Türksat 5B

Türksat 5B

Son dakika Türksat 5b haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türksat 5b ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türksat 5b haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türksat 5B

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türksat 5b gelişmeleri de dahil olmak üzere 137 türksat 5b haberi bulunmuştur. Tüm türksat 5b haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Uraloğlu: İHA'larımız Türksat uyduları üzerinden kontrol edilecek
Bakan Uraloğlu: İHA'larımız Türksat uyduları üzerinden kontrol edilecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin milli insansız hava araçları (İHA) başta olmak üzere, tüm İHA’ların Türksat uyduları üzerinden kontrol edilebileceğini belirtti.
12.02.2024 Ekonomi
TÜBİTAK Başkanı Mandal: Türksat 6A, 2 milyarlık nüfusu kapsayacak
TÜBİTAK Başkanı Mandal: Türksat 6A, 2 milyarlık nüfusu kapsayacak Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Hasan Mandal, Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın, yıl sonunda ya da 2024'ün başında uzaya fırlatılacağını söyledi. Mandal, "Türksat 6A ile birlikte haberleşmede coğrafya ve nüfus anlamında kapsama alanı genişleyecek. 2 milyarlık nüfusu kapsayacak" dedi.
26.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Bakan Karaismailoğlu: Önümüzdeki günler, 5G'li- 6G'li yıllar olacak
Bakan Karaismailoğlu: Önümüzdeki günler, 5G'li- 6G'li yıllar olacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Kitaplara sığmaz, saatlerce anlatılamayacak işler yaptık. Bakın, Türksat 5A, Türksat 5B uydularından bahsediyoruz. Bugün İMECE uydumuzu gönderdik. Önümüzdeki günler, 5G’li- 6G’li yıllar olacak" dedi.
15.04.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'seçim tarihi' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'seçim tarihi' açıklaması Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a çıkardıklarını açıkladı. En düşük emekli maaşı 5 bin 500 lira oldu. Erdoğan, asgari ücret desteğini de 400 liraya yükseltme kararı aldıklarını söyledi. Erdoğan, Tayfun füzesi sonrası Yunan gazetelerinde atılan manşetlere dikkat çekti. Yunanistan'ı uyaran Erdoğan, "Siz uslu durun, bizim sizinle bir işimiz yok." dedi. Erdoğan grup toplantısı sonrası 'Seçim tarihi öne çekilecek mi?' sorusuna da yanıt verdi.
4.01.2023 Gündem
Bakan Karaismailoğlu'dan flaş İstanbul Havalimanı açıklaması
Bakan Karaismailoğlu'dan flaş İstanbul Havalimanı açıklaması Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı'nın, Avrupa havalimanlarını geride bırakarak birinciliğini her geçen gün sağlamlaştırdığını belirterek, "Avrupa havalimanlarında kaos var. Türkiye havalimanlarında konfor var. İstanbul Havalimanı gibi mega yatırımlarımız ve aldığımız diğer önlemler sayesinde bagaj, trafik ve uçuşlarda aksamalar, sıkıntılar yaşamıyoruz" dedi.
11.08.2022 Siyaset
Bakan Karaismailoğlu: Hedefimiz Türksat 6A'yı 2023'ün 2'nci çeyreğinde uzaya fırlatmak
Bakan Karaismailoğlu: Hedefimiz Türksat 6A'yı 2023'ün 2'nci çeyreğinde uzaya fırlatmak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Hedefimiz 2023 yılının 2'nci çeyreğinde Türksat 6A'yı uzaya fırlatmak. 2023'te Türksat 6A'yı uzaya fırlattığımızda, uzayda kendi uydusuyla temsil edilen ilk 10 ülkeden biri olacak, Türkiye" dedi.
4.08.2022 Ekonomi
Türk Hava Yolları (THY)'nda yeni dönem! Resmen değişiyor: Ucuz uçak bileti, bagajsız yolcu ve seferler...
