Öğretmenler Günü'nde toplu taşıma ücretsiz mi, 24 Kasım otobüsler bedava mı? Bugün metro, metrobüs, marmaray, tramvay ücretsiz mi, öğretmenlere ulaşım indirimli mi?
Öğretmenler Günü'nde toplu taşıma ücretsiz mi, 24 Kasım otobüsler bedava mı? Bugün metro, metrobüs, marmaray, tramvay ücretsiz mi, öğretmenlere ulaşım indirimli mi? 24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta kutlanırken 24 Kasım toplu taşımanın ücretsiz olup olmadığı sorgulanmaya başlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmen kabul edildiği 24 Kasım günü her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. 2022 yılında 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde İstanbulkart Mobil’de "Dijital Öğretmen Kart" tanımlı olan öğretmenler, toplu taşıma araçlarını ücretsiz bir şekilde kullanmıştı. Peki, bugün otobüsler ücretsiz mi, 24 Kasım toplu taşıma ücretsiz mi? Öğretmenlere otobüs, metrobüs, metro, vapur, marmaray, tramvay bedava mı?
24.11.2023 Gündem
İstanbulkart kişiselleştirme nasıl yapılır? 1 Ocak mobil İstanbulkart kişiselleştirme mobil uygulamadan yapma ekranı!
İstanbulkart kişiselleştirme nasıl yapılır? 1 Ocak mobil İstanbulkart kişiselleştirme mobil uygulamadan yapma ekranı! İstanbulkart kişiselleştirme ekranı 1 Ocak ayıyla birlikte yoğun bir şekilde araştırılıyor. İstanbulkart kişiselleştirme 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren devreye girecek. kisisellestirme.istanbulkart.istanbul internet adresinden ya da 153 numaralı telefon hattından İstanbulkart kişiselleştirme başvurusu yapılabilecek. Peki, İstanbulkart kişiselleştirme nasıl yapılıyor? İşte, İstanbulkart kişiselleştirme ekranı…
1.01.2023 Gündem
İstanbulkartlı için son 14 gün uyarısı! Milyonları kapsıyor
İstanbulkartlı için son 14 gün uyarısı! Milyonları kapsıyor İstanbul’da geçen 29 Ekim’de başlayan “İstanbulkart Kişiselleştirme” kampanyası devam ediyor. Özel statüdeki İstanbulkartlar (öğrenci, öğretmen, anne, 60 ve 65 yaş üstü) ise kampanyaların hepsinden faydalanmaya devam edecek.
17.12.2022 Ekonomi
İstanbulkart QR kodla geçiş nasıl yapılır? Toplu taşımada QR kod nasıl kullanılır? İstanbulkart Mobil nasıl indirilir?
İstanbulkart QR kodla geçiş nasıl yapılır? Toplu taşımada QR kod nasıl kullanılır? İstanbulkart Mobil nasıl indirilir? İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) duyurdu! İstanbulkart Mobil’in sunduğu QR kodla ödeme özelliği artık Marmaray’da da kullanılabilecek. Seyahat etmek için fiziksel karta ihtiyaç duymayan İstanbullular Marmaray aktarmasını da kolayca yapabilecek. Marmaray’a 332 yeni nesil QR kodlu turnike, 346 iade alabileceği turnike konuldu. İBB’nin toplu ulaşım ağıyla entegre bu yeni sistemle İstanbul’da kesintisiz digital ulaşım imkanı da sağlanmış oldu. Peki, İstanbulkart QR kodla geçiş nasıl yapılır? Toplu taşımada QR kod nasıl kullanılır? İstanbulkart Mobil nasıl indirilir? İşte detaylar…
2.08.2022 Yaşam
Faizsiz, masrafsız 2.500 TL kredi! Başvurular internetten...
Faizsiz, masrafsız 2.500 TL kredi! Başvurular internetten... İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbulkart’a bakiye desteği için 2 bin 500 TL'ye kadar faizsiz ve masrafsız kredi verileceğini duyurdu. İstanbulkart kredisine başvurular mobil uygulama üzerinden yapıalbilecek.
19.06.2022 Ekonomi
Kadınlar Günü’nde ulaşım ücretsiz mi? İstanbulkart Mobil uygulaması nasıl indirilir? Metrobüs ve otobüs seferleri ücretsiz mi?
