Aile Hekimleri

Aile Hekimleri

Son dakika aile hekimleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aile hekimleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aile hekimleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aile Hekimleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aile hekimleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 389 aile hekimleri haberi bulunmuştur. Tüm aile hekimleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sağlık ocakları pazartesi açık mı, 8 Nisan aile hekimleri çalışıyor mu? Eczanelerin, polikliniklerin ve sağlık ocakların bayram tatili kaç gün 2024? Bayramda sağlık ocakları kapalı mı?
Sağlık ocakları pazartesi açık mı, 8 Nisan aile hekimleri çalışıyor mu? Eczanelerin, polikliniklerin ve sağlık ocakların bayram tatili kaç gün 2024? Bayramda sağlık ocakları kapalı mı? Sağlık ocaklarının bayram mesaisi ile 10 günlük tatile dahil edilen pazartesi ve salı günü sağlık ocaklarının açık olup olmadığı da sorgulanmaya başlandı. Sağlık hizmetleri kalemlerinden biri olan sağlık ocaklarının 8 Nisan Pazartesi günü ile 9 Nisan Salı günündeki çalışma düzeni merak ediliyor. Peki, 8 Nisan sağlık ocağı açık mı, pazartesi günü sağlık ocakları tatil mi? 8 Nisan Pazartesi günü sağlık ocakları kapalı mı, aile hekimlerinde bayram tatili kaç gün 2024?
6.04.2024 Yaşam
Toplu sözleşme ikramiyesi 2024 ne kadar, hangi aylarda ödenir? Memurların toplu sözleşme ikramiyesi iptal mi edildi?
Toplu sözleşme ikramiyesi 2024 ne kadar, hangi aylarda ödenir? Memurların toplu sözleşme ikramiyesi iptal mi edildi? Toplu sözleşme ikramiyesi iptal mi edildi, memurların toplu sözleşme ikramiyesi 2024 ne kadar? 3 ayda bir yapılan kamu personelinin toplu sözleşme ikramiyesi desteği ödemeleri 2024 yılıyla birlikte aylık olarak ödenmeye başlandı. İkramiye tutarları merak edilirken, toplu sözleşme ikramiyesinin iptal edilip edilmediği de sorgulanıyor. Peki toplu sözleşme ikramiyesi ne kadar? Sendika ikramiyesi 2024 ne zaman yatacak? Toplu sözleşme ikramiyesi iptal mi?
5.03.2024 Çalışma Hayatı
Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif TBMM'de kabul edildi
Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif TBMM'de kabul edildi Sağlık alanında düzenlemeler içeren 'Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.
22.02.2024 Gündem
Doktorlara saldıran 2 şüpheli tutuklandı, 1 firari aranıyor
Doktorlara saldıran 2 şüpheli tutuklandı, 1 firari aranıyor Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, aile sağlığı merkezinde doktorlara saldıran şüphelilerden 2'si tutuklanırken, firari kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Hasta ve hasta yakınlarının saldırısına uğrayan 3 doktorun ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
7.10.2023 Yaşam
1 ve 2 Ağustos doktorlar grevde mi? Aile hekimleri çalışıyor mı?
1 ve 2 Ağustos doktorlar grevde mi? Aile hekimleri çalışıyor mı? 1 ve 2 Ağustos doktorlar grevde mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Aile hekimleri ve sağlık ocakları çalışanlarının grev yapıp yapmayacağı vatandaşların araştırma konusu oldu. Önemli açıklamayı Genel Sağlık-İş Sendikası Başkanı Derya Uğur yaptı. Sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi amacıyla yapılacak olan grev hakkında detayları verdi. Peki 1-2 Ağustos doktorlar neden grevde? İşte detaylar...
31.07.2023 Gündem
Aile hekimliğiyle ilgili önemli değişiklik! Bakan Koca açıkladı
Aile hekimliğiyle ilgili önemli değişiklik! Bakan Koca açıkladı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Plan ve Bütçe Komisyonundan geçen ve aile hekimliği kanununda değişiklik yapmayı amaçlayan kanun teklifinin detaylarını açıkladı. Bakan Koca, 'Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen puanlama sistemi yerine, sözleşmeli çalışan Aile Hekimleri ile Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına devlet memurlarının tabi olduğu disiplin hükümlerinin uygulanmasını amaçlıyor.' dedi.
