Gazete Vatan Logo

Kredi faizleri düşecek mi? Flaş açıklama, banka kredileri...

Kredi kullanacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Kredi faizleri düşecek mi? Merkez Bankası'nın faiz indiriminin ardından vatandaşlarda kredi faiz oranlarının da düşürülebileceği yönünde bir beklenti oluştu. Konut, taşıt, ihtiyaç ve ticari kredi faiz oranları ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Kredi faizleri düşecek mi? Flaş açıklama, banka kredileri...

Kredi kullanmayı düşünenler Merkez Bankası'nın faiz kararını bekliyordu. MB tarafından faizlerde 100 baz puanlık indirime gidildi. Bir önceki indirim kararının ardından kamu bankaları harekete geçmiş ve kredi faizlerini düşürmüştü. Bugünkü indirimin ardında da kredi faizlerinde düşüş olacak mı?

Prof. Dr. Sefer Şener Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından önemli değerlendirmelerde bulundu. CNN Türk canlı yayınında kararı değerlendiren Şener, kredi faizleri ile ilgili olarak şunları söyledi;

Kredilerde bir artış yaşanacağını düşünüyorum. Ticari krediler daha da iyileşecek. Faiz kararının kredi faizlerine yansıyacağını düşünüyorum. Özellikle kamu bankaları tarafından faiz indirimi yapılabileceğini düşünüyorum. Bankalar Merkez Bankası’ndan daha ucuza borçlanabileceğine göre bunun kredilere yansıması da doğal olarak olacaktır.