Kadınlar Günü’nde ulaşım ücretsiz mi? İstanbulkart Mobil uygulaması nasıl indirilir? Metrobüs ve otobüs seferleri ücretsiz mi? İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) duyurdu! Tüm kadınlara ücretsiz olacak! İBB, 8 Mart Kadınlar Günü’nü ücretsiz toplu ulaşımla kutlayacak. Peki, Kadınlar Günü’nde ulaşım ücretsiz mi? İstanbulkart Mobil uygulaması nasıl indirilir? Metrobüs ve otobüs seferleri ücretsiz mi?
6.03.2022 Gündem
Sevgililer Günü’nde toplu taşıma ücretsiz mi? İstanbulkart mobil QR Kod ile geçiş nasıl yapılır?
Sevgililer Günü’nde toplu taşıma ücretsiz mi? İstanbulkart mobil QR Kod ile geçiş nasıl yapılır? İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sevgililer Günü’ne özel bir kampanya başlattı. “İstanbul Seni Seviyor!” sloganıyla duyurulan kampanyada, Sevgililer Gününe özel 14 Şubat’ta İstanbulkart Mobil’de QR kod ile yapılacak ilk geçiş ücretsiz olacak. Peki, İstanbulkart mobil QR Kod ile geçiş nasıl yapılıyor? İstanbulkart Mobil nasıl kullanılır? Sevgililer Günü’nde ücretsiz toplu taşıma nasıl kullanılır? İşte detaylar…
13.02.2022 Gündem
İstanbul’da cep telefonuyla toplu ulaşım devri!
İstanbul’da cep telefonuyla toplu ulaşım devri! İstanbullular için ulaşımda artık bir cep telefonu yeterli. Yeni İstanbulkart Mobil, ulaşımın yanı sıra marketlerden müzelere, online alışverişten taksilere, kafe-restoranlardan akaryakıt istasyonlarına, perakendeden eğlence sektörüne birçok alanda ödeme aracı olarak kullanılacak. Kullanıcılar ulaşım ödemelerini cep telefonundaki bir uygulama üzerinden QR kod kullanarak kolayca yapabilecek.
9.02.2022 Gündem
İstanbulkart vizeleme ücreti ne kadar oldu? İstanbulkart'ın vizeleme işlem ücretine zam yapıldı!
İstanbulkart vizeleme ücreti ne kadar oldu? İstanbulkart'ın vizeleme işlem ücretine zam yapıldı! İBB, İndirimli İstanbulkart'ın vizeleme ücretine yüzde 160 zam yaptı. Peki, İstanbulkart vizeleme ücreti ne kadar oldu?
23.12.2021 Yaşam
İstanbulkart HES kodu yüklemesi ve eşleştirmesi! İstanbulkarta HES kodu nasıl eklenir?
İstanbulkart HES kodu yüklemesi ve eşleştirmesi! İstanbulkarta HES kodu nasıl eklenir? İstanbulkart eşleştirme zorunluluğunda sona gelindi. İstanbulkart-HES kodu eşleştirmesi için 15 Ocak son tarih olarak belirlenmişti. İstanbul'da toplu ulaşım araçlarında HES kodu zorunluluğu bu sabah başladı. İstanbulkartları ile HES kodunu eşleştirmeyenler, toplu ulaşımdan bugün itibariyle faydalanamayacak. Bugüne kadar eşleştirmesi yapılmayan İstanbulkartlar toplu ulaşımda kullanılamayacak. Peki, HES kodu ile İstanbulkart'ı eşleştirme nasıl yapılır? İstanbulkarta HES kodu nasıl eklenir?
15.01.2021 Gündem
Yeni yasak başladı! Bugünden itibaren...
Yeni yasak başladı! Bugünden itibaren... İETT önemli bir yasak kararı aldı. İstanbul'da toplu ulaşım araçlarındaki HES kodu zorunluluğu bu sabah başladı. İstanbulkartları ile HES kodunu eşleştirmeyenler, toplu ulaşımdan bugün itibariyle faydalanamıyor. İşte 'HES kodu ile İstanbulkart'ı eşleştirme nasıl yapılır?' sorusunun yanıtı.
