28 Şubat Davası

28 Şubat Davası

Son dakika 28 Şubat Davası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 28 Şubat Davası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 28 Şubat Davası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

28 Şubat Davası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 28 şubat davası gelişmeleri de dahil olmak üzere 495 28 şubat davası haberi bulunmuştur. Tüm 28 şubat davası haberleri aşağıda listelenmiştir.
28 Şubat davası hükümlüsü iki generale yaşlılık nedeniyle tahliye
28 Şubat davası hükümlüsü iki generale yaşlılık nedeniyle tahliye 28 Şubat Davası kapsamında yargılanan ve müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Orgeneral İlhan Kılıç ve eski Tümgeneral Kenan Deniz tahliye edildi. Resmi Gazetede yayınlanan karara göre Adli Tıp Kurumu'nun 'kocama hali' raporu nedeniyle cezalarının kaldırılarak tahliye edildiği belirtildi.
26.01.2023 Gündem
Bakan Bozdağ'dan Sinan Ateş açıklaması
Bakan Bozdağ'dan Sinan Ateş açıklaması Sinan Ateş cinayetiyle ilgili olarak konuşan Adalet Bakanı Bozdağ, 13 kişinin tutuklu olduğunu ve 1 kişinin de arandığını hatırlatarak, "Kimsenin şüphesi olmasın, yargı işliyor" ifadelerini kullandı.
11.01.2023 Gündem
Çevik Bir tahliye oldu mu, hastalığı ne? 28 Şubat davası hükümlüsü Çevik Bir kimdir, kaç yaşında, nereli, ne zamandır tutukluydu?
Çevik Bir tahliye oldu mu, hastalığı ne? 28 Şubat davası hükümlüsü Çevik Bir kimdir, kaç yaşında, nereli, ne zamandır tutukluydu? 28 Şubat davası hükümlüsü  Çevik Bir'in sağlık sorunları nedeniyle tahliyesine karar verildi. Bir'in cezasının infazı 1 yıl süreyle ertelendi. Peki, Çevik Bir tahliye oldu mu, hastalığı ne? 28 Şubat davası hükümlüsü Çevik Bir kimdir, kaç yaşında, nereli, ne zamandır tutukluydu?
2.08.2022 Gündem
28 Şubat davası hükümlüsü Çevik Bir cezaevinden çıktı
28 Şubat davası hükümlüsü Çevik Bir cezaevinden çıktı 28 Şubat davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildiği cezaevinden çıktı.
1.08.2022 Gündem
28 Şubat davası hükümlüsü Çevik Bir'e tahliye yolu açıldı
28 Şubat davası hükümlüsü Çevik Bir'e tahliye yolu açıldı Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Şubat davasında, müebbet hapis cezasına çarptırılan dönemin Genelkurmay 2'nci Başkanı Çevik Bir hakkında; sağlık sorunları nedeniyle infazına ara verilmesine karar verildi. Çevik Bir'in tahliye edilmesi bekleniyor.
1.08.2022 Gündem
Balyoz davasında savcı, 6 sanık için 12 yıl hapis istedi
Balyoz davasında savcı, 6 sanık için 12 yıl hapis istedi Yargıtay’ın, ‘Balyoz’ davasında 7 sanık için verilen beraat kararını bozmasının ardından aralarında 28 Şubat Davası’ndan hükümlü bulunan eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan’ın da bulunduğu 6 sanığın yargılanmasında yeniden mütalaa açıklandı. Mütalaada, Yargıtay’ın bozma kararına uyulması ve 6 sanığın “Suç için anlaşma” suçundan 12 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Mütalaada yargılama aşamasında hayatını kaybeden Metin Yavuz hakkındaki davanın düşürülmesi talep edildi.
13.05.2022 Gündem
28 Şubat’ta ne oldu, 28 Şubat darbesi hangi yıl oldu? 28 Şubat darbesi nedir, dönemin hükümeti ve komutanları kimdi?
