Gazete Vatan Logo

Son Dakika Haberleri: Tunceli'de karakola terör saldırısı

Son Dakika Haberi: PKK'lı bir grup, Tunceli'nin Nazımiye İlçe merkezinde bulunan polis karakoluna uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Tunceli'nin Nazımiye ilçesine eşzamanlı saldıran PKK'lı teröristler 1 askeri şehit etti, 3 polis yaralandı.

Son Dakika Haberleri: Tunceli'de karakola terör saldırısı

SON DAKİKA: Tunceli’nin Nazimiye ilçesinde sabah saat 04.50 sıralarında farklı yönlerden sızan kalabalık PKK grubu ile güvenlik güçleri arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor. İlçeye giriş ve çıkışlar askerler tarafından kapatılırken, merkezden takviye birlikler getirildiği, jandarma ve emniyet binaları etrafında çatışmaların yoğunlaştığı, çevrede bazı binalarda yangınların çıktığı belirtildi.

1 ASKER ŞEHİT OLDU
Saat 6'ya kadar emniyet ve jandarma binaları yakınlarında yaşanan çatışmalarda 1 asker şehit olurken, 3 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler Tunceli Jandarma Komutanlığı’na ait Skorsky helikopterleriyle Tunceli devlet hastanesine getirildi. Şehit askerin naaşı da aynı hastanenin morguna kaldırıldı. Helikopter destekli operasyon başlatılırken 2 Cobra helikopteri PKK'lıların kaçış yönlerini ateş altına aldı. İlçenin dış kesimlerinde zaman zaman çatışmalar sürüyor. Çatışmada polis karakoluna yakın olan Nazimiye sağlık ocağının isabet aldığı, 2 ambulansın PKK ateşi sonucu yandığı öğrenildi. Sağlık ocağı bahçesinde yaşanan çatışmada bir kadın PKK'lı ölü ele geçirildi.

Haberin Devamı

2 POLİS ELAZIĞ'A GÖTÜRÜLDÜ
Tunceli’de PKK’lıların polis karakoluna yaptığı saldırıda yaralanan 2 polis, Elazığ’a getirilerek tedavi altına alındı.
Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Tunceli’nin Nazımiye ilçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliğine eş zamanlı olarak PKK’lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlı saldırı düzenlenmiş, 1 asker şehit olurken 1'i ağır 3 polis yaralanmıştı. Saldırıda yaralanan 2 polis, helikopterle Elazığ Asker Hastanesi’ne getirildi. Buradan ambulanslarla alınan yararılar, Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Polislerin durumunun iyi olduğu öğrenildi.
VALİLİK AÇIKLAMASI: 30-40 KİŞİLİK TERÖRİST GRUBU SALDIRDI

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada Nazımiye İlçesi'ne 30-40 terörist tarafından saldırı yapıldığı belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"22 Ağustos 2016 günü saat 04.50 sıralarında; ilimiz Nazımiye İlçesi'ne sızmaya çalışan yaklaşık 30-40 kişilik bölücü terör örgütü mensubu grup tarafından, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne uzun namlulu silahlar ve roketatarla saldırıda bulunulmuştur. Saldırıya güvenlik güçlerimizce anında karşılık verilmiştir. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne destek kuvvet amacıyla gelen İlçe Jandarma unsurlarına yönelik roketatarlı ve silahlı saldırı sonucu 1 kahraman jandarma uzman çavuşumuz şehit olmuştur. Çatışma esnasında 3 polisimiz yaralanmış, polislerimizden 2'si tedavileri için Elazığ iline helikopter ile sevk edilmiştir. Çatışmada ilk belirlemelere göre 2 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Operasyon bölgesinden aracıyla çıkan ve olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 1 şahıs jandarma unsurlarımızca gözaltına alınmıştır. Çatışmaların devam ettiği sırada sağlık ocağı bahçesinde bulunan 2 adet hızır acil servisi ambulansı PKK'lı teröristler tarafından yakılarak kullanılmaz hale getirilmiştir. Nazimiye İlçe merkezinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Bölgede teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edilmektedir."
ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ TRABZONLU
Tunceli’nin Nazımiye’de, teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan askerin Trabzon nüfusuna kayıtlı uzman çavuş Murat Durmaz olduğu açıklandı.
Teröristlerin saldırı sırasında 2 ambulansın yanı sıra kaçarken park halindeki bazı araçları da yaktıkları belirlendi.
EVLERDE PKK’LI ARANIYOR
Tunceli’nin Nazımiye İlçesi’nde sabah güvenlik birimlerine saldırıda bulunan PKK’lı teröristlerin yakalanması için ilçe merkezi ve dağlar didik didik aranıyor.
Güvenlik güçlerinin Mobese kameralarını incelemelerinin ardından operasyonlarda yaralanan teröristlerin, arkadaşları tarafından gasp edilen bir kamyonet ve 3 araçla dağlık alana götürüldükleri belirlendi. Ancak bazı yaralı teröristlerin de ara sokaklara kaçtığı ve evlere sığınmış olabileceği ihtimali üzerine, asker ve polis özel harekat timleri bu evleri didik didik aramaya başladı.
PKK’lıların gasp ettikleri ve yaralı arkadaşlarını taşıdıkları 1 kamyonet ile 3 araç, Nazimiye İlçesi yakınlarındaki Doğantaş Köyü yakınlarında bulundu. Bunun üzerine teröristlerin kaçtığı düşünülen ormanlık alan, obüs toplarıyla bombardıman altına alındı. Bölgenin sık ağaç, kayalık ve engebeli olması nedeniyle insansız hava araçları ile teröristleri arama faaliyeti devam ediyor.
İlçe merkezinde arama çalışmaları devam ederken, gözaltına alınan bazı kişiler emniyette sorgulanıyor.

Haberin Devamı