3. Doz

3. Doz

Son dakika 3. doz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 3. doz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 3. doz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

3. Doz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 3. doz gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.472 3. doz haberi bulunmuştur. Tüm 3. doz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Şap hastalığına karşı bu yıl 3 doz aşı uygulanacak! Ücretsiz olacak
Şap hastalığına karşı bu yıl 3 doz aşı uygulanacak! Ücretsiz olacak Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü önceki yıllarda 2 doz olarak uygulanan aşı sayısını bu yıl 3 doza çıkarılacağını ve ilk dozu 29 Ocak-31 Mart 2024 tarihlerinde ücretsiz olarak uygulanacağını duyurdu.
7.02.2024 Adana
Rahim ağzı kanseri için kritik uyarı: Erkek çocukların aşılanması şart
Rahim ağzı kanseri için kritik uyarı: Erkek çocukların aşılanması şart Rahim ağzı kanserinin önlenebilir bir hastalık olduğunu ve HPV aşısının devlet politikası haline getirilerek aşılama programına girmesi gerektiğini söyleyen Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, HPV aşısının hem erkek hem de kız çocuklarına erken yaşta yapılmasının önemine işaret etti. Prof. Dr. Ünal, “Esasında erkeklerin aşılanması gerekiyor. Bu virüsü erkekler taşıyor ve bulaştırıyor. Dolayısıyla 9 ila 15 yaş arasındaki erkek çocuklarının aşılanması şarttır” dedi.
15.01.2024 Sağlık
Kızamık uyarısı: Okullar açılmadan aşıları tamamlayın
Kızamık uyarısı: Okullar açılmadan aşıları tamamlayın Manisa Şehir Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hekimi Uzm. Dr. Zühal Ümit, kızamık vakalarında artış olduğuna dikkat çekerek “Bu yaz döneminde okullar başlamadan önce eksik doz aşılı çocuklarımızın da mutlaka aşılarını tamamlamasını önermekteyiz” dedi.
21.07.2023 Sağlık
Bakan Koca'dan 'Suriyeli doktor' ve 'kızamık salgını' iddiaları için açıklama!
Bakan Koca'dan 'Suriyeli doktor' ve 'kızamık salgını' iddiaları için açıklama! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeniden gündeme gelen “4 bin Suriyeli sağlık çalışanını istihdam ettik” sözlerine açıklık getirdi. Bakan Koca, 'Oradaki konuşma 2 yıl önceydi. Yabancı misyona göçmen sağlığı hakkında yaptıklarımızı anlattığımız bir konuşmaydı. Bugün gündeme gelmesi manidar. Göçmen Sağlığı Merkezi giderleri Avrupa Birliği fonundan sağlanıyor.' dedi. Bakan Koca kızamık iddiaları ile ilgili olarak ise salgının söz konusu olmadığını belirtirken, ‘Tespit edilen tüm vakalar için gerekli tedaviler uygulanıyor.’ ifadelerini kullandı.
4.07.2023 Gündem
Kızamık belirtiler ortaya çıkmasa da bulaştırabilir! Sinir sistemini de vuruyor!
Kızamık belirtiler ortaya çıkmasa da bulaştırabilir! Sinir sistemini de vuruyor! Aşılamayla başarılı bir şekilde kontrol altına alınan eski ve oldukça bulaşıcı bir hastalık olan kızamık, çocuklar arasında yeniden ortaya çıktı. Virüs 5 yaşından küçük çocuklar arasında yayılıyor. 1980’de yaygın aşılama başlamadan önce, dünya çapında her yıl tahmini 2.6 milyon ölüme neden olan kızamıkta ölüm oranları hızlandırılmış küresel aşılama programlarıyla yılda 100-150 bine kadar gerilese de artan vakalar salgın endişesi yaratıyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. C. Elif Öztürk, vakalardaki artışı pandemide 23 milyon çocuğa temel çocukluk çağı aşılarının yapılmamasına bağlarken, bağışık olmayan herkesin enfekte olabileceğinin altını çiziyor.
18.06.2023 Sağlık
Kızamık vakaları salgına dönüşür mü? Uzmanlar uyarıyor
Kızamık vakaları salgına dönüşür mü? Uzmanlar uyarıyor Son zamanlarda artan kızamık vakaları insanları korkutmaya başladı. Çoğunlukla çocuklarda görülen vakalar yetişkinlerde de ortaya çıktı. Peki bu artışın nedeni ne? Kızamık bir salgına dönüşebilir mi? Dönüşürse ne gibi önlemler alınabilir? İşte yanıtları...
9.04.2023 Sağlık
Mide botoksu can aldı! Zayıflamada yeni tehlike...
