Alkolmetre

Alkolmetre

Son dakika alkolmetre haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan alkolmetre ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını alkolmetre haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Alkolmetre

haberleri sayfasında son dakika yaşanan alkolmetre gelişmeleri de dahil olmak üzere 98 alkolmetre haberi bulunmuştur. Tüm alkolmetre haberleri aşağıda listelenmiştir.
Polislere alkollü yakalandı, ceza yazılmak istenilince avukatını çağırdı
Polislere alkollü yakalandı, ceza yazılmak istenilince avukatını çağırdı Antalya’da yol kontrol noktasında görevli trafik polislerine alkolü olarak yakalanan motosiklet sürücüsü alkolmetre cihazını üflememek için uzun süre direndi. Şahsın olay yerine avukatını çağırması ve çekilmek istenilen motosikletinin peşinden koşarak, “Kardeşim versene motosikletimi” demesi güldürdü. Sürücünün ehliyetine 38 yıl el konulurken, 28 bin 21 TL idari para cezası uygulandı.
26.10.2023 Yaşam
48/5 Trafik Cezası Kodu Nedir? 48/5 Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?
48/5 Trafik Cezası Kodu Nedir? 48/5 Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir? Trafikte yerine getirilmesi gereken kuralların ihlal edilmesi durumunda trafik cezası uygulanmaktadır. Sürücülerin hem kendi hayatlarını hem de trafikte yer alan diğer sürücülerin hayatını tehlikeye atmaması için alkollü bir şekilde araç kullanmaması gerekmektedir. Kişinin alkollü araç kullanımı durumunda Karayolları Trafik Kanunu'nun 48/5 maddesinde de alkollü araç kullanımı durumunda uygulanacak olan yaptırımlar yer almaktadır. 
25.08.2023 Gündem
Ehliyeti olan herkesi ilgilendiriyor! Emsal karar verildi
Ehliyeti olan herkesi ilgilendiriyor! Emsal karar verildi İzmir Menemen Sulh Ceza Hakimliği, alkol kontrolünde yasal sınırı 0.01 promille aşınca ehliyetini el konulup, 5 bin 96 lira idari para cezası kesilen otomobil sürücüsü Hazal K.'nin (32) itirazını haklı buldu. Hakimlik kararında, 0.01 promil gibi eser miktardaki rakam ile kabahat uygulanmasının orantılı olmayacağı vicdani kanısına varıp, Hazal K.'nin itirazında haklı olduğuna hükmetti.
26.05.2023 Gündem
Tazminat ödenecek! Bozuk alkolmetre yüzünden ehliyeti gitti, öğrenci için flaş karar
Tazminat ödenecek! Bozuk alkolmetre yüzünden ehliyeti gitti, öğrenci için flaş karar Adana'da içki içmemesine rağmen bozuk alkolmetre yüzünden ehliyetine el konulan üniversite öğrencisi M.Y. (25), yaptığı itiraz sonucu ehliyetini geri aldı. Haksız yere ehliyetine el konulduğu, 39 gün boyunca 73 yaşındaki bakıma muhtaç babasının ve ailesinin ihtiyaçlarını gideremediği için taksi kullanmak zorunda kaldıklarını öne sürerek İl Emniyet Müdürlüğü’ne manevi tazminat davası açan M.Y., 4 bin TL tazminat kazandı.
27.01.2023 Gündem
İstanbul merkezli 7 ilde sahte alkol operasyonu: 32 gözaltı
İstanbul merkezli 7 ilde sahte alkol operasyonu: 32 gözaltı İstanbul merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonlarda, sahte alkol üretip, bunları yılbaşında piyasaya sürmeye hazırlanan 32 şüpheli yakalandı. Baskın yapılan 56 adreste piyasa değeri 15 milyon lirayı bulan tonlarca etil/metil alkollü sıvı ve yaklaşık 10 bin şişe alkol ele geçirildi. Şüphelilerin yakalanmamak için "kumaş kesiyoruz işte, arabanın tamiri bitti mi, yazlık" gibi şifreli cümlelerle iletişimde bulundukları öğrenildi.
