Yerli Uydu

Yerli Uydu

Son dakika yerli uydu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yerli uydu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yerli uydu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yerli Uydu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yerli uydu gelişmeleri de dahil olmak üzere 427 yerli uydu haberi bulunmuştur. Tüm yerli uydu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yerli uydu İMECE'nin fırlatılışı ertelendi
Yerli uydu İMECE'nin fırlatılışı ertelendi Türkiye’nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE'nin fırlatılması yüksek rüzgar nedeniyle ertelendi.
14.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank: “İMECE aynı zamanda Türk Ordusunun uzaydaki gözü olacak”
Bakan Varank: “İMECE aynı zamanda Türk Ordusunun uzaydaki gözü olacak” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli ve milli imkanlarla üretilen ilk gözlem uydusu İMECE uydusuna ilişkin, “İMECE aynı zamanda Türk Ordusunun uzaydaki gözü olacak” dedi.
10.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank: “İMECE aynı zamanda Türk Ordusunun uzaydaki gözü olacak”
Bakan Varank: “İMECE aynı zamanda Türk Ordusunun uzaydaki gözü olacak” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli ve milli imkanlarla üretilen ilk gözlem uydusu İMECE uydusuna ilişkin, “İMECE aynı zamanda Türk Ordusunun uzaydaki gözü olacak” dedi.
10.04.2023 Ekonomi
Türksat 5B ne zaman aktif olacak, Türksat 5B uydusu fırlatıldı mı? Türksat 5B nedir, ne işe yarayacak? Bakanı Adil Karaismailoğlu açıkladı!
Türksat 5B ne zaman aktif olacak, Türksat 5B uydusu fırlatıldı mı? Türksat 5B nedir, ne işe yarayacak? Bakanı Adil Karaismailoğlu açıkladı! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat’ın Ankara Gölbaşı’nda bulunan yerleşkesinde basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında Türksat 5B hakkında bilgilendirmelerde bulunan Bakan Karaismailoğlu, Türksat 5B’nin hizmete alınacağı tarihi duyurdu. Peki, Türksat 5B ne zaman aktif olacak, Türksat 5B uydusu fırlatıldı mı? Türksat 5B nedir?
9.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Uzaya gitmek için başvuru nasıl yapılır, uzaya başvuru şartları nelerdir? Uzaya.gov.tr başvuru ekranı ve Türkiye Uzay Ajansı Milli Uzay Programı başvuru süreci!
Uzaya gitmek için başvuru nasıl yapılır, uzaya başvuru şartları nelerdir? Uzaya.gov.tr başvuru ekranı ve Türkiye Uzay Ajansı Milli Uzay Programı başvuru süreci! Uzaya gitmek için başvuru yap! Uzaya gitmek için başvuru şartları, uzaya gitme başvurusu nasıl yapılır? Milli Uzay Programı çerçevesinde ‘Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu’ görevinin başladığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamayla paylaşıldı. Türk uzay yolcusunda aranacak kriterlerin başında 45 yaşından küçük olmak, Mühendislik, Fen Bilimleri, Temel Bilimler, Fen Bilimleri ve Temel Bilimler alanındaki Eğitim ve Tıp Fakültelerinden birini bitirmek olacak. Peki, Uzaya başvuru şartları neler, uzaya gitmek için başvuru nasıl yapılır? İşte uzaya gitmek için aranan şartlar ve Türkiye Uzay Ajansı Milli Uzay Programı başvuru süreci hakkında merak edilenler ile Uzaya.gov.tr başvuru ekranı
24.05.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye’nin uzay projesinin detayları belli oldu! Ve başlıyor...
Türkiye’nin uzay projesinin detayları belli oldu! Ve başlıyor... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Milli Uzay Programı çerçevesinde ‘Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu’ görevini başlattıklarını açıkladı. Türk uzay yolcusunda aranacak kriterler ise 45 yaşından küçük olmak, Mühendislik, Fen Bilimleri, Temel Bilimler, Fen Bilimleri ve Temel Bilimler alanındaki Eğitim ve Tıp Fakültelerinden birini bitirmek olacak.
