Zararlı

Zararlı

Son dakika zararlı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan zararlı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını zararlı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zararlı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zararlı gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.979 zararlı haberi bulunmuştur. Tüm zararlı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Özdemiş Göktaş: Her hanede bir aile danışmanı olacak, eylül ayında atama yapılacak
Bakan Özdemiş Göktaş: Her hanede bir aile danışmanı olacak, eylül ayında atama yapılacakAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Nasıl her ailenin bir aile hekimi varsa, biz de her hanenin bir aile danışmanı olsun istiyoruz. Bununla ilgili çalışmamızı başlattık. Bu sayede mahalle mahalle ülkemizin sosyal risk haritasını çıkaracağız." dedi.
26.07.2024Gündem
Dondurma kilo aldırır mı? Evde dondurma nasıl yapılır? İşte sağlıklı evde yapılabilecek dondurma tarifi!
Dondurma kilo aldırır mı? Evde dondurma nasıl yapılır? İşte sağlıklı evde yapılabilecek dondurma tarifi!Yaz ayları ile birlikte pek çok kişi tarafından sıklıkla tercih edilen dondurma, besin değeri açısından oldukça zengin tatlı çeşitlerinden biri. Ancak uygun koşullarda üretilmediği ve saklanmadığı zaman dondurmada oluşan patojen bakteriler nedeniyle sağlığı tehdit edebiliyor. Dondurma tercih ederken dikkatli olunması konusunda uyaran . Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Betül Merd, dondurmanın nasıl tüketilmesi gerektiği anlattı ve evde yapılabilecek dondurma tarifini paylaştı.
26.07.2024Sağlık
Hacamat nedir, faydaları nelerdir? Hacamat nasıl yapılır?
Hacamat nedir, faydaları nelerdir? Hacamat nasıl yapılır?Kupa terapisi diğer bir adıyla hacamat, Orta Doğu ve Uzak Doğu’da 3 bin yıldır tıbbi tedavilerde kullanılan tedavi metotlarından biri. Uzmanlar tarafından önerilen ve hastalıklara karşı bağışıklık kazandırdığı bilinen hacamat, Sağlık Bakanlığı'nın onay verdiği hastanelerde yapılıyor. Koruyucu sağlık yöntemi olarak yılda 1 veya mevsim geçişlerinde kupa terapisi yani hacamat yaptırılabilir. Peki, Hacamat nedir, faydaları nelerdir? Hacamat nasıl yapılır? İşte hacamat hakkında merak edilenler…
26.07.2024Sağlık
Gaziantep'te ödüllü çevre dostu yeşil projenin etkileri sürüyor
Gaziantep'te ödüllü çevre dostu yeşil projenin etkileri sürüyorGaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Oğuzeli ilçesinde hizmete açılan Biyogaz Enerji Santrali’nde atıklar geri kazandırılarak, milli ekonomiye katma değer sağlanıyor, zararlı çevresel etkiler ortadan kaldırıyor.
22.07.2024Gaziantep
İşcep antivirüs aktiftir ne demek, nasıl kapatılır? İşcep antivirüs ücretli mi? İşcep antivirüs bildirimi kapatma
İşcep antivirüs aktiftir ne demek, nasıl kapatılır? İşcep antivirüs ücretli mi? İşcep antivirüs bildirimi kapatmaSiber tehditler, kullanıcıların cihazlarını ve kişisel bilgilerini koruma altına almayı zorunlu hale getiriyor.
