Aft

Aft

Son dakika aft haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aft ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aft haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aft

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aft gelişmeleri de dahil olmak üzere 56 aft haberi bulunmuştur. Tüm aft haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ağızda çıkan uçukları ömrünü kısaltıyor: Boğazda bekletince faydasına şahit olacaksınız
Ağızda çıkan uçukları ömrünü kısaltıyor: Boğazda bekletince faydasına şahit olacaksınız Ağızda çıkan uçukların günlerce kalması can sıkıcıdır. Ancak mutfaklarda yer alan üç malzemeyle bu durumu aynı gün halledebilirsiniz.
29.02.2024 Yaşam
Doğum günü kutlaması felaketle sonlanmıştı! Sürücüden dehşete düşüren itiraf
Doğum günü kutlaması felaketle sonlanmıştı! Sürücüden dehşete düşüren itiraf Bursa'da yeni yaşını kutlayan Eda Baykay (19) ile arkadaşları Sıla Çelik (17) ve Sinan Karakuş'un (22) hayatını kaybettiği kazada yaralanıp, tedavisi sonrası tutuklanan otomobil sürücüsü Adem Duran (22), ilk duruşmada, "Eğlence mekanına gittiğimiz akşam alkollüydüm. Ama arabayı bilincim açık şekilde kullandım. İnegöl'e 100-120 kilometre hızla gidiyordum. 1 kilometre mesafede 3-4 kez şerit değiştirerek makas attım" dedi.
24.01.2024 Gündem
Doğum günü faciası sonrası fotoğraflar ortaya çıktı! Eda ile 2 arkadaşının ölmüştü
Doğum günü faciası sonrası fotoğraflar ortaya çıktı! Eda ile 2 arkadaşının ölmüştü Bursa'da yeni yaşını kutlayan Eda Baykay (19) ile arkadaşları Sıla Çelik (17) ve Sinan Karakuş'un (22) hayatını kaybettiği kazada yaralanan otomobil sürücüsü Adem Duran (21), tedavisinin ardından tutuklandı. Ölen Eda Baykay'ın kuzeni de olan Duran'ın kaza sırasında 1,10 promil alkollü olduğu belirlendi.
20.10.2023 Yaşam
Hayatını kaybeden gençlerden geriye doğum günü eğlencesi kaldı
Hayatını kaybeden gençlerden geriye doğum günü eğlencesi kaldı Bursa’da gece saatlerinde 3 kişinin hayatını kaybettiği 1 kişinin ağır yaralandığı kazadan geriye sosyal medya hesaplarından saatler öncesi doğum günü eğlencesi videosu kaldı.
15.10.2023 Yaşam
Yeniden çıkabiliyor ve tedavisi yok! Ciddi hastalıkların belirtisi olabilir
Yeniden çıkabiliyor ve tedavisi yok! Ciddi hastalıkların belirtisi olabilir Geçse de yeniden çıkabiliyor. Bir tedavisi yok. İyi huylu ve bulaşıcı değildir. Halk arasında ağız yaraları olarak da bilinen aft, yaygın olan ve birçok insanı etkileyebilen bir hastalık. Nadir de olsa birkaç ciddi hastalığın olası bir belirtisi olabilir. Peki aftöz ülser belirtileri ve çeşitleri nelerdir? Aftöz ülserlerinden ne zaman korkmalıyız? İşte uzman isimden önemli açıklamalar...
12.05.2023 Sağlık
Aft Nasıl Geçer? Aft Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Aft Nasıl Geçer? Aft Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Aft ağızda belirli dönemlerde ortaya çıkabilir. Ancak aft sıklıkla çıktıktan sonra bireylerin hayatını önemli bir ölçüde zorlamaktadır. Aft yemek yerken, su içerken veya makyaj yaparken büyük ağrılara neden olabilir. Ancak stresten uzak kalmak ya da aft ilaçları kullanmak kısa sürede aftı geçirebilir.