22.11.2022 Gündem
Alkolmetreye üflememek için elinden geleni yaptı, sınırın altında çıkınca bakın ne dedi!
Alkolmetreye üflememek için elinden geleni yaptı, sınırın altında çıkınca bakın ne dedi! Bursa’da trafik polis ekiplerinin uygulama noktasından kaçarken bir diğer uygulama noktasında yakalanan sürücü, alkolmetreye üflememek için polislere uzun süre dil döktü. Polisin "üflemezsen ehliyetine 2 yıl el koyacağım" demesi üzerine sürücü, “Beni tutuklayın, ekmeğimden olurum” dedi. Alkolmetreye üfleyen sürücü 0.47 promil çıkınca ekiplere, “Beni yanlış anladınız ağabey” ifadelerini kullandı. Polis ile sürücünün ilginç diyaloğu saniye saniye kameraya yansıdı. Çıkan alkol sonucu sınır altında kaldığı için sürücünün ehliyetine el konulmadı.
20.10.2022 Yaşam
İstanbul'da abartı egzoz kullanan sürücülere ceza yağdı
İstanbul'da abartı egzoz kullanan sürücülere ceza yağdı İstanbul'da trafik denetimlerinde kurallara uymayarak standart dışı egzoz kullanan araç sürücülerine cezai işlem uygulandı. Kartal Sahil'deki denetim noktasında denetime tabi tutulan 414 araca toplam 162 bin 242 TL para cezası kesildi.
21.08.2022 Gündem
1823 TL'lik para cezası iptal edildi! 2 ay sonra mahkemeden karar çıktı
1823 TL'lik para cezası iptal edildi! 2 ay sonra mahkemeden karar çıktı Manisa’da yapılan trafik denetiminde alkometrede 1.58 promil alkollü çıktığı tespit edilen sürücünün itirazı sonucu hastanede yapılan testte alkol oranı 0.1 çıktı. Hukuk mücadelesi başlatan sürücü yaklaşık 2 ay sonra hem ehliyetine kavuştu hem de kesilen para cezasını ödemekten kurtuldu. Bu tip durumlarla çok sık karşılaşılmaya başlandığını ifade eden Avukat Filiz Tuğçe Ayrancı İplikçi, “Alkolsüz iseniz kolluk güçleriyle hastaneye gitmeyi talep etmeniz önemli” dedi.
16.08.2022 Gündem
Ağzında yara olduğu için alkolmetreye üflemedi, ehliyetine el konulup ceza yazıldı! Flaş iptal kararı
Ağzında yara olduğu için alkolmetreye üflemedi, ehliyetine el konulup ceza yazıldı! Flaş iptal kararı İzmir'de, ağzında yara olduğu gerekçesiyle trafik denetiminde alkolmetreye üflemeyip kan testine gidebileceğini belirten otomobil sürücüsü Murat Karakuş'un (35) ehliyetine el konulup, 5 bin 224 TL ceza kesildi. İtiraz üzerine mahkeme, polis memurlarının uygulanacak işleme ilişkin sözlü net bir bilgilendirme yapmaması ve konuya ilişkin tutanak tutmaması nedeniyle, para cezasının iptaline ve sürücü belgesinin iadesine karar verdi.
9.06.2022 Yaşam
Kartal sahil yolunda araç denetimi
Kartal sahil yolunda araç denetimi İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik ekipleri tarafından Kartal sahil yolunda yapılan denetimlerde alkollü araç kullanan ve abartı egzoz kullanan sürücülere ceza yağdı.
28.05.2022 Yaşam
Küçükçekmece'de 6 araca çarptı, ortalığı savaş alanına çevirdi! 2 kişi yaralandı
Küçükçekmece'de 6 araca çarptı, ortalığı savaş alanına çevirdi! 2 kişi yaralandı İstanbul Küçükçekmece'de Sedat T. (40) idaresindeki 34 CON 843 plakalı otomobil, 6 araca çarptı. Kazada 2 kişi yaralanırken otomobili kullandığı tespit edilen sürücü Sedat T., polise aracı kendisinin kullanmadığını ileri sürerek alkolmetreyi üflemedi.