Mide botoksu can aldı! Zayıflamada yeni tehlike... Zayıflamak isteyenlerin yeni umudu olan mide botoksu, merdiven altı uygulamalarda zehir saçıyor. Mide botoksu ameliyatı olan Türkmenistan uyruklu Aylar Korhanova hayatını kaybetti. İstanbul ve İzmir’de aynı ameliyatı olan 31hastada çift görme, tansiyon ve mide bulantısı gibi yan etkiler görüldüğü ortaya çıktı
26.03.2023 Yaşam
Aşı bedeli mücadelesi zaferle bitti! SGK faizi ile birlikte ödeyecek
Aşı bedeli mücadelesi zaferle bitti! SGK faizi ile birlikte ödeyecek Doktor tavsiyesi üzerine 695 TL ödeyerek rahim ağzı kanserini önleyen HPV aşısının ilk dozunu olan D.Y. aşı bedelinin ödenmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu’na açtığı davayı kazandı. Mahkeme, 695 TL ilaç bedelinin faizi ile birlikte D.Y.’ye ödenmesine karar verdi.
15.12.2022 Yaşam
Hatırlatma dozu dönemi başladı! Kimler aşı olmalı? Tek tek açıklandı: BioNTech, SinoVac...
Hatırlatma dozu dönemi başladı! Kimler aşı olmalı? Tek tek açıklandı: BioNTech, SinoVac... Son haftalarda dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Kovid-19 vaka sayısı artışa geçti. Salgında 2.5 yıl geride kaldı ancak virüs tehdidi halen devam ediyor. Türkiye'de pazar gününden itibaren BioNTech aşısı yaptırmış ve üzerinden 6 ay geçmiş kişilere hatırlatma dozu tanımlandı. Mevcut aşıların yeni varyantlara karşı etkili olup olmadığı da merak edilen konular arasında. Peki hatırlatma dozunu kimler olmalı? İşte detaylar...
13.07.2022 Gündem
Sağlık Bakanlığı duyurdu! Hatırlatma dozu randevusu açıldı! e- Nabız ve MHRS aşı randevusu nasıl alınır?
Sağlık Bakanlığı duyurdu! Hatırlatma dozu randevusu açıldı! e- Nabız ve MHRS aşı randevusu nasıl alınır? Sağlık Bakanlığı duyurdu! Hatırlatma dozu randevusu açıldı! Son yaptırdığı aşının üzerinden 6 ay geçenler için aşı randevusu randevu e-nabız sistemine tanımlandı. Peki, Covid aşı randevusu nasıl alınır? e-Nabız ve MHRS aşı randevusu nasıl alınır? İşte Aşı randevusu alma ekranı!
10.07.2022 Sağlık
Koronavirüs ile ilgili flaş açıklama! 6. dalga başladı!
Koronavirüs ile ilgili flaş açıklama! 6. dalga başladı! Son zamanlarda Kovid-19 vakalarında hızlı artış görülmesine rağmen vatandaşların rahat davrandığına dikkat çeken uzmanlar, 2.5 aydır kimsenin aşı yaptırmaya gelmediğini belirtiyor.
10.07.2022 Gündem
Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Geri dönüyor! Toplu taşıma, uçaklar, otobüsler, AVM'ler...
Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Geri dönüyor! Toplu taşıma, uçaklar, otobüsler, AVM'ler... Yasaklarla ilgili flaş açıklama. Kovid-19 vaka sayısında artış sürerken Prof. Dr. Serap Şimşek, “Günlük vaka sayısı 8000 olarak açıklandı ancak branş hekimleri olarak bu sayının 100 bin sınırına dayandığını düşünüyoruz” dedi ve bayram sonrasına işaret etti. Önlemler de geç mi kaldık? İpin ucu kaçtı mı?” sorusı üzerine Şimşek, “Toplu ulaşım, uçaklar, şehirlerarası otobüsler, AVM’ler ve kalabalık kapalı alanlarda maske kuralının gelmesi gerekirken, vakit kaybediyoruz. Geçtiğimiz kış dönemi hafif seyirli olduğu belirtilen Omicron varyantı nedeniyle ocak sonundan nisan ayına kadar 3 aylık sürede resmi rakamlara göre 15 bin yurttaşımız yaşamını yitirdi. Dünya Sağlık Örgütü her ülkenin resmi ölüm rakamlarını 3 ile çarpması gerektiğini duyurdu” dedi.
8.07.2022 Yaşam
31 Mayıs 2022 koronavirüs tablosu belli oldu! İşte vefat ve yeni hasta sayısı
31 Mayıs 2022 koronavirüs tablosu belli oldu! İşte vefat ve yeni hasta sayısı Sağlık Bakanlığı tarafından 31 Mayıs 2022 koronavirüs tablosu paylaşıldı. Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 4 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 975 yeni vakanın olduğunu açıkladı.