Türk Hava Yolları (THY)'nda yeni dönem! Resmen değişiyor: Ucuz uçak bileti, bagajsız yolcu ve seferler... Türk Hava Yolları (THY)'de yeni dönem başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat Genel Müdürlüğünün Gölbaşı yerleşkesinde Türksat 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Yerli ve milli gözetleme uydusu İMECE ve Türksat 6A ile ilgili son bilgileri aktaran Erdoğan, uluslararası alanda ülke ismi olarak 'Turkey' yerine 'Türkiye'nin kullanılmaya başlandığını da hatırlattı, THY uçaklarında da 'Turkish Airlines' yerine 'Türkiye Hava Yolları' ifadesinin yer alacağını açıkladı. Öte yandan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, havayolu taşımacılığına ilişkin yeni gelişmeleri aktardı. Ekşi, dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu şirketi konumundaki THY’nin, pandeminin yol açtığı zararı büyük ölçüde kapattığını dile getirdi. Dünyada 129 ülkede 340 noktaya uçuş yapan havayolu şirketi olduklarını, iç hatlarda da peş peşe Tokat ve Rize havalimanlarının açıldığını belirten Ekşi, “2021’de yine rakiplerimiz zarar ederken biz son belki yirmi yılın en fazla kârını elde eden havayolu olduk. Havacılığın dünyada emeklemeye başladığı bu dönemde biz koşuyoruz” dedi. Düşük maliyetli taşıyıcılar sistemleri üzerine de çalıştıklarını vurgulayan Ekşi, yüksek fiyat artışları karşısında gündeme aldıkları bagajlı - bagajsız yolcu ve ucuz bilet fiyatlandırması hakkında da bilgi verdi. İşte son dakika haberinin detayları...
14.06.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akyurt'ta havadan incelemelerde bulundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akyurt'ta havadan incelemelerde bulundu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketinden etkilenen Ankara’nın Akyurt ilçesinde havadan incelemelerde bulundu.
14.06.2022 Siyaset
Türksat 6A fırlatma tarihi ne, nereden fırlatılacak? Türksat 6A uydusu ne zaman fırlatılacak?
Türksat 6A fırlatma tarihi ne, nereden fırlatılacak? Türksat 6A uydusu ne zaman fırlatılacak? Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat Genel Müdürlüğünün Gölbaşı yerleşkesinde Türksat 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni'nde konuştu. Erdoğan Türksat 6A için de açıklamalarda bulundu. Peki, Türksat 6A fırlatma tarihi ne, nereden fırlatılacak? Türksat 6A uydusu ne zaman fırlatılacak?
14.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Erdoğan: Yerli ve milli gözetleme uydumuz İMECE'yi Ocak 2023'te uzaya fırlatıyoruz
Erdoğan: Yerli ve milli gözetleme uydumuz İMECE'yi Ocak 2023'te uzaya fırlatıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni’nde konuştu. Erdoğan, "Yerli ve milli gözetleme uydumuz İmece'yi Ocak ayında Türksat 6A'yı da 2023 ortalarında uzaya fırlatıyoruz. Böylece uzaydaki uydu sayımız Bay Kemal 10'a yükselecek. Uzaydaki çıkarlarımızı da savunmak bizim namus borcumuzdur." dedi
14.06.2022 Siyaset
Türksat 5B frekanslar değişecek mi? Türksat 5B ne zaman devreye giriyor?
Türksat 5B frekanslar değişecek mi? Türksat 5B ne zaman devreye giriyor? Türksat 5B uydusu hizmete alınıyor! Geçen yıl uzaya fırlatılan Türksat 5B uydusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı programla hizmete alınacak. Türksat 5B'nin hizmete girmesiyle veri iletim kapasitesi 15 kat artacak, internet altyapısı genişleyecek. Peki, Türksat 5B frekanslar değişecek mi? Türksat 5B ne zaman devreye giriyor? İşte detaylar…
14.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Türksat 5B ne zaman aktif olacak, Türksat 5B uydusu fırlatıldı mı? Türksat 5B nedir, ne işe yarayacak? Bakanı Adil Karaismailoğlu açıkladı!
Türksat 5B ne zaman aktif olacak, Türksat 5B uydusu fırlatıldı mı? Türksat 5B nedir, ne işe yarayacak? Bakanı Adil Karaismailoğlu açıkladı! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat’ın Ankara Gölbaşı’nda bulunan yerleşkesinde basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında Türksat 5B hakkında bilgilendirmelerde bulunan Bakan Karaismailoğlu, Türksat 5B’nin hizmete alınacağı tarihi duyurdu. Peki, Türksat 5B ne zaman aktif olacak, Türksat 5B uydusu fırlatıldı mı? Türksat 5B nedir?
9.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Bakan Karaismailoğlu: Türksat 5B'yi 14 Haziran'da hizmete alacağız
Bakan Karaismailoğlu: Türksat 5B'yi 14 Haziran'da hizmete alacağız Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Türksat 5B uydumuz, 5 aylık yolculuğun sonunda, 17 Mayıs'ta yörüngesine ulaştı. Performans ve yörünge testleri başarı ile tamamlandı. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın teşrifleriyle 84 milyonun katılımı ile 14 Haziran Salı günü Türksat 5B'yi hizmete alacağız" dedi.