19.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO zirvesi sonrası Suriye mesajı: Farkında ve hazırlıklıyız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO zirvesi sonrası Suriye mesajı: Farkında ve hazırlıklıyızCumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de düzenlenen NATO’nun 75. kuruluş yıl dönümü törenleri dönüşü uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. ABD'de ile yapılan F-16 savaş uçağı anlaşmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Erdoğan, "Bizim burada önceliğimiz F-16 talebimizin karşılanması. Parasal ilişkileri pek gündeme almak istemiyoruz. Çünkü biz F-35 üzerinden zaten ödememizi yaptık. Son görüşmede ABD Başkanı Biden “3-4 hafta içerisinde F-16 sorununu çözeceğim” dedi." ifadelerini kullandı. Suriye ile ilişkiler ve Esed ile görüşme konusunda da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dışişleri Bakanım şu anda muhataplarıyla görüşmek suretiyle işin bütün yol haritasını belirleyecekler. Şu ana kadar bu süreç olumlu istikamette gelişti. Suriye’de inşa edilecek hakkaniyetli bir barış, en çok bize fayda sağlayacak. Temenni ediyorum ki yakın bir zamanda somut adımları da atarız." diye konuştu. Terörle mücadeleye ilişkin de mesajlar veren Erdoğan, "Irak ziyaretimizden sonra Irak yönetiminde ilk defa PKK ile mücadele konusunda sahada çok somut adımlar atıldığını gördük. Erbil yönetiminin iş birliği memnuniyet verici. Irak’ta Süleymaniye yönetimi ile Erbil yönetimi arasındaki gerilim de devam ediyor. Süleymaniye yönetimi PKK ile aralarına mesafe koymadıkça bizim Süleymaniye'ye karşı tavrımızda bir değişiklik olmayacak. Hava sahasına yönelik ambargo devam edecek." dedi
12.07.2024Gündem
E-Devlet ve banka şifreleri için önemli uyarı! 10 milyar parola çalındı
E-Devlet ve banka şifreleri için önemli uyarı! 10 milyar parola çalındı3 gün önce dünya çapında iyi bilinen hacker sitelerinden biri olan DarkWeb’de, 10 milyar parolanın yer aldığı devasa bir veri seti yayınlandı. Bu durumun bir benzeri 3 yıl önce yaşanmış, annenizin kızlık soyadına kadar bütün kişisel bilgiler, banka, e-posta ve e-ticaret şifreleri hackerlar tarafından ele geçirilmişti. E-Devlet ve bankalar dahil tüm şifrelerinizi hemen değiştirin.
12.07.2024Gündem
Çukurova Belediye Başkanı Kozay: Çukurova’mızı çiçek gibi bir kent haline getirip parlatacağız
Çukurova Belediye Başkanı Kozay: Çukurova’mızı çiçek gibi bir kent haline getirip parlatacağızÇukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, temizlik sorununu kalıcı olarak çözmek için Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Çukurova’nın sokaklarında ter döküyor. Ekiplerle birlikte yer altı konteynerlerini kapatıp, konteyner yıkama çalışmalarını denetledikten sonra yolları süpüren Başkan Kozay, arazözle sokakları da yıkadı. Kozay, “Çukurova’mızı çiçek gibi bir kent haline getirip parlatacağız” dedi.
11.07.2024Adana
TBMM Başkanı Kurtulmuş, ABD'de Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı: F-16 meselesi olumlu bir gelişme
TBMM Başkanı Kurtulmuş, ABD'de Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı: F-16 meselesi olumlu bir gelişmeTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “F-16 meselesi olumlu bir gelişmedir. Türkiye'nin savunma sanayide ihtiyaçlarının karşılanması olumlu bir gelişmedir. Ama şunu da çok açık söyleyeyim. Eğer dostlarımız Türkiye'nin savunma ihtiyaçlarını göz ardı ederlerse artık Türkiye savunma ihtiyaçlarını kendi başına üretecektir.” dedi. Kurtulmuş, "PKK'nın kolu olan Suriye'deki uzantısı PYD-YPG'nin, terör örgütlerinin varlığı, Türkiye için yaşamsal bir tehdittir. Ne yazık ki ABD, stratejik ortaklığımıza rağmen, birçok alanda çok yakın işbirliğimize rağmen PYD'ye hem lojistik hem istihbari hem de siyasi destek vermeyi sürdürmektedir. İlişkilerimizi zehirleyen en önemli farklılığın bu olduğunu ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.