23.03.2022 Yaşam
Trafik cezaları ile ilgili flaş karar! Arabası olan herkesin ilgilendiriyor
Trafik cezaları ile ilgili flaş karar! Arabası olan herkesin ilgilendiriyor Arabası olan herkesin ilgilendiren flaş trafik cezası kararı! İtiraz hakkı doğuyor, bunu yapan trafik polisinin kestiği ceza geçersiz sayılıyor. Muğla’nın Bodrum ilçesinde motosikletiyle karıştığı kaza sonrası alkolmetreye üflemeyi reddeden, hastanede yapılan kan testinde 2,46 promil alkollü çıkan Ali Z.'ye 3 bin 836 TL para cezası kesilip, ehliyetine 2 yıl süreyle el konuldu. Bodrum 2'nci Sulh Ceza Hakimliği, Emniyet'in koronavirüs genelgesini gerekçe gösterip, çektiği görüntülerle alkol testi yapılmak istendiği sırada polislerde eldiven ve siperlik bulunmadığını belgeleyerek itirazda bulunan Ali Z.'nin cezasını iptal etti.
11.03.2022 Gündem
Sahte içki nasıl anlaşılır, belirtileri nelerdir? Sahte içki ölümleri kaç yükseldi?
Sahte içki nasıl anlaşılır, belirtileri nelerdir? Sahte içki ölümleri kaç yükseldi? İstanbul'da sahte içkide ölüm sayısı artıyor. İstanbul Valiliği, kentte sahte içkiden 22 kişinin öldüğünü ve bunlardan 11'inin yabancı uyruklu olduğunu açıkladı. Peki, Sahte içki nasıl anlaşılır, belirtileri nelerdir?
17.12.2021 Yaşam
İstanbul Valiliği'nden sahte içki açıklaması!
İstanbul Valiliği'nden sahte içki açıklaması! Yılbaşı öncesi 10 ilde sahte içkiden zehirlenen 42 kişi yaşamını yitirdi. Güvenlik güçlerinin yurt genelinde düzenlediği operasyonlarda ise yüklü miktarda sahte içki ele geçirildi, çok sayıda kişi gözaltına alındı. İstanbul Valiliği, kentte sahte alkolden toplam 22 kişinin öldüğünü belirtirken 16 kişinin ise hayati tehlikelerinin devam ettiğini açıkladı.
17.12.2021 Yaşam
Ehliyeti olan herkesi kapsıyor! Alkolmetre kararı..
Ehliyeti olan herkesi kapsıyor! Alkolmetre kararı.. Ehliyeti olan araba kullanan milyonları kapsıyor! Yargıtay'dan flaş karar! Yargıtay 19. Ceza Dairesi, Covid-19 döneminde alkolmetre cihazına üflemek istemeyen ve vücudundaki alkol miktarının kanından ölçülmesini talep eden sürücüyü haklı buldu. Daire, sürücüye uygulanan idari yaptırımın kaldırılmasına hükmetti.
7.09.2021 Yaşam
Arabası olan herkesi kapsıyor! 1228 lira ceza, uyarı geldi
Arabası olan herkesi kapsıyor! 1228 lira ceza, uyarı geldi Araba kullanan vatandaşlara çok önemli uyarı geldi. Dikkat etmeyene 1228 lira ceza kesiliyor. Ehliyetine de 6 ay el konuluyor. Dezenfektan kullanan bir vatandaş alkometreye üfleyince 0.30 promilli alkollü olduğu ortaya çıktı. Etil alkol uçucu-buharlaşıcı olduğu için alkometre bunu solunum havasından gelmiş gibi algılıyor. Etil alkol içeren maddelerin yol açtığı bu etki maksimum 15 dakikalık açık hava solunumu sonunda yasal sınırların altına düşüyor ve hatta sıfırlanıyor.
17.05.2021 Gündem
'Nefesim yetmiyor' diyerek alkolmetreyi üflemedi, gerçek hastanede çıktı
'Nefesim yetmiyor' diyerek alkolmetreyi üflemedi, gerçek hastanede çıktı Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde alkolmetreye üflemek istemeyen sürücü kan testinde 179 promil alkollü çıktı.
