90 Gün

90 Gün

Son dakika 90 gün haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 90 gün ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 90 gün haber sayfamızda bulabilirsiniz.

90 Gün

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 90 gün gelişmeleri de dahil olmak üzere 7.924 90 gün haberi bulunmuştur. Tüm 90 gün haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor! 90 gün içerisinde başvuru yapılması gerekiyor
Ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor! 90 gün içerisinde başvuru yapılması gerekiyor Yaşanan deprem felaketinin ardından en önemli gündemlerden biri bina güçlendirme ile ilgili çalışmalar oldu. Özellikle eski binalarda oturanlar deprem korkusunu daha fazla yaşasa da kentsel dönüşümle bu tür binalar yenilenebiliyor. Ancak evinin yıkılıp yenilenmesini istemeyenler bina güçlendirme yöntemini tercih ediyor.
8.04.2024 Ekonomi
ABD, Kanada ve bazı Arap ülkeleri vatandaşlarına 'vize muafiyeti'
ABD, Kanada ve bazı Arap ülkeleri vatandaşlarına 'vize muafiyeti' Cumhurbaşkanlığı kararına göre; Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Kanada ve bazı Arap ülkeleri vatandaşlarına 90 gün süreyle vize muafiyeti sağlanması Resmi Gazete’de yayımlandı. 
23.12.2023 Gündem
Ödeme taahhüdünde bulundu, ilk duruşmada tahliye oldu
Ödeme taahhüdünde bulundu, ilk duruşmada tahliye oldu Kastamonu’da 4 yıl önce inşaat şirketi adı altında çizdirdikleri projedeki aynı daireleri farklı kişilere satarak 110 kişiyi dolandıran ve o dönemde yaklaşık 3 milyon liralık vurgun yapan tutuklu sanıklar, 90 gün tutuklu kaldıktan sonra ilk duruşmada serbest kaldı.
31.10.2023 Gündem
Umreye gideceklere müjde: Elektronik vize imkanı geliyor
Umreye gideceklere müjde: Elektronik vize imkanı geliyor Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia, Suudi Arabistan'a gidecek Türk vatandaşların, özellikle de umre ibadetini gerçekleştireceklerin sürecini hızlandırmak amacıyla elektronik vize kullanımına geçileceğini, bu çerçevede bir yıl içerisinde 90 gün ikamet alınabileceğini bildirdi.
17.10.2023 Yaşam
Kabus kliniğinden yaşananlar şok etti: “Kızıma ‘Anne-babandan kurtulacağız, az kaldı’ diyormuş”
Kabus kliniğinden yaşananlar şok etti: “Kızıma ‘Anne-babandan kurtulacağız, az kaldı’ diyormuş” Türkiye geçen hafta psikiyatr Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu hakkındaki iddialarla sarsıldı. Haberlere göre Zoroğlu çocuklara hafıza kaybına da neden olan bir ilaç veriyor ve cinsel tacize uğradıkları yönünde telkinde bulunuyordu. Zoroğlu’na danışan üç aileye ulaştık, medyada çıkanlarla ilgili yorumlarını ve bu süreçte yaşadıklarını iddia ettikleri ‘inanılmaz’ olayları dinledik.
24.09.2023 Yaşam
Emekli olamayana avans imkanı! Kritik süre 90 gün
Emekli olamayana avans imkanı! Kritik süre 90 gün EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. EYT'li yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Şu ana kadar 2.2 milyon kişi başvuru gerçekleştirdi. Mükerrer başvurular çıkınca bu rakam 2 milyon olarak tespit edildi. 1.9 milyon kişinin emeklilik işlemi gerçekleşti. Maaşı bağlanmayan EYT'liler için avans imkanı bulunuyor. Öte yandan hem işverenlerin hem de çalışanların kafasında birçok soru işareti var. Bu noktada hak kaybı oluşmaması için neler yapılması gerektiği ve işçi-işveren anlaşmazlığının çözümünde rol oynayan önemli faktörler uzmanlar tarafından açıklandı. İşte EYT milyonları merak ettiği detaylar...
24.09.2023 Emekli
İçişleri Bakanı Yerlikaya: 258 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanı Yerlikaya: 258 terörist etkisiz hale getirildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terörle mücadele konusunda açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, son 90 günde 43 bin 90 operasyon düzenlendiğini ve bu operasyonlarda 258 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
13.09.2023 Gündem
EYT primlerinin hesaplanmasıyla ilgili dikkat çeken açıklama! Flaş yıpranma payı ve erken emeklilik detayı
EYT primlerinin hesaplanmasıyla ilgili dikkat çeken açıklama! Flaş yıpranma payı ve erken emeklilik detayı EYT'de gazeteciler ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. Basın yayın da çalışanlar için 1.10.2008 tarihine kadar olan süreler için itibari hizmet olduğu için bu tarihe kadar emeklilik yaş ve sigortalılık süreleri ayrı hesaplanıyor. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, konuyla ilgili bilinmeyenleri anlattı.
