15 Yaş Aşı

15 Yaş Aşı

Son dakika 15 yaş aşı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 15 yaş aşı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 15 yaş aşı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

15 Yaş Aşı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 15 yaş aşı gelişmeleri de dahil olmak üzere 390 15 yaş aşı haberi bulunmuştur. Tüm 15 yaş aşı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Okullar için son dakika kararı! Pazartesi başlıyor, öğrenciler...
Okullar için son dakika kararı! Pazartesi başlıyor, öğrenciler... Okullar için son dakika kararı. Pazartesi gününden itibaren başlıyor. Resmen duyuruldu. Öğrencilere tarama yapılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 yaygınlığının tespiti için pazartesiden itibaren bazı örnek okullarda tarama yapılacağını açıkladı.
9.09.2021 Gündem
12 yaş ve üstü için son dakika aşı kararı! Resmen başladı
12 yaş ve üstü için son dakika aşı kararı! Resmen başladı Bilim Kurulu tarafından onaylanan karar gereği 12 yaş ve üstüne koronavirüs aşı randevuları sisteme tanımlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuya ilişkin"12 yaş üstü kronik hasta olanlar için ayrıca tanımlama yaptık. 12 yaş üzeri zorunlu değil, tercihe bırakılması gerektiği kanaatindeyiz" ifadelerini kullanmıştı.
5.09.2021 Gündem
Yüz yüze eğitim öncesi flaş karar! Bakanlık duyurdu, artık...
Yüz yüze eğitim öncesi flaş karar! Bakanlık duyurdu, artık... Milyonlarca öğrenci yüz yüze eğitimin başlamasını bekliyor. Okulların açılmasına günler kala önemli bir adım atıldı. Yeni karar bakanlık tarafından vatandaşlara duyuruldu. Sağlık Bakanlığı aşı yaşının 15'e düşürüldüğünü açıkladı. Eylül ayına kısa bir süre kala yüz yüze eğitim öncesi alınan bu kararla, okullarda virüsün bulaşma riskini azaltılması hedefleniyor. Aşı takviminde ayrıca 12 yaş üstü kronik hastalığı olan çocuklar da bulunuyor.
18.08.2021 Sağlık
15 yaş aşı ne zaman olacak, aşı sayısı kaça düştü? 15 yaş aşı randevusu alma detayları…
15 yaş aşı ne zaman olacak, aşı sayısı kaça düştü? 15 yaş aşı randevusu alma detayları… Sağlık Bakanlığı koronavirüs aşısına ilişkin yeni kararları açıkladı. Buna göre tüm 15 yaş üstüne ve kronik hastalığı olan 12 yaş üstüne aşı hakkı tanımlandı. PCR Pozitifliği sonrası aşı uygulaması 3 aydan 1 aya çekildi. 4. dozlar 3. dozdan 21 gün sonrasına tanımlandı. Peki, 15 yaş aşı randevusu nasıl alınır? 15 yaş aşı ne zaman?
16.08.2021 Gündem
Rahim ağzı kanseri için kritik uyarı: Erkek çocukların aşılanması şart
Rahim ağzı kanseri için kritik uyarı: Erkek çocukların aşılanması şart Rahim ağzı kanserinin önlenebilir bir hastalık olduğunu ve HPV aşısının devlet politikası haline getirilerek aşılama programına girmesi gerektiğini söyleyen Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, HPV aşısının hem erkek hem de kız çocuklarına erken yaşta yapılmasının önemine işaret etti. Prof. Dr. Ünal, “Esasında erkeklerin aşılanması gerekiyor. Bu virüsü erkekler taşıyor ve bulaştırıyor. Dolayısıyla 9 ila 15 yaş arasındaki erkek çocuklarının aşılanması şarttır” dedi.
15.01.2024 Sağlık
Kızamık salgını 2 ilde yükselişte
Kızamık salgını 2 ilde yükselişte “Kızamık salgınına” ilişkin uyarılar devam ediyor. Türk Tabipleri Birliği (TTB), 2023’ün ilk 4 ayında bin 440 vaka tespit edildiğini açıkladı. İstanbul ve Gaziantep’teki vaka artışlarına dikkat çekilirken, “Vaka olan bölgelerde tüm çocuklara bir doz aşı” önerisi geldi.