9.07.2024Gündem
Japonlar insan dışkısından 2 kilo altın çıkardı! Kanalizasyonda bir servet yatıyor, artıma tesisini maden ocağına çevirdiler
Japonlar insan dışkısından 2 kilo altın çıkardı! Kanalizasyonda bir servet yatıyor, artıma tesisini maden ocağına çevirdilerAltın, kurşun, bakır ya da diğer değerli metallerin insan dışkısından elde edilebileceği fikri Amerikan Kimya Derneği'nde sunulan bir araştırmayla başladı. Araştırmacı Smith ve arkadaşlarının amacı kurşun gibi zararlı metallerin çevreye salınmasını önlemenin bir yolunun da atıklardan bu metalleri ayırmak olduğunu ileri sürdü. Uzun yıllar sonra ise Japonya'da bir arıtma tesisinde her bir ton dışkıya yaklaşık 2 kilo altınla geri dönüşü sağlandı.
8.07.2024Yaşam
Akdeniz meyve sineği istilasına yerli çözüm! Ödül verildi
Akdeniz meyve sineği istilasına yerli çözüm! Ödül verildiAkdeniz Meyve Sineği istilasına zirai ilaç kullanmadan tuzak yöntemiyle ürün geliştiren CNA (Cleaner Natural Agro) NÇS Tarım’ın iştiraki olarak kuruldu. NÇS Tarım Genel Müdürü Mehmet Nuri Çomu, “Tamamen yerli ve yenilikçi bu ürünümüz başta turunçgil ve sert çekirdekli meyve üretiminde zararlılara karşı doğal mücadele fırsatı sunuyor.” dedi.
7.07.2024Adana
6 Şubat depremlerinde suyu çekilen kuyu etrafındaki hayvanlar telef oldu
6 Şubat depremlerinde suyu çekilen kuyu etrafındaki hayvanlar telef olduAdana'nın Feke ilçesine depremden sonra suyu çekilen kuyu etrafındaki hayvanlar telef oluyor.
5.07.2024Adana
Sağlık Bakanlığı'ndan vatandaşlara 'güneşe çıkmayın' uyarısı! Cilt kanserine sebep oluyor
Sağlık Bakanlığı'ndan vatandaşlara 'güneşe çıkmayın' uyarısı! Cilt kanserine sebep oluyorSağlık Bakanlığı, güneşin zararlı etkilerinden korunma konusunda vatandaşları uyarıp, bozulan çevresel faktörlerin de etkisiyle son yıllarda cilt kanserlerinde artış gözlenebileceğini bildirdi.
28.06.2024Gündem
Adana'da meyve ihracatının düşmanı Akdeniz Meyve Sineği ile topyekun mücadele
Adana'da meyve ihracatının düşmanı Akdeniz Meyve Sineği ile topyekun mücadeleAdana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, tarım ihracatına, dolayısıyla ülke ekonomisine darbe vuran zararlıyla mücadeleyi sürdürüyor.
28.06.2024Adana
Anız ne demek, anız yakmak nedir? Anız neden yakılır, anız yakmak yasak mı?
Anız ne demek, anız yakmak nedir? Anız neden yakılır, anız yakmak yasak mı?Anız, hasat sonrasında tarlada kalan bitki sapları ve kökleridir. Buğday, arpa, mısır gibi tahıl tarlalarında, bitkilerin hasadı yapıldıktan sonra geriye kalan bu kısımlar anız olarak bilinir. Anız, genellikle toprak yüzeyinde kalan bitki kalıntılarından oluşur ve çiftçiler genellikle bunları temizlemek zorundadır. Anız yakma işlemi de bu süreçte sıkça görülen bir uygulamadır. Peki, Anız ne demek, anız yakmak nedir? Anız neden yakılır, anız yakmak yasak mı?
