Adaçayı

Adaçayı

Son dakika adaçayı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan adaçayı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını adaçayı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Adaçayı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan adaçayı gelişmeleri de dahil olmak üzere 234 adaçayı haberi bulunmuştur. Tüm adaçayı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mercan Taşı Özellikleri Nelerdir? Mercan Taşının En Bilinen Faydaları...
Mercan Taşı Özellikleri Nelerdir? Mercan Taşının En Bilinen Faydaları... Mercan taşı Yunanca bir kelime olan mikri petra isminden adını alır. Kur'an-ı Kerim'de de geçen mercan kelimesi birçok inanca göre de savaş tanrısı ile bağlantılı olarak düşünülür.
16.01.2024 Yaşam
Aktardan, bağışıklığı güçlendirmenin yolları
Aktardan, bağışıklığı güçlendirmenin yolları Aktarlar, kış aylarında hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlere ya da hastalığa yakalananlara bitki çayları veya macun karışımları tüketmelerini tavsiye ediyor.
9.01.2024 Gündem
Regl Ağrısı Nasıl Geçer? Regl Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Regl Ağrısı Nasıl Geçer? Regl Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Adet ağrısı, regl döneminde kadınların günlük yaşamını oldukça zorlayan bir durumdur. Özellikle ilaçların vücuda zarar vermesinden dolayı çoğu kadın ağrı için ne yapacağını bilmemektedir. Ancak bitkisel yöntemler ile kolayca adet ağrısı geçirilebilir.
8.01.2024 Sağlık
Mide Ağrısı Nasıl Geçer? Mide Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Mide Ağrısı Nasıl Geçer? Mide Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Mide ağrısı karaciğer, üst bağırsak, safra kesesi ya da pankreas ile bağlantılı bir hastalık nedeni ile ortaya çıkabilir. Sindirim güçlüğü, bağırsak problemleri ve gaz da mide ağrısına neden olabilir.
7.01.2024 Sağlık
Kas Ağrısı Nasıl Geçer? Kas Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kas Ağrısı Nasıl Geçer? Kas Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kas ağrısı birçok faktöre bağlı olarak gelişebilen bir ağrıdır. Kas ağrısı yaşayan kişiler ağrı kesici ya da kas gevşetici kullanarak ağrıyı hafifletebilir.
3.01.2024 Sağlık
Gögüs Kafesi Ağrısı Nasıl Geçer? Gögüs Kafesi Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Gögüs Kafesi Ağrısı Nasıl Geçer? Gögüs Kafesi Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Göğüs kafesi ağrısı genelde üşütme ya da soğuk algınlığı gibi durumların sonucu olarak ortaya çıkabilir. Kalp krizi gibi ciddi sorunların belirtisi de olabildiği için önemsenmesi ve aksatılmadan doktora gidilmesi gerekir.
2.01.2024 Sağlık
Diş İltihabı Nasıl Geçer? Diş İltihabı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Diş İltihabı Nasıl Geçer? Diş İltihabı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Ağız ve diş bakımlarının düzenli olarak yapılmaması durumunda sıklıkla diş iltihabı gibi hastalıklar görülmektedir. Bununla beraber eksik ve dengesiz beslenme ya da belirli hastalıklarda diş iltihabına neden olan sebepler arasında yer almaktadır.
1.01.2024 Sağlık
Burun Akıntısı Nasıl Geçer? Burun Akıntısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Burun Akıntısı Nasıl Geçer? Burun Akıntısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Burun akıntısı, aşırı şekilde burun boşalmasına denir. Akışkan, yoğun bir mukus, berrak bir sıvı ya da bunların arasında bir kıvama da sahip olabilir. Akıntı boğazın arkasından aşağıya ya da burun deliklerinden dışarıya geniz akıntısı şeklinde ya da her iki şekilde de olabilir. Bazen bu burun akıntısına da burun tıkanıklığı eşlik edebilir.
1.01.2024 Sağlık
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Güler Yenipınar, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hızlıca iyileşmek için önerilerde bulundu. Yenipınar, "Bağışıklığı güçlendirmek için öncelikle kahvaltı ihmal edilmemelidir. Kaliteli beslenmede besinler kadar öğünlerde önemlidir. Öğünler atlanmamalıdır. Güne mutlaka kahvaltıyla başlanmalı, atlandığında veya gereken özen gösterilmediğinde aç kalınan süre içinde bağışıklık düşer" dedi.
27.12.2023 Sağlık
Bakanlıktan 'su bitiyor' uyarısı: Halı ve balkon yıkamayın
Bakanlıktan 'su bitiyor' uyarısı: Halı ve balkon yıkamayın Havaların aşırı ısınmasıyla birlikte kuraklık kapıyı çalarken Tarım ve Orman Bakanlığı susuz kalmamak için bir dizi tasarruf önerisinde bulundu: Halı ve balkonları yıkamayın, silin. Sebze ve meyveleri kapta yıkayın, daha az su isteyen lavanta yetiştirin...