31.05.2022 Gündem
30 Mayıs koronavirüs tablosu belli oldu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı...
30 Mayıs koronavirüs tablosu belli oldu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı... 30 Mayıs 2022 koronavirüs tablosu belli oldu. Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 4 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini 908 yeni vakanın olduğunu açıkladı.
30.05.2022 Gündem
28 Mayıs koronavirüs tablosu belli oldu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı...
28 Mayıs koronavirüs tablosu belli oldu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı... Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 3 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 966 yeni vakanın olduğunu açıkladı.
28.05.2022 Gündem
27 Mayıs koronavirüs tablosu belli oldu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı...
27 Mayıs koronavirüs tablosu belli oldu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı... Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 4 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 940 yeni vakanın olduğunu açıkladı.
27.05.2022 Gündem
26 Mayıs koronavirüs tablosu belli oldu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı...
26 Mayıs koronavirüs tablosu belli oldu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı... 26 Mayıs 2022 koronavirüs tablosu belli oldu. Son 24 saatte Türkiye'de 1310 kişi koronavirüse yakalandı, 5 kişi ise hayatını kaybetti.
26.05.2022 Gündem
25 Mayıs koronavirüs tablosu belli oldu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı...
25 Mayıs koronavirüs tablosu belli oldu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı... 25 Mayıs 2022 koronavirüs tablosu belli oldu. Son 24 saatte Türkiye'de 1260 kişi koronavirüse yakalandı, 4 kişi ise hayatını kaybetti.
25.05.2022 Gündem
24 Mayıs koronavirüs tablosu açıklandı! İşte yeni vaka ve vefat sayısı...
24 Mayıs koronavirüs tablosu açıklandı! İşte yeni vaka ve vefat sayısı... Sağlık Bakanlığı koronavirüs tablosunu paylaştı. Buna göre Türkiye'de son 24 saatte bin 304 kişinin testi pozitif çıktı, 6 kişi ise hayatını kaybetti. Günlük Kovid-19 vaka sayısı iki yıl sonra ilk kez pazar günü binin altına inmiş, Bakan Koca, vaka sayısı 3 gün üst üste binin altında olduğunda, toplu taşımadaki maske zorunluluğunun kaldırılacağını açıklamıştı. Ancak son verilerde vaka sayısının yeniden binin üzerine çıkması nedeniyle toplu taşımada maske şartı sürüyor.
24.05.2022 Gündem
17 Mayıs koronavirüs tablosu açıklandı! İşte yeni vaka ve vefat sayısı
17 Mayıs koronavirüs tablosu açıklandı! İşte yeni vaka ve vefat sayısı Sağlık Bakanlığı, 17 Mayıs 2022 tarihine ait son koronavirüs verilerini paylaştı. Buna göre Türkiye'de son 24 saatte bin 608 kişinin testi pozitif çıktı, 7 kişi ise hayatını kaybetti
17.05.2022 Gündem
13 Mayıs koronavirüs tablosu belli oldu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı...
13 Mayıs koronavirüs tablosu belli oldu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı... Sağlık Bakanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin güncel gelişmeler duyuruldu. 13 Mayıs 2022 koronavirüs tablosu belli oldu. Son 24 saatte Türkiye'de 1534 kişi koronavirüse yakalandı, 7 kişi ise hayatını kaybetti.
13.05.2022 Gündem
12 Mayıs koronavirüs tablosu belli oldu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı...
12 Mayıs koronavirüs tablosu belli oldu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı... Sağlık Bakanlığınca 12 Mayıs 2022 günlük koronavirüs tablosu açıklandı. Tablodaki verilere göre, bin 778 yeni vaka tespit edilirken 8 kişi ise hayatını kaybetti. Dünkü verilere göre vaka yükselirken vefat sayısı ise düştü.
12.05.2022 Gündem
9 Mayıs 2022 koronavirüs tablosu belli oldu! İşte ölü ve yeni hasta sayısı...
9 Mayıs 2022 koronavirüs tablosu belli oldu! İşte ölü ve yeni hasta sayısı... Sağlık Bakanlığı, 'Türkiye Covid-19 Hasta Tablosu' verilerini paylaştı. İşte 9 Mayıs 2022 koronavirüs tablosuna göre Türkiye'de son vaka ve vefat sayısı..
9.05.2022 Gündem
3 Mayıs koronavirüs tablosu belli oldu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı...
3 Mayıs koronavirüs tablosu belli oldu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı... Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son 24 saatte Türkiye'de 1193 kişi koronavirüse yakalandı, 10 kişi ise hayatını kaybetti.
3.05.2022 Gündem
2 Mayıs koronavirüs tablosu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı
2 Mayıs koronavirüs tablosu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı Sağlık Bakanlığı’nın 2 Mayıs'a ilişkin Koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 97 bin 783 testten bin 344’ü pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 8 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı bin 402 olarak açıklandı.
2.05.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

3. Doz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 3. doz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.