Turizmcilerden turistler için 'kiralık ev' çağrısı: Ciddi oranda etkiliyor
Turizmcilerden turistler için 'kiralık ev' çağrısı: Ciddi oranda etkiliyor Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, dünyanın en önemli turizm destinasyonu Antalya'da yabancılara yaklaşık 107 bin gayrimenkulün satıldığını belirterek, "Bir kişinin bir tane aldığı gayrimenkulle kimsenin bir problemi olamaz ama 50-60’ın üzerinde dairesi olan yabancılar var. Dolayısıyla otelciler olarak bunun bir denetim yapılması ve kayıt altında tutulmasını gerektiğini savunuyoruz. Bu durumun otellerin doluluk oranını yüzde 3 ile 5 minimum seviyede etkilediğini görüyoruz." dedi.
8.08.2023 Ekonomi
Türkiye NATO zirvesine damga vurdu! Dikkat çeken Erdoğan vurgusu: Hedeflerinin çok ötesine uzanıyor
Türkiye NATO zirvesine damga vurdu! Dikkat çeken Erdoğan vurgusu: Hedeflerinin çok ötesine uzanıyor 2023'ün en önemli toplantısı olarak görülen NATO zirvesi sona erdi. Zirveye Türkiye'nin adımları damgasını vurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları dünya basınında geniş yer bulurken İngiliz gazeteden dikkat çeken bir analiz geldi.
13.07.2023 Dünya
EYT ile ilgili flaş açıklama! Emekli maaşı bağlanmayana 90 gün uyarısı
EYT ile ilgili flaş açıklama! Emekli maaşı bağlanmayana 90 gün uyarısı Emeklilik ile ilgili son dakika açıklaması geldi. EYT kapsamında olup emekli maaşı bağlanmayana 90 gün uyarısı geldi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası kapsamında 1 milyon 700 başvurunun büyük bölümüne emekli aylığı bağlandı. Bir kısım başvurunun ise tamamlanması bekleniyor. Henüz emekli maaşı bağlanmayan EYT'lileri ilgilendiren ayrıntılar ortaya çıktı.
13.07.2023 Emekli
EYT ile emekliliğe ayrılan milyonları ilgilendiren 100 gün uyarısı! Borç çıkıyor
EYT ile emekliliğe ayrılan milyonları ilgilendiren 100 gün uyarısı! Borç çıkıyor Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili gelişmeler devam ederken, emekli olan milyonlarca kişiye kritik bir uyarı geldi. Başvuru sonrası 100 gün dolduğunda çalışmayanların GSS borcu ile karşı karşıya kalacağını ifade eden Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, kritik tarihi açıkladı.
4.07.2023 Ekonomi
İçişleri Bakanı Soylu: Bir gün bakanlığın konforunu yaşadıysam haram olsun
İçişleri Bakanı Soylu: Bir gün bakanlığın konforunu yaşadıysam haram olsun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’da katıldığı bir toplantıda “7 yıla yakın içişleri bakanlığı görevi yapıyorum. Hayatımda bir gün bakanlığın konforunu yaşamış değilim. Yaşadıysam haram olsun” dedi.
7.05.2023 Gündem
Polonya vize şart mı? Polonya'ya pasaport, kimlikle gidilir mi?
Polonya vize şart mı? Polonya'ya pasaport, kimlikle gidilir mi? Polonya, Avrupa'ya gidecek öğrencilerin en çok tercih ettikleri ülkelerin başında geliyor. Erasmus eğitimi nedeniyle tercih edilir. Diğer Avrupa ülkelerine göre daha ucuzdur. Türk vatandaşları da birçok nedenden dolayı çok ziyaret eder. Peki Polonya vize istiyor mu? Polonya'ya pasapor ve kimlikle gidilir mi?
5.05.2023 Gündem
Romanya vize istiyor mu? Romanya'ya kimlikle seyahat var mı?
Romanya vize istiyor mu? Romanya'ya kimlikle seyahat var mı? Balkan bölgesinde bulunan Romanya son yılların en çok turist çeken ülkelerin başında geliyor. Ülkemizden Romanya'ya tatile gidecek olan vatandaşlar vize işlemleri ve şartları hakkında da araştırmalarına devam ediyor. Seyahat öncesi o ülkedeki yaşam ve konaklama hakkında bilgileri araştıranlar zamandan da tasarruf ediyor. Eski Doğu Avrupa'nın en güzel ülkelerinden Romanya vize istiyor mu sorusunun cevabı da merak ediliyor. Peki Romanya'da kimlikle seyahat var mı?
3.05.2023 Gündem
Arnavutluk vize istiyor mu? Tiran'a tek pasaportla gidiliyor mu? Kimlik yeterli mi?
Arnavutluk vize istiyor mu? Tiran'a tek pasaportla gidiliyor mu? Kimlik yeterli mi? Arnavutluk Balkan ülkeleri açısından oldukça sık seyahat edilen ülkelerin başında geliyor. Tur ile seyahat eden vatandaşlarımız ise "Arnavutluk vize istiyor mu" sorusuna yanıt arıyor. Vize ve pasaport işlemleri hakkında bilgileri derlediğimiz bu haberimizde Arnavutluk başkenti Tiran'a sadece pasaportla gidilip gidilmediğiyle ilgili bilgiler yer alıyor. Seyahat öncesi o ülkeye girişte istenen evraklar oldukça önemlidir. Arnavutluk seyahatinde vize kalktı mı sorusu da merak edilir. Bu yazımıda Arnavutluk ve Tiran'a vize ve pasaport gerekiyor mu sorusuna yanıt aradık.
