Airbus

Airbus

Son dakika Airbus haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Airbus ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Airbus haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Airbus

haberleri sayfasında son dakika yaşanan airbus gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.179 airbus haberi bulunmuştur. Tüm airbus haberleri aşağıda listelenmiştir.
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil'den KAAN mesajı: Dünyanın en hızlı biten uçak projesi
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil'den KAAN mesajı: Dünyanın en hızlı biten uçak projesi TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, milli savaş uçağı KAAN’ın uçuşunun ardından ilk kez açıklamalarda bulundu. Kotil, "Zorun zorunu yaptık. Teknolojiyi seçerken de F-22 ve F-35'ten daha üst teknolojiyi seçtik. Bütün alt sistemleri Türkiye'de yapıldı." dedi.
23.02.2024 Ekonomi
Kahramanmaraş'a TUSAŞ'tan dev yatırım! Uçak, İHA ve helikopter parçaları üretilecek
Kahramanmaraş'a TUSAŞ'tan dev yatırım! Uçak, İHA ve helikopter parçaları üretilecek 6 Şubat depreminin merkez üssü Kahramanmaraş'ın kalkınması ve istihdam sağlanması için Savunma Sanayii Başkanlığı harekete geçti. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Kahramanmaraş'a fabrika açtı. Uçak, İHA ve helikopter parçası üretimi yapılacak o tesiste bölgedeki vatandaşlar da istihdam edilecek. O tesisi CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk görüntüledi.
22.02.2024 Ekonomi
Japonya'daki uçak kazasında Sahil Güvenlik uçağının piste giriş izni olmadığı ortaya çıktı
Japonya'daki uçak kazasında Sahil Güvenlik uçağının piste giriş izni olmadığı ortaya çıktı Japonya’nın başkenti Tokyo'daki Haneda Havalimanı'nda 5 kişinin ölümüne neden olan uçak kazasında, yolcu uçağıyla çarpışan Japonya Sahil Güvenlik uçağının piste giriş izninin olmadığı ortaya çıktı.
4.01.2024 Dünya
Japonya'da iki uçak pistte çarpıştı! Korkunç anlar yaşandı
Japonya'da iki uçak pistte çarpıştı! Korkunç anlar yaşandı Dün 7,5 şiddetinde deprem ile sallanan Japonya bugün ise Tokyo'dan gelen haberin şokunu yaşıyor. Japonya Havayolları'na ait bir uçak Tokyo'nun Haneda Havalimanı'ndaki pistte alevler içinde kaldı.
2.01.2024 Gündem
Türk Hava Yolları duyurdu: 355 uçak alınacak
Türk Hava Yolları duyurdu: 355 uçak alınacak Türk Hava Yolları "Airbus ile 2026-2036 arasında teslim alınmak üzere 355 uçağın satın alınmasına ilişkin görüşülmektedir" açıklamasını yaptı.
13.11.2023 Ekonomi
THY uçağının iniş takımında ceset bulundu! Şok eden olay
THY uçağının iniş takımında ceset bulundu! Şok eden olay Türk Hava Yolları'nın (THY) Amsterdam-İstanbul seferini tamamlayan uçağının teknik bakımı sırasında iniş takımında bir ceset bulundu.
15.09.2023 Yaşam
Yolcu uçağında 'ishal' paniği! Pilottan kuleye: Bu bir biyolojik tehlike
Yolcu uçağında 'ishal' paniği! Pilottan kuleye: Bu bir biyolojik tehlike ABD’nin Georgia eyaletine bağlı Atlanta şehrinden İspanya’nın Barselona şehrine gitmek üzere havalanan uçak, ishal olan bir yolcunun ciddi şekilde rahatsızlanmasının ardından dönüş yaparak acil iniş gerçekleştirdi.
6.09.2023 Dünya
Çin merkezli hava yolu şirketi İstanbul uçuşlarına yeniden başladı
Çin merkezli hava yolu şirketi İstanbul uçuşlarına yeniden başladı Çin merkezli hava yolu şirketi Sichuan Airlines, Kovid-19 pandemisi nedeniyle ara verdiği Chengdu-İstanbul uçuşlarına üç yıl aranın ardından yeniden başladı.
22.06.2023 Ekonomi
İniş takımları kapanmayan THY uçağı Frankfurt'a geri döndü
İniş takımları kapanmayan THY uçağı Frankfurt'a geri döndü Türk Hava Yolları (THY)'nın dün akşam Frankfurt - İstanbul seferini yapan Airbus A330 tipi uçağı, kalkışından kısa bir süre sonra iniş takımlarının kapanmaması üzerine Frankfurt Havalimanı'na geri döndü.