24.03.2023 Sağlık
'Serotipi' şap hastalığı uyarısı: İnsanlara da bulaşıyor
'Serotipi' şap hastalığı uyarısı: İnsanlara da bulaşıyor Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Osman Safa Terzi, Irak'ta ortaya çıkan ve Türkiye'de de görülen besi hayvanlarına özgü SAT-2 serotipi şap hastalığının insanlara da bulaşabildiğini vurgulayarak, "Enfekte hayvanlarla temas söz konusu olduğunda bulaşma görüyoruz. Bir hayvanın iç organı ya da sakatatı bir yere bırakıldığında insan bununla temas ettiğinde bulaş söz konusu oluyor. Fakat insanlarda çok ciddi bir hastalık tablosu oluşturmuyor. Ağız boşluğunda aft benzeri yaralar olduğunu biliyoruz" dedi. Dr. Terzi, şap hastalığının, ekonomik olarak çok ciddi kayıplara sebep verebilecek potansiyeli bulunduğunu söyledi.
10.03.2023 Gündem
Samsun’da feci kaza: Minibüs ile otomobil çarpıştı, 26 kişi yaralandı
Samsun’da feci kaza: Minibüs ile otomobil çarpıştı, 26 kişi yaralandı Samsun’un Vezirköprü ilçesinde minibüs ile otomobilin çarpıştığı kazada 26 kişi yaralandı.
9.09.2022 Yaşam
Ağzında yara olduğu için alkolmetreye üflemedi, ehliyetine el konulup ceza yazıldı! Flaş iptal kararı
Ağzında yara olduğu için alkolmetreye üflemedi, ehliyetine el konulup ceza yazıldı! Flaş iptal kararı İzmir'de, ağzında yara olduğu gerekçesiyle trafik denetiminde alkolmetreye üflemeyip kan testine gidebileceğini belirten otomobil sürücüsü Murat Karakuş'un (35) ehliyetine el konulup, 5 bin 224 TL ceza kesildi. İtiraz üzerine mahkeme, polis memurlarının uygulanacak işleme ilişkin sözlü net bir bilgilendirme yapmaması ve konuya ilişkin tutanak tutmaması nedeniyle, para cezasının iptaline ve sürücü belgesinin iadesine karar verdi.
9.06.2022 Yaşam
Kanserli tümörleri küçültüyor, kolesterolü düşürüyor, beyin fonksiyonlarını düzenliyor! Vitamin, potasyum, kalsiyum, magnezyum, selenyum...
Kanserli tümörleri küçültüyor, kolesterolü düşürüyor, beyin fonksiyonlarını düzenliyor! Vitamin, potasyum, kalsiyum, magnezyum, selenyum... Kanserli tümörlerin boyutunun küçültülmesinde çok etkili oluyor, LDL kolesterolünü düşürüyor, iyi kolesterol olarak bilinen HDL seviyesini ise yükseltiyor, akne, egzema ve dermatit gibi hastalıklar tedavisinde kullanılıyor. А, В1, В2, В5, В6, В12, С, D, Е, К ve РР vitaminleri bakımından oldukça zengin olan bu besin, içerisinde bol miktarda potasyum, kalsiyum, magnezyum, iyot, florin, bakır, manganez, demir, çinko, selenyum, fosfor ve sodyum bulunduruyor. Sinir ve beyin fonksiyonu üzerinde koruyucu bir etkiye sahip, mide yanması, bulantı, kusma gibi sindirim sorunlarında kullanılıyor. Uçuk, aft, hafif yanıklar, pişik, cilt tahrişine, egzama, kaşıntı ve cilt kuruluğuna karşı da oldukça etkili olduğu biliniyor. İnsan sağlığı açısından oldukça faydalı olan bu besini, kanser tedavisi görenlerin ve antioksidan takviyesi kullananların doktor tavsiyesi olmadan tüketmemesi öneriliyor.
6.05.2022 Sağlık
Ozon yağının faydaları nedir? Ozon yağı ne işe yarar?
Ozon yağının faydaları nedir? Ozon yağı ne işe yarar? Ozon yağının tarihçesine bakıldığında dünyaca tanınan mucit ve fizikçi Nikola Tesla tarafından bulunduğu bilinmektedir. 1900 yıllarında tüberküloz hastalığının tedavisinde kullanılan ozon yağı, farklı rahatsızlıkların tedavisinde de denemeye başlanmıştır. Peki ozon yağının faydaları nedir? Ozon yağı ne işe yarar?