2.05.2023 Gündem
Vanlı balıkçılar son kez ağlarını göle attı
Vanlı balıkçılar son kez ağlarını göle attı Dünya'da sadece Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen nesli koruma altındaki inci kefalinde, üreme dönemi nedeniyle 15 Nisan- 15 Temmuz tarihleri arası uygulanan av yasağı öncesi, balıkçılar son kez ağlarını attı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş, üreme göçüne en büyük engelin kaçak avcılık olduğunu belirterek, "Fakat bu sefer maalesef kaçak avcılığa ek olarak kuraklığa bağlı olarak ortaya çıkan akarsu debilerinin düşüklüğü ortaya çıktı. Çünkü geçen yıllara oranla şu anda Van Gölü'ne dökülen akarsu debilerinde çok ciddi bir düşüş olduğunu görüyoruz" diye konuştu.
14.04.2023 Gündem
Konut ve arsa tapusu olan milyonları ilgilendiren 'önalım' uyarısı! 'Yetkisi yok, süresi  3 ay'
Konut ve arsa tapusu olan milyonları ilgilendiren 'önalım' uyarısı! 'Yetkisi yok, süresi 3 ay' Hisseli tapu sahiplerine, tapuda önalım hakkı için 90 gün süre tanındığı, yasal süre içerisinde başvuru yapmayanların haklarını kaybedeceği iddiaları sonrası art arda açıklama yapıldı. Konuyla ilgili haberler Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yalanlanırken, avukatlardan paydaş ve hisse uyarısı geldi.
16.03.2023 Gündem
PFDK, Bursaspor’a 9 maç seyircisiz oynama cezası verdi
PFDK, Bursaspor’a 9 maç seyircisiz oynama cezası verdi Bursaspor, Amed Sportif Faaliyet maçı sonrası 9 maç seyircisiz oynama cezasına çarptırıldı. Yeşil-beyazlı kulüp aynı zamanda 326 bin TL para cezası aldı.
9.03.2023 Futbol
Almanya'dan depremzedeler için kolay vize: Tüm masrafları davet eden kişi karşılayacak
Almanya'dan depremzedeler için kolay vize: Tüm masrafları davet eden kişi karşılayacak  Türkiye'de meydana gelen depremlerin ardından Alman hükümeti tarafından depremzedeler için sunulacak olan kolaylaştırılmış vize uygulaması kapsamında depremzede akrabalarını yanlarına almak isteyen kişilerin, ülkeye gelen yakınlarının tüm masraflarını karşılayacağını belirtildi. 
1.03.2023 Ekonomi
Ücretsiz hızlı taramaya yoğun ilgi!
Ücretsiz hızlı taramaya yoğun ilgi! İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yapılarda ücretsiz hızlı tarama hizmetine talep her geçen gün artıyor. Sadece ev sahipleri değil artık kiracılar da oturdukları yapıların durumunu analiz ettirebiliyor.
26.02.2023 Gündem
Fenerbahçe, kupada çeyrek finale yükseldi
Fenerbahçe, kupada çeyrek finale yükseldi Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu’nda Fenerbahçe sahasında karşılaştığı Çaykur Rizespor’u 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.
19.01.2023 Fenerbahçe
3 ilde 'yasa dışı bahis' operasyonu: 21 gözaltı
3 ilde 'yasa dışı bahis' operasyonu: 21 gözaltı Malatya, İstanbul ve Bayburt'ta internet üzerinden yasa dışı bahis oynatanlara yönelik düzenlenen operasyonda 21 şüpheli gözaltına alındı.
10.01.2023 Gündem
Sağlık Bakanlığı duyurdu! İller arası Aile Hekimliği kurası sonuçları açıklandı!
Sağlık Bakanlığı duyurdu! İller arası Aile Hekimliği kurası sonuçları açıklandı! Sağlık Bakanlığı İller arası aile hekimliği yerleştirme kura sonuçları açıklandı. Sözleşmeli olarak görev yapan aile hekimleri ile muvafakatı uygun görülen diğer hekimlerin başvurduğu Aile Hekimliği kura başvuru sonuçları Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinden öğrenilebilecek. İşte Aile Hekimliği kura sonuçlarına göre yerleşenlerin listesi!
29.11.2022 Personel Alımı
SGK'dan maaş kararı! Personelden faiziyle geri istedi
SGK'dan maaş kararı! Personelden faiziyle geri istedi SGK harekete geçti. Ödenen aylıklıları faiziyle geri istedi. SGK, farklı ilden gazilik kararı aldığı gerekçesiyle Uzman Jandarma Çavuş Yeşil Bozlak’a 144 bin liralık icra gönderdi. İşte bilinmesi gereken dikkat çeken detaylar...
10.11.2022 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri

90 Gün ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 90 gün haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.