Afet Riski

Afet Riski

Son dakika afet riski haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan afet riski ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını afet riski haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Afet Riski

haberleri sayfasında son dakika yaşanan afet riski gelişmeleri de dahil olmak üzere 773 afet riski haberi bulunmuştur. Tüm afet riski haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kentsel dönüşüm uyarısı! 7 milyon konut risk altında
Kentsel dönüşüm uyarısı! 7 milyon konut risk altında Kentsel dönüşüm sürecinin sağlıklı ilerleyebilmesi için sürecin finansal açıdan doğru planlanmasının kritik olduğunu belirten Birevim Genel Müdürü Av. Mahir Orak, Türkiye'de 7 milyon konutun kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi veya güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
18.03.2024 Gündem
Kentsel dönüşüm yasası nedir, kentsel dönüşüm yasasında neler var? Kentsel dönüşüm yasası içeriği ve maddeleri 2023
Kentsel dönüşüm yasası nedir, kentsel dönüşüm yasasında neler var? Kentsel dönüşüm yasası içeriği ve maddeleri 2023 "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Kanun teklifi ile kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerden biri olarak gösterilen kat maliklerinin uzlaşmada 3’te 2’yi yakalama zorunluluğu ortada kalkacak. Daha önce üçte iki çoğunluk aranan dönüşüm kararları yüzde 50+1 ile alınabilecek. Kentsel dönüşüm yasası içeriği ve maddeleri yasanın Meclis'te kabul edilmesinin ardından sorgulanmaya başlandı. Peki, kentsel dönüşüm yasası nedir, içeriğinde neler var? İşte kentsel dönüşüm yasası maddeleri…
8.11.2023 Gündem
Salt çoğunluk ne demek, kentsel dönüşüm salt çoğunluk kaçtır? Salt çoğunluk oy çokluğu farkı nedir?
Salt çoğunluk ne demek, kentsel dönüşüm salt çoğunluk kaçtır? Salt çoğunluk oy çokluğu farkı nedir? Kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. ‘Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi‘ TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Kararda “Kentsel dönüşümlerde, yapı ruhsatı alınması da dahil olmak üzere tüm iş ve işlemler, hisseleri oranında maliklerin salt çoğunluğu ile aldığı karara istinaden yapılabilecek.” İfadesinin yer almasının ardından “Salt çoğunluk ne demek, kentsel dönüşüm salt çoğunluk kaçtır? Salt çoğunluk oy çokluğu farkı nedir?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.
8.11.2023 Gündem
Kentsel Dönüşüm Yasası Meclis’ten geçti mi, Kentsel Dönüşüm Yasası değişiyor mu? Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası ne zaman çıkacak?
Kentsel Dönüşüm Yasası Meclis’ten geçti mi, Kentsel Dönüşüm Yasası değişiyor mu? Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası ne zaman çıkacak? Kentsel Dönüşüm Yasası Meclis’ten geçti mi, Kentsel Dönüşüm Yasası değişiyor mu? Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'daki "rezerv yapı alanı" tanımında değişikliğe gidildi. Peki, Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası ne zaman çıkacak? Kentsel Dönüşüm Yasası nedir?
8.11.2023 Gündem
Tapu da var, sözleşme de! 30 yıllık inşaat bilmecesi, satış iptal edildi
Tapu da var, sözleşme de! 30 yıllık inşaat bilmecesi, satış iptal edildi Sultangazi'de iddiaya göre, Nuri S. isimli müteahhit 30 yıl önce toprak sahibi İslam Altın ile kat karşılığı anlaşarak başladığı apartman inşaatının bir kısmını yarım bıraktı, tamamladığı daireleri ise 29 yıl önce 7 kişiye satarak ortadan kayboldu. Dairelerini müteahhit Nuri S.'den alanlar binada oturmaya başladı. Ancak müteahhit iddiaya göre İslam Altın'a söz verdiği daireleri yapmadı. Bu sırada toprak sahibi İslam Altın ölünce çocukları müteahhite dava açtı. Dava 2008 yılında kesinleşince; 29 yıl önce satılan arsa ve daire tapuları toprak sahibi olan İslam Altın'ın çocuklarına geri verildi. İslam Altın'ın çocukları ise, bina ve arsayı başka bir müteahhite sattı. Yeni müteahhit ise, deprem riski olduğu gerekçesiyle binadan karot alınmasını sağladı. Binanın 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamında incelenmesiyle yıkımına karar verildi. 
