Gazete Vatan Logo

Türksat 6A fırlatma tarihi ne, nereden fırlatılacak? Türksat 6A uydusu ne zaman fırlatılacak?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat Genel Müdürlüğünün Gölbaşı yerleşkesinde Türksat 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni'nde konuştu. Erdoğan Türksat 6A için de açıklamalarda bulundu. Peki, Türksat 6A fırlatma tarihi ne, nereden fırlatılacak? Türksat 6A uydusu ne zaman fırlatılacak?

Türksat 6A fırlatma tarihi ne, nereden fırlatılacak? Türksat 6A uydusu ne zaman fırlatılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni'nde son dakika açıklamalarında bulundu. İşte Türksat 6A fırlatma tarihi…

TÜRKSAT 6A FIRLATMA TARİHİ NE, NEREDEN FIRLATILACAK?

Erdoğan, uzaydaki uydu sayısının da 10'a yükseleceğini söyledi. Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları:

Türksat projesine yönelik küçümseyici tavırlar aslında o tavrı sergileyenlerin kendi vizyonunu ortaya koyuyordu. Birilerinin aklınca dalga geçtiği 3A, aradan geçen 14 yıla rağmen hizmet ediyor. Türksat 4A ve Türksat 5B de uzaydaki yerini aldı. Geçen sene de Türksat 5A ve 5B'yi uzaya yolladık.

"UYDU SAYIMIZ 10'A YÜKSELECEK"

Türk mühendislerince geliştirilen yerli ve milli gözetleme uydumuz İMECE'yi 2023'ün Ocak ayında, Türksat 6A'yı da 2023'ün ortalarında uzaya fırlatıyoruz. Uzaydaki uydu sayımızı 10'a yükselecek. Milli Uzay Programı ile ülkemizin tıpkı kara, deniz ve hava sahalarındaki menfaatleri gibi uzaydaki çıkarlarını da savunmak namus borcumuzdur.