Gazete Vatan Logo

Canlı bomba karakola girdi!

1 polis şehit, 7 yaralı

Canlı bomba karakola girdi!

İstanbul Sultangazi 75. Yıl Polis Merkezi’ne giren 39 yaşındaki DHKP-C’li İbrahim Çuhadar, x- ray cihazının önünde önce el bombasını attı, ardından kendini patlattı.

Patlamada 1 polis şehit olurken, 4’ü polis 8 kişi yaralandı. Binanın saldırı ihtimali üzerine tuğla yerine tamamen betonla yapıldığı, aksi takdirde bu saldırıda yerle bir olacağı bildirildi.
Canlı bomba karakola girdi
T ERÖR örgütü üyesi 39 yaşındaki İbrahim Çuhadar dün saat 11.00 sıralarında Sultangazi Cebeci Caddesi’nde bulunan 3 katlı binadaki 75. Yıl Polis Merkezi’ne geldi. Boynunda asılı bir çanta ile elindeki evraklarla karakolun girişinde bulunan silahlı nöbetçinin yanına yaklaşan Çuhadar, “Karakoldan haber verdiler. Bana ait bir evrak varmış. Alıp çıkacacağım” dedi. Nöbetçi polis memuru ise şüphe çekmeyen zanlıyı x-ray cihazının bulunduğu kapı bölümüne doğru yönlendirdi.

Polis ateş etti, durduramadı
Canlı bomba karakola girdi

Çuhadar, emniyet binasının merdivenlerini çıkan şüpheli, kapıdan girip x-ray cihazının önüne geldi ve cebinden çıkardığı el bombasını karakola fırlattı. Ancak bomba patlamadı. Bu sırada müracatta görevli polis memuru Bülent Özkan, saldırganı karakolun dışına doğru itmeye çalıştı ve tabancasını çekip iki el ateşledi. Ancak bombacı üzerindeki düzeneği patlattı. Büyük bir gürültüyle gerçekleşen patlamada saldırgan parçalanırken, 11 yıllık polis memuru 37 yaşındaik Bülent Özkan şehit oldu. Karakol Amiri Hüseyin Eke, Asayiş Büro Amiri Selim Tortumlu, polisler Nuri Yücel ve Ramazan Çakır ile çeşitli nedenlerle karakolda bulunan Süleyman Kütük, İbrahim Bal, Nuri Yücel isimli vatandaşlar yaralandı. Polis merkezinde büyük çapta maddi hasara neden olan patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi ile ambulans sevk edildi. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar daha sonra ambulanslarla Çapa Tıp Fakültesi, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma, Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ile Özel Gazi Hastanesi’ne kaldırıldı.
Canlı bomba karakola girdi
Güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından Olay Yeri ekipleri inceleme başlattı. Önce uzman polisler saldırganın attığı el bombasını etkisiz hale getirdi. Ardından cesette başka patlayıcı olup olmadığı araştırılydı. Özel Harekat, Terörle Mücadele ve Olay Yeri İnceleme ekipleri ile Çevik Kuvvet Polisleri’nden oluşan yaklaşık 250 polis karakolun olduğu bölgede adeta kuş uçurtmadı. Bir polis helikopteri de havadan bölgede araştırma yaptı. Çok sayıda vatandaş olay yerinde toplanınca bir polis memuru silahını çıkararak vatandaşları uzaklaştırmaya çalıştı. Düştüğü ve camlarının kırıldığı karakolda çökme tehlikesi nedeniyle sivil savunma ekipleri de inceleme yaptı. Polis merkezinin yaşanabilecek saldırı ihtimali gözönüne alınarak inşaatında tuğla değil beton malzeme kullandığı öğrenildi. Binanın tuğla olması durumunda yerle bir olabileceği bildirildi. Patlamanın ardından yaralılar için polis telsizinden kan anonsu yapıldı. Polis merkezinden yapılan çağrıda kanı tutan polislerin Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitmeleri istendi. Bunun üzerine çok sayıda polis ile vatandaş kan vermek için hastaneye akın etti.



‘Reklamını yapmayalım’

Saldırının ardından İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da Sultangazi Polis Merkezi’ne gelerek incelemelerde bulundu. Saldırıda karakolun müracaat bölümünde görevli bir polisin şehit olduğunu aktaran Çapkın, “Saldırgan vatandaşların girdiği x-ray kapısının önünde kendisini parçalıyor. Vatandaşlarımız oraya kadar rahatça gelebilir” dedi. Her x-ray cihazının başında bir polisin mutlaka bulunduğunu, x-ray cihazı emniyet binası dışında da olsa başında mutlaka bir memurun olması gerektiğini bildiren Çapkın, ‘’Dış kapılara x-ray koymanızın bir anlamı yok. Normal vatandaşın giriş kapısı burası. Kapıya gelen her vatandaşa canlı bomba gözüyle bakamayız yani. Buralar halka hizmet birimi. Dolayısıyla x-ray cihazı, olması gereken yerde’’ diye konuştu. Çapkın, saldırıyı düzenleyen örgütün adını, “Onların reklamını yapmaya gerek yok” diyerek telaffuz etmedi.

Canlı bomba karakola girdi

DHKP-C üstlendi

İntihar saldırısını gerçekleştiren kişinin Çorum Alaca nüfusuna kayıtlı 39 yaşındaki İbrahim Çuhadar olduğu ortaya çıktı. DHKP-C’nin ‘Silahlı Propaganda Birliği’nde yer alan Çuhadar’ın terör örgüt üyeliği suçundan 8 ay Sincan F Tipi cezaevinde yattığı, ölüm orucu eylemlerine katıldığı belirlendi. Polis, Çuhadar ile bağlantılı olan kişileri araştırmaya başladı.

Haberin Devamı