28.09.2023 Gündem
Bakan Özhaseki: 81 şehre kentsel dönüşüm neşteri vuruluyor
Bakan Özhaseki: 81 şehre kentsel dönüşüm neşteri vuruluyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye’yi afetlere hazırlama ve şehirlerin sağlamlığını artırma hedefleri doğrultusunda yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Türkiye’deki dönüşümü eksiksiz gerçekleştirmek, yapı stokunu yenilemek ve dönüştürülmeyen bina bırakmamak için çalışıldığını belirten Bakan Mehmet Özhaseki, “Ülkemizin deprem gerçeğini biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyonla 81 ilimizde sağlıksız yapı stokunu yeniliyoruz. Bugüne kadar kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 2 milyon 44 bin 964 bağımsız birimin yapımını tamamladık. Şehirlerimizin tamamını deprem başta olmak üzere afetlere karşı hazırlayana kadar kentsel dönüşüm çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.  
25.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayramın ilk günü yeni bir müjdeyi paylaşacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayramın ilk günü yeni bir müjdeyi paylaşacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Anahtar Teslimi ile 2. ve 3. Etaplarda Kentsel Dönüşüm Başlangıç Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi Açılış Töreni’ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "İFM yerli ve yabancı finans kuruluşlarının bölgede faaliyet göstermeye başlamasıyla ülkemiz ekonomisine ciddi katkılar sağlayacaktır. 3 kıtanın buluşma noktası olan İstanbul'da yeni bir finansal ekosistem oluşturacaktır. Kurumlarımızın bir araya gelmesi ekosistemin oluşmasının ilk adımıdır. İFM uluslararası sermaye akışını kolaylaştırarak yatırım çekme potansiyelimizi de artıracaktır" dedi. Erdoğan "Ömrünün 40 yılında meydanların nabzını tutan siyasetçi olarak Allah'ın izniyle sandığın renginden en ufak şüphe duymuyorum" ifadelerini kullandı.
17.04.2023 Gündem
Kentsel dönüşüm planı belli oldu! İşte Şehircilik Bakanlığı'nın 4 maddelik reçetesi
Kentsel dönüşüm planı belli oldu! İşte Şehircilik Bakanlığı'nın 4 maddelik reçetesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Bakanlığın hazırladığı raporda dönüşümün yavaşlamaması için özel ihtisas mahkemelerinin kurulması, afet kanununa “riskli yapı tespitinin gerektiğinde kilitli olan kapıların açılması” hükmünün eklenmesi talep edildi. Müteahhitlerde mali yönden yeterlilik aranması ve ‘Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’ oluşturulması önerildi.
15.04.2023 Ekonomi
99 öncesi yapılara risk analizi zorunlu oluyor! 15 yıla varan finans desteği
99 öncesi yapılara risk analizi zorunlu oluyor! 15 yıla varan finans desteği AK Parti, 2023 seçim beyannamesini açıkladı. Seçim beyannamesinde kentsel dönüşüm için atılacak adımlar ve afetlere yönelik alınacak önlemler dikkat çekti. Beyannameye göre; kentsel dönüşümde vatandaşa 15 yıla varan finans desteği sunulacak ve 99 öncesi yapılarda risk analizi zorunlu olacak
11.04.2023 Ekonomi
Bakan Kurum, ‘Afetlere Karşı Önlem Modeli’ni açıkladı! 'Türkiye bina envanteri hazırlanacak'
Bakan Kurum, ‘Afetlere Karşı Önlem Modeli’ni açıkladı! 'Türkiye bina envanteri hazırlanacak' Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli değerlendirme toplantısının üçüncüsü gerçekleştirildi. Bakan Kurum, toplantı sonrası ‘Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli’ ile inşaat sektöründe planlanan köklü değişiklikleri açıkladı.
