Zirai Don

Zirai Don

Son dakika ZİRAİ DON haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ZİRAİ DON ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ZİRAİ DON haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zirai Don

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zirai don gelişmeleri de dahil olmak üzere 186 zirai don haberi bulunmuştur. Tüm zirai don haberleri aşağıda listelenmiştir.
Martta kara kış! Kar lapa lapa yağacak
Martta kara kış! Kar lapa lapa yağacak Kar yağışı ve yağmur için tarih verildi. Kar ve yağmur ile ilgili son dakika gelişmesi. Martta kara kış yaşanıyor. Kar lapa lapa yağacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Bazı illerde sağanak yağmur beklenirken bazı illerde de kar yağışı hakim olacak. Öte yandan Meteoroloji bazı iller için zirai don uyarısı yaptı. İşte son dakika gelişmesinin tüm detayları...
19.03.2024 Gündem
Zirai don vurdu! 'Kaybımız çok büyük'
Zirai don vurdu! 'Kaybımız çok büyük' Meteoroloji uyarıları sonrası hava sıcaklıkları eksilere düştü. İlçeyi don vurdu. Üretici için meyveye ulaşmak hayal oldu.
2.04.2023 Yaşam
Meteoroloji'den çiftçilere fırtına ve zirai don uyarısı
Meteoroloji'den çiftçilere fırtına ve zirai don uyarısı Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, Antalya'nın yarın sabahtan itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğini açıklayarak, fırtına ve zirai don uyarısında bulundu.
27.03.2023 Gündem
Fındık üreticilerine sigorta uyarısı! Zirai don tehlikesi
Fındık üreticilerine sigorta uyarısı! Zirai don tehlikesi Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde geçmesi fındık üreticilerini tedirgin ederken, yaşanabilecek zirai don riskine karşı tarım sigortası uyarılarında bulunuldu.
19.01.2023 Ekonomi
Meteoroloji ve valilik peş peşe uyardı! Pazar gününe kadar sürecek
Meteoroloji ve valilik peş peşe uyardı! Pazar gününe kadar sürecek Meteoroloji, Malatya, Tunceli ve Bingöl illeri için zirai don uyarısı yaptı. Öte yandan Ankara Valiliği, yarın ve hafta sonu il genelinde hava sıcaklarının düşmesi nedeniyle zirai don riskine karşı uyarıda bulundu.
20.10.2022 Gündem
Kar yağışı ile ilgili son dakika açıklaması! Meteoroloji ve uzman isim gün gün duyurdu, sıcaklık 7 dereceye düşecek
Kar yağışı ile ilgili son dakika açıklaması! Meteoroloji ve uzman isim gün gün duyurdu, sıcaklık 7 dereceye düşecek Meteoroloji'den son dakika açıklaması! Kuvvetli sağanak başlıyor. Kasım ayına yaklaşılırken, havalar da değişkenlik gösteriyor. Bir gün yağmur yağarken, diğer gün güneş açıyor. Vatandaşlar da hava durumuna ilişkin tahminleri yakından takip ediyor. Kar yağışı ve önümüzdeki günlerde bizi nasıl bir havanın beklediğine ilişkin de Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen yeni tahminlerde bulundu. Yarın MGM'nin haritasına göre bazı illerde sıcaklıkların 7 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Peki hangi illerde yağış var? Kar yağacak mı? Hafta sonu hava nasıl olacak? İşte son yapılan açıklamalar ve hava durumu tahminleri...
20.10.2022 Gündem
Yoğun kar yağışı bu gece geri dönüyor! Son dakika kar uyarısı geldi, saat verildi, soğuk hava dalgasının ardından...
Yoğun kar yağışı bu gece geri dönüyor! Son dakika kar uyarısı geldi, saat verildi, soğuk hava dalgasının ardından... Kar yağışı ile ilgili son dakika açıklaması geldi! Yoğun kar yağışı geri döndü. Mayıs ayında kar yağacak. Mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıkları bugün aniden düştü. Gelen soğuk hava dalgasının ardından kar yağışının da etkili olacağı duyuruldu. Ankara'da, bugün akşam saatlerinden perşembe günü sabah saatlerine kadar yüksek kesimlerde ve kuzey ilçelerinin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışları görülmesi bekleniyor. Öte yandan Van'ın Gürpınar ilçesinde 3 bin rakımlı 3 mezra yolu, Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekiplerinin 1 ay süren çalışmasıyla ulaşıma açıldı. Kışın çığlardan dolayı kapanan ve kar kütlelerinin yer yer 10 metreyi bulduğu mezra yollarında, iş makineleriyle kar tünelleri açılıp ilerleme sağlandı.