15.01.2021 Gündem
HES kodu İstanbul kartına nasıl yüklenir? İstanbulkart HES kodu eşleştirme - yükleme - tanımlama…
HES kodu İstanbul kartına nasıl yüklenir? İstanbulkart HES kodu eşleştirme - yükleme - tanımlama… İstanbulkart HES kodu tanımlama nasıl yapılır? İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşıma getirilen HES kodu zorunluluğu kapsamında 15 Ocak'tan itibaren eşleştirme yapılmayan İstanbulkartların kullanılamayacağını duyurdu. İçişleri Bakanlığı Eylül sonunda yayınladığı genelgeyle şehir içi toplum araçlarına da HES kodu uygulaması getirildiği duyurulmuştu. İstanbulkart ile Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması arasında entegrasyonunun sağlanması noktasında, İBB iştiraki BELBİM ile Sağlık Bakanlığı teknik ekipleri gerekli teknik entegrasyon çalışmalarına başladı ve uygulama devreye sokuldu. HES kodu eşleştirilmesi 15 Ocak'a kadar yapılmayan İstanbulkart'lar toplu ulaşımda kullanılamayacak. İstanbulkart HES kodu eşleştirme…
16.12.2020 Gündem
İstanbulkart HES kodu eşleştirme nasıl yapılır? Son gün ne zaman, HES kodu tanımlama ve alma…
İstanbulkart HES kodu eşleştirme nasıl yapılır? Son gün ne zaman, HES kodu tanımlama ve alma… HES kodu ile eşleştirilmemiş İstanbulkart'lar 15 Ocak'tan itibaren toplu taşımada kullanılamayacak. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda ulaşım kartları ile HES kodunu birbirine entegre eden İBB, kodları eşleştirmemiş yurttaşların kartlarını 15 Ocak’tan itibaren kullanamayacağını açıkladı. HES kodu ile eşleştirilmemiş İstanbulkart'lar 15 Ocak'tan itibaren toplu taşımada kullanılamayacak. Eylül ayında yayımlanan İçişleri Bakanlığı genelgesi ile şehir içi toplu ulaşım araçlarında HES kodu zorunluluğu getirilmişti. Genelge ile Covid-19 tanılı ya da temaslı kişilerin toplu ulaşım araçlarını kullanmaması amaçlanıyor. İstanbulkart HES kodu eşleştirme nasıl alınır? İstanbulkart HES kodu zorunluluğu…
16.12.2020 Gündem
Son dakika: İstanbulkart'a mobil yükleme dönemi başladı
Son dakika: İstanbulkart'a mobil yükleme dönemi başladı İstanbul’da 16 milyon insanın ulaşımda kullandığı İstanbulkart’a artık mobil uygulama ile yükleme yapılabilecek. Ek ücretin alınmadığı ödeme sistemi ise hem android hem de ios sistemli telefonlarda kullanılabilecek.
31.10.2018 Gündem
Taksilerde devrim gibi yenilik!
Taksilerde devrim gibi yenilik! İBB itaksi için çalışmalara başladı. Artık İstanbulkart taksilerde de geçerli olacak.
17.05.2017 Ekonomi
İstanbullular 'akbil'e veda etti
İstanbullular 'akbil'e veda etti Bundan tam 20 yıl önce 1995 yılında kağıt biletlerin yerini alan akbil'in kullanımı sona erdi.
2.01.2015 Ekonomi
Skuterlerin kaldırım işgalleri son buldu!
Skuterlerin kaldırım işgalleri son buldu! İstanbul genelinde skuterler için 1500 park alanı yapılacak ve skuterleri park alanına bırakanlar indirim kazanacak. Kadıköy’de yolları kapatan skuterler toplanıp park alanı yapılınca kaldırımlar temizlendi.
4.04.2023 Gündem
Samsunlu Gezek kardeşlerin vurgunu dünya rekoru kırdı! Soruşturma genişledi, işte dört ihtimal...
Samsunlu Gezek kardeşlerin vurgunu dünya rekoru kırdı! Soruşturma genişledi, işte dört ihtimal... Samsun’da Recep ve Emre Gezek kardeşlerin, özel bir bankanın hesabından 16 milyar lirayı kendi hesaplarına aktardığının anlaşılmasının ardından soruşturma genişletildi. Bankanın avukatları, bankanın merkezi İstanbul’da olduğu için İstanbul’da suç duyurusu yapıldığını, bu sebeple soruşturmanın İstanbul’da devam etmesini talep etti. Olay, tarihin en büyük soygunlarını bile geride bırakırken, akıllara dört ihtimal geldi.
