8.Sınıf

8.Sınıf

Son dakika 8.sınıf haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 8.sınıf ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 8.sınıf haber sayfamızda bulabilirsiniz.

8.Sınıf

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 8.sınıf gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.023 8.sınıf haberi bulunmuştur. Tüm 8.sınıf haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bursluluk sınavında kaç soru var? Bursluluk sınavını kazanmak için kaç puan gerekir?
Bursluluk sınavında kaç soru var? Bursluluk sınavını kazanmak için kaç puan gerekir? Bursluluk sınavı 21 Nisan Pazar Günü yapılacak. İOKBS için öğrenciler hazırlıklarına devam ederken bursluluk sınavını kazanmak için kaç puan gerekiyor, sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Bursluluk sınavında kaç soru var? Bursluluk sınavını kazanmak için kaç puan gerekir?
17.04.2024 Yaşam
Yarının Köyleri’nde dijital eğitim tatilde de sürüyor
Yarının Köyleri’nde dijital eğitim tatilde de sürüyor Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)  işbirliğinde Trendyol’un yürüttüğü Yarının Köyleri projesi kapsamında Adana’nın Kürkçüler Köyü’nde açılan Dijital Merkez’de, yarıyıl tatili boyunca eğitim veriliyor. 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin, temel bilgisayar kullanımından robotik kodlamaya uzanan program dahilinde iki hafta boyunca dijital yeteneklerini geliştirmesi hedefleniyor.
26.01.2024 Yaşam
8. Sınıf Ebob-Ekok: Ebob Ekok Problemleri, Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Ebob-Ekok: Ebob Ekok Problemleri, Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! EBOB EKOK konusu matematik dersinin bir konusudur. EBOB EKOK ile iki ya da daha fazla doğal sayının en büyük ortak böleni ile en küçük ortak katları bulunabilir.
26.12.2023 Eğitim
8. Sınıf Doğrusal Denklemler: Doğrusal Denklemler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Doğrusal Denklemler: Doğrusal Denklemler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Doğrusal denklemler birinci dereceden denklemlerdir. Doğrusal denklemler koordinat sistemindeki çizgiler için tanımlanır. Denklem 1. dereceden homojen bir değişkene sahip olduğunda (yani yalnızca bir değişken), bu durumda tek değişkenli doğrusal denklem olarak bilinir. Bir doğrusal denklemin birden fazla değişkeni olabilir. Doğrusal denklemin iki değişkeni varsa, buna iki değişkenli doğrusal denklemler denir.
26.12.2023 Eğitim
8. Sınıf Cümlenin Ögeleri: Cümlenin Ögeleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Cümlenin Ögeleri: Cümlenin Ögeleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Cümlenin ögeleri, cümleyi oluşturan her bir unsurun genel adıdır. Cümle içinde ögeleri bulmak soru sorularak gerçekleşir. 8. sınıf Türkçe dersinin temel dil bilgisi konularından olan cümlenin ögeleri aynı zamanda lise geçiş sınavında en çok soru gelen konuların başında gelir.
26.12.2023 Eğitim
8. Sınıf Çarpanlar Ve Katlar: Çarpanlar Ve Katlar Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Çarpanlar Ve Katlar: Çarpanlar Ve Katlar Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! 8. sınıf çarpanlar ve katlar: Çarpanlar ve katlar olarak bilinen ifadeler, positif çarpan - bölendir. Doğal sayılar iki doğal sayının çarpımı şeklinde yazılmaktadır. Bunlardan biri diğer sayının çarpanı olarak ifade edilmektedir. Aynı zamanda asal sayının çarpanı böleni de olabilmektedir. Bölen sayı olarak tanımlanabilmesi için o sayının diğerini tam olarak bölmesi ve çarpması gerekmektedir.
26.12.2023 Eğitim
8. Sınıf Basit Makineler: Basit Makineler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Basit Makineler: Basit Makineler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! 8. sınıf basit makineler, gündelik yaşamda sıklıkla kullanılan araç gereçler olarak tanımlanabilmektedir. Basit makineler 8 ana grupta toplanmaktadır. Bunlar arasında makaralar, kaldıraçlar, çıkrık ve basit makineler bulunmaktadır. Basit makine nedir? Sorusunun cevabını bularak konuyu daha iyi anlayabilmek mümkün olabilmektedir. Basit makine, tek kuvvet kullanan ve olabildiğince az parçadan oluşan aletlere denmektedir.