16.02.2022 Sağlık
Bu belirtiler hayat kurtarıyor! İşte kanserin 10 önemli sinyali!
Bu belirtiler hayat kurtarıyor! İşte kanserin 10 önemli sinyali! Çağımızın en korkulan hastalıklarından biri kuşkusuz ki kanser! Dünyada her yıl yaklaşık 15 milyon, ülkemizde yaklaşık 175 bin kişiye kanser tanısı konuyor. Günümüzde her ne kadar kanser tanısı alan hasta sayısı artsa da, teşhis ile tedavisinde çığır açan gelişmeler ve düzenli yapılan taramalar sayesinde uzun yıllar sağlıklı yaşam sürebilen kanserli hasta sayısı da giderek artıyor. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Aziz Yazar, kanser tedavisinden başarılı sonuç alınmasında erken teşhisin kilit rol oynadığına dikkat çekti.
2.02.2022 Sağlık
Konya'da kafa kafaya facia! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Konya'da kafa kafaya facia! Çok sayıda ölü ve yaralı var Konya'nın Seydişehir ilçesinde, otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 2 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi de yaralandı.
7.01.2022 Yaşam
Dövme yaptıranlar dikkat! Öldürüyor
Dövme yaptıranlar dikkat! Öldürüyor Üroloji Uzmanı Op. Dr. Eyüp Coşar, ileri evrede tanı konulan HIV taşıyıcılarında ortalama yaşam süresinin 12 ile 18 ay arasında olduğunu söyleyerek dövme yaptıranların da risk altında olduğunu belirtti.
30.11.2021 Sağlık
Diyabetle savaşıyor, doğal insülin görevi görüyor! O hastalığı bir saatte iyi ediyor
Diyabetle savaşıyor, doğal insülin görevi görüyor! O hastalığı bir saatte iyi ediyor Diyabete karşı iyi geliyor, kan şekerini düzenliyor. Genetik faktörler, stres, sağlıksız beslenme ve hareketsizlik gibi sebeplerle oluşan şeker hastalığına karşı savaşan bu besin, adeta doğal insülin görevi görüyor. Antioksidan özelliği bulunuyor, kandaki insülin oranını dengeliyor. Üst solunum yolları hastalıklarında aniden meydana gelen yüksek ateşi düşürerek beyin sağlığını koruyor. Yorgunluk, stres ve depresyon gibi rahatsızlıkların yaşanma riskini de azaltıyor. Gıda zehirlenmelerinde, kaynatıp bir bardak içenlere iyi geliyor. Hazımsızlık ve şişkinliği önlüyor, sindirimi düzenliyor, zayıflamak için de kullanılabiliyor. İştahsızlık problemi yaşayan çocukların, ayda bir kez suyundan içmeleri tavsiye ediliyor. Tırnak altlarında oluşan dolamayı iyileştiriyor, hücreleri yenileyici özelliği sayesinde cilde ve saça da çok fayda sağlıyor. Ağızda meydana gelen aft yaralarını 1 saatte geçiriyor.
26.11.2021 Sağlık
1 hafta içinde geçmeyen ağız yaralarına dikkat!
1 hafta içinde geçmeyen ağız yaralarına dikkat! Genellikle mevsim değişikliklerinde sık görülen ağız yaraları ile ilgili açıklamalarda bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Rukiye Parlak, 1 hafta geçmeyen, uzun süre kendini tekrarlayan ağız yaralarının farklı hastalıkların habercisi olabileceğini söyledi.
24.10.2021 Sağlık
Van'da zincirleme kaza: 2'si çocuk 10 yaralı
Van'da zincirleme kaza: 2'si çocuk 10 yaralı Van'ın Başkale ilçesinde iki otomobil ile bir TIR'ın karıştığı zincirleme trafik kazasında 2'si çocuk 10 kişi yaralandı.