23.03.2022 Gündem
HES kodu fırsatçılığı! Para karşılığında satıyorlar
HES kodu fırsatçılığı! Para karşılığında satıyorlar Tarihi Yarımada'da HES kodu fırsatçılarının sayısı arttı. Fırsatçılar, turistlere para karşılığında HES kodu alıyor. HES kodu fırsatçılığı yapanlardan biri, "Turistin içinden geldiği için para veriyor" şeklinde kendini savundu. Turistler ise, "HES kodunu İstanbulkart'a işletmek için 100-150 lira istiyorlar" dedi.
12.07.2021 Gündem
HES kodu akbile nasıl tanımlanır? HES kodu İstanbulkart eşleştirme ve son tarih (HES kodu olmayan toplu taşımayı kullanamayacak)
HES kodu akbile nasıl tanımlanır? HES kodu İstanbulkart eşleştirme ve son tarih (HES kodu olmayan toplu taşımayı kullanamayacak) HES kodu akbile nasıl tanımlanır? Sorusu HES kodu İstanbulkart eşleştirme zorunluluğunda son tarih yaklaştıkça, artıyor. İstanbulkart ile HES kodu eşleştirmesi için son bir hafta15 Ocak'tan itibaren HES kodu eşleşmesi yapılmamış İstanbulkart'lar toplu taşımada kullanılamayacak. İşte HES kodu İstanbulkart eşleştirme ve son tarih…
11.01.2021 Gündem
İstanbulkart'lar tamamen değişiyor! Yeni dönem...
İstanbulkart'lar tamamen değişiyor! Yeni dönem... İçişleri Bakanlığı’nın şehir içi toplu ulaşımda HES Kodu şartı sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışmalara başladı. Sağlık Bakanlığı’nca İBB’ye iletilecek olan tanısı konmuş Covid-19 taşıyıcılarının veya bu kişilerle temasta olanların kişiselleştirilmiş İstanbulkart’ları askıya alınacak. Anonim İstanbulkart’ları kişiselleştirilecek ve kullanıcılara bilgiler ve yönlendirmeler gönderilecek.
2.10.2020 Gündem
İstanbullular telefonlarını İstanbulkart olarak kullanabilecek
İstanbullular telefonlarını İstanbulkart olarak kullanabilecek İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirak şirketi BELBİM A.Ş.'nin geliştirdiği yeni uygulamayla İstanbullular, akıllı telefonlarındaki karekod sistemiyle toplu taşıma araçlarına binebilecek. BELBİM A.Ş.'nin Genel Müdürü Yücel Karadeniz, "Mart ayı içerisinde pilot uygulamayı başlatacağız. İndir, yükle, okut, geç mottosuyla İstanbullular telefonlarını ulaşımda kullanabilecek." dedi.
2.02.2020 Yaşam
Biletler internetten de alınabilecek
Biletler internetten de alınabilecek İlk etabı 29 Ekimde açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı ile İstanbuldaki 18 hat arasında düzenlenecek 150 otobüs seferlerinde seyahat edecek yolcuların biletlerini internet üzerinden de alımının önü de açıldı.
6.09.2018 Ekonomi
UBER’in kendisi gibi tartışması da küresel!
UBER’in kendisi gibi tartışması da küresel! UBER ve sarı taksi tartışmaları Türkiye’de tüm hızıyla sürerken UBER’in çeşitli nedenlerle Avrupa’dan Asya’ya kadar yasaklandığı ya da kısıtlandığı bir çok ülke bulunuyor. Taksiciler ise Madrid’den Atina’ya, Londra’dan Hong Kong’a, Beyrut’a kadar dünyanın bir çok şehrinde düzenledikleri gösterilerle UBER’i protesto ediyor
19.03.2018 Yaşam
Bunu yapanın İstanbulkart'ına kredi yüklenecek
Bunu yapanın İstanbulkart'ına kredi yüklenecek İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, geri dönüşüme kazandırılma imkanı olan atıkların değerlendirilmesi için hayata geçireceği "Akıllı Mobil Atık Aktarma Otomatı" sayesinde vatandaşlar, atıklardan İstanbulkart'a kredi kazanabilecek.
6.01.2018 Ekonomi