18.05.2022 Yaşam
Zam gelecek! Sebze-meyveye fiyatları artacak
Zam gelecek! Sebze-meyveye fiyatları artacak Sebze-meyve fiyatlarındaki fahiş artış devam ediyor. Havaların ısınması ile fiyatların düşeceği beklentisi oluşmuştu. Ancak fiyatların yeniden artacağı açıklandı. Mersin’de geçen ay yaşanan zirai don, etkisini bu günlerde göstermeye başladı. Zirai don, hem Mersin’in hem Türkiye’nin sebze-meyve deposu merkez Akdeniz ilçesinde hemen hemen tüm sebze ve meyveyi vurdu. Üretimde çok ciddi oranda verim düşüklüğü yaşanırken, başta domates, biber, patlıcan, salatalık, şeftali, nektarin, erik ve badem olmak üzere sebze ve meyvenin tüketiciye ulaşması neredeyse hayal oldu. Üreticiler, ürün azlığının fiyatları yükselteceği uyarısında bulundular.
20.04.2022 Ekonomi
Zirai don Mersin’i vurdu, sebze-meyveye ulaşmak hayal oldu
Zirai don Mersin’i vurdu, sebze-meyveye ulaşmak hayal oldu Mersin’de geçen ay yaşanan zirai don, etkisini bu günlerde göstermeye başladı. Zirai don, hem Mersin’in hem Türkiye’nin sebze-meyve deposu merkez Akdeniz ilçesinde hemen hemen tüm sebze ve meyveyi vurdu. Üretimde çok ciddi oranda verim düşüklüğü yaşanırken, başta domates, biber, patlıcan, salatalık, şeftali, nektarin, erik ve badem olmak üzere sebze ve meyvenin tüketiciye ulaşması neredeyse hayal oldu. Üreticiler, ürün azlığının fiyatları yükselteceği uyarısında bulundular.
20.04.2022 Ekonomi
Enflasyona karşı direniyor, fiyatları yüz güldürdü! Yüzde 50...
Enflasyona karşı direniyor, fiyatları yüz güldürdü! Yüzde 50... Enflasyona karşı direnen tek meyve, fiyatları geçen yıl ile aynı! Türkiye'nin muz ihtiyacının yüzde 50'sinden fazlasının karşılandığı Mersin'de yoğun hasat dönemi geride kalmasına rağmen bu dönemde fiyatları ile dikkat çekti. Yaşanan zirai don hadiseleri ve girdi maliyetlerine rağmen diğer meyve ile sebzelerde fiyatlar arttı ancak muz da bir değişiklik olmayarak birinci kalitesi 9, ikinci kalitesinin ise 4,5 TL'den hasat edildiği belirtildi.
14.04.2022 Ekonomi
Kara kış geri döndü! Kar kalınlığı 20 santimetreyi geçti
Kara kış geri döndü! Kar kalınlığı 20 santimetreyi geçti Kars, Nisan ayında kışı yaşıyor. Kentte gece başlayan kar yağışı etrafı yeniden beyaza bürüdü.
13.04.2022 Yaşam
Turizmin başkenti Antalya’ya nisan ayında kar yağışı!
Turizmin başkenti Antalya’ya nisan ayında kar yağışı! Antalya’yı Konya’ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolu Alacabel mevkisine saat 14.30 sıralarında kar yağışı başladı.
11.04.2022 Gündem
Ramazan Bayramında hava nasıl olacak 2022? Havalar ne zaman ısınacak, bayramda hava durumu nasıl?
Ramazan Bayramında hava nasıl olacak 2022? Havalar ne zaman ısınacak, bayramda hava durumu nasıl? Balkanlar üzerinden gelen soğuk havayla kuzeybatı kesimlerden başlayarak hava sıcaklıklarının 10-15 derece azalması bekleniyor. Söz konusu açıklamaların ardından “Ramazan Bayramında hava nasıl olacak 2022?” sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Peki, Havalar ne zaman ısınacak, bayramda hava durumu nasıl?
11.04.2022 Yaşam
Ankara Valiliği'nden 'zirai don' uyarısı
Ankara Valiliği'nden 'zirai don' uyarısı Ankara Valiliği, kentte beklenen zirai don riskine karşı tarımsal faaliyetlerde bulunanları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
10.04.2022 Gündem
Fasulye, domates, patlıcan, biber, salatalık fiyatlarında flaş gelişme! 100 liradan satılıyor
Fasulye, domates, patlıcan, biber, salatalık fiyatlarında flaş gelişme! 100 liradan satılıyor Fasulye, domates, patlıcan, biber, salatalık fiyatlarında flaş gelişme! Kış döneminde sadece Antalya'da bazı seralarda az miktarda üretimi olan ayşekadın fasulyenin pazardaki kilogram fiyatı 80 lira ile 100 arasında değişiyor. Üretici ve pazarcılar, mevsimi olmayan fasulyenin çok az miktarda üretiliyor olması nedeniyle fiyatının bu kadar yüksek olduğunu söyledi. Fiyatlar hakkında açıklama yapan esnaf, “Bize gelişi 21 TL, masrafları hariç, hal çıkış ücreti, mazot parası, poşetin kilosu 50 TL. Patlıcan 25 TL, salatalık 20-25 TL, biberler 50 TL, kırmızı kapya 25 TL. Cin biber 80 lira, o da olmadığından. Pazarda şu an bir tek bende var" dedi.