28.07.2023 Gündem
Kepkesen Otu Nedir? Kepkesen Otu Faydaları Nelerdir?
Kepkesen Otu Nedir? Kepkesen Otu Faydaları Nelerdir? Batı da ve Güney Asya’ya ait olan bir bitki türü olmaktadır. Ökse otu dünya genelinde en fazla Türkiye'de Anadolu coğrafyasında ve Balkanlarda yetişen bir bitki olmaktadır. Dört mevsim hiç bir şekilde yapraklarını dökmeyen bir bitki türüdür. Birçok hastalığa faydası bulunmaktadır. Oldukça etkili ve tıpta kullanılan faydalı bir bitki olmaktadır. 
10.07.2023 Sağlık
Yavşan Otu Nedir? Yavşan Otu Faydaları Nelerdir?
Yavşan Otu Nedir? Yavşan Otu Faydaları Nelerdir? Yavşan otu Kuzey Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'nın bazı bölgelerine özgü çiçekli bir bitkidir. Adaçayı rengindeki bitki yaygın olarak bira yapımında kullanılır, ancak diğerlerinin yanı sıra kaygı, sindirim sorunları ve düzensiz adet dönemleri gibi sağlık durumlarını önlediği veya tedavi ettiği düşünülmektedir
17.06.2023 Sağlık
Siirt’te bu çiçeği koparan yandı: Cezası 244 bin 315 TL
Siirt’te bu çiçeği koparan yandı: Cezası 244 bin 315 TL Siirt’te nesli tehlike altında olan ve koruma altına alınan "Siirt Adaçayı" ilk çiçeklerini açtı. Siirt Adaçayı çiçeklerini koparanlara, biyolojik çeşitliliği tahrip etmek ve zarar vermekten 244 bin 315 lira ceza kesiliyor.
25.05.2023 Yaşam
Bu çiçeği koparan yandı! Cezası 244 bin 315 lira
Bu çiçeği koparan yandı! Cezası 244 bin 315 lira Siirt’te nesli tehlike altında olan ve koruma altına alınan "Siirt Adaçayı" ilk çiçeklerini açtı. Siirt Adaçayı çiçeklerini koparanlara, biyolojik çeşitliliği tahrip etmek ve zarar vermekten 244 bin 315 lira ceza kesiliyor.
25.05.2023 Yaşam
Uzmandan uyarı geldi! Bu çayı içerken dikkat
Uzmandan uyarı geldi! Bu çayı içerken dikkat Uzmanlar, kış mevsiminin vazgeçilmezi olan bitki çaylarının yan etkilerinin de olduğunun göz ardı edilmeden bilinçli ve dikkatli tüketilmesine dikkat çekiyor. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Eylem Ezgi Fadıloğlu, bitki çaylarının içilmeden önce mutlaka yan etkilerinin iyice araştırılması gerektiğini belirtti.
20.01.2023 Sağlık
Kış mevsiminin atomu! Bardak bardak içiyorlar
Kış mevsiminin atomu! Bardak bardak içiyorlar Kahramanmaraş’ın tarihi mekanlarından olan Saraçhane Çarşısı’nda 36 yıldır çayhane işleten Çaycı Recep’in ‘atom’u kış aylarının vazgeçilmez içeceği olmuş durumda.
5.01.2023 Sağlık
Boğaz ağrısına iyi geliyor, yüz binlerce kişi tüketiyor! Pastil kullandıktan sonra sakın bunu yapmayın
Boğaz ağrısına iyi geliyor, yüz binlerce kişi tüketiyor! Pastil kullandıktan sonra sakın bunu yapmayın Çok sayıda vatandaş, çoğunlukla kışın çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan boğaz ağrısından muzdarip. İlaç kullanan da var kullanmak istemeyen de... Boğaz ağrısı yaşayan kişilerde bu dönemde pastil kullanımı da oldukça yaygınlaşıyor. Ağrıyı yatıştırmak ve semptomları hafifletmek için pastil kullanımı etkili oluyor. Peki her pastil aynı etkiyi gösterir mi? İçeriğinde hangi maddeler olan pastiller daha etkili? İşte kış ayına girdiğimiz şu aylarda uzman isimden size yardımcı olacak detaylı pastil rehberi…
27.11.2022 Sağlık
Gripten ve enfeksiyondan koruyor! Kilosu 600 lira
Gripten ve enfeksiyondan koruyor! Kilosu 600 lira Kış aylarının gelmesi ile birlikte havaların soğuması Aydın’daki aktarlarda yoğunluk yaşanmasına neden olurken, 41 yıllık aktarcı Vedat Kavruk gribal enfeksiyon hastalıklarından korunmak isteyen vatandaşlar için çeşitli bitkilerden oluşan bir kış çayı önerisinde bulundu.