26.12.2023 Eğitim
8. Sınıf Basınç: Basınç Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Basınç: Basınç Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Basınç Ölçümü, kapalı bir alandaki basıncı ölçmeye yönelik bir yöntemdir. Basınç ölçümünün ne olduğuna dair ayrıntılara girmeden önce basıncı tanımlayalım. Birim alana düşen dik kuvvet veya kapalı bir sıvı içindeki bir noktadaki gerilim, fizik bilimlerinde basınç olarak bilinir. Tabanında 84 inç karelik bir alana sahip 42 kiloluk bir kutunun zemine uyguladığı kuvvet, kuvvetin uygulandığı alana bölünmesine veya inç kare başına yarım pounda eşittir.
26.12.2023 Eğitim
8. Sınıf Özdeşlikler: Özdeşlikler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Özdeşlikler: Özdeşlikler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Özdeşlikler konusu öğrenilirse denkler problemleri de çok daha kolay bir şekilde çözülür. 8. sınıfın önemli konularından biri olan özdeşlikler matematik dersinde işlenen bir konudur.
24.12.2023 Eğitim
8. Sınıf Mevsimler Ve İklim: Mevsimler Ve İklim Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Mevsimler Ve İklim: Mevsimler Ve İklim Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Dünya üzerinde iklimi etkileyen çeşitli faktörler vardır. Dünyadaki farklı alanlar, enlem ve çevredeki arazi gibi faktörlere bağlı olarak farklı iklimlere sahiptir. Yıllık ortalama yağış haritaları iklimdeki bu değişiklikleri göstermektedir.
24.12.2023 Eğitim
8. Sınıf Kareköklü Sayılar: Matematik Kareköklü Sayılar Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Kareköklü Sayılar: Matematik Kareköklü Sayılar Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Kendisi ile çarpıldığında orijinal sayıyı veren değere Karekök denir. Karekökü bulmak için dört yöntem kullanabiliriz. Bunlar; Asal çarpanlara ayırma, Tekrarlanan Çıkarma, Uzun bölme ve Tahmin yöntemidir. '√' bir sayının karekökünü belirtmek için kullanılan radikal bir semboldür.
24.12.2023 Eğitim
8. Sınıf Fen Bilimleri Dna Ve Genetik Kod Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Fen Bilimleri Dna Ve Genetik Kod Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Canlıların en küçük yapı taşı olan hücrelerin yönetim merkezi çekirdeğidir. Çekirdek, aynı zamanda canlıya ait kalıtsal bilgilerin de bulunduğu yapılardır. Özel proteinler ve DNA birleşmesi sonucu oluşan çekirdek içerisinde kalıtsal etkili genler vardır. Genler ise nükleotidlerden yani moleküllerden meydana gelir. 
24.12.2023 Eğitim
Özdeşlikler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
Özdeşlikler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Matematiğin birçok farklı alanında kullanılan en önemli konular içerisinde özdeşlikler gelir. Özellikle 8 sınıf Öğrenciler ile başlayan bir yoğun dönem öne çıkar. Diğer yandan farklı sınavlar için yine öğrencilerin karşısına çıkan yaygın konular arasında olduğunu söylemek mümkündür.
19.12.2023 Eğitim
8 Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 8. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular
8 Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 8. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular 8. sınıf ortaokulun son dönemi olmakla birlikte öğrencilerin liseye geçişe hazırlık içinde olduğu sınıftır. 8. sınıf sonunda öğrenciler sınava girerek lise yerleştirmeleri kazanırlar. 8. sınıfta işlenen konular, çoğunlukla sınavda çıkmasından dolayı daha önemlidir. Türkçe, 8. sınıfın ana derslerinden olup 2023 ve 2024 müfredatında önemli konular işlenmektedir.
14.12.2023 Eğitim
8. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 8. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular
8. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 8. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular 8.  sınıf matematik konuları daha çok işlem yapma yeteneğini kazanma dönemine giriş olarak öne çıkarır. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı içerisinde o yüzden Üslü ifadeler, köklü ifadeler, çarpanları ayırma ya da eşitsizlikler ve denklemler gibi konular yer alıyor. Tabi bununla beraber geometrik cisimler üzerinden de yine bir giriş yapıldığını söylemek mümkündür. Bu dönem aynı zamanda liseye hazırlık açısından ele alınan konular doğrusunda güçlü bir temel sağlamaktadır.