24.02.2021 Yaşam
Yılbaşı öncesinde 15 bin 491 litre sahte alkol ele geçirildi
Yılbaşı öncesinde 15 bin 491 litre sahte alkol ele geçirildi Antalya'da, yılbaşında piyasaya sürülmeye hazırlanan 15 bin 491 litre sahte alkol, 2 bin 73 şişe sahte içki ele geçirildi. Sahte alkolün şişelenmesi halinde 700 bin liralık 40 bin şişe sahte içki elde edilebileceği kaydedildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 13 kişi adliyeye sevk edildi.
23.12.2020 Gündem
Adana'da 9 bin 440 litre sahte içki ele geçirildi
Adana'da 9 bin 440 litre sahte içki ele geçirildi Adana’da, polis ekiplerinin, sahte içki imalathanesine dönüştürülen bir ev ve depoya düzenlediği baskında, 9 bin 440 litre sahte içki, içki yapımında kullanılan 75 litre etil alkol, 2 litre içki aroması ele geçirildi.
10.12.2020 Gündem
Para cezası iptal edildi! Sonuç 37 dakikada değişince...
Para cezası iptal edildi! Sonuç 37 dakikada değişince... Ankara'da trafik kontrolünde alkolmetre ile yapılan testte 1.05 promil, 37 dakika sonra hastanedeki kan testinde 0.20 promil alkollü çıkan Ozan Erbaş'ın (24) ehliyeti mahkeme kararı ile iade edildi, para cezası iptal edildi. Ozan Erbaş, "Cezaların kan testi sonucuna bakılarak verilmesini, buna göre sürücülerin belgelerinin alınmasını talep ediyorum" dedi.
9.12.2020 Gündem
Alkolmetreyi üfleyemeyince polis, 'Balona üfler gibi üfle' diye tarif verdi
Alkolmetreyi üfleyemeyince polis, 'Balona üfler gibi üfle' diye tarif verdi Antalya'nın Manavgat ilçesinde, refüje çarpan minibüsün sürücüsü Mehmet O.'ya (21), alkol kontrolü için uzatılan alkolmetreyi üfleyemeyince polis, "Balona üfler gibi üfle" diyerek tarif vermek zorunda kaldı. Mehmet O., 1.03 promil alkollü çıktı.
9.11.2020 Gündem
Oruçlu olduğu gün alkolmetrede alkollü çıktı! 'Ne yapacağımı bilmiyorum'
Oruçlu olduğu gün alkolmetrede alkollü çıktı! 'Ne yapacağımı bilmiyorum' Eskişehir’de yaşayan Burak Ergovan (28) isimli sürücüye, polis ekiplerince yapılan ölçüm sırasında alkollü olduğu gerekçesiyle bin 228 lira para cezası kesildi ve ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Hastanede yaptırdığı kan testinde alkolsüz olduğu belirlenen ve o gün oruç olduğunu söyleyen Ergovan, "Bu pandemi dönemin otomobilimle işime gidiyorum, evimin ihtiyaçlarını karşılıyorum. Şu an ne yapacağım bilmiyorum durup dururken ehliyetim gitti" dedi.
6.05.2020 Gündem
İstanbul'da 2020 yılının ilk trafik denetimi
İstanbul'da 2020 yılının ilk trafik denetimi İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 2020'nin ilk saatlerinde trafik denetimi yaptı.
1.01.2020 Gündem
İstanbul'da sahte içki operasyonu
İstanbul'da sahte içki operasyonu İstanbul, Arnavutköy'de jandarmanın düzenlediği sahte içki operasyonunda binlerce sahte içki şişesi ele geçirilirken, 2 kişi tutuklandı.
23.07.2019 Gündem
Kolonya yüzünden alkollü sanılan sürücüye beraat
Kolonya yüzünden alkollü sanılan sürücüye beraat İzmir'in Seferihisar ilçesindeki trafik uygulamasında 425 promil alkollü çıkması nedeniyle ehliyetine el konulan ve hakkında dava açılan sürücünün, eli ve yüzüne sürdüğü kolonyanın ölçüm sonucunu etkilediği gerekçesiyle beraatine karar verildi.
15.11.2018 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Alkolmetre ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki alkolmetre haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.