25.03.2022 Ekonomi
Kar yağdı, fiyatlar arttı, kilosu 39 lira...
Kar yağdı, fiyatlar arttı, kilosu 39 lira... Kar yağışındaki zirai don riski serbest piyasada fındık fiyatlarını da etkiledi. Serbest piyasa da kar yağışı öncesi 35 TL civarında olan fındık fiyatı 4 lira artışla 39 TL’ye yükseldi.
20.03.2022 Ekonomi
Meteoroloji İstanbul'u bu kez özellikle uyardı! 72 yıldan sonra bir ilk! Kar yağışı ne zaman bitecek? Tarih belli oldu ve...
Meteoroloji İstanbul'u bu kez özellikle uyardı! 72 yıldan sonra bir ilk! Kar yağışı ne zaman bitecek? Tarih belli oldu ve... Kar yağışı ile ilgili son dakika açıklaması! Yoğun kar etkisini sürdürüyor. 4 gün boyunca devam edecek. 'Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın' uyarısı yapıldı. Türkiye dondurucu ve yoğun kar yağışlı havanın etkisi altında. Meteoroloji'den açıklamalar peş peşe geldi. Valilikler de alarma geçti. Sıcaklıklar ciddi şekilde düştü. Kuvvetli yağış, rüzgar, zirai don, çığ tehlikesi ve yoğun kar uyarıları geldi. Öte yandan Meteoroloji İstanbul için özellikle açıklamada bulundu. İstanbul için yoğun kar, fırtına, buzlanma ve don olayı uyarısı yapıldı. Kar yağışının ne zaman sona ereceği de açıklandı. İşte kar yağışı ile ilgili yapılan son açıklamalar...
24.01.2022 Gündem
Çok yoğun kar yağışı uyarısı! Son dakika açıklaması geldi ve belli oldu! İstanbul'da kar yeniden başlıyor, saat verildi ve...
Çok yoğun kar yağışı uyarısı! Son dakika açıklaması geldi ve belli oldu! İstanbul'da kar yeniden başlıyor, saat verildi ve... Kar yağışı ile ilgili son dakika açıklaması! 51 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. 5 gün boyunca devam edecek. 'Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın' uyarısı yapıldı. Türkiye dondurucu ve yoğun kar yağışlı havanın etkisi altına girdi. Meteoroloji'den açıklamalar peş peşe geldi. Valilikler de alarma geçti. Sıcaklıklar hissedilir şekilde düştü. Kuvvetli yağış, rüzgar, zirai don, çığ tehlikesi ve yoğun kar uyarıları geldi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de kar yağışının ne zamana kadar süreceğini açıklayarak, İstanbul'da kar yağışının yeniden başlayacağı saati duyurdu. Kar yağışının bu kez tüm semtlerde etkili olacağını belirtti. İşte kar yağışı ile ilgili yapılan son açıklamalar...
22.01.2022 Yaşam
Son dakika kar yağışı açıklaması! 51 il için alarm verildi, Meteoroloji ve AFAD'dan flaş uyarı! Cumartesi ve pazar günü...
Son dakika kar yağışı açıklaması! 51 il için alarm verildi, Meteoroloji ve AFAD'dan flaş uyarı! Cumartesi ve pazar günü... 51 kent için alarm verildi! Son dakika kar yağışı açıklamaları peş peşe geldi. Meteoroloji ve AFAD uyardı. 'Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın' uyarısı yapıldı. İstanbul'a beklenen kar yağışı dün itibariyle etkisini göstermeye başladı. Bazı ilçelerde yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Perşembe gününe kadar kar yağışı devam edecek. Sıcaklıklar hissedilir derecede düştü. Kuvvetli yağış, rüzgar, zirai don, çığ tehlikesi ve yoğun kar uyarıları peş peşe yapıldı. Bugün Meteoroloji 51 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi. İşte son dakika hava durumu...
22.01.2022 Gündem
İzlanda kışı nedir, nasıl olur? İzlanda alçak basıncı kaç gün sürecek, İstanbul’u nasıl etkileyecek?