17.06.2023 Ekonomi
Kızamık belirtileri nelerdir, kaç gün sürer? Neler yapılmalıdır? Kızamık aşısı ne zaman yapılır?
Kızamık belirtileri nelerdir, kaç gün sürer? Neler yapılmalıdır? Kızamık aşısı ne zaman yapılır? Kızamık, solunum yoluyla bulaşan bir çocuk hastalığıdır. Zatürre ve menenjit gibi hastalıkllara neden olabilen kızamık, çocukluk döneminde aşısı yapılmadığı takdirde yetişkinlikte de görülebilir. Son dönemde yaşanan kızamık vakalarındaki artış sonrası vatandaşlar da "kızamık belirtileri nelerdir, kızamık aşısı ne zaman yapılmalıdır" sorularına yanıt aramaya başladı. Diğer adı Rubeola olan kızamık ne zaman ortaya çıkmıştır? İşte detaylar...
1.02.2023 Sağlık
'Covid-19 vaka sayısı düşüyor, grip artıyor'
'Covid-19 vaka sayısı düşüyor, grip artıyor' Antalya İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. İsmail Başıbüyük, Covid-19'un eski yıkıcı ve tahrip edici etkisinin ortadan kalktığını, günlük vaka sayısının 10-15'e kadar düştüğünü söyledi. Dr. Başıbüyük, son dönemde artan mevsimsel grip vakalarına karşı korunmak için de 'maske-mesafe-hijyen' kurallarının uygulanmasını ve risk grubundakilerin mutlaka aşılarını yaptırmasını istedi.
2.01.2023 Gündem
HPV aşısı ile kanserden korunmak mümkün! 'Aşılanıp kanser olan hasta görmedim'
HPV aşısı ile kanserden korunmak mümkün! 'Aşılanıp kanser olan hasta görmedim' Her yıl üç yüz binden fazla kadın rahim ağzı kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor. Rahim ağzı kanserinden, HPV aşısı ile kurtulmak mümkün. 9-15 yaş arasında yapılan aşı ile kız çocuklarının ileriki yaşlardan HPV virüsü kaynaklı kanserlere yakalanmasının önüne geçilebilirken, aşılama 45 yaşına kadar uygulanabiliyor. HPV aşısı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu, aşının hayat kurtardığına dikkat çekerek, "HPV aşısının kesinlikle ulusal aşı programına girmesi gerekir. HPV’ye bağlı gelişen kanserler, aşı ile engellenebilir. Yüzlerce rahim ağzı kanseri ameliyatı yaptım, içlerinde bir tane bile aşılanmış hasta yoktu. Aşılanıp serviks kanseri olmuş hasta görmedim.” diye konuştu.
4.10.2022 Sağlık
Grip aşısının fiyatı belli oldu! 65 yaş üstü vatandaşlar dikkat
Grip aşısının fiyatı belli oldu! 65 yaş üstü vatandaşlar dikkat 65 yaş üstü vatandaşları özellikle ilgilendiriyor. Grip aşısının fiyatı belli oldu. Bakanlığın Türkiye’ye geldiğini duyurduğu grip aşıları en geç 15 Ekim’de eczane raflarında yerini alacak. Uzmanlar 65 yaş üstü vatandaşlar, kronik hastalığı olanlar, bağışıklığı baskılanmış kişiler ile gebelerin de mutlaka grip aşısı yaptırması gerektiğinin altını çiziyor.
29.09.2022 Gündem
Koronavirüs ile ilgili flaş açıklama!
Koronavirüs ile ilgili flaş açıklama! Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, son dönemlerde artan koronavirüs vakalarını düşüşe geçtiğini belirterek, "Bu dönemde biz bir servis 35 yatak artı 15 yoğun bakım yatağı hastalarımız için ayırmıştık ve ciddi bir hasta yatışıyla karşı karşıya kaldık. Bugüne baktığımızda servislerimizde ve yoğun bakımda Covid-19 tanısıyla yatan hastamız kalmadı" dedi.
