Faiz İndirimi

Faiz İndirimi

Son dakika faiz indirimi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan faiz indirimi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını faiz indirimi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Faiz İndirimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan faiz indirimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.397 faiz indirimi haberi bulunmuştur. Tüm faiz indirimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mevduat faiz oranlarına dikkat! Yükseliş ne zamana kadar devam edeceğini uzman isim açıkladı
Mevduat faiz oranlarına dikkat! Yükseliş ne zamana kadar devam edeceğini uzman isim açıkladı Mevduat faizlerinin bir yılda ikiye katladığını, yüzde 110’dan fazla arttığını ifade eden Hesapkurdu Bankacılık İş Geliştirme Yöneticisi Orhun Çağlar Atilla, bazı bankaların üç aylık vadeli güncel mevduat faiz oranının yüzde 58’e dayandığını açıkladı.
18.04.2024 Ekonomi
Gram altın, çeyrek altın fiyatları rekor üstüne rekor kırdı! Uzmanlardan flaş tahmin ve rakakm geldi
Gram altın, çeyrek altın fiyatları rekor üstüne rekor kırdı! Uzmanlardan flaş tahmin ve rakakm geldi Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor. Bir süredir yükselişini sürdüren altının onsu 2300 doları aşarak rekor kırdı. Peki altın fiyatları neden yükseliyor? Altın fiyatları hangi seviyelere kadar çıkacak? Uzmanlar artışın nedenini ABD Merkez Bankası Fed'in faiz indirimi beklentisine, jeopolitik gerginliklere ve merkez bankalarının altın alımına bağlıyor.
5.04.2024 Ekonomi
Fed'in faiz kararından sonra altın piyasasında yeni gelişme!
Fed'in faiz kararından sonra altın piyasasında yeni gelişme! ABD Merkez Bankası (Fed) piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Peki karar sonrasında altın, dolara ilişkin beklentiler neler? Ekonomist Belgin Maviş, milliyet.com.tr’ye piyasalara ilişkin beklentilerini açıkladı. İşte detaylar...
20.03.2024 Ekonomi
Fed merakla beklenen faiz kararını açıkladı
Fed merakla beklenen faiz kararını açıkladı ABD Merkez Bankası Fed faizi yüzde 5.50'de sabit tutma kararı aldı. Fed, 2024 sonuna kadar 3 faiz indirimi sinyali vermeye devam etti. Fed Başkanı Jerome Powell "Arz ve talep daha iyi dengeye geliyor. Bu dengelenme ile birlikte enflasyona olan katkının aşağı gelmesini bekliyoruz" dedi.
20.03.2024 Ekonomi
2024 Mart ayı FED toplantısı hangi gün, faiz indirimi olacak mı?
2024 Mart ayı FED toplantısı hangi gün, faiz indirimi olacak mı? FED faiz kararı mart 2024 için küresel piyasalarda bekleyiş başladı. Ons altında yaşanan yükseliş ve FED'in faiz indirim mesajı ile beraber gözler bu ayki faiz kararına çevrildi. Peki, 2024 Mart ayı FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED toplantısı hangi gün?
16.03.2024 Ekonomi
Altın son dakika! Gram altında yeni rekor geliyor, alım fırsatı için tarihi açıkladı
Altın son dakika! Gram altında yeni rekor geliyor, alım fırsatı için tarihi açıkladı Altında son günlerdeki yükselişin arkasında öncü merkez bankalarından faiz indirimi beklentisi var. Enflasyonda hedef seviyelere yaklaşılması ABD ve Avrupa merkez bankalarının faiz indirimi beklentisini kuvvetlendirdi. Bu durum altın fiyatına yükseliş olarak yansıdı. İç piyasalarda altının gram/TL fiyatına bakıldığında ise yeni zirve denemeleriyle çıkış trendi sürüyor. Öte yandan ABD'li JP Morgan, ons altın fiyatında rekor için tarih verdi. İşte detaylar...
14.03.2024 Ekonomi
Altın gözünü yeni rekora dikti! Yatırımcıya dikkat çeken uyarı geldi
Altın gözünü yeni rekora dikti! Yatırımcıya dikkat çeken uyarı geldi Altında son günlerdeki yükselişin arkasında öncü merkez bankalarından faiz indirimi beklentisi var. Enflasyonda hedef seviyelere yaklaşılması ABD ve Avrupa merkez bankalarının faiz indirimi beklentisini kuvvetlendirdi. Bu durum altın fiyatına yükseliş olarak yansıdı. İç piyasalarda altının gram/TL fiyatına bakıldığında ise yeni zirve denemeleriyle çıkış trendi sürüyor. İşte altın fiyatlarıyla ilgili tüm detaylar...