14.07.2023 Gündem
Acillik eden gizli tehlike! Ağzına kadar dolu ilaç torbaları
Acillik eden gizli tehlike! Ağzına kadar dolu ilaç torbaları Tansiyon düşürücüler, kolesterol hapları, ağrı kesiciler, kan sulandırıcılar… Acil Tıp Uzmanı Doç. Dr. Vahide Aslıhan Durak, yaşlılarda çok sayıda ilaç kullanımı nedeniyle aşırı düşük tansiyon, kanama, hatta bilinç kaybı ile acil başvurularının sık yaşandığını söyledi. Doç. Dr. Durak, sarı kantaron ve gingko biloba gibi takviyelerin de tehlikeyi katladığını kaydederek bazen ölümcül bile olabilen bu tehlikeyi önlemenin yolunun ise literatüre de giren "İlaç torbanı bana göster" ilkesinden geçtiğini vurguladı. Doç. Dr. Durak, "Eczanelerin verdiği ilaç çantalarını çok sever bu hasta grubumuz. İçinde bir dolu ilaç ve şeker ölçüm çubuklarıyla günlere giderler hatta. Bu hastalarımızın 6 ayda bir, onları düzenli takip eden aile hekimlerine bu torbalarını açıp göstermeleri gerekiyor" dedi.
11.06.2023 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 42 bin 500 sağlık personeli alıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 42 bin 500 sağlık personeli alıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye genelinde 42 bin 500 sağlık personeli alıyoruz. Bunlardan 2 bin 832 sürekli işçi ile 9 bin 59 sözleşmeli sağlık personelinin atamasını deprem bölgesindeki illere yapacağız” dedi.
7.04.2023 Gündem
Bakan Koca'dan 'Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği' açıklaması
Bakan Koca'dan 'Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği' açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'ndeki değişikliğe ilişkin açıklama yaptı.
5.04.2023 Gündem
'Covid-19 vaka sayısı düşüyor, grip artıyor'
'Covid-19 vaka sayısı düşüyor, grip artıyor' Antalya İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. İsmail Başıbüyük, Covid-19'un eski yıkıcı ve tahrip edici etkisinin ortadan kalktığını, günlük vaka sayısının 10-15'e kadar düştüğünü söyledi. Dr. Başıbüyük, son dönemde artan mevsimsel grip vakalarına karşı korunmak için de 'maske-mesafe-hijyen' kurallarının uygulanmasını ve risk grubundakilerin mutlaka aşılarını yaptırmasını istedi.
2.01.2023 Gündem
15 Aralık doktorlar grevde mi, doktorlar bugün çalışıyor mu? Doktorlar grevde randevular ne olacak?
15 Aralık doktorlar grevde mi, doktorlar bugün çalışıyor mu? Doktorlar grevde randevular ne olacak? 15 Aralık doktorlar çalışıyor mu, doktorlar grevde mi 15 Aralık 2022? Hekim Birliği Sendikası doktorların çalışma koşullarına dikkat çekmek için grev kararı aldı.
15.12.2022 Sağlık
Sağlık Bakanlığı duyurdu! İller arası Aile Hekimliği kurası sonuçları açıklandı!
Sağlık Bakanlığı duyurdu! İller arası Aile Hekimliği kurası sonuçları açıklandı! Sağlık Bakanlığı İller arası aile hekimliği yerleştirme kura sonuçları açıklandı. Sözleşmeli olarak görev yapan aile hekimleri ile muvafakatı uygun görülen diğer hekimlerin başvurduğu Aile Hekimliği kura başvuru sonuçları Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinden öğrenilebilecek. İşte Aile Hekimliği kura sonuçlarına göre yerleşenlerin listesi!
29.11.2022 Personel Alımı
28 Ekim sağlık ocakları açık mı, bugün aile hekimleri çalışıyor mu? 28 Ekim sağlık ocağı kapalı mı, yarım gün mü?
28 Ekim sağlık ocakları açık mı, bugün aile hekimleri çalışıyor mu? 28 Ekim sağlık ocağı kapalı mı, yarım gün mü? 28 Ekim sağlık ocakları açık mı, kapalı mı? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 1.5 gün resmi tatil. 28 Ekim Cuma günü sağlık ocağında randevusu olanlar ise Resmi tatilin 28 Ekim'de öğleden sonra başlayacağını öğrenince arama motorlarına yönelerek “28 Ekim sağlık ocakları yarım gün mü, aile hekimleri bugün çalışıyor mu? sorularına yanıt aramaya başladı.