9.04.2023 Gündem
Kentsel dönüşümde imar planı uyarısı! 'Değişebilir'
Kentsel dönüşümde imar planı uyarısı! 'Değişebilir' Uzmanlar, kentsel dönüşümlerde yıkılan bina ile bu çerçevede yapılacak yeni yapı açısından farklı hukuki durumların ortaya çıkabileceğine dikkat çekiyor. Yapıların hukuki statüsü hakkında bilgi veren Hukuk Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Onur Kaplan, “Yıkılan veya riskli yapı olduğu tespit edilen binanın zemini incelenir. Yapılan inceleme çerçevesinde riskli yapının bulunduğu alan özelliklerine veya imar planında yapılan değişikliklere bağlı olarak o yerde aynen yapılaşma imkanı olmayabilir" dedi.
15.03.2023 Gündem
Bakan Kurum: Bundan sonra oluşabilecek tüm risklere karşı bir kalkan oluşturacağız
Bakan Kurum: Bundan sonra oluşabilecek tüm risklere karşı bir kalkan oluşturacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, “13 farklı bilim kurulu oluşturduk, Her bir kurulumuzu oluştururken; kendi meslek dallarına ilişkin daha etkin oldukları ve yeterlilikleriyle öne çıktıkları alanlarda belirledik. Kurullarımızın görev alanlarını risk alanları, afet öncesi yapılması gerekenler, afet uyarı sistemleri, afet sonrası yapılacaklar, yeni teknolojiler gibi birçok alanda belirlemiş olduk ve her bir kurulumuzda ilgili bakanlıklardan, kurumlarımızdan arkadaşlarımız da sürece katkı sağlıyor. Bu deprem değil bundan sonra ülkede oluşabilecek tüm risklere karşı bir kalkan oluşturacağız” dedi.
11.03.2023 Ekonomi
Kiracılar için tazminat hakkı! 60 gün süresi var
Kiracılar için tazminat hakkı! 60 gün süresi var Ev sahibi ve kiracı pek çok kişi binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak ediyor. Risk tespiti yapılarak binanın durumunu öğrenmek mümkün. Sadece mülk sahipleri değil aynı zamanda kiracılar da risk tespiti başvurusunda bulunabiliyor. Yargıtay riskli bina ile ilgili emsal niteliğinde bir karara imza attı. Kiracılar için tazminat hakkı doğuyor.
10.03.2023 Gündem
Ücretsiz hızlı taramaya yoğun ilgi!
Ücretsiz hızlı taramaya yoğun ilgi! İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yapılarda ücretsiz hızlı tarama hizmetine talep her geçen gün artıyor. Sadece ev sahipleri değil artık kiracılar da oturdukları yapıların durumunu analiz ettirebiliyor.
26.02.2023 Gündem
Aksaray ve Amasya ile ilgili kritik karar!
Aksaray ve Amasya ile ilgili kritik karar! Aksaray ve Amasya'da bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
24.02.2023 Ekonomi
Bina depreme dayanıklı değilse tazminat davası açılabilir! Çoğunluğa gerek yok, tek kişi yetiyor
Bina depreme dayanıklı değilse tazminat davası açılabilir! Çoğunluğa gerek yok, tek kişi yetiyor Antalya Barosu Başkanı Hüseyin Geçilmez, depreme dayanıklılık testinde yapının riskli çıkması halinde kat maliklerinden herhangi birinin, diğerlerinin onayını almadan hukuki süreci başlatabileceğini söyledi. Geçilmez "Eğer projeye veya standarda aykırı bir yapılaşma varsa; o yapının sahipleri, firmalara tazminat davası açabilir ya da tüketici mahkemelerinde dava açıp, zararlarını tazmin edebilir" dedi.
19.02.2023 Gündem
Bakan Soylu: Türkiye'nin bütün güvenlik maliyeti, Batı'nın kontrollü hataları sebebiyledir
Bakan Soylu: Türkiye'nin bütün güvenlik maliyeti, Batı'nın kontrollü hataları sebebiyledir İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Sahil Güvenlik Değerlendirme Toplantısı'nı Avrupa ve ABD üzerinden okuduklarını belirterek, "Çünkü, trafik kazaları ve asayiş olayları hariç Türkiye'nin neredeyse bütün güvenlik maliyeti, bu ülkelerin küresel olarak yaptıkları kontrollü hatalar sebebiyledir" dedi.
