Gazete Vatan Logo

Ticari taksi denetimi! Uyanıklık yapan şoförlere ceza

İstanbul Taksim Meydanı'nda trafik polislerinin yaptığı ticari taksi denetiminde 4 şoföre taksimetre açmadığı, müşteriyle pazarlık yaptığı, araç muayene tarihi geçtiği ve yolun ortasından yolcu aldığı için para cezaları kesildi.

Ticari taksi denetimi! Uyanıklık yapan şoförlere ceza

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı trafik polisleri tarafından Beyoğlu ilçesi Taksim Meydanı'nda taksicilere yönelik denetim yapıldı. Denetimde araçlar durdurularak şoförlerin belgeleri incelendi. Ayrıca şoförlerin emniyet kemeri takıp takmadıkları, taksimetre açıp açmadıkları ve yolcu seçip seçmediklerine yönelik kontroller yapıldı.

4 taksi şoförüne para cezası kesildi
Yapılan denetimlerde bir taksi şoförüne müşteriyle pazarlık yaptığı için 951 TL, başka bir şoföre taksimetre açmadan fiyat söylediği ve aracının muayene tarihi geçtiği için 4 bin 64 TL, başka bir taksiye trafik levhasına uymamaktan 436 TL, durulmaz yerde durduğu için 436 TL ve yolun ortasından yolcu almaktan 436 TL olmak üzere toplam bin 308 TL, başka bir taksi şoförüne ise ambulansa yol vermediği için 950 TL para cezası kesildi.