28.10.2022 Gündem
28 Ekim hastaneler açık mı? 28 Ekim Cuma doktorlar var mı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda doktorlar çalışıyor mu?
28 Ekim hastaneler açık mı? 28 Ekim Cuma doktorlar var mı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda doktorlar çalışıyor mu? 28 Ekim doktorlar çalışıyor mu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda doktorlar çalışıyor mu? Cuma günü Cumhuriyet Bayramı cumartesi günü tüm yurtta coşkuyla kutlanacak. Kamu kurumlar resmi tatillerde hizmet vermiyor. Tedavi olacaklar, hastaneye gidecekler 28-29 Ekim’de hastanelerin açık olup olmadığını sorguluyor.
27.10.2022 Gündem
Bakan Koca: Kanser taraması randevu sistemini aile hekimlerinin kullanımına açtık
Bakan Koca: Kanser taraması randevu sistemini aile hekimlerinin kullanımına açtık Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kanser taraması randevu sistemini Türkiye genelinde aile hekimlerinin kullanımına açtık" dedi.
19.10.2022 Gündem
Grip aşısının fiyatı belli oldu! 65 yaş üstü vatandaşlar dikkat
Grip aşısının fiyatı belli oldu! 65 yaş üstü vatandaşlar dikkat 65 yaş üstü vatandaşları özellikle ilgilendiriyor. Grip aşısının fiyatı belli oldu. Bakanlığın Türkiye’ye geldiğini duyurduğu grip aşıları en geç 15 Ekim’de eczane raflarında yerini alacak. Uzmanlar 65 yaş üstü vatandaşlar, kronik hastalığı olanlar, bağışıklığı baskılanmış kişiler ile gebelerin de mutlaka grip aşısı yaptırması gerektiğinin altını çiziyor.
29.09.2022 Gündem
Aile hekimliği iller arası kura 2022 sonuçları! İller arası aile hekimliği kurası 2022/2 sonuçları açıklandı mı, isim listesi nasıl sorgulanır, canlı yayın ile nasıl takip edilir?
Aile hekimliği iller arası kura 2022 sonuçları! İller arası aile hekimliği kurası 2022/2 sonuçları açıklandı mı, isim listesi nasıl sorgulanır, canlı yayın ile nasıl takip edilir? İller Arası Aile Hekimliği Yerleştirme kurası sonuçları ve isim listesi sorgulaması başladı. 1 Eylül 2022 tarihinde noter huzurunda Bilkent Yerleşkesinde çekilen kuranın sonuçları merak ediliyor. Aile hekimliği iller arası kura sonuçlarına göre kazananların isim listesi yayınlandı. İşte Aile hekimliği iller arası kura sonuçları 2022…
1.09.2022 Çalışma Hayatı
30 Ağustos sağlık ocakları açık mı, sağlık ocakları kapalı mı? Aile hekimleri, sağlık merkezleri, sağlık ocağı bugün çalışıyor mu 30 Ağustos?
30 Ağustos sağlık ocakları açık mı, sağlık ocakları kapalı mı? Aile hekimleri, sağlık merkezleri, sağlık ocağı bugün çalışıyor mu 30 Ağustos? 30 Ağustos sağlık ocağı açık mı, sağlık ocağı bugün kapalı mı? Sağlık ocaklarının bugün çalışıp çalışmadığı merak ediliyor. Zafer Bayramı’nın 100. yılı coşkuyla anılırken sağlık ocaklarının faaliyet gösterip göstermediği merak ediliyor. Peki, Sağlık ocağı bugün çalışıyor mu 30 Ağustos? 29 Ağustos hastaneler ve sağlık ocakları açık mı? Aile hekimleri, sağlık merkezleri, sağlık ocağı bugün çalışıyor mu 30 Ağustos?
30.08.2022 Gündem
Aile hekimleri ve Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına teşvik ödemesi Resmi Gazete’de!