14.12.2023 Eğitim
Liselerde sınıfta kalma var mı, devamsızlık affı kaldırıldı mı? Liselerde sınıf tekrarı hakkı geldi mi, devamsızlıktan kalanlara af var mı, liselere sınıfta kalma var mı?
Liselerde sınıfta kalma var mı, devamsızlık affı kaldırıldı mı? Liselerde sınıf tekrarı hakkı geldi mi, devamsızlıktan kalanlara af var mı, liselere sınıfta kalma var mı? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, liselerde sınıf tekrarını hayata geçireceklerini, devamsızlık affını da kaldıracaklarını bildirdi.
16.08.2023 Eğitim
LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? LGS tercih sonucuna nasıl bakılır? LGS yerleştirme sonucu öğrenme ve sorgulama ekranı: LGS tercih sonucu ne zaman açıklanacak?
LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2023? LGS tercih sonucuna nasıl bakılır? LGS yerleştirme sonucu öğrenme ve sorgulama ekranı: LGS tercih sonucu ne zaman açıklanacak? LGS tercih sonucu ne zaman açıklanacak, LGS tercih sonucuna nereden bakılır? LGS yerleştirme sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. LGS tercih süreci 3 Temmuz’da başladı. 8. sınıf öğrencileri aldıkları puanlara ve başarı sıralamalarına göre tercihlerini yaparken tercih sürecine ilişkin araştırmalarına da devam ediyor. Adayların en merak ettiği ise LGS yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı oldu. Peki, LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS tercih sonucuna nasıl ve nereden bakılır? LGS yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilir? 2023 LGS yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarih…
17.07.2023 Eğitim
Karne görüşleri 2023 (Lise, ortaokul, ilkokul, okul öncesi öğrenciler için en güzel, farklı, motive edici, yaratıcı karne görüşü örnekleri) 1.2.3.4.5.6.7.8. sınıf öğretmen karne görüşü!
Karne görüşleri 2023 (Lise, ortaokul, ilkokul, okul öncesi öğrenciler için en güzel, farklı, motive edici, yaratıcı karne görüşü örnekleri) 1.2.3.4.5.6.7.8. sınıf öğretmen karne görüşü! Karne günü sabırsızlıkla beklenirken öğretmenler de öğrencileri için karne görüşleri örneklerini araştırıyor. 2022-2023 eğitim öğretim dönemi sona eriyor, öğrencilerin performanslarına yönelik değerlendirme ve öneriler sunmak isteyen öğretmenler farklı, anlamlı, motive edici, özlü karne görüşleri sorguluyor. Bizde Lise, ortaokul ve ilkokul öğrencileri için motive edici öğretmen karne görüşleri derledik. İşte karne görüşü örnekleri…
15.06.2023 Eğitim
LGS heyecanı başladı! Abisinin kimliğini koşarak yetiştirdi
LGS heyecanı başladı! Abisinin kimliğini koşarak yetiştirdi Türkiye genelinde 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Liselere Geçiş Sınavı'nın (LGS) ilk oturumu saat 09.30'da başladı. Sınavın ilk oturumu 10.45'te sona ererken, ikinci oturum ise 11.30'da başlayıp, 12.50'de tamamlanacak. Esenler'de LGS'ye giren bir öğrenci sınava son anda yetişti. Şişli'de sınava giren bir öğrencinin, evde unuttuğunu kimliğini, kardeşi koşarak okula yetiştirdi.
4.06.2023 Gündem
LGS'de devlet 100 puan veriyor mu 2023? LGS'de MEB'ten 100 puan var mı?
LGS'de devlet 100 puan veriyor mu 2023? LGS'de MEB'ten 100 puan var mı? LGS'de devlet 100 puan veriyor mu sorusunun yanıtı merak ediliyor. Liselere Geçiş Sınavı'na sayılı günler kaldı. 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı LGS'de MEB'ten 100 puan var mı sorgusu dabaşladı. Giriş belgelerini hazırlayan öğrenciler aylardır bu sınava sıkı bir şekilde çalışıyordu. İşte 2023 LGS e-okul giriş belgesi alma ekranı...
3.06.2023 Eğitim
LGS giriş belgesi sorgulama! LGS sınav yerleri belli oldu mu, ne zaman, saat kaçta açıklanacak 2023? LGS sınav giriş belgesi nereden alınır? LGS giriş yerleri açıklandı mı?
LGS giriş belgesi sorgulama! LGS sınav yerleri belli oldu mu, ne zaman, saat kaçta açıklanacak 2023? LGS sınav giriş belgesi nereden alınır? LGS giriş yerleri açıklandı mı? LGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak, saat kaçta belli olacak 2023? LGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı yoğun bir şekilde sorgulanıyor. 8. sınıf öğrencileri istediği liseyi kazanmak için haziran ayında ter dökecek. Liselere Geçiş Sınavı'na girecek öğrenciler LGS sınav yerleri giriş belgesi öğrenme sürecine başladı. Peki, LGS sınav yerleri belli odu mu, LGS giriş yerleri açıklandı mı? LGS giriş yerleri nasıl öğrenilir? LGS giriş yerleri sorgulama…
26.05.2023 Eğitim
8. sınıfta kalma var mı 2023? Ortaokul devamsızlık 10 günü geçerse ne olur, 8. Sınıfta devamsızlıktan kalma var mı?
8. sınıfta kalma var mı 2023? Ortaokul devamsızlık 10 günü geçerse ne olur, 8. Sınıfta devamsızlıktan kalma var mı? 8. sınıf öğrencileri okulların kapanmasına sayılı günler kala devamsızlıktan kalıp kalmayacağını araştırıyor. Peki, 8. sınıfta kalma var mı 2023? Ortaokul devamsızlık 10 günü geçerse ne olur, 8. Sınıfta devamsızlıktan kalma var mı?
25.05.2023 Eğitim
14 yaşındaki Hamide'den 48 saattir haber alınamıyor! 'Perişan olduk'
14 yaşındaki Hamide'den 48 saattir haber alınamıyor! 'Perişan olduk' Antalya'nın Serik ilçesinde ortaokul 8. sınıf öğrencisi kızdan iki gündür haber alınamıyor. Kızının hayatından endişe ettiğini belirten anne Havva Yıldız, "İnşallah başına bir şey gelmeden ortaya çıkar. Tek isteğimiz eğitimini tamamlamasıydı. Bizden herhangi bir talebi yoktu. Çünkü biz ona bütün isteklerini yerine getiriyoruz" dedi.
3.05.2023 Yaşam
Bakan Özer'den deprem bölgesinde eğitime ilişkin açıklama
Bakan Özer'den deprem bölgesinde eğitime ilişkin açıklama Miilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da merkez ve tüm ilçelerde 1 Mart itibarıyla eğitim ve öğretime başlıyoruz." dedi. Özer, Gaziantep ve Osmaniye'de de eğitim öğretime 1 Mart'a kadar verilen arayı 13 Mart'a kadar uzattıklarını açıkladı.
20.02.2023 Eğitim
Karne görüşleri! 2023 İlkokul, ortaokul, lise başarılı, orta başarılı ve başarısız öğrenciler için 1. döneme özel motive edici kısa ve öz anlamlı orijinal 1,2,3,4,5,6,7,8. sınıf karne öğretmen görüşü!
Karne görüşleri! 2023 İlkokul, ortaokul, lise başarılı, orta başarılı ve başarısız öğrenciler için 1. döneme özel motive edici kısa ve öz anlamlı orijinal 1,2,3,4,5,6,7,8. sınıf karne öğretmen görüşü! 2023 karne görüşleri öğretmenler tarafından paylaşılmak için araştırılıyor. Yarıyıl tatiline az bir süre kala, not girişleri sisteme yüklenirken ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için karne görüşleri sorgulaması da başladı. Karne ve başarı belgeleri 23 Ocak’ta öğrencilere verilirken karne görüşleri de bu belgelerde yer alacak. Biz de motive edici, en güzel, övgü dolu karne görüşleri derledik. İşte başarılı ve ders notları zayıf olan öğrenciler için orjinal karne öğretmen görüşleri 2023 örnekleri…
20.01.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

8.Sınıf ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 8.sınıf haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.