan, lichi, jambu, jackfruit, druian, white sapote, black sapote, karambola, wampei, cherymoya, atemoya, umbrella, roseapple, babil fruit, ketem billa, keyelmasi, Napal erigi, kahve ağaci, fejualime, limon, kivi, gouva, çilek gouvasi, pomelo, budanin eli, finger lemon, kurt üzümü, pepino, altın çilek, kamkat, groviola, yılan meyvesi, sapodilla, demir hindiba gibi değişik türde tam 42 değişik meyve yetişiyor, perakende fiyatı ise 80 liraya kadar çıkıyor.
25.01.2022 Ekonomi
Kilosu 40 lira! Talep patladı, ülkeler sıraya girdi...
Kilosu 40 lira! Talep patladı, ülkeler sıraya girdi... Kilosu 40 liradan satılıyor, birçok ülkeden talep yağıyor. Rusya, Ukrayna, Irak, Katar, Rusya ve AB ülkeleri... Narenciye ile nar üretilen bahçelerini bozarak, bu işe girdiler şimdilerde paraya para demiyorlar. Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2015 yılında başlanan tropikal meyve üretimi, yatırımlarla 16 bini örtü altı olmak üzere 20 bin dekarlık alana yayıldı. Muzun yanı sıra son bir yıl içerisinde ilçede örtü altında 'ejder meyvesi' olarak bilinen pitaya meyvesinin de ekim alanı, bir yılda bin dekarı aştı.
27.10.2021 Ekonomi
Büyük gelir kaynağı! 150 bin lira kazanıyorlar, ülkeler sırada bekliyor...
Büyük gelir kaynağı! 150 bin lira kazanıyorlar, ülkeler sırada bekliyor... Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yetiştirilen 'çarkıfelek', 'aşk meyvesi', 'gençlik iksiri' gibi isimlerle de anılan passiflora (passion fruit) hasadına başlandı. Üretici İsa Görgülüer'in bir yıl önce deneme amaçlı 500 metrekare açık alana ekimini yaptığı ve ilk meyvelerini aldığı passiflora, toptan kilosu 75 liradan alıcı buldu.
10.03.2021 Ekonomi
Taleplere yetişemiyorlar! Longon ve mangostanın fiyatı şaşırtıyor...
Taleplere yetişemiyorlar! Longon ve mangostanın fiyatı şaşırtıyor... Antalya'nın Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde çoğunluğu Türkiye'de ilk kez olmak üzere birçok tropik meyve yetiştiriliyor. Amerika, Afrika ve Avustralya kıtalarından getirilen tropikal meyve tohumları, buradaki çiftçiler tarafından üretilerek hem Türkiye'ye hem dünyaya pazarlanıyor. Bu meyvelerden longon kilosu 280, mangostan ise 350 liradan satılıyor.
28.09.2020 Ekonomi
Ejder meyvesine Arap ülkelerinden yoğun talep
Ejder meyvesine Arap ülkelerinden yoğun talep Mersin'in Silifke ilçesinde yetiştirilen ve ejder meyvesi olarak bilinen tropikal pitaya meyvesi, Arap ülkelerinden yoğun talep görüyor. Meyvenin kilosu 25 TL'den alıcı buluyor.
20.08.2020 Ekonomi
Fiyatı şaşırtıyor! Kilosu bin TL!
Fiyatı şaşırtıyor! Kilosu bin TL! Balıkesir'de bir manav Arjantin'den ithal ettiği yaz mevsimi meyvelerinden eriğin kilosunu bin TL'den satışa sunuyor. Manav tezgahında eriğin yanında birçok tropik meyve ve yaz meyvesi bulunduran Recep Gökgür en iyi müşterilerinin aş eren hamile kadınlar olduğunu söyledi.
16.01.2020 Gündem
Avokado fidanı için bir yıl önceden sıraya giriyorlar
Avokado fidanı için bir yıl önceden sıraya giriyorlar Antlaya'da Türkiye'ye 1970'li yıllarda getirilen avokadoda yüzde 81 üretim oranıyla birinci sırada. Özellikle Manavgat, Alanya ve Gazipaşa'da üreticinin büyük rağbet gösterdiği avokado fidanının temini için bir yıl önceden sıraya girmek gerekiyor.