Aile hekimleri ve Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına teşvik ödemesi Resmi Gazete’de! Aile hekimleri ve Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarını ilgilendiriyor! Taban ek ödemesi ve teşvik ödemesi yapılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın duyurduğu taban ek ödemesi ve teşvik ödemesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki, Teşvik ödemesi nedir? Aile hekimlerinin teşvik ödemeleri nasıl verilecek? İşte Aile Hekimlerine ve Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına taban ek ödemesi ve teşvik ödemesi detayları…
25.08.2022 Memur
Sözleşmeli personele teşvik ödemesi! Yönetmelikte değişiklik yapıldı, resmen başladı
Sözleşmeli personele teşvik ödemesi! Yönetmelikte değişiklik yapıldı, resmen başladı Resmen değişti. Teşvik ödemesi ödenmeye başlıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Twitter hesabından Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Merkezi (ASM) çalışanlarıyla ilgili "Gözümüz aydın demeye az kaldı" paylaşımı yaparak duyurduğu yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.
25.08.2022 Çalışma Hayatı
Bakan Koca: Gözümüz aydın demeye az kaldı
Bakan Koca: Gözümüz aydın demeye az kaldı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aile hekimleri ve Aile Sağlığı Merkezi (ASM) çalışanlarıyla ilgili "Gözümüz aydın demeye az kaldı" dedi.
24.08.2022 Gündem
Maaşlara ek ödeme müjdesi! Paralar hesaplara yatacak! 10 bin lira...
Maaşlara ek ödeme müjdesi! Paralar hesaplara yatacak! 10 bin lira... Maaşlara ek ödeme müjdesi! Paralar yüz binlerin hesabına yatacak. Sağlıkçıların temel ve teşvik ödemelerinden oluşan iki ayaklı sabit ek ödeme dönemi başlıyor. 15 Ağustos itibarıyla belirlenen taban maaşları ve performansa yönelik ek ödemeler hesaplarda olacak. Düzenleme ile uzman hekim ve diş hekimlerine kademelerine göre artacak şekilde 10 bin TL’ye; asistan hekimlere 7 bin 500 TL’ye; pratisyen hekimlere 5 bin TL’ye kadar ek ödeme yapılacak. Ek ödemelerle birlikte pratisyen hekimlerin maaşı 20 bin TL’yi aşacak, uzmanların maaşı da 27 bin TL’yi bulacak. Özellikli işlem yapan hekimlerin tavan ücreti 65 bin TL’ye kadar çıkabilecek.
13.08.2022 Çalışma Hayatı
Koronavirüs ile ilgili flaş açıklama! 6. dalga başladı!
Koronavirüs ile ilgili flaş açıklama! 6. dalga başladı! Son zamanlarda Kovid-19 vakalarında hızlı artış görülmesine rağmen vatandaşların rahat davrandığına dikkat çeken uzmanlar, 2.5 aydır kimsenin aşı yaptırmaya gelmediğini belirtiyor.
10.07.2022 Gündem
Doktorlar neden grevde, doktorlar grev yapabilir mi? Doktorlar hangi gün grev yapacak, 26-27 Mayıs iş mi bırakıyor?
Doktorlar neden grevde, doktorlar grev yapabilir mi? Doktorlar hangi gün grev yapacak, 26-27 Mayıs iş mi bırakıyor? Doktorlar grev yapabilir mi, doktorlar hangi gün grev yapacak? Sağlık çalışanları yaşadıkları sorunları dile getirmek ve duyurmak için çareyi iş bırakma eyleminde arıyor. Peki, Doktorlar neden grevde yapıyor? 26-27 Mayıs doktorlar grevde mi, iş mi bırakıyor?
26.05.2022 Gündem
Sağlık raporu nasıl, nereden alınır? Ehliyet için sağlık raporu nasıl alınır?
Sağlık raporu nasıl, nereden alınır? Ehliyet için sağlık raporu nasıl alınır? Bir kişinin sağlıklı olduğunu ispatlamak için aldığı belgeye sağlık raporu denilmektedir. Resmi bir başvuru yapıldığı zaman bazı durumlarda kişiden sağlık raporu talep edilebiliyor. Hatta bir rahatsızlığa sahip iseniz, sağlık kuruluşu tarafından verilen sağlık raporunda gözükür. Sağlık raporu, kişinin aklen ve bedenen sağlıklı olduğunu gösteren belge olarak da tanımlanır. Bu rapor kişinin amacı veya görevi yerine getirebilmesi için uygun olup olmadığını gösteren, hekim tarafından yapılan muayene sonucunda onayladığı belgedir. Peki, Sağlık raporu nasıl alınır? Sağlık raporu nereden alınır? Ehliyet için sağlık raporu nasıl alınır? İşte detaylar…
22.05.2022 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri

Aile Hekimleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aile hekimleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.