8.06.2023 Gündem
Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan British Airways ile Londra uçuşları başladı
Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan British Airways ile Londra uçuşları başladı 51 ülkede 154 noktayı İstanbul’a bağlayan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan, Londra Heathrow Havalimanı’na uçuşlar dün başladı. Sabiha Gökçen anısına, ilk seferin tüm uçuş ekibi kadınlardan oluştu. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı CEO'su Berk Albayrak bu iş birliğinden çok memnun olduklarını belirterek “British Airways gibi güçlü, bölgesel ve küresel havayollarının havalimanımıza gelmesini memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.
2.06.2023 Ekonomi
Bakan Akar'dan CNN TÜRK'te önemli açıklamalar
Bakan Akar'dan CNN TÜRK'te önemli açıklamalar Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Hulusi Akar, CNN TÜRK'te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
3.05.2023 Gündem
Bakan Akar: Savunma ve güvenlik alanında atılan her adım Türkiye'nin gücünü simgelemektedir
Bakan Akar: Savunma ve güvenlik alanında atılan her adım Türkiye'nin gücünü simgelemektedir Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri'de yaptığı konuşmada, "Savunma ve güvenlik alanında atılan her adım, hayata geçirilen her proje, uluslararası pazarda önemli bir aktör haline gelen Türkiye'nin gücünü simgelemektedir" dedi.
2.05.2023 Gündem
Havacılık sektöründe karbon azaltımı bilet fiyatlarını artıracak
Havacılık sektöründe karbon azaltımı bilet fiyatlarını artıracak İngiltere’de Sustainable Aviation (Sürdürülebilir Havacılık) adlı birlik, sektördeki karbon salımı azaltma faaliyetlerinin bilet fiyatlarını artıracağını açıkladı.
17.04.2023 Dünya
Meyve kokusu THY uçağını geri döndürdü
Meyve kokusu THY uçağını geri döndürdü Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul- Barcelona seferini yapan uçağı durian meyvesinin kabin içerisine koku vermesi üzerine İstanbul Havalimanı'na geri döndü.
5.03.2023 Gündem
İsrailli havayolu şirketinden 16 yıl sonra Türkiye'ye ilk tarifeli uçuş
İsrailli havayolu şirketinden 16 yıl sonra Türkiye'ye ilk tarifeli uçuş İsrailli havayolu şirketi ISRAİR,  Tel Aviv-İstanbul tarifeli uçuşlarına başladı. İsrailli El-Al şirketinin 2007'de İstanbul uçuşlarını durdurmasının ardından 16 yıl sonra ilk kez bir başka bir İsrail merkezli havayolu şirketi olan ISRAİR Tel Aviv'den İstanbul'a  tarifeli uçuş gerçekleştirdi.
16.02.2023 Ekonomi
Milli Muharip Uçak dünyanın yeni gözdesi! Yurt dışından yoğun talep var
Milli Muharip Uçak dünyanın yeni gözdesi! Yurt dışından yoğun talep var Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Muharip Uçak (MMU) projesiyle ilgili, "Bu konuda yurt dışından talepler var, şu anda bizle beraber çalışan mühendisleri de var. Bunlar devletten devlete yapılması gereken bir anlaşma. Şu anda devlet tarafından açıklanmış bir anlaşma yok" dedi.
11.01.2023 Ekonomi
Yolcu uçağı piste giren tavşana çarptı! İki uçak pisti pas geçti
Yolcu uçağı piste giren tavşana çarptı! İki uçak pisti pas geçti Pegasus Havayolları'nın Münih seferini yapan yolcu uçağı, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na inişi sırasında piste giren bir tavşana çarptı. Olayın yaşandığı dakikalarda inişe hazırlanan iki yolcu uçağı ise pisti pas geçmek zorunda kaldı.
6.01.2023 Gündem
İstanbul'a giden uçak Barselona'ya acil iniş yaptı, 28 yolcu uçaktan kaçtı!
İstanbul'a giden uçak Barselona'ya acil iniş yaptı, 28 yolcu uçaktan kaçtı! Kazablanka-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait uçak, hamile yolcunun doğum sancılarının artması nedeniyle Barselona Havalimanı'na acil iniş yaptı. Yolculardan 28'i uçaktan kaçarken, 14'ü polis tarafından yakalandı.