4.09.2022 Gündem
'Servislerimizde ve yoğun bakımda koronavirüs tanısıyla yatan hastamız kalmadı'
'Servislerimizde ve yoğun bakımda koronavirüs tanısıyla yatan hastamız kalmadı' Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, son dönemlerde artan koronavirüs vakalarını düşüşe geçtiğini belirterek,  "Bu dönemde biz bir servis 35 yatak artı 15 yoğun bakım yatağı hastalarımız için ayırmıştık ve ciddi bir hasta yatışıyla karşı karşıya kaldık.  Bugüne baktığımızda servislerimizde ve yoğun bakımda Covid-19 tanısıyla yatan hastamız kalmadı" dedi. 
4.09.2022 Gündem
O illerde kabus yeniden başladı! Ölü sayısı artıyor
O illerde kabus yeniden başladı! Ölü sayısı artıyor Kene kabusu yaz ayının gelmesiyle yeniden başladı. O illerimizden kötü haber geldi. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ve korona virüs vakalarındaki artışlarla ilgili açıklamalarda bulunan Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, KKKA hastalığı sebebiyle iki kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Öte yandan Sivas’ta kene ısırması sonrası Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yakalanarak ölenlerin sayısı 10’a yükseldi. İşte son dakika haberinin detayları...
15.07.2022 Gündem
KKKA hastalığı ve korona virüs uyarısı
KKKA hastalığı ve korona virüs uyarısı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ve korona virüs vakalarındaki artışlarla ilgili açıklamalarda bulunan Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, KKKA hastalığı sebebiyle iki kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
15.07.2022 Yaşam
Haftalık koronavirüs tablosu açıklandı, korkunç vaka artışı
Haftalık koronavirüs tablosu açıklandı, korkunç vaka artışı Türkiye’nin haftalık Covid-19 vaka tablosu açıklandı. 4-10 Temmuz 2022 tarihlerini kapsayan tabloya göre 117 bin 95 yeni vaka kaydedildi, 31 kişi hayatını kaybetti.
13.07.2022 Gündem
Maske ile ilgili flaş açıklama! Geri döndü
Maske ile ilgili flaş açıklama! Geri döndü Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, vakaların yeniden yükseldiğini, virüse yakalananların hastanelerde tedavi görmeye başladığını belirterek, "Şu an sert dalga başlamış durumda ve bunu hafif atlatmanın yöntemleri belli. Bu dalgayı aşı ve maskeyle geçirmek zorundayız. Bu yöntemleri uygulamazsak, farklı bir şey bekleyemeyiz" dedi.
12.07.2022 Sağlık
Bakan Koca'dan 50 yaş üstü için kritik uyarı: Israrla öneriyoruz
Bakan Koca'dan 50 yaş üstü için kritik uyarı: Israrla öneriyoruz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 50 yaş üstü ile risk grubundakiler için kritik bir uyarı geldi. Bakan Koca açıklamasında "50 yaş üstüyle risk grubundakilerin, son aşıları üzerinden 6 ay geçmişse, hatırlatma dozu aşılarını olmalarını ısrarla öneriyoruz. Bu grubun, temasın artacağı bayram günlerinden başlayarak kendilerini bilhassa koruması gerekmektedir." dedi. Öte yandan Bakan Koca "Maskeyi zaruri kılan durumları hepimiz biliyoruz." diyerek önemli bir noktaya da dikkat çekti. İşte son dakika haberinin detayları...
8.07.2022 Gündem
Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Geri dönüyor! Toplu taşıma, uçaklar, otobüsler, AVM'ler...
