Aleksis Çipras

Aleksis Çipras

Son dakika Aleksis Çipras haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Aleksis Çipras ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Aleksis Çipras haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aleksis Çipras

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aleksis çipras gelişmeleri de dahil olmak üzere 499 aleksis çipras haberi bulunmuştur. Tüm aleksis çipras haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yunanistan’da seçim sonuçları belli oldu! İşte sandıktan zaferle çıkan isim
Yunanistan’da seçim sonuçları belli oldu! İşte sandıktan zaferle çıkan isim Yunanistan’da hükümetin kurulamamasının ardından ikinci kez düzenlenen genel seçimi Kyriakos Miçotakis’in lideri olduğu Yeni Demokrasi Partisi kazandı.
25.06.2023 Dünya
Dedeağaç’a CIA Başkanı’ndan sır ziyaret! Türkiye sınırına 40 kilometre mesafede...
Dedeağaç’a CIA Başkanı’ndan sır ziyaret! Türkiye sınırına 40 kilometre mesafede... ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns’ün, 11 yıl aradan sonra ilk kez 30 Mayıs’ta Yunanistan’a ziyarette bulundu. Yunan başkenti Atina’da temaslarda bulunan CIA Başkanı Burns’ün ABD üssünün bulunduğu Dedeağaç kentini ve Türkiye sınırını da ziyaret ettiği öne sürüldü. Burns iddiası netlik kazanmadı ancak bir gün sonra ABD’nin Atina Büyükelçisi’nin de bölgede teftişte bulunması dikkat çekti. Türkiye sınırına 40 km uzaklıktaki Dedeağaç, son dönemde ABD’nin Avrupa’daki en önemli lojistik limanlarından biri haline geldi.
8.06.2023 Dünya
Yunanistan'da PASOK lideri Androulakis da hükümet kurma görevini reddetti
Yunanistan'da PASOK lideri Androulakis da hükümet kurma görevini reddetti Yunanistan’da geçtiğimiz pazar günü yapılan genel seçimi üçüncü sırada tamamlayan Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) Lideri Nikos Androulakis, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu tarafından kendisine verilen hükümet kurma görevini kabul etmedi.
23.05.2023 Dünya
Yunanistan’da seçimin galibi Miçotakis hükümeti kurma görevini iade etti
Yunanistan’da seçimin galibi Miçotakis hükümeti kurma görevini iade etti Yunanistan’da dün düzenlenen genel seçimin galibi Yeni Demokrasi (ND) Partisi’nin lideri Başbakan Kiryakos Miçotakis, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu tarafından kendisine verilen hükümeti kurma görevini iade etti.
22.05.2023 Gündem
Yunanistan'da seçim sonuçları belli oldu
Yunanistan'da seçim sonuçları belli oldu Yunanistan’da düzenlenen genel seçimde oyların 85’inden fazlasının sayılmasının ardından resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 40,81’ini alan Başbakan Kiryakos Miçotakis’in partisi Yeni Demokrasi (ND) olurken, mecliste çoğunluğu sağlayamadı.
21.05.2023 Gündem
Yunanistan'da milletvekili seçimleri 21 Mayıs'ta yapılacak
Yunanistan'da milletvekili seçimleri 21 Mayıs'ta yapılacak Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, milletvekili seçimlerinin 21 Mayıs 2023 tarihinde yapılacağını duyurdu.
28.03.2023 Dünya
Yunanistan'da Joe Biden şoku! Tatbikatları iptal ediyorlar: Türkiye istediği her şeyi aldı...
Yunanistan'da Joe Biden şoku! Tatbikatları iptal ediyorlar: Türkiye istediği her şeyi aldı... İspanya'nın başkenti Madrid’deki tarihi NATO zirvesinde ABD Başkanı Joe Biden’ın “Türkiye’ye F-16 satmalıyız” şeklindeki çıkışı komşu Yunanistan’da geniş yankı buldu. Stratejisini Ege’de hava üstünlüğünü ele geçirmek üstüne kuran Atina’nın bu hayali suya düşerken Ankara ile arayı yumuşatmak için rutin tatbikatlara ara vereceği iddia edildi.