İzlanda kışı nedir, nasıl olur? İzlanda alçak basıncı kaç gün sürecek, İstanbul’u nasıl etkileyecek? Kar yağışı uyarıları peş peşe geliyor, İstanbul'u İzlanda kışı bekliyor. Türkiye soğuk ve karlı havanın etkisine girdi. Meteoroloji, AFAD ve AKOM tarafından hazırlanan hava durumu tahmin raporlarına göre, İstanbul'da akşam saatlerine doğru sıcaklıklar hissedilir derece düşecek, kent genelinde kar yağışı görülecek.  İstanbul'da kar yağışının 4-5 gün süreceği tahmin edilirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün beklenen kar yağışı ile ilgili olarak tüm Valiliklerin uyarıldığını belirtti. AFAD ise, zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiği çağrısı yaptı. Söz konusu gelişmenin ardından İzlanda kışı hakkında yapılan aramalar arttı. İzlanda kışı nedir? İzlanda kışı nasıl olur, İstanbul’da İzlanda kışı kaç gün sürecek? İzlanda alçak basıncı İstanbul’u nasıl etkileyecek?
21.01.2022 Gündem
Kar ne zaman yağacak, hangi illerde kar yağışı bekleniyor? Hava durumu nasıl olacak, bu hafta kar yağışı var mı?
Kar ne zaman yağacak, hangi illerde kar yağışı bekleniyor? Hava durumu nasıl olacak, bu hafta kar yağışı var mı? Kar yağacak mı, kar yağışı var mı? Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahmini yaptı ve kuvvetli kar yağışına karşı uyardı. Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın, 22 Ocak Cumartesi’den itibaren batı kesimlerden başlayarak yurt genelinde etkili olacağını haber veren Meteoroloji, Karadeniz üzerinden de daha soğuk ve daha yoğun kar yağışının geleceğini aktardı. Peki, kar ne zaman yağacak, hangi illerde kar yağışı bekleniyor? Hava durumu nasıl olacak?
21.01.2022 Yaşam
Zirai don nöbeti başladı! 10 gün boyunca devam edecekler
Zirai don nöbeti başladı! 10 gün boyunca devam edecekler Mersin’de geceleri sıfır rakıma kadar eksilerde seyreden hava sıcaklığı ile birlikte zirai don önlemi alan çiftçiler, örtü altında soba, açık bahçelerde ise lastik yakarak dumanlama yöntemiyle dona karşı nöbet tutmaya başladı
20.01.2022 Yaşam
Meteoroloji tarih verip özellikle uyardı! Donacağız... 4 gün sürecek! Sıcaklıklar düşüyor, onlarca kente flaş uyarı...
Meteoroloji tarih verip özellikle uyardı! Donacağız... 4 gün sürecek! Sıcaklıklar düşüyor, onlarca kente flaş uyarı... Meteoroloji'den son dakika açıklaması! Tarih belli oldu, kar yeniden geliyor. Donacağız, çok kuvvetli olacak. Sıcaklıklar düşecek ve 4-5 gün kar yağışı devam edecek. Onlarca kent için uyarı geldi. MGM haritayı paylaştı ve duyurdu. Bugün için kuvvetli yağış, rüzgar, zirai don ve çığ tehlikesi uyarısı yapıldı. İstanbul'a kar yeniden geliyor, tarih verildi ve belli oldu. Bugün hava nasıl? Batı kesimlerinde sıcaklıklar 2 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Marmara'da mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor. İşte MGM'nin son dakika açıklamaları ve hava durumu tahmini...
20.01.2022 Gündem
Akdeniz'de çiftçiler için kritik uyarı! 5 gün sürecek...
Akdeniz'de çiftçiler için kritik uyarı! 5 gün sürecek... Batı Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü'nden (BATEM) Üretme ve İşletme Bölüm Başkanı Dr. Süleyman Bayram, Hatay'dan Muğla'ya kadar Akdeniz sahilinde başta avokado üreticileri olmak üzere, tüm çiftçilere 5 günlük zirai don uyarısında bulundu.
17.01.2022 Yaşam
Meteoroloji'den son dakika kar yağışı açıklaması! Tarih belli oldu, günlerce sürecek! Yarından itibaren artık...
Meteoroloji'den son dakika kar yağışı açıklaması! Tarih belli oldu, günlerce sürecek! Yarından itibaren artık... Çok kuvvetli kar yağışı geliyor. Son dakika açıklaması yapıldı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı. Neredeyse tüm Türkiye'de kar yağışı etkili olacak. Sıcaklıklar düşecek. Tarih belli oldu. Yarından itibaren başlıyor; günlerce sürecek. Kuvvetli rüzgar, zirai don uyarıları peş peşe geldi. İstanbul'da da kuvvetli kar yağışı etkili olacak. Vatandaşlar bu hafta havanın nasıl olacağını merak ediyor. MGM gün gün haritayı paylaştı ve duyurdu. Bu hafta hava nasıl olacak? Hangi illerde yağmur ve kar yağışı bekleniyor? Bugün hava nasıl? İşte Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklaması ve hava durumu tahmini...
17.01.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Zirai Don ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zirai don haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.