14.03.2024 Ekonomi
Borsa İstanbul'a yatırımcı girişi hız kazandı
Borsa İstanbul'a yatırımcı girişi hız kazandı Borsa İstanbul'da pay senedi yatırımcı sayısı yeniden 8 milyonu aştı. Toplam bakiyeli yatırımcı sayısı da 11 milyon 145 bin 352 oldu.
28.02.2024 Ekonomi
Goldman Sachs'dan TCMB faiz kararına analiz
Goldman Sachs'dan TCMB faiz kararına analiz ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, TCMB'nin son faiz kararını değerlendirirken Türk lirasındaki değerlenmenin 2024 yılında da süreceğini ve Merkez Bankası rezervlerinin pozitife dönebileceğini öngördü.
23.02.2024 Ekonomi
Piyasaların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında!
Piyasaların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında! Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın şubat ayı faiz kararında. Bugün saat 14.00'te faiz kararı açıklanacak.
22.02.2024 Ekonomi
Petrolde 3 ay sonra yeni zirve! Gözler kritik toplantıya çevrildi
Petrolde 3 ay sonra yeni zirve! Gözler kritik toplantıya çevrildi Kızıldeniz'deki gerilim Husilerin yeni bir saldırısıyla tırmanırken petrol fiyatları son üç ayın en yüksek seviyesi yakınında sabit kaldı. Ham petrol, zayıf talep ve jeopolitik gerilimler gibi çelişkili faktörler nedeniyle dar bir aralıkta işlem görüyor. Yatırımcılar için bir sonraki odak noktası, üretim kesintilerini görüşmek üzere Mart ayında yapılacak OPEC+ toplantısı.
20.02.2024 Ekonomi
Altın fiyatlarında sert düşüş! ABD enflasyonu sonrası gram altın kritik seviyenin altında
Altın fiyatlarında sert düşüş! ABD enflasyonu sonrası gram altın kritik seviyenin altında Altın fiyatları ABD enflasyonunun beklentilerin üstünde gelmesiyle birlikte düşüşünü hızlandırdı.
13.02.2024 Ekonomi
Fed yetkililerinden faiz indirimi mesajı
Fed yetkililerinden faiz indirimi mesajı Boston Fed Başkanı Collins, "beklentiler karşılanır ise" bu yıl içinde faiz oranları düşürülebileceğini söyledi. Richmond Fed Başkanı Barkin, "Faiz indirimleri konusunda sabırlı olmak mantıklı" dedi. Fed Yönetim Kurulu üyesi Kugler ise "Şu andan itibaren yıl sonuna kadar ve ileriye dönük her toplantı canlı olacak" dedi.
8.02.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek: Ekonomi programımızın sonuçlarını alıyoruz
Bakan Şimşek: Ekonomi programımızın sonuçlarını alıyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Dezenflasyon programının çerçevesi basittir. Tekerleği yeniden keşfetme çabası yoktur. Uluslararası normlar nasılsa odur. Fed ve AB enflasyonu nasıl indirdiyse biz de öyle yapıyoruz. Enflasyonun yerçekim gücüne karşı mücadele edeceğine inanmıyorum, düşecektir. Bu program sabırla ve kararlılıkla uygulanacaktır. Siyasi sahipliği olan bir programdır, geçici bir heves değildir” diye konuştu.
31.01.2024 Ekonomi
Kripto paralar tepetaklak! Bitcoin'de kan kaybı sürüyor
Kripto paralar tepetaklak! Bitcoin'de kan kaybı sürüyor Kripto paralarla ilgili son dakika gelişmeleri yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Kripto varlıkların atası olarak kabul edilen Bitcoin yeni yıla zirve ile başlamıştı. Ancak rekor sonrası düşüş başladı. Bitcoin, spot ETF'in onaylandığı 11 Ocak'tan bu yana yüzde 15'in üzerinde değer kaybetti.
19.01.2024 Ekonomi
Fed yöneticisinden sıkı faiz duruşu mesajı! İndirim gelecek mi?
Fed yöneticisinden sıkı faiz duruşu mesajı! İndirim gelecek mi? New York Fed Başkanı John Williams "Bir süre daha kısıtlayıcı politika duruşunu sürdürmemiz gerekeceğini tahmin ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.
11.01.2024 Gündem
Fed'den faiz mesajı: Bir süre daha sürdürmemiz gerekiyor
Fed'den faiz mesajı: Bir süre daha sürdürmemiz gerekiyor New York Fed Başkanı John Williams "Bir süre daha kısıtlayıcı politika duruşunu sürdürmemiz gerekeceğini tahmin ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.
11.01.2024 Ekonomi
Altın fiyatlarına FED darbesi! Yatırımcıya yarın için kritik uyarı yapıldı
Altın fiyatlarına FED darbesi! Yatırımcıya yarın için kritik uyarı yapıldı Altın gram fiyatı, borcu olan, yatırım veya düğün yapacakların radarında yer alıyor. Altın fiyatları Fed'den beklenenden erken faiz indirimi gelmeyeceği algısının güçlenmesiyle yükselişlerini sınırladı. Peki gram altın için seyir ne olacak? İşte altın piyasasına ilişkin merak edilenler...