8.08.2021 Gündem
Türk bilim insanları geliştirdi! Seri üretime hazırlanıyor
Türk bilim insanları geliştirdi! Seri üretime hazırlanıyor Gebze Teknik Üniversitesinde geliştirilen, led ışıkla aktif hale gelerek ağızdaki zararlı bakteri ve mikropları 3 dakikada yüzde 99 oranında temizleyen akıllı nanomoleküller içeren diş macunu ile diş fırçası, seri üretimle kullanıma sunulacak.
13.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Düşük bağışıklık sistemi uçuk oluşumuna neden oluyor
Düşük bağışıklık sistemi uçuk oluşumuna neden oluyor Genellikle ağız ve dudak kenarında görülen uçuk, yetişkinlerde olduğu kadar bebek ve çocuklarda da stres nedeniyle ortaya çıkabiliyor. Dermatoloji uzmanı Dr. Serpil Özyılmaz, virüs nedeniyle gelişen uçuğun bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla ortaya çıktığını belirterek önemli uyarılarda bulundu.
24.06.2021 Sağlık
Pendik Sahil Yolu'nda kaza: 1'i ağır 4 yaralı
Pendik Sahil Yolu'nda kaza: 1'i ağır 4 yaralı İstanbul Pendik Sahil Yolu'nda hatalı dönüş yapan hafif ticari araca bir otomobil çarptı. Kazada yaralanan 1'i ağır 4 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırılırken, Kadıköy istikameti bir süre trafiğe kapandı.
29.08.2020 Gündem
Ağız yaraları dil kanseri belirtisi mi?
Ağız yaraları dil kanseri belirtisi mi? Birçok kişi hayatı boyunca ağzında ve dilinde çıkan yara ve aftlarla karşılaşmıştır. Genellikle önemsemediğimiz bu yaralar, kimi zaman dil kanserinin bir belirtisi olabilir. Bu noktada erken teşhisin kanserin tedavisinde belirleyici olduğuna dikkat çeken Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatma Şen, dil kanseri ile ilgili önemli bilgiler veriyor.
7.07.2020 Sağlık
Ağız içi yaralarına propolis tedavisi
Ağız içi yaralarına propolis tedavisi Düzenli propolis tüketildiğinde hastalanma sıklığının azaldığını belirten uzmanlar propolisin ağız içi yaralanmalarda koruyucu ve destekleyici tedavi özelliğine dikkat çekti. Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, "Kişilerde, ağız içi yara ya da aft gözlendiği durumlarda ise, en az yüzde 20 özüt içeren etanol su solüsyonu ile özütlenmiş propolisten yetişkinler günde en az 40 damla, çocuklar ise günde en az 20 damla tüketmeli ve aft ya da yara oluşan bölgeye doğrudan uygulamalıdırlar" diye konuştu.
24.06.2020 Sağlık
Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara'dan ikinci dalga uyarısı!
Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara'dan ikinci dalga uyarısı! Sağlık Bakanlığı Coronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, corona virüs salgınının sona ermediğini söyledi. Kara, ikinci dalganın gelebileceğine dikkat çekti, maske ve hijyen uyarısında bulundu. Kara, "Vaka sayısı ve ölümler azalmış olsa da tedbiri bırakırsak ilkinden daha da ağır bir tablonun ortaya çıkma ihtimali çok yüksek" dedi.
10.06.2020 Corona Virüsü
Şap hastalığı nedir, neden olur? Şap hastalığı sütten, etten insana bulaşır mı? Tedavisi var mı?
Şap hastalığı nedir, neden olur? Şap hastalığı sütten, etten insana bulaşır mı? Tedavisi var mı? Denizli'nin Honaz ilçesinde, bir inekte şap hastalığı tespit edilmesi üzerine 17 mahallede karantina kararı alınca şap hastalığı hakkındaki araştırmalar da arttı. Peki, Şap hastalığı nedir? Şap Hastalığı insana bulaşır mı?
13.05.2020 Gündem
En etkili yöntem 'hijyen'
En etkili yöntem 'hijyen' Çocuk Sağlığı Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Emel Şen, el-ayak-ağız hastalığına karşı en etkili yöntemin hijyen olduğunu belirterek, “Ellerin sık sık yıkanması, kirli ellerin ağza ve yüze sürülmemesi çok büyük önem taşır“ dedi.
16.08.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Aft ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aft haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.