21.06.2024Gündem
Adanalı lise öğrencisinden bilim dünyasını heyecanlandıran buluş: Esnek ve çevreci radyasyon kalkanı
Adanalı lise öğrencisinden bilim dünyasını heyecanlandıran buluş: Esnek ve çevreci radyasyon kalkanıAdana'da lise öğrencisi Elvin Ortatepe (18), kurşun ağırlıklı radyasyon önleyici kalkanlara alternatif olarak bizmut oksit ve bitkisel soya içerikli reçine gibi malzemeleri kullanarak hafif yapılı ve antibakteriyel özelliği bulunan radyasyon kalkanı yaptı. Küçük yaşlardan itibaren fiziğe ilgi duyduğunu dile getiren Ortatepe, "Kurşun; ağır, toksik, metal ve insan sağlığına da zararlı bir madde. Bizmut oksit daha hafif. Aynı zamanda soya bazlı reçine kullandım. Böylelikle çevreci ve esnek bir materyale dönüştü. Radyasyon kalkanı olarak kullanılabilir. İleride mühendis olup insanlığa faydalı yeni projelere ortak olmak istiyorum" dedi.
18.06.2024Adana
Ara Güler'in kitabı Bakanlığın çocuk dostu kitap listesine girdi
Ara Güler'in kitabı Bakanlığın çocuk dostu kitap listesine girdi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 1740 kitabı ‘çocuk dostu’ olarak ilan etti. Kitaplar arasında “Ara Güler -İyi Fotoğrafçı Dikiş Makinesiyle de Resim Çeker”, “Pollyanna, Charlie’nin Çikolata Fabrikası”, “Muhammed Ali Kimdi”, “ Leonardo Da Vinci ve Onun Süper Beyni”, “Heidi”, “Mutlu Prens” ve “Dede Korkut Hikâyeleri” de bulunuyor.
18.06.2024Gündem
Dijital Telif Yasası'nda sona geliniyor! İçerik üretimine koruma kalkanı
Dijital Telif Yasası'nda sona geliniyor! İçerik üretimine koruma kalkanıBaşta basın sektörü olmak üzere dijital alanda içerik üretimi yapan tüm kesimlerin dört gözle beklediği Dijital Telif Yasası'nda sona geliniyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Dijital Telif Yasası genel itibarıyla içerik üreten kişi ile kurum ve kuruluşların ürettikleri içeriğe ilişkin telif haklarını koruma altına almayı amaçlıyor. Yani bir şekilde emek hırsızlığının önüne geçmek istiyor. Meclisteki çalışmalar devam ediyor ve birkaç kurumla birlikte bu çalışmalar yürütülüyor" dedi.
18.06.2024Ekonomi
Ev sahibi ve kiracılar bir konuda anlaştı! Büyük oyun ortaya çıktı
Ev sahibi ve kiracılar bir konuda anlaştı! Büyük oyun ortaya çıktıKiralardaki fahiş artış nedeniyle ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar son yıllarda arttı. Ancak kiraya veren ve kiralayanlar bir konu da ortak karar veriyor. Ev sahibi-kiracı anlaşmazlıkları zirve yapıp, davalar mahkemeleri kitleyince zorunlu arabuluculuk sistemi devreye girdi. Yasalara göre, arabulucuya giden taraflar uzlaşma olmazsa ödeme yapmıyor, olursa bir ücrete tabi oluyor. İşte, bu ücreti ödemek istemeyenler, arabulucuyu aradan çıkarmak için ‘anlaşamadık’ oyununu oynuyor. Ancak hukukçular uyarıyor; ödemeden kaçarken uzun vadede zararlı çıkabilirsiniz.
15.06.2024Ekonomi
Adana'da atık su arıtma tesisleri ile temiz bir gelecek planlanıyor! Yeni tesis müjdesi
Adana'da atık su arıtma tesisleri ile temiz bir gelecek planlanıyor! Yeni tesis müjdesiAdana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), çevreyi ve su kaynaklarını korumak amacıyla ilçelere atık su arıtma tesisleri inşa