2.07.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarısı Yunanistan’da paniğe yol açtı! Canlı yayında skandal sözler, 'Önce köprüleri yıkacağız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarısı Yunanistan’da paniğe yol açtı! Canlı yayında skandal sözler, 'Önce köprüleri yıkacağız' Efes-2022 Tatbikatı’nı yerinde takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Yunanistan’a yaptığı uyarılar, hükümetin soğukkanlı görünme çabalarına rağmen Atina’da panik etkisi yarattı. Yunan başkentinde Ege’de ‘sıcak olay’ yaşanması ihtimaline dair korku iyice arttı. Bakanlardan peş peşe açıklamalar gelirken Yunan televizyonuna çıkan emekli koramiral, skandal sözlere imza attı.
11.06.2022 Dünya
Türkiye ile Yunanistan arasında bahar havası! Alınan kararlar belli oldu...
Türkiye ile Yunanistan arasında bahar havası! Alınan kararlar belli oldu... Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerde yeni dönem başladı. Türkiye ile sorun yaşadığı bazı ülkeler arasında 2022'nin baharında ilişkilerin düzelmesi diplomasisi çerçevesinde, iki tarihi komşu olan Ermenistan ve Yunanistan ile önemli ilk adımlar atıldı.
15.03.2022 Siyaset
Yunanistan'dan Fransa'ya tepki: Türkiye adaların egemenliğinden şüphe ederken...
Yunanistan'dan Fransa'ya tepki: Türkiye adaların egemenliğinden şüphe ederken... Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile eski Başbakan Aleksis Çipras parlamentoda Türkiye yüzünden tartıştılar. Yunanistan parlamentosunda 22 Fransız Rafale tipi savaş uçağı, 3 adet Belharra tipi fırkateyn ve denizaltılar için 44 adet Alman yapımı torpido satın alımını da içeren yasa tasarısının görüşüldüğü oturum, Başbakan Kiriakos Miçotakis ve ana muhalefetteki Radikal Sol Koalisyon (Syriza) lideri Aleksis Çipras’ın atışmasına sahne oldu.
16.02.2022 Dünya
Yunanistan'da Türk malı maske şoku: Rezil oldular...
Yunanistan'da Türk malı maske şoku: Rezil oldular... Yunanistan'da ana muhalefetteki Radikal Sol Koalisyon’un (SYRİZA), pandemi ve geçen pazartesi günü Atina’daki kar fırtınasının yol açtığı kaos için hükümetin istifası talebiyle parlamentoya verdiği soru önergesi görüşmelerinin ikinci gününde yani cumartesi, milletvekillerine 10’ar adet yüksek korumalı Maske dağıtılacağı açıklandı.
31.01.2022 Dünya
TSK'da kimyasal silah bulunduğu iddiasıyla ilgili Bakan Akar'dan açıklama!
TSK'da kimyasal silah bulunduğu iddiasıyla ilgili Bakan Akar'dan açıklama! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar TSK'da kimyasal silah bulunduğu iddiasıyla ilgili konuşarak, "TSK envanterinde kesinlikle ve asla herhangi bir şekilde gaz kimyasal silah yok. Böyle bir şey söz konusu değil. Ne alındı ne saklı ne gizli. Böyle bir şey yok. Bu kimyasal silahların nerden alındığı, nereye gittiği takibi çok kolaydır. TC’nin TSK’nın son derece onurlu ve şeffaf bir şekilde yaptığı terörle mücadeleyi lekelemek için bu tür iddialar periyodik olarak tekrarlanıyor." ifadelerini kullandı.
16.11.2021 Gündem
Orman yangınları Yunanistanı cehenneme çevirdi köyler boşaltıldı! Başbakan Kiryakos Miçotakis'in plaj pozları çıldırttı...
Orman yangınları Yunanistanı cehenneme çevirdi köyler boşaltıldı! Başbakan Kiryakos Miçotakis'in plaj pozları çıldırttı... Yunanistan’daki orman yangınları Mora Yarımadası’ndaki Achaea bölgesini cehenneme çevirdi. Köylerin boşaltıldığı yangına havadan ve karadan müdahale sürerken Başbakan Kiryakos Miçotakis plajdan tatil fotoğrafı paylaştı. O kareler ülkenin sosyal medya gündeminde ilk sıraya yerleştirirken Syriza lideri Aleksis Çipras sert tepki gösterdi
2.08.2021 Dünya
Almanya Dışişleri Bakanı Maas: Doğu Akdeniz'de tek kıvılcım  felakete yol açabilir"
Almanya Dışişleri Bakanı Maas: Doğu Akdeniz'de tek kıvılcım felakete yol açabilir" Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Doğu Akdeniz'deki gerilimde "Türkiye'nin diyalogdan yana olduğunu" söyleyerek, bölgede "Tek bir kıvılcımın felakete yol açabileceği" uyarısında bulundu.