Yasaklarla ilgili son dakika gelişmesi! Geri dönüyor! Toplu taşıma, uçaklar, otobüsler, AVM'ler... Yasaklarla ilgili flaş açıklama. Kovid-19 vaka sayısında artış sürerken Prof. Dr. Serap Şimşek, “Günlük vaka sayısı 8000 olarak açıklandı ancak branş hekimleri olarak bu sayının 100 bin sınırına dayandığını düşünüyoruz” dedi ve bayram sonrasına işaret etti. Önlemler de geç mi kaldık? İpin ucu kaçtı mı?” sorusı üzerine Şimşek, “Toplu ulaşım, uçaklar, şehirlerarası otobüsler, AVM’ler ve kalabalık kapalı alanlarda maske kuralının gelmesi gerekirken, vakit kaybediyoruz. Geçtiğimiz kış dönemi hafif seyirli olduğu belirtilen Omicron varyantı nedeniyle ocak sonundan nisan ayına kadar 3 aylık sürede resmi rakamlara göre 15 bin yurttaşımız yaşamını yitirdi. Dünya Sağlık Örgütü her ülkenin resmi ölüm rakamlarını 3 ile çarpması gerektiğini duyurdu” dedi.
8.07.2022 Yaşam
HPV tedavisi nasıl yapılır? HPV'den korunma yolları!
HPV tedavisi nasıl yapılır? HPV'den korunma yolları! İnsan papilloma virüsü (HPV), ciltten cilde temas yoluyla insanlar arasında geçen viral bir enfeksiyondur. 100'den fazla HPV çeşidi vardır, 40'tan fazla çeşiti de cinsel temas yoluyla bulaşır. Jinekolog, Cinsel Terapist, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Esra Demir Yüzer konu hakkında önemli bilgiler verdi.
27.05.2022 Sağlık
Su çiçeği aşısı ne zaman yapılır? İşte suçiçeği aşı takvimi!
Su çiçeği aşısı ne zaman yapılır? İşte suçiçeği aşı takvimi! Varicella-zoster virüsü (VZV) su çiçeği enfeksiyonuna neden olur. Çoğu vaka, enfekte bir kişiyle temas yoluyla ortaya çıkar. Virüs, bulaşıcıdır. Tükürük, öksürme, hapşırma ve su çiçöeği kabarcıklarından gelen sıvı teması ile bulaşır. Sıklıkla çocukları etkiler ve yaygın olarak görülür. Su çiçeği aşısı, önerilen iki dozu alan kişilerin yüzde 98'inde suçiçeğini önler. Pek çok kişi suçiçeği aşı takvimini merak ediyor. Peki, Su çiçeği aşısı ne zaman yapılır? Su çiçeği aşısı aşı takvimine göre ne zaman yapılmalı? İşte detaylar…
22.05.2022 Sağlık
16 Mayıs 2022 koronavirüs tablosu açıklandı! İşte yeni vaka ve vefat sayısı...
16 Mayıs 2022 koronavirüs tablosu açıklandı! İşte yeni vaka ve vefat sayısı... Sağlık Bakanlığı, 'Günlük Kovid- 19 Tablosu' verilerini açıkladı. Son 24 saatte yapılan 128 bin 957 testte 1254 vaka tespit edildi. 4 kişi hayatını kaybederken, 1358 kişinin de tedavisi ve karantinası sona erdi.
16.05.2022 Gündem
Sağlık Bakanlığı resmi yazıyla duyurdu! Zorunluluk kaldırıldı
Sağlık Bakanlığı resmi yazıyla duyurdu! Zorunluluk kaldırıldı Sağlık kurumlarında hastalara yatış öncesi ya da yatış sırasında ya da günübirlik işlem ve operasyonlar öncesinde tarama amaçlı PCR testi uygulaması kaldırıldı.
6.05.2022 Gündem
5 Mayıs koronavirüs tablosu belli oldu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı...
5 Mayıs koronavirüs tablosu belli oldu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı... Sağlık Bakanlığı'nın sitesindeki Koronavirüs Bilgilendirme Sayfası'nda 5 Mayıs koronavirüs tablosu yayınlandı. Son 24 saatte 1253 kişinin koronavirüs testi pozitif çıkarken 11 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.
5.05.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

15 Yaş Aşı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 15 yaş aşı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.