8.01.2020 Ekonomi
12 mango ağacı 45 bin lira kazandırdı
12 mango ağacı 45 bin lira kazandırdı Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, 7 yıl önce muz bahçesi içerisine deneme amaçlı mango fidanı dikimi yapan Hamdi Tekin, bu yıl hasadını yaptığı 12 ağaçtan 2 bin mango meyve elde edip, 45 bin lira gelir sağladı. Tekin, "Bu mango altın yumurtlayan bir meyve. Bunun değerini çiftçiler olarak bilelim" dedi.
3.12.2019 Yaşam
Emeği az getirisi çok! Kapış kapış satılıyor
Emeği az getirisi çok! Kapış kapış satılıyor Mersin’in Erdemli ilçesinde ‘ejder meyvesi' olarak bilinen tropikal pitaya hasadına başlandı. Tanesi 20 TL'den alıcı bulan meyve, üreticisinin yüzünü güldürüyor.
26.09.2019 Ekonomi
Hem şekli hem fiyatı şaşırtıyor! Hayatlarında ilk kez gördüler
Hem şekli hem fiyatı şaşırtıyor! Hayatlarında ilk kez gördüler Son zamanlarda Türkiye’de üretilmeye başlanan ancak çok yaygın olmayan ejder meyvesi, pazar tezgahlarında hem şekli hem de fiyatı ile herkesi şaşırtıyor. Çoğu kişinin ilk kez gördüğünü belirttiği meyve aynı zamanda dragon meyvesi olarak da anılıyor.
11.09.2019 Ekonomi
Kılıçdaroğlu açıkladı: 1 Ocak'tan itibaren...
Kılıçdaroğlu açıkladı: 1 Ocak'tan itibaren... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "2 bin 200 TL'lik Asgari Ücreti CHP'nin bütün belediyelerinde 1 Ocak'tan itibaren uygulayacağız." dedi.
25.12.2018 Siyaset
İş makinelerinden bıktı 100 bin dolarlık ‘ejder meyvesi’ üretimine girdi
İş makinelerinden bıktı 100 bin dolarlık ‘ejder meyvesi’ üretimine girdi Antalya’da 20 yıla yakın zamandır inşaat işi ile uğraşan ve mesleğinden bıkan girişimci, İranlı ortağı ile 100 bin dolarlık "ejder meyvesi" olarak bilinen pitaya üretimine başladı. 25 yıllığına kiraladığı kapalı alan için 5 ülkeden 9 bin fidan getirten girişimci adam, hasat zamanını dört gözle bekliyor.
6.12.2018 Ekonomi
Türkiye'de bir ilk! Ve tescillendi
Türkiye'de bir ilk! Ve tescillendi Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde üç yıl önce deneme amaçlı ekilen ve kısa sürede geçim kaynağı haline gelen "ejder meyvesi" tescillendi.
25.11.2018 Ekonomi
Domates biberden para kazanamayınca ejder meyvesi işine girdi
Domates biberden para kazanamayınca ejder meyvesi işine girdi Antalya'da çiftçilik yapan 47 yaşındaki Hüseyin Üzer, yıllarca ektiği domates ve biberden para kazanamayınca tropikal bir tür olan 'ejder meyvesi' (pitaya) dikmeye karar verdi. Yakınlarının 'Boşver, sen bu işten para kazanamazsın, vazgeç' demesine rağmen Üzer, sezonda 30 bin TL kazanmayı hedefliyor.
18.11.2018 Yaşam
Patlıcanın yerine ekti tanesini 20 liraya satıyor
Patlıcanın yerine ekti tanesini 20 liraya satıyor Mersin'in Erdemli İlçesi'nde 'Ejder meyvesi' olarak bilinen tropikal pitaya hasadına başlandı.
16.09.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ejder Meyvesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ejder meyvesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.