9.06.2022 Ekonomi
Türkiye'den flaş uzay hamlesi! Bakan resmen açıkladı, tarih belli oldu
Türkiye'den flaş uzay hamlesi! Bakan resmen açıkladı, tarih belli oldu Türkiye'den kritik uzay hamlesi geldi. Tarih resmen belli oldu. Yeni bir dönemin öncüsü olacak adım. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Uydu ve uzay çalışmalarını hızlandırdıklarını dile getirerek, "Uzayda izi olmayanın karada gücü perçinlenmez sözüyle ile uydu-uzay çalışmalarımızı hızlandırdık. Türksat5A ve Türksat5B uydumuzu 2021 yılında uzaya fırlattık. Aynı yıl 2 tane yeni nesil haberleşme uydusunu uzaya gönderen nadir ülkelerden olduk. Yerli ve millî haberleşme uydumuz Türksat6A’yı 2023 yılı içerisinde uzaya göndereceğiz. Siber alanda büyümeler gerçekleştirdik. Genişbant abone sayımızı 20 binden, 87,5 milyona ulaştırdık. Mobil abone sayımızı 28 milyondan alıp 87 milyona ulaştırdık" açıklamasında bulundu.
3.05.2022 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu açıkladı: 20 binden 88 milyona ulaştı
Bakan Karaismailoğlu açıkladı: 20 binden 88 milyona ulaştı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’nin siber alanda ciddi büyüme gerçekleştirdiğini belirterek, “Genişbant abone sayımızı 20 binden, 88 milyona ulaştırdık. Mobil abone sayımız da 28 milyondan, 87 milyona yükseldi. Ülkemizin ulaşım ve haberleşme yatırımları için son yirmi yılda, 1 trilyon 337 milyar 240 milyon liranın üzerinde harcama yaptık” dedi.
29.04.2022 Siyaset
Bakan Karaismailoğlu: Bölünmüş kara yolu uzunluğunu 4,5 kat artırdık
Bakan Karaismailoğlu: Bölünmüş kara yolu uzunluğunu 4,5 kat artırdık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Cumhurbaşkanı’mız önderliğindeki hükümetlerimiz döneminde ülkemizin bölünmüş kara yolu uzunluğunu 4,5 kat artırarak 28 bin 650 kilometreye çıkardık" dedi.
28.04.2022 Siyaset
Dev tünelde ışık göründü! Birçok ili birbirine bağlayacak
Dev tünelde ışık göründü! Birçok ili birbirine bağlayacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tamamlandığında Doğu Anadolu Bölgesi ve Ardahan'ı Çıldır üzerinden Aktaş Sınır Kapısı ve Gürcistan'a bağlayacak olan Aşık Şenlik Tüneli'nin ışık görme törenine katıldı. Bakan Karaismailoğlu, 666 milyon 320 bin liraya mal olacak tünelle zamandan 2.2 milyon, akaryakıttan ise 2.2 milyon TL tasarruf sağlanacağını söyledi.
22.04.2022 Siyaset
Bakan Karaismailoğlu: Akıllı ulaşım sistemleri için imkanlarımızı seferber ediyoruz
Bakan Karaismailoğlu: Akıllı ulaşım sistemleri için imkanlarımızı seferber ediyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, akıllı ulaşım sistemlerindeki yerli ve milli çözümlerin artması için tüm paydaşlara çok büyük iş düştüğünü belirterek, "Kamu-özel sektör, üniversiteler ve sivil toplum örgütleri ile birlikte tüm imkan ve kaynaklarımızı seferber ediyoruz" dedi.
9.03.2022 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu: Kovid-19'un dünyayı sardığı ortamda uzaya 2 uydu gönderdik
Bakan Karaismailoğlu: Kovid-19'un dünyayı sardığı ortamda uzaya 2 uydu gönderdik Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2021'de 2 uyduyu uzaya fırlattıklarını belirterek, “20 yıl önce ‘Türkiye 1 yıl içinde uzaya 2 yeni nesil uydu gönderecek' deselerdi herkes gülerdi. Covid-19'un dünyayı sardığı, bütün sistemlerin kapandığı, fabrikaların kapatıldığı ortamda 2021 yılı içinde uzaya 2 uydu gönderdik” dedi.  