28 Şubat’ta ne oldu, 28 Şubat darbesi hangi yıl oldu? 28 Şubat darbesi nedir, dönemin hükümeti ve komutanları kimdi? 28 Şubat’ta ne oldu, 28 Şubat darbesi hangi yıl yapıldı? "Postmodern darbe" ifadesiyle Türk siyaset tarihine geçen 28 Şubat darbesinin üzerinden tam 25 yıl geçti. Milli Güvenlik Kurulu toplantısında alınan kararlarla, Refah Partisi ve Doğru Yol Partisi’nin kurduğu koalisyon hükümeti dağılmıştı. Ardından Refah Partisi kapatılmış, Necmettin Erbakan'a siyaset yasağı konulmuştu. Peki, 28 Şubat darbesi hangi yıl yapıldı, 28 Şubat darbesi nedir?
28.02.2022 Gündem
Tansu Çiller parti mi kuruyor, siyasete dönüyor mu? Tansu yıllar kaç yılında başbakan oldu, siyaset kariyeri…
Tansu Çiller parti mi kuruyor, siyasete dönüyor mu? Tansu yıllar kaç yılında başbakan oldu, siyaset kariyeri… Eski Başbakanlardan Tansu Çiller, Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulunurken, son günlerde merak edilen “Tansu Çiller parti mi kuruyor?” sorusuna da yanıt verdi. Eski Başbakan Çiller, bir süredir gündemi meşgul eden iddialarla ilgili net konuştu. Şu an için bir parti kurma kararı almadığını belirten Çiller "Toplumu kucaklamak lazım. Bunu en iyi yapabilecek girişimin her tarafı kucaklayan bir merkez sağ oluşumu olacağını düşünüyorum. Bunun Türkiye’ye yeniden kazandırılması gerektiğine inanıyorum." diye konuştu.
28.02.2022 Gündem
28 Şubat davasında 4 sanık yeniden yargılanacak
28 Şubat davasında 4 sanık yeniden yargılanacak Yargıtay'ın haklarındaki hükmü bozmasının ardından 28 Şubat davası sanıklarından dönemin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Halil Kemal Gürüz, YÖK üyesi Erdoğan Öznal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Hayri Bülent Alpkaya ve Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Muhittin Erdal Şenel'in yarın yeniden yargılanmasına başlanacak.
21.11.2021 Gündem
Adli Tıp'tan 28 Şubat davası hükümlüsü 4 eski general için karar
Adli Tıp'tan 28 Şubat davası hükümlüsü 4 eski general için karar Adli Tıp Kurumu, 28 Şubat davası hükümlüsü 4 eski generalin daha cezaevlerinde kalmalarına engel olmadığına karar verdi.
22.10.2021 Gündem
İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan 28 Şubat generallerine ilişkin açıklama
İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan 28 Şubat generallerine ilişkin açıklama İstanbul Adli Tıp Kurumu, Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesinin tutuklama kararları sonrası cezaevine giren ve sağlık sorunları olan dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de aralarında olduğu 7 generalle ilgili kararını verdi. Generallerle ilgili raporları inceleyen Adli Tıp Kurumu, cezaevi koşullarında kalmalarına engel fiziki ve psikolojik hastalıkları olmadığına karar verdi.
4.10.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş seçim açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş seçim açıklaması! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bosna Hersek ve Karadağ ziyaretinin ardından uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, seçim barajı ile ilgili konuşarak, "Şu anda belirgin hale gelen 7. MHP de 7'ye olumlu bakıyor. Bunun altında bir şey olur mu olmaz mı, henüz önümüze gelmiş değil." ifadelerini kullandı.
29.08.2021 Siyaset
28 Şubat davasında 14 kişi hakkında yakalama kararı
28 Şubat davasında 14 kişi hakkında yakalama kararı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Şubat davasında cezası kesinleşen Çevik Bir ile Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında yakalama kararı çıkardı.
19.08.2021 Gündem
Emekli Orgeneral Hikmet Köksal son yolculuğuna uğurlandı
Emekli Orgeneral Hikmet Köksal son yolculuğuna uğurlandı Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Hikmet Köksal son yolculuğuna uğurlandı.
26.02.2020 Gündem
Başbakan Binali Yıldırım'dan ilk açıklama
Başbakan Binali Yıldırım'dan ilk açıklama Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da açıklamalarda bulunuyor. Yıldırım, ABD'nin Suriye'ye yaptığı operasyon için "Olumlu bir adım, daha fazlasına ihtiyaç var" açıklamasında bulundu.