25.08.2020 Dünya
Miçotakis, başbakanlık için yemin etti
Miçotakis, başbakanlık için yemin etti Yunanistan'da dün yapılan seçimleri yüzde 39,85 oyla kazanıp 158 sandalye elde eden Yeni Demokrasi lideri Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos huzurunda Yunanistan'ın 16. Başbakanı olarak ant içti.
8.07.2019 Dünya
Yunanistan'da seçimin galibi belli oldu! İktidar el değiştirdi, oy sandığı çalındı
Yunanistan'da seçimin galibi belli oldu! İktidar el değiştirdi, oy sandığı çalındı Yunanistan'da sandık çıkış anketlerine göre, erken genel seçimin galibi Kiriakos Miçotakis liderliğindeki merkez sağ Yeni Demokrasi (ND) partisi oldu.Yeni Demokrasi Partisi (ND) lideri Kiriakos Miçotakis, "Yunan halkı konuştu. Kararı kesin. Yunan halkı, büyüme, istihdam, güvenlik ve hakettiği şekilde ülkesinin yeniden inşasını istiyor." dedi. Yunanistan'da erken genel seçimde iktidarı kaybeden SYRIZA lideri Aleksis Çipras, "Halkın iradesini saygı göstereceğiz." dedi. Öte yandan Atina'nın Eksarhia semtindeki seçim merkezine giren maskeli kişiler tarafından oy sandığı çalındı.
8.07.2019 Dünya
Yunanistan'da seçimin galibi belli oldu!
Yunanistan'da seçimin galibi belli oldu! Yunanistan'da sandık çıkış anketlerine göre, erken genel seçimin galibi Kiriakos Miçotakis liderliğindeki merkez sağ Yeni Demokrasi (ND) partisi oldu.
7.07.2019 Dünya
Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş S-400 açıklaması
Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş S-400 açıklaması Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gündeme ilişkin konular hakkında yaptığı açıklamada, "Biz diplomatik yollarla çözmek istiyoruz. Biz S-400'ü alacağız." dedi.
4.07.2019 Dünya
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den flaş S-400 açıklaması
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den flaş S-400 açıklaması MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den partisinin grup toplantısında konuşma önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli konuşmasında, "S-400'lerin alınması bir varoluş meselesine dönüşmüştür. Türkiye'nin karar organları bellidir." dedi.
26.06.2019 Siyaset
Türkiye'den Çipras'a sert yanıt
Türkiye'den Çipras'a sert yanıt Dışişleri Bakanlığı, "Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum yönetimi, AB üyeliklerini suistimal ediyorlar. Bizim tarafımızdan en üst düzeyde verilen mesajlar gayet açık. Bu konudaki kararlı duruşumuzu muhafaza ediyoruz" açıklamasını yaptı.
17.06.2019 Gündem
Çipras 'Doğu Akdeniz' için toplantı gerçekleştirdi
Çipras 'Doğu Akdeniz' için toplantı gerçekleştirdi Yunanistan’da Fatih gemisinin sondaj faaliyetleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Doğu Akdeniz ile ilgili açıklamaları Atina’da hareketlilik getirdi.
16.06.2019 Dünya
Çipras hükümeti resmen istifa etti
Çipras hükümeti resmen istifa etti Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, resmen istifa etti. Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, erken seçim yapılana kadar Çipras’ın geçici Başbakanlık yapmasına karar verdi.
11.06.2019 Dünya
Yunanistan erken seçime gidiyor
Yunanistan erken seçime gidiyor Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, "Yerel seçimlerin ikinci turunun ardından Cumhurbaşkanı'ndan erken genel seçim ilan etmesini isteyeceğim." dedi.
26.05.2019 Dünya
Yunan ve Rum liderler Türkiye'yi AB'ye şikayet etti
Yunan ve Rum liderler Türkiye'yi AB'ye şikayet etti Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye'nin Kıbrıs adası yakınlarındaki doğal gaz arama faaliyetleriyle ilgili, "Avrupa Birliği Türkiye'ye karşı net bir mesaj yollamalı." ifadesini kullandı.
9.05.2019 Dünya
Fuat Oktay'dan verimli Balkan diplomasisi
Fuat Oktay'dan verimli Balkan diplomasisi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Romanya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen, "onur konuğu" olarak katıldığı "Romanya-Bulgaristan-Sırbistan-Yunanistan Dörtlü Zirvesi" kapsamında verimli görüşmelerde bulundu.
30.03.2019 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Aleksis Çipras ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aleksis çipras haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.