23.05.2022 Gündem
Türksat 5B ne zaman fırlatılacak? Türksat 5B uydusu nedir, ne işe yarar, özellikleri neler?
Türksat 5B ne zaman fırlatılacak? Türksat 5B uydusu nedir, ne işe yarar, özellikleri neler? Türksat 5B uydusunun fırlatma tarihi merak ediliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat 5B uydusunun ne zaman uzaya fırlatılacağını açıkladı. Peki, Türksat 5B ne zaman fırlatılacak? Türksat 5B uydusu nedir, ne işe yarar, özellikleri neler?
10.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye resmen harekete geçti! Türksat 5B'de geri sayım başladı: Kapasite 15 kat artacak
Türkiye resmen harekete geçti! Türksat 5B'de geri sayım başladı: Kapasite 15 kat artacak Tasarım, üretim ve test aşamaları başarıyla tamamlanan Türksat 5B uydusu, Fransa'da Airbus D&S tesislerinde düzenlenen törenle Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ile Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok tarafından teslim alındı. SpaceX firması tarafından uzaya gönderilecek Türksat 5B uydusunun fırlatma hazırlıkları başlarken, gelecek ay uzaya gönderilecek Türksat 5B ile Türkiye'nin uydu veri iletişimi kapasitesi olan KA band kapasitesi 15 kat artacak.
21.11.2021 Ekonomi
Türksat AŞ, üretim ve testleri tamamlanan Türksat 5B'yi teslim aldı
Türksat AŞ, üretim ve testleri tamamlanan Türksat 5B'yi teslim aldı Türksat AŞ, Fransa'daki Airbus Defence and Space (Airbus D&S) Tesisleri'nde düzenlenen törenle üretim ve test süreçleri tamamlanan Türksat 5B uydusunu teslim aldı.
21.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Yerli haberleşme uydusuyla ilgili flaş açıklama! Tarih belli oldu
Yerli haberleşme uydusuyla ilgili flaş açıklama! Tarih belli oldu Yerli haberleşme uydusuyla ilgili son dakika açıklaması! Bakan resmen duyurdu, tarih belli oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Türksat 5B’nin de üretimini tamamladık, 2021 yılı sonunda uzaya göndereceğiz. Türkiye’nin en büyük Ar-Ge projelerinden biri Yerli Haberleşme Uydusu Türksat 6A’yı da 2023 yılında uzaya fırlatmayı planlıyoruz" dedi.
18.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Mobil abone sayısının yükselmesi bekleniyor
Mobil abone sayısının yükselmesi bekleniyor Türkiye'de haziran ayı itibarıyla toplam 84,6 milyon olan mobil abone sayısının gelecek yıl 85 milyon 768 bine, geniş bant abone sayısının da 85,7 milyondan 90 milyona yükselmesi öngörülüyor.
27.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Türksat, 5'inci nesil uydusunun gücüyle CABSAT'a katılıyor
Türksat, 5'inci nesil uydusunun gücüyle CABSAT'a katılıyor TÜRKSAT AŞ, 26-28 Ekim’de Dubai'de gerçekleştirilecek Orta Doğu'nun en büyük yayıncılık fuarı 'CABSAT 2021'e 5'inci nesil uydusu Türksat-5A'nın gücüyle katılacak. Türksat AŞ, fuarda ayrıca milli ve yerli uydu anten ailesi PeycON'u Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) pazarı için görücüye çıkaracak.
25.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Yerli uydu Göktürk-1 'toprakların korunması' için devreye alınacak
Yerli uydu Göktürk-1 'toprakların korunması' için devreye alınacak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, coğrafi bilgi sistemlerinde yapılan düzenlemeyle, yerli ve milli Göktürk-1 uydusu görüntülerinin, toprakların korunması ve kullanılması noktasında etkinliğinin en üst noktaya taşınacağını bildirdi.
22.10.2021 Bilim ve Teknoloji
RASAT yörüngede 10'uncu yılını tamamladı
RASAT yörüngede 10'uncu yılını tamamladı Türkiye'de tasarlanıp üretilen ve Rusya'dan 17 Ağustos 2011'de fırlatılan ilk milli gözlem uydusu RASAT, başarıyla görevine devam ediyor.