18.11.2022 Sağlık
Ezra Miller olayı nedir, ne yaptı? Ezra Miller kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, mesleği ne?
Ezra Miller olayı nedir, ne yaptı? Ezra Miller kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, mesleği ne? Fantastik Canavarlar ve Flash yıldızı gibi popüler yapımlar arasında yer alan ve kısa sürede yıldızı parlayan Esra Miller’in ismi çeşitli taciz ve şiddet suçlamalarının ardından kendisinin mesih ya da şeytan olarak anılmasını istemesiyle gündeme geldi. Peki, Ezra Miller olayı nedir, ne yaptı? Ezra Miller kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor, mesleği ne?
19.09.2022 Magazin
Düşük faizli kredi fırsatı! Yüz binlere müjde, kritik tarih detayı
Düşük faizli kredi fırsatı! Yüz binlere müjde, kritik tarih detayı Düşük faizli kredi ile ilgili son dakika açıklaması. Düşük faizli kredi çekmek isteyen çiftçileri ilgilendiren güzel haber geldi. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi'nin tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılması uygulama esaslarında değişiklik yapıldı. Kredi kullandırma süresi 31/12/2022 yerine 31/12/2023 olarak düzenlendi.
15.09.2022 Ekonomi
Uzmanlar uyarıyor! Açıkta satılan ürünlere dikkat! Kansere neden oluyor!
Uzmanlar uyarıyor! Açıkta satılan ürünlere dikkat! Kansere neden oluyor! Sağlıklı olmak adına tüketilen bitki çayları, üretim ve saklama koşulları nedeniyle faydadan çok zarar verebiliyor. Bitki çaylarının özellikle kalitesi açısından dikkatle tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Ekrem Sezik, “Açıkta satılan ürünler yerine kaliteli ve bilinen markaların poşet çayları tüketilmeli” diyor.
28.07.2022 Sağlık
Yeni ay ne zaman, etkileri nelerdir? Yeni ay ritüeli nasıl yapılır, yeni ayda ne olur?
Yeni ay ne zaman, etkileri nelerdir? Yeni ay ritüeli nasıl yapılır, yeni ayda ne olur? 2 Mart günü balık burcunda yeni ay gerçekleşiyor. Duygusal kararların, hassas gündemlerin içerisinde bulacağım bu dönemde aynı zamanda spiritüel konular, şifalanma, arınma gibi detaylar da dikkat çekiyor. Duygularımız ile mantığımızın sık sık çatışacağı bir dönem bizi bekliyor. Peki, yeni ay nedir, yeni ay etkileri nelerdir? Yeni ayda ne olur, ne yapılır? İşte yeni ay hakkında merak edilenler ve yeni ay ritüeli…
2.03.2022 Astroloji
Biberiye yağı ne işe yarar? Faydaları nelerdir?
Biberiye yağı ne işe yarar? Faydaları nelerdir? Saçları da uzatan aynı zamanda da zayıflamak için kullanılan son yılların en popüler bitkisel yağlarından biberiye yağının faydaları nelerdir? İşte detaylar...
16.02.2022 Sağlık
Pandemide güçlü bağışıklık için ipuçları verildi
Pandemide güçlü bağışıklık için ipuçları verildi Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi diyet birimi sorumlusu Diyetisyen Yiğit Osman Darıcı, pandemide güçlü bağışıklığın önemine dikkat çekerek beslenmenin önemine vurgu yaptı. Koronavirüsten korunmak için hijyen kurallarına uymanın dışında güçlü bir bağışıklığa sahip olmak gerektiğinin altını çizen Diyetisyen Yiğit Osman Darıcı, güçlü bağışıklık sistemine sahip olmak için düzenli uyku, yeterli miktarda sıvı alımının yanı sıra yeterli ve dengeli beslenmenin de önemli olduğunu ifade etti.
15.02.2022 Sağlık
Yılda 62 milyon lira kazandırıyor, hepsi şifalı! Bakanlık onay verdi ve...
Yılda 62 milyon lira kazandırıyor, hepsi şifalı! Bakanlık onay verdi ve... Yılda 62 milyon lira gelir elde ediliyor, 3 bin 500 türden 427’si Muğla’da yetişiyor. Bakanlık onay verdi, Türkiye’nin en büyük bahçeleri oluşturuldu. Defne, Adaçayı, Keçiboynuzu, Salep, Meşe Palamudu ve Sığla Ağacı... Hepsinin şifası kanıtlandı, çoğu kozmetik ve ilaç sektörünün vazgeçilmezleri arasında. ‘Itri-Tıbbi, Aromatik ve Boya Bitkilerinin Üretiminin Yaygınlaştırılıp Geliştirilmesi’ projesi kapsamında Muğla coğrafyasına uyumlu yeni türlerin üretimi çalışmaları da sürüyor.
1.02.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Adaçayı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki adaçayı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.