14.04.2018 Siyaset
“28 Şubat davası” 12 Şubat’a ertelendi
“28 Şubat davası” 12 Şubat’a ertelendi Ankara'da görülen 28 Şubat davasında ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, esas hakkındaki mütalaaya karsı savunma için ek süre isteyen bazı sanıkların savunmalarını yapmaları için duruşmayı 12 Şubat’a erteledi.
10.01.2018 Gündem
Gül’e KHK sitemi: Üzücü
Gül’e KHK sitemi: Üzücü Sivillerin darbeye karşı eylemlerinde ceza almamasını düzenleyen KHK’yla ilgili Gül’ün eleştirisine yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçmiş cumhurbaşkanımızın da, burada kalkıp maalesef bir muğlaklıktan bahsetmiş olması üzücüdür. Yapılan o açıklama, aldığı retweet’lerle süreci çok farklı bir yere doğru işletmiştir” dedi
27.12.2017 Siyaset
Tansu Çiller'e zorla getirilme kararı!
Tansu Çiller'e zorla getirilme kararı! 28 Şubat Davası'nda Tansu Çiller'e zorla getirilme kararı çıktı. Duruşma 18 Temmuz'da Ankara'da görülecek.
29.09.2021 Gündem
‘28 Şubat diye bir darbe yoktur’
‘28 Şubat diye bir darbe yoktur’ 28 Şubat davası kapsamında ifade veren işadamı ve siyasetçi Jefi Kamhi, “28 Şubat darbesini kavram olarak kabul etmiyorum. Böyle bir darbe yoktur” diye ifade verdi
29.09.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç: Mesut Yılmaz da sanık olmalıydı
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç: Mesut Yılmaz da sanık olmalıydı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, “Mesut Yılmaz, yalan söyleme pahasına suçu/suçluyu ve suçunu gizlemektedir” dedi.
29.09.2021 Gündem
Bülent Arınç'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili çarpıcı anlatımlar
Bülent Arınç'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili çarpıcı anlatımlar Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde tanık olduğu çarpıcı anları aktardı. Erdoğan'la birlikte askeri toplantılara katıldıklarını anlatan Arınç, "Kokteyl verilirdi. 'Bunların kokteyline katılalım da günlerini tebrik edelim' derdik. Bir masanın başında ikimiz kalırdık. Hiçbirisi yanımıza gelmezdi. Karşımızdaki masalarda yerler içerlerdi. Bize de şöyle istisha edecek şekilde bakarlardı. Bizde birbirimizin elini tutar 'ya sabır' derdik" dedi. Arınç Erdoğan'ın imam hatipliler hakkında olumsuz konuşan bir komutanı nasıl azarladığını da anlattı.
29.09.2021 Gündem
28 Şubat soruşturması iş dünyasına sıçradı
28 Şubat soruşturması iş dünyasına sıçradı Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın işadamları İshak Alaton ve Korkmaz Yiğit hakkında 28 Şubat soruşturması başlattığı ortaya çıktı.
29.09.2021 Gündem
Çiller ve Yılmaz’a yine çağrı kağıdı!
Çiller ve Yılmaz’a yine çağrı kağıdı! 28 Şubat davasının 81’inci duruşmasından ara karar çıktı. Mahkeme bir kez daha eski başbakanlar Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz’ın “tanık” sıfatıyla duruşmaya katılmalarına hükmetti
29.09.2021 Gündem
28 Şubat davasında flaş gelişme
28 Şubat davasında flaş gelişme Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Şubat sürecine ilişkin soruşturma kapsamında, çeşitli kurum ve kuruluşlardan bilgi ve belge talep etti...
29.09.2021 Gündem
Çiller ve Yılmaz mahkemeye!
Çiller ve Yılmaz mahkemeye! 28 Şubat davası kapsamında eski başbakanlar Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz'ın gelecek duruşmaya çağrılmasına ilişkin karar alındığı öğrenildi.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

28 Şubat Davası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 28 şubat davası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.