17.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih vererek duyurdu! '2023'te Ay'a gidiyoruz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih vererek duyurdu! '2023'te Ay'a gidiyoruz' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Uzay Ajansı tarafından hazırlanan ‘Milli Uzay Ajansı' Tanıtım Toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli uzay Programı'ndaki birincil ve en önemli hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100. yılında Ay'a ilk teması gerçekleştirmektir. İnşallah Ay'a gidiyoruz. Hazırlıklarına başladığımız Ay programıyla bu hedefi 2 aşamada tamamlamayı düşünüyoruz." dedi.
9.02.2021 Gündem
İran yerli uydu taşıyıcısı "Zülcenah"ı test etti
İran yerli uydu taşıyıcısı "Zülcenah"ı test etti Tahran yönetimi, Zülcenah adını verdiği ve katı ile sıvı yakıtla çalışabilen motora sahip yeni uydu taşıyıcısını test etti.
2.02.2021 Bilim ve Teknoloji
İran yeni yerli uydu taşıyıcısı Zülcenah'ı test etti!
İran yeni yerli uydu taşıyıcısı Zülcenah'ı test etti! İran Zülcenah adını verdiği ve katı ile sıvı yakıtla çalışabilen motora sahip yeni uydu taşıyıcısını test etti
1.02.2021 Dünya
ANKA-S'in testleri başarıyla tamamlandı
ANKA-S'in testleri başarıyla tamamlandı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii iştiraki olan CTECH şirketi tarafından üretilen uydu haberleşme sistemi testleri, ANKA-S üzerinde başarıyla tamamlandı.
28.12.2019 Gündem
Yerli uydu RASAT İstanbul'u görüntüledi
Yerli uydu RASAT İstanbul'u görüntüledi Türkiye'de tasarlanıp üretilen ilk yer gözlem uydusu RASAT, 25 Haziran'da İstanbul'u fotoğrafladı. Fotoğraflarda, Karadeniz ve İstanbul Boğazı'nın turkuaz renge büründüğü ve Marmara Denizi’nin lacivert renkte olduğu görüldü.
6.07.2017 Ekonomi
İlk Türk astronot Bursa’dan çıkacak
İlk Türk astronot Bursa’dan çıkacak Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nde Türkiye’nin kendi astronotunu yetiştirmesini hedefliyor. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “Gökmen projesiyle uydumuz için uzaya kendi astronotumuzu göndereceğiz” dedi.
10.11.2016 Ekonomi
Yerli uydumuzu uzaya kendimiz fırlatacağız
Yerli uydumuzu uzaya kendimiz fırlatacağız Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli uydunun yanı sıra fırlatma merkezi üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Türkiye Uzay Ajansı kurulacak” dedi.
12.09.2016 Ekonomi
Bayrak hassasiyeti Cumhurbaşkanlığını harekete geçirdi
Bayrak hassasiyeti Cumhurbaşkanlığını harekete geçirdi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Zafer Burnu'ndaki Türk ve KKTC bayraklarının yıpranmış olduğunu görerek konuyu Cumhurbaşkanlığına ileten vatandaşın talebi sonrası bayraklar bir hafta içerisinde değiştirildi.
29.09.2021 Gündem
3. Köprü Ağustos'ta açılacak
3. Köprü Ağustos'ta açılacak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün Ağustos'ta açılacağını söyledi...
29.09.2021 Gündem
‘Kendi uydumuz olmasa şimdi nefes alamazdık’
‘Kendi uydumuz olmasa şimdi nefes alamazdık’ Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi uydularımıza, teknolojimize sahip olmasaydık şu hassas dönemde adım atamaz, nefes alamazdık” dedi ve savunma sanayi projelerine vurgu yaptı.
29.09.2021 Gündem
Yüzde 100 yerli uydu 4 yıla tamam
Yüzde 100 yerli uydu 4 yıla tamam Bugüne kadar kilosuna 29 bin $ ödediği uyduları yurtiçinde üretmeyi planlayan Türkiye, yüzde 100 yerli uydu 6A’yı 4 yıl içerisinde bitiriyor. Uydunun maliyeti 545 milyon TL’yi bulacak.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yerli Uydu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yerli uydu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.