12.01.2023 Gündem
Filipinler'deki sel felaketinde ölü sayısı yükseliyor! 44 kişi hayatını kaybetti
Filipinler'deki sel felaketinde ölü sayısı yükseliyor! 44 kişi hayatını kaybetti Filipinler'de etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymaları nedeniyle can kaybı 44'e yükselirken, kayıp 28 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.
30.12.2022 Dünya
Nalgae Fırtınasında can kaybı 72'ye yükseldi
Nalgae Fırtınasında can kaybı 72'ye yükseldi Filipinler'in güneyinde etkisini gösteren Nalgae Fırtınasının yol açtığı şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sel ve toprak kaymalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 72'ye yükseldi. Kayıp durumdaki 14 kişi için arama çalışmaları sürüyor.
29.10.2022 Dünya
5 yaş zorunlu eğitim kapsamına alınıyor mu? Zorunlu eğitim yaşı kaç, düşüyor mu?
5 yaş zorunlu eğitim kapsamına alınıyor mu? Zorunlu eğitim yaşı kaç, düşüyor mu? 5 yaş zorunlu eğitim kapsamına mı alınıyor, zorunlu eğitim yaşı düşüyor mu? Eğıtim alanında gelecek yıl atılacak adımlar 2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda belirlendi. 
27.10.2022 Eğitim
MEB'den yeni eğitim planlaması: 5 yaşındaki çocuklar zorunlu eğitim kapsamına alınıyor
MEB'den yeni eğitim planlaması: 5 yaşındaki çocuklar zorunlu eğitim kapsamına alınıyor MEB'den son dakika gelişmesi! Zorunlu eğitim ile ilgili flaş karar. Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na ilişkin bilgiler veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 5 yaşındaki çocukların zorunlu eğitim kapsamına alınacağını duyurdu.
27.10.2022 Eğitim
Bakanlık 6 ilde 130 sözleşmeli personel alacak! Kentsel dönüşüm müdürlüklerinde istihdam edilecek!
Bakanlık 6 ilde 130 sözleşmeli personel alacak! Kentsel dönüşüm müdürlüklerinde istihdam edilecek! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 130 personel alacak! Yayımlanan ilana göre, Bakanlık, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Uygulamalarında görevlendirilmek üzere başta mühendis olmak üzere çok sayıda personel alacak. Peki, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alımı başvuruları nasıl yapılır? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personel alımı şartları!
14.08.2022 Personel Alımı
24 Haziran 2022 ne olacak, 24 Haziran gezegenler saat kaçta hizalanacak? Deprem olacak mı 24 Haziran?
24 Haziran 2022 ne olacak, 24 Haziran gezegenler saat kaçta hizalanacak? Deprem olacak mı 24 Haziran? 24 Haziran ne olacak, 24 Haziran gezegen dizilimi saat kaçta başlıyor? 21 Haziran ekinoksunu geride bıraktık ve Yengeç burçlarının dönemi ile birlikte yaz mevsimine girdik. 24 Haziran bugün ise gezen dizilimi olacak. Peki, 24 Haziran 2022 ne olacak, Deprem olacak mı 24 Haziran?
24.06.2022 Astroloji
Faiz desteği ve kira yardımı kararı! Resmen başladı, detaylar belli oldu
Faiz desteği ve kira yardımı kararı! Resmen başladı, detaylar belli oldu Kira yardımı yapılacak. Bankalardan kullanılan kredilerde ise faiz avantajı sağlanacak. Pek çok kişiyi doğrudan ilgilendiriyor. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüeğe girdi. Uygulanmaya başlayacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gerekli durumlarda uygulanacak. Afet riski altındaki yapılardan anlaşmayla tahliye edilen hak sahipleri ile gecekondu sahiplerine kira yardımı yapılacak. Ayrıca vatandaların bankalardan kullanacağı kredilere faiz desteği sağlanacak. İşte konun detayları...
3.06.2022 Ekonomi
Bakan Soylu: Doğal afet riskimiz yükseldi
Bakan Soylu: Doğal afet riskimiz yükseldi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Küresel bir araştırmaya göre, Türkiye'nin doğal afetlere maruz kalma riski ölçüldü. Bu risk Türkiye için 11, 81'den 12,57 ye yükseldi. Bizim doğal afetlerle karşı karşıya kalma riskimiz ülke olarak yükselmiştir" dedi.
2.06.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Afet Riski ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki afet riski haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.