7.12.2022 Yaşam
Fırtınaya yakalanan yolcu uçağı acil iniş yaptı
Fırtınaya yakalanan yolcu uçağı acil iniş yaptı Şili’nin Santiago kentinden kalkan bir yolcu uçağı, şiddetli fırtınaya yakalanarak Paraguay’ın Asuncion kentine acil iniş yaptı. Havadaki panik anları amatör kameraya yansırken, uçağın burnunun ve ön camının parçalandığı görüldü.
29.10.2022 Dünya
THY uçağı kalp krizi geçiren yolcu için İstanbul'a geri döndü
THY uçağı kalp krizi geçiren yolcu için İstanbul'a geri döndü Türk Hava Yolları(THY)'nın İstanbul-İslamabad seferini yapan uçağı, yolculardan birinin kalp krizi geçirmesi üzerine kalkışından bir saat sonra İstanbul Havalimanı'na geri döndü.
21.10.2022 Yaşam
İstanbul'da tarihi zirve! Uzmanlar yorumladı: Türkiye kazandı
İstanbul'da tarihi zirve! Uzmanlar yorumladı: Türkiye kazandı Karadeniz üzerinden dünya pazarlarına tahıl ve diğer gıda ürünlerinin taşınmasına ilişkin anlaşma İstanbul'da imzalandı. Canlı yayında uzmanlar tarihi imzayı yorumladı. Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, "Türkiye bu oyunda kazandı. Koordinasyonun Türkiye'de olması önemli bir avantaj getiriyor. Bu Türkiye'nin bir başarısı" dedi. Fenerbahçe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ece Baban ise "Tüm dünyada yankı uyandıran İstanbul'da Türkiye'nin merkezinde bulunduğu, barış için belgeler imzalanması önemli bir adım atılması çok çok kıymetli" diye konuştu. Dr. Eray Güçlüer de " Türkiye'nin ağırlığı bu krizin çözülmesinde çok önemli bir faktör olarak ortaya çıktı. Artık Türkiye milli gücü ile sadece kendi bölgesinde değil dünya çapında etkisini gösterdi" ifadelerini kullandı.
22.07.2022 Gündem
Anadolujet'in ilk A321neo tipi uçağı filodaki yerini aldı
Anadolujet'in ilk A321neo tipi uçağı filodaki yerini aldı Türk Hava Yolları'nın (THY) büyüyen markası AnadoluJet, yeni nesil uçaklarıyla filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Son olarak filoya giren TC-LUJ kuyruk kodlu Airbus 321neo tipi uçak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Batman Havalimanı'na ilk uçuşunu TK7370 sefer sayısıyla gerçekleştirdi.
9.07.2022 Ekonomi
THY'nin Airbus a350-900 tipi 7'nci uçağı İstanbul'da
THY'nin Airbus a350-900 tipi 7'nci uçağı İstanbul'da Türk Hava Yolları (THY), filosunu yeni nesil uçaklarla büyütmeye devam ediyor. THY, Avrupalı uçak üreticisi Airbus'tan 25'i kesin, 5'i opsiyonlu olmak üzere toplam 30 adet sipariş verdiği A350-900 tipi uçaklardan 7'ncisini filoya kattı. Böylelikle THY'nin filosundaki yolcu uçağı sayısı 360 olurken, kargo dahil olmak üzere toplam uçak sayısı da 380'e ulaştı.
6.07.2022 Ekonomi
Havada panik! Uçak, 14 saat yan tarafındaki delikle uçtu
Havada panik! Uçak, 14 saat yan tarafındaki delikle uçtu Dubai’den kalkan ve Avustralya’ya giden bir uçak gövdesinde meydana gelen bir deliğe rağmen 14 saat uçarak varış noktasına ulaştı. Yolculuk boyunca büyük panik yaşayan yolcular havadayken bir patlama sesi duyduklarını aktardı.
5.07.2022 Dünya
Türksat 5B ne zaman aktif olacak, Türksat 5B uydusu fırlatıldı mı? Türksat 5B nedir, ne işe yarayacak? Bakanı Adil Karaismailoğlu açıkladı!
Türksat 5B ne zaman aktif olacak, Türksat 5B uydusu fırlatıldı mı? Türksat 5B nedir, ne işe yarayacak? Bakanı Adil Karaismailoğlu açıkladı! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat’ın Ankara Gölbaşı’nda bulunan yerleşkesinde basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında Türksat 5B hakkında bilgilendirmelerde bulunan Bakan Karaismailoğlu, Türksat 5B’nin hizmete alınacağı tarihi duyurdu. Peki, Türksat 5B ne zaman aktif olacak, Türksat 5B uydusu fırlatıldı mı? Türksat 5B nedir?
9.06.2022 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Airbus ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki airbus haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.