25.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Karaismailoğlu: Elektronik ihracatta lider ülkeler arasına girmek için yeni stratejiler üretiyoruz
Karaismailoğlu: Elektronik ihracatta lider ülkeler arasına girmek için yeni stratejiler üretiyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ülkemizi elektronik ihracatta lider ülkeler arasına taşımak için yeni stratejiler üretiyoruz. Böyle bir çağda teknolojik bağımsızlık, milli bağımsızlığımızın da teminatıdır" dedi.
5.01.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında bozdurulan döviz miktarını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında bozdurulan döviz miktarını açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomideki yeni yol haritası ve gündemdeki önemli konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kur korumalı TL Vadeli Mevduat Sistemi'nin açıklanmasından sonra TL mevduatlarının 23.8 milyar liranın üzerinde arttığını belirterek, "Amacımız yatırımcı, sanayici, tasarruf sahibi vatandaşlarımız için kur oynaklığını azaltmak, TL'yi değerli hale getirmek, TL'nin değerine itibar katmaktır. Kur düzeyi serbest piyasa işleyişi içerisinde olması gereken seviyeye kendisi gelecektir. Para yatağında akar, bu yatağını da şimdi buluyor, buldu, daha iyi olacak" ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan üreticileri stokçulukla ilgili uyararak, "Fahiş fiyat ve stokçuluk gibi yollara lütfen tenezzül etmeyin. Bunların sonuçları ağır olacaktır. Döviz kurundaki düşüşleri fiyatlara yansıtmayanlara gereken yaptırımları uygulayacağımızı söylemek istiyorum" dedi.
24.12.2021 Siyaset
Bakan Karaismailoğlu: 19 yılda 1 trilyon 145 milyar lira yatırım yaptık
Bakan Karaismailoğlu: 19 yılda 1 trilyon 145 milyar lira yatırım yaptık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "19 yılda Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına bakanlığımızca yaklaşık 1 trilyon 145 milyar lira yatırım yaptık. Bugün, 2003 yılındaki bölünmüş yol uzunluğumuzu 6 bin 101 kilometreden 28 bin 530 kilometrenin üzerine çıkardık" dedi.
23.12.2021 Ekonomi
Köprü geçiş ücretlerine yılbaşında zam mı yapılacak? Köprü ve otoyol geçiş ücretleri zamlandı mı?
Köprü geçiş ücretlerine yılbaşında zam mı yapılacak? Köprü ve otoyol geçiş ücretleri zamlandı mı? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni yılda köprü ve otoyollarına yapılacak zam hakkında yaptığı açıklama yaptı. Peki, Köprü geçiş ücretlerine yılbaşında zam mı yapılacak?
23.12.2021 Gündem
Köprü, otoyol ve uçak bileti fiyatlarına ilişkin flaş açıklama! Bir kısmını devlet karşılayacak
Köprü, otoyol ve uçak bileti fiyatlarına ilişkin flaş açıklama! Bir kısmını devlet karşılayacak Köprü, otoyol ve uçak bileti fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Arabası olan milyonlara güzel haber geldi. Ücretlerin bir kısmını devlet karşılayacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, köprü, otoyol geçiş ücretleri ve uçak bileti fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu yılbaşında yenilenecek olan köprü ve otoyol geçiş ücretlerine ilişkin olarak, "Vatandaşa yük gelmeyecek şekilde bir kısmını bütçeden bir kısmını da vatandaştan almak şekilde sübvanse edebiliriz. " ifadelerini kullanırken, uçak bileti fiyatlarına ilişkin ise ,"Tavan fiyat konusunda havayolu şirketlerimizin bir artış talebi var. O da değerlendirildi ve kendilerine bildirildi." dedi.
23.12.2021 Ekonomi
Dolara karşı TL hamlesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu...
Dolara karşı TL hamlesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu... Emekli zammı, memur zammı ve 3600 ek gösterge ile ilgili flaş gelişme! Milyonların beklediği kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döviz, emekli zammı, memur zammı ve 3600 ek gösterge ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Tasarruflar değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz. Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak. Döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle fiyat vermekte zorlanan ihracatçı firmalarımıza doğrudan Merkez Bankası aracılığıyla ileri vadeli kur rakamı verilecek. Dolardaki artış TL mevduatlarına yansıtılacak. Kur getirisi mevduat kazancının altında kalırsa aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek." ifadelerini kullandı.
20.12.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türksat 5B ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türksat 5b haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.