Gazete Vatan Logo

Aslında hepsi görevdeymiş!

Fatih'te bir vatandaşı ölesiye dövmüşlerdi

İstanbul Fatih'te Ahmet Koca adlı vatandaşı öldüresiye döven ve açğa alınan 11 polisten biri hariç tümü göreve geri döndü. Olaydan sonra meydana gelen büyük tepki üzerine İstanbul Valiliğince açığa alındığı açıklanan polislerin, bir ay sonra yeniden göreve başlatıldıkları ortaya çıktı. Polisler 12 yıl, dövülen Ahmet Koca ise, 6,5 yıl hapis istemiyle yargılanıyor.

Ahmet Koca, 18 Haziran 2012'de hamile eşini hastaneye götürürken, yol vermediği gerekçesiyle polislerle tartışmış ve 11 polis tarafından biber gazı sıkılıp dövülmüştü. Dayak sahneleri amatör bir kamera tarafından kaydedilmişti. Karakoldaki nezarette de dövülen Koca’nın kelepçeleri de çözülmedi ve tuvalete gitmesine de izin verilmedi.

Bu olaydan sonra İstanbul Valiliği polis memurları Adem Doğan, Mustafa Gülcan, Atalay Erzurumlu, Mehmet Karakoyun, Ali Aktaş, Ali Yener, Can Ahmet Akgün, Ahmet Gülen, Fatih Kalabalık, Mustafa Altınok ve Ahmet Özdemir’i açığa aldı. Polislerin açıkta oldukları zannedilirken, Mustafa Gülcan hariç tümünün göreve iade edildiği ortaya çıktı. (Gazeteport)

Haberin Devamı