Gazete Vatan Logo

‘Kendi uydumuz olmasa şimdi nefes alamazdık’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi uydularımıza, teknolojimize sahip olmasaydık şu hassas dönemde adım atamaz, nefes alamazdık” dedi ve savunma sanayi projelerine vurgu yaptı.

‘Kendi uydumuz olmasa şimdi nefes alamazdık’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2015 Yılı Türkiye Bilimler Akademisi ödüleri törenine katıldı. Yılda 2 defa toplanan Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nun tüm toplantılarına başbakanlığım döneminde başkanlık ettiğini hatırlatan Erdoğan, “Kurulda karara bağlanan pek çok projeyi, bizzat himayem altına aldım. Özellikle savunma sanayi projelerinin hızlı, etkin ve verimli bir şekilde hayata geçirilmesi için her türlü çabayı gösterdim. Hamd olsun bilim insanlarımız ilgili kamu kurumlarımız özel sektör firmalarımız yüzümüzü kara çıkarmadı” diye konuştu.

‘Sorumluluk bir değil’

“Tüm bilim insanlarımıza inanıyor, güveniyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nobel ödülü alan Aziz Sancar’ı tebrik ettiğini dile getirdi. Erdoğan, şöyle devam etti: “Geçtiğimiz günlerde Nobel ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar hocamız buna en güzel örnektir. Düşünün Mardin Savur’da doğmuş. Aranızda Savur’u bilenleriniz, bilmeyenleriniz var. Ama ben Savur’u yerinde görmüş, tanımış bir cumhurbaşkanınızım. İyi bilirim. Şu hali ile gelişmiş durumudur. Ama Aziz hocamızın o ilkokulu okuduğu dönemlere baktığımızda kim bilir oralar ne haldeydi. Tüm eğitimini ülkemizde almış. Bu coğrafya ile iletişimini kesmemiş bir kardeşimiz Nobel’e layık görülüyor. Daha fazla söze gerek var mı? Türkiye’nin sorumluluğu sadece kendisinde, kendi vatandaşlarına karşı değildir. Biz, bir yönüyle 300 milyonluk Türk dünyasına, bir yönüyle 1,7 milyarlık İslam alemine, bir yönüyle de 7 milyar insanın tamamına karşı sorumlulukları olan bir milletiz. Bizim böyle bir ruh kökümüz var.”

Haberin Devamı

‘Yeterli değil’

Yanı başımızda Suriye’deki Türkmen, Arap, Kürt kardeşlerimizin feryatlarına sessiz kalamayacağımızı ifade eden Erdoğan, “Bugün biz kendi uydularımıza, yazılımlarımıza, teknolojimize sahip olmasaydık inanın yaşadığımız şu hassas dönemde adım atamaz, nefes alamazdık. Geldiğimiz yer önemli ama asla yeterli değil. Bilim insanlarımızdan daha fazla daha büyük, iddialı çalışmalar gerçekleştirmelerini özellikle beklediğimi belirtmek istiyorum” dedi.