500 Lira

500 Lira

Son dakika 500 lira haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 500 lira ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 500 lira haber sayfamızda bulabilirsiniz.

500 Lira

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 500 lira gelişmeleri de dahil olmak üzere 9.538 500 lira haberi bulunmuştur. Tüm 500 lira haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Yumaklı duyurdu: 694 milyon 461 bin TL'yi hesaplara aktarıyoruz
Bakan Yumaklı duyurdu: 694 milyon 461 bin TL'yi hesaplara aktarıyoruz Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "694 milyon 461 bin TL tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz" dedi.
19.04.2024 Ekonomi
İlk kiraz hasat edildi! Beklenen fiyat açıklandı
İlk kiraz hasat edildi! Beklenen fiyat açıklandı Kuzey yarımkürenin ilk kirazının yetiştiği Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde üreticiler, bu yıl rekolte ve fiyatlardan umutlu olduklarını belirterek, fiyatların 100-150 TL bandının altına düşmemesini beklediklerini ifade ettiler.
16.04.2024 Gündem
Seçmenler 'sandık' göçüne başladı! Otobüslerde yer kalmadı, ek sefer kararı
Seçmenler 'sandık' göçüne başladı! Otobüslerde yer kalmadı, ek sefer kararı Ülke genelinde yarın gerçekleştirilecek Mahalli İdareler seçimleri için memleketlerinde oy kullanmak isteyen vatandaşlar otogarda yoğunluk oluştururken, otobüs firmalarının yetkilileri talepleri karşılamak için ek seferler koduklarını kaydetti.
30.03.2024 Ekonomi
İnşaat sektörü günlüğü 3 bin liraya işçi bulamıyor
İnşaat sektörü günlüğü 3 bin liraya işçi bulamıyor Konut satışının hız kesmeden devam ettiği kentte bir yandan da konut arzı sağlanmaya çalışılıyor. Sektörün kanayan yarası haline gelen istihdam sorunu halen çözülemedi. Sektör temsilcileri günlüğü 3 bin lira yevmiyle işçi aradıklarını ancak bulamadıklarını dile getiriyor.
22.03.2024 Ekonomi
Komşusunu keserle katletti, mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı
Komşusunu keserle katletti, mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı Kayseri'de Hasibe Soykuk'u (51), keserle öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan komşusu İsmail Kocatürk (45), ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Heyet, sanığın geçmiş sabıkaları ve duruşmadaki tutum ve davranışı ile pişmanlığı gözlemlenmediğinden cezada indirim uygulamadı.
13.03.2024 Gündem
Beş kilosu 750 liradan satılan sucuk tepkisi: Bu fiyata işkembe bile yok, sahtekarlık bu
Beş kilosu 750 liradan satılan sucuk tepkisi: Bu fiyata işkembe bile yok, sahtekarlık bu İnternette 5 kilosu 750 liraya satılan sucuk reklamına tepki gösteren Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, "5 kilogram sucuğun 750 lira olması demek, kilosu 150 lira demek. 150 liraya işkembe yok. İnternet sahtekarlığı bu" dedi.
10.03.2024 Gündem
Altında yüksek kazanç için büyük fırsat! Gram altında 3 bin 500 lira uyarısı yapıldı
Altında yüksek kazanç için büyük fırsat! Gram altında 3 bin 500 lira uyarısı yapıldı Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Altın fiyatları tarihi rekorları tek tek geçti. Altın fiyatları artışını tüm hızıyla sürdürüyor. 2161 dolardan işlem gören ons altın son 5 ayın en iyi haftasını geçiriyor. Buradan esen rüzgarla altın gram fiyatı iç piyasada 2200 lira üzerinde seyrediyor. Altın son bir haftada yatırımcısına yüzde 14,25 oranında değer kazandırdı. Öte yandan altın fiyatları ABD'de açıklanacak istihdam verilerine odaklandı. Öte yandan altın fiyatlarıyla ilgili yatırımcıya çok önemli uyarı geldi. Altın fiyatının ne zaman 3 bin 500 lira olacağıyla ilgili bilgi verildi. Peki gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altında son durum ne? İşte altın fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar..
8.03.2024 Ekonomi
İBB Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek
İBB Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Murat Kurum, anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere destek, girişimci gençlere hibe gibi birçok konuda peş peşe müjdeleri açıkladı
7.03.2024 Gündem
Altında büyük hile! Bu hataya düşen çeyrek altın başına 500 lira zarar ediyor
Altında büyük hile! Bu hataya düşen çeyrek altın başına 500 lira zarar ediyor Son dakika altın fiyatları... Altında büyük hile! Bu hataya düşen çeyrek altın başına 500 lira zarar ediyor. Altın fiyatları son dönemde yeni bir trende girdi. Yükselişini sürdüren altın yeni rekorlara hazırlanıyor. Altın yatırımcısı gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın, ons altın fiyatlarını merak ederken kuyumculardan dikkat çeken bir uyarı geldi. Kuyumcular, vatandaşları ayarı düşük, ikinci basım çeyrek altın konusunda uyardı. İşte merak edilen tüm detaylar...
25.02.2024 Ekonomi
Terzi ve ayakkabı tamircilerinin işleri arttı! 'Eleman yok'
Terzi ve ayakkabı tamircilerinin işleri arttı! 'Eleman yok' Terzi ve ayakkabı tamircilerinin iş yükü katbekat arttı. Giysiler tamire valiz valiz getirilmeye başlandı. ‘Biz son nesiliz’ diyen meslek temsilcileri, işlerinin geleceğinden endişeli.
19.02.2024 Ekonomi
Sosyal medyadan hakarete ön ödeme! Ceza yağacak
Sosyal medyadan hakarete ön ödeme! Ceza yağacak Yeni yargı paketine göre sosyal medyadan hakaret suçunda artık mağdur ile failin uzlaştırılması yoluna gidilmeyecek. Savcılık günlüğü 100 TL’den para cezası verecek ve ön ödeme tebligatı çıkaracak. Para cezası ödenince takipsizlik verilecek. Böylece fail hakkında dava açılmayacak ve dosya kapanacak. Avukat Bekir Şabahat’a göre uygulamayla “Parasını verir, hakaret ederim” algısı oluşabilir.
12.02.2024 Gündem
Emeklilerin zam farkları hesaba yatıyor! Tablo değişti, işte yeni maaşlar
Emeklilerin zam farkları hesaba yatıyor! Tablo değişti, işte yeni maaşlar Milyonlarca emekli bekliyordu! Maaşı zam farkı için tarihler netleşti. SSK ve Bağ-Kur'lular yüzde 11,68'lik ek zam ve 10 bin lira en düşük emekli maaşı yasal düzenlemesi nedeniyle oluşan Ocak maaş farkı için ödeme alacak. İşçi, çiftçi, esnaf emeklisi, dul, yetim, sürekli iş göremezlik geliri alanlar zam farklarını almaya başlıyor. Zam farklarını SSK emeklileri yarın sabah itibarıyla, Bağ-Kur emeklileri de çarşamba günü alacak. Yeni hesaplanan tutar ile ocak ayında ödenen tutar arasındaki fark emeklilerin banka hesaplarına yatırılacak. Ocak ayı itibarıyla en düşük emekli aylığı alıp da hesabına 7.500 lira yatanlar yarın 2.500 lira da fark alacak. Emekli zammı düzenlemeleri sonrası ek zam farkı tabloları belli oldu. Kim ne kadar maaş farkı alacak? İşte milyonların merak ettiği tarih ve tek tabloda tüm emekli maaşı hesapları...
6.02.2024 Çalışma Hayatı
SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam farkı hesaba yatıyor! Tablo değişti, işte yeni maaşlar
SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam farkı hesaba yatıyor! Tablo değişti, işte yeni maaşlar Milyonlarca emekli bekliyordu! Maaşı zam farkı için tarihler netleşti. SSK ve Bağ-Kur'lular yüzde 11,68'lik ek zam ve 10 bin lira en düşük emekli maaşı yasal düzenlemesi nedeniyle oluşan Ocak maaş farkı için ödeme alacak. İşçi, çiftçi, esnaf emeklisi, dul, yetim, sürekli iş göremezlik geliri alanlar zam farklarını yarın almaya başlıyor. Zam farklarını SSK emeklileri yarın sabah itibarıyla, Bağ-Kur emeklileri de çarşamba günü alacak. Yeni hesaplanan tutar ile ocak ayında ödenen tutar arasındaki fark emeklilerin banka hesaplarına yatırılacak. Ocak ayı itibarıyla en düşük emekli aylığı alıp da hesabına 7.500 lira yatanlar yarın 2.500 lira da fark alacak. Emekli zammı düzenlemeleri sonrası ek zam farkı tabloları belli oldu. Kim ne kadar maaş farkı alacak? İşte milyonların merak ettiği tarih ve tek tabloda tüm emekli maaşı hesapları...
5.02.2024 Çalışma Hayatı
Uludağ’da sömestr sonu izdihamı
Uludağ’da sömestr sonu izdihamı Türkiye’nin en büyük kış turizm merkezlerinden Uludağ, yarıyıl tatilinin son günlerinde vatandaşların akınına uğradı. Aileleriyle birlikte Uludağ’da doyasıya eğlenen gençler, hem kayak yaptı hem de güneşli havanın tadını çıkarttı. Hava sıcaklığının -7 derece olduğu Uludağ’da kayak pistleri dolup taşarken, yoğunluk havadan görüntülendi.
3.02.2024 Gündem
Murat Kurum: İlk işini kuran 100 bin kadınımıza 'İBB'den 100 bin lira işini geliştir' diyeceğiz
Murat Kurum: İlk işini kuran 100 bin kadınımıza 'İBB'den 100 bin lira işini geliştir' diyeceğiz AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Kurum Bayrampaşa’da kadın girişimcilerle biraraya geldi. Programda konuşan Kurum, "İlk işini kuran 100 bin girişimci kadınımıza 'İBB'den 100 bin lira işini geliştir' diyeceğiz. "şeklinde konuştu. Kurum, "İstanbul'un en büyük sorunlarından biri de; bir deprem kenti olmasıdır. 600 bin evin bugünden tezi yok acilen dönüştürülmesi gerekiyor. İstanbul'un en riskli yerlerinden bir seferberlik anlayışıyla başlayarak, her ilçede her mahallede deprem dönüşümünü önceliklendireceğiz. Bu projelerin odağına da komşuluk ilişkilerini yaşatacağımız mahalle kültürünün korunacağı milletimizin mutlu ve huzurlu olacağı tam 650 bin yeni yuvayı inşa edeceğiz." dedi.
31.01.2024 Gündem
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te: Herkes 'İstanbul'da değişim vakti gelmiştir' diyor
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te: Herkes 'İstanbul'da değişim vakti gelmiştir' diyor AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, CNN Türk yayınında Ahmet Hakan ve Fulya Öztürk’ün sorularını yanıtladı. Kurum, "Aylardır ziyaretlerimizi yapıyoruz. İstanbullular büyükşehirden neler bekliyor? Onları dinliyoruz. Gittiğimiz her yerde büyük bir sevgiyle coşkuyla karşılanıyoruz. Herkes şunu söylüyor 'İstanbul'da değişim vakti gelmiştir'" dedi.
26.01.2024 Gündem
İstanbul'un trafik sorununa ücretli çözüm! Eminönü ve Kadıköy için trafik sıkışıklığı fiyatlandırması...
İstanbul'un trafik sorununa ücretli çözüm! Eminönü ve Kadıköy için trafik sıkışıklığı fiyatlandırması... İstanbul'un trafik sorununu 'para' çözecek. Dünyada bazı şehirlerde trafiğin yoğun olduğu bölgelere giren taşıtlardan ücret alınıyor. Prof. Dr. Ayşe Uyduranoğlu’na göre, İstanbul’da ilk etapta Eminönü ve Kadıköy için planlanan bu uygulama hem trafiğe hem hava kirliliğine karşı fayda sağlayabilir.
24.01.2024 Gündem
Kayak merkezleri dolup taşıyor! Bir bardak çay 100 lira, çorba 500 lira.. Fiyatlara bakan yok!
Kayak merkezleri dolup taşıyor! Bir bardak çay 100 lira, çorba 500 lira.. Fiyatlara bakan yok! Sömestr tatilinin başlamasıyla birlikte aileler kayak merkezlerine akın etti. Kar tatili yapanların ilk tercihi Uludağ, Palandöken ve Kartalkaya adeta dolup taşıyor. Buralarda bir bardak çay 100 lira, bir çorba 500 lira ama fiyatlar kimsenin umrunda değil.
24.01.2024 Gündem
İstanbul'daki otopark ücreti büyük tepki gördü! "Arabayı çekseler daha ucuz olur"
İstanbul'daki otopark ücreti büyük tepki gördü! "Arabayı çekseler daha ucuz olur" İstanbul'da en büyük problemlerinden biri de otopark sorunu. İSPARK otoparklarının yanı sıra özel işletmelerin son zamanlarda yaptıkları zamlar sürücülerinin tepkisini çekiyor. Laleli'de özel bir otoparkı kullanmak isteyen otomobil sürücüleri 2 saate kadar 340 lira, cip ve minibüs sürücüleri ise 470 lira ödemek zorunda. Otomobillerin günlük park ücreti ise 1020 lira. Aynı otoparkta otomobiller için aylık 10 bin lira abonman talep ediliyor. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu otopark fiyatlarına bir standart getirilmesi gerektiğini belirtiyor. Ağaoğlu, "Bunlar fiyat belirlerken hiçbir ölçü tanımıyorlar. Ölçü yok çünkü. Mutlaka bir ölçü getirilmeli" dedi.
23.01.2024 Ekonomi
Taksilerde yeni zam! Yevmiyeler yüzde 20 arttı
Taksilerde yeni zam! Yevmiyeler yüzde 20 arttı Ticari taksilerin taksimetre tarifelerine yüzde 28,09 oranında zam yapılmasının ardından taksilerde şoför olarak çalışanların plaka sahibi ya da galericilere ödeyeceği ücret belli oldu. Bir günde 4790 lira kazanamayan şoför evine eli boş gidiyor. Neredeyse hiçbir sosyal hakkı olmayan şoförler haftada 126 saat çalışıp plaka sahibine para yetiştirmeye çabalıyor.
23.01.2024 Ekonomi
Emekliye ek zam müjdesi! Emekli aylığı hesaba yatıyor, yeni maaşlar tek tek açıklandı
Emekliye ek zam müjdesi! Emekli aylığı hesaba yatıyor, yeni maaşlar tek tek açıklandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işçi, esnaf, çiftçi emeklilerinin maaşlarına ilave zammın 5 puan olduğunu açıkladı. SSK, Bağ-Kur emeklilerine ocak zammının yüzde 42.6'ya, en düşük emekli aylığı 10 bin liraya çıkarılmasına ilişkin yasal düzenleme bugün torba teklife önergeyle eklenecek. Emekli aylıklarına yapılan zam, kök maaşları da etkilemiş oldu. E-devlet üzerinden emekli aylık bilgisi bölümünde yer alan "aylık tutar" kök maaşı, "ek ödeme tutarı" da yüzde 4'lük ek ödemeyi, "5510 EK 19 Miktarı" da aylığı 10 bin liraya tamamlayan ilave ödemeyi gösteriyor. Zamlı aylık hesaplanırken önce kök aylığa zam uygulanıyor ardından yüzde 4'lük ek ödeme ekleniyor. Örneğin, kök maaşı 8 bin 500 lira olan emeklinin aylığı yüzde 42.6'lık artışla 12 bin 121 lira, yüzde 4 ek ödemeyle 12 bin 606 lira, kök aylığı 10 bin lira olan yüzde 42.6 artışla 14 bin 260 lira, yüzde 4 ek ödemeyle 14 bin 830 lira alacak.
18.01.2024 Emekli
'Sopalı' ev sahibi kiracısına "Evimden çıkacaksın” diyerek saldırdı
'Sopalı' ev sahibi kiracısına "Evimden çıkacaksın” diyerek saldırdı Rumeli Hisarı’nda ev sahibi bir kadın, 5 kat artırmak istediği kirayı kabul etmeyen 3 öğrenci gençten birine sokak ortasında sopayla saldırdı. "Evimden çıkacaksın" diye bağıran kadının saldırı anı kameralara yansıdı. Gençler, olaydan sonra bir grup tarafından tehdit edildiğini iddia etti.
14.01.2024 Gündem
Emekliye ek zam müjdesi! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı
Emekliye ek zam müjdesi! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, SSK, Bağkur ve memur emekli aylıkları için önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "SSK, Bağkur ve memur emekli aylıklarını dengeye taşıyacağız. Bunun için kanuni düzenleme ihtiyacı var. En düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 lira için ne yapabileceğimizi çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde Kabine'de ele alınacak. Emeklilerin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.
12.01.2024 Emekli
Sakatat fiyatları et ve tavuğu solladı
Sakatat fiyatları et ve tavuğu solladı Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı, sakatatın kilo fiyatının, etin kilo fiyatını geçtiğini belirterek, “1 kilo kuzu ciğer, 1 kilo kuzu etin fiyatını geçti. Eskiden yüzüne bakılmazdı sakatatın, şimdilerde etten pahalı" dedi.
6.01.2024 Ekonomi
En düşük emekli maaşı için düğmeye basıldı! Rakam verildi
En düşük emekli maaşı için düğmeye basıldı! Rakam verildi TBMM, 2024 yılı bütçesi ile çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye verilmesine ilişkin düzenlemenin de içinde bulunduğu Torba Yasa'yı kabul edip 16 Ocak'a kadar tatile girdi. Meclis'in yeni yıldaki ilk gündem maddesi memur ve emekli zammı olacak. 7 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşının artırılmasına ilişkin düzenleme yasa teklifi olarak Meclis gündemine gelecek. Teklifin hızla yasalaştırılıp yapılan artışı emeklinin ocak ayı içinde alması planlanıyor.
2.01.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

500 Lira ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 500 lira haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.