10.01.2024 Ekonomi
Altın fiyatlarında sürpriz gelişme! Gram altında alım fırsatı
Altın fiyatlarında sürpriz gelişme! Gram altında alım fırsatı Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi... Altın gram fiyatı, serbest piyasalarda cuma günü 2060 dolar seviyesini test ederek kapadı. Fed'in geçen hafta erken faiz indirimi mesajı vermemesiyle ons altın yükselişine ara verdi. Gram altın fiyatı ise desteğini dolar kurundaki hareketlilikten aldı. Peki altın fiyatları artacak mı düşecek mi? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, düşüşlerin alım fırsatı olduğuna dikkat çekerek rakam verdi. İşte piyasadaki fiyatlamalarda öne çıkanlar ve canlı rakamlar...
8.01.2024 Ekonomi
Kripto paralardan yeni yılda sürpriz hareket! Bitcoin tarihi zirveyi aştı
Kripto paralardan yeni yılda sürpriz hareket! Bitcoin tarihi zirveyi aştı Kripto paraların atası olarak kabul edilen Bitcoin yıla hızlı başlangıç yaptı. Bitcoin Nisan 2022'den bu yana gördüğü en yüksek seviye olan 45 bin doları aştı.
2.01.2024 Ekonomi
Gram altın rekor üstüne rekor kırdı! İslam Memiş altın fiyatları için 'Yeni dip seviyesi'ni açıkladı
Gram altın rekor üstüne rekor kırdı! İslam Memiş altın fiyatları için 'Yeni dip seviyesi'ni açıkladı Altın gram fiyatı rekorlar serisine bir yenisi ekledi. Fed faiz indirimi beklentileri güçlü kalması piyasalarda fiyatlanmaya devam ediyor. Bu kapsamda ons altın yükseliş trendini güçlendirdi. Altın gram fiyatı ons altından bulduğu destekle yeni bir rekora imza attı. Piyasalardaki hareketlilik sonrası Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş 'Yeni dip seviyesi' diyerek altın yorumlarında bulundu. İşte piyasadan son dakika gelişmeleri...
29.12.2023 Ekonomi
Altın fiyatlarında rekor üstüne rekor! Büyük rakam ilk kez telaffuz edildi
Altın fiyatlarında rekor üstüne rekor! Büyük rakam ilk kez telaffuz edildi Altın fiyatlarında bomba gelişme yaşandı. Ons altın psikolojik direnci olan 2000 dolar üzerine yerleşti. Altın gram fiyatı ons tarafından bulduğu destekle fiyatlandı. Yılın son günlerinde ise '2024 yılında gram altın yeni rekorlar görecek mi' sorusu yanıt aramaya başladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş '2250 TL' seviyesine dikkat çekerek altın yorumlarında bulundu. Altın yatırımcılarının iştahı daha da arttı. Bu yılın işlem günlerinin bitmesine 48 saatten az kala altın rekorlarına yenisini ekliyor. Döviz kurlarındaki volatilite, ABD Merkez Bankası Fed'in faiz indirimi yapacağına dair beklentiler altın fiyatları üzerinde olumlu etki yaratıyor. Öte yandan altın fiyatlarında yeni rekor için büyük rakam ilk kez telaffuz edildi. İşte piyasadaki fiyatlamalarda öne çıkanlar...
28.12.2023 Ekonomi
Goldman Sachs'tan büyük dezenflasyon öngörüsü
Goldman Sachs'tan büyük dezenflasyon öngörüsü Goldman Sachs'a göre, büyük dezenflasyon süreci başlayacak ve Fed'in 2024'te faiz oranlarını 5 kez düşürmesine imkan verecek.
19.12.2023 Ekonomi
Faiz indirimi fiyatlamasında aşırıya kaçıldı! Dev bankadan açıklama
Faiz indirimi fiyatlamasında aşırıya kaçıldı! Dev bankadan açıklama Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi ve Slovenya Merkez Bankası Başkanı Bostjan Vasle, piyasanın 2024 yılı için faiz indirimi fiyatlamalarında aşırıya kaçtığını söyledi.
18.12.2023 Ekonomi
BİST'te Fed etkisi: Borsa hızlı yükselişle güne başladı
BİST'te Fed etkisi: Borsa hızlı yükselişle güne başladı Borsa güne yükselişle başladı. BIST 100 endeksi, yüzde 1,24 yükselişle 7.622,69 puandan açıldı. Yükselişte Fed'den gelen faiz indirimi sinyali etkili oldu.
14.12.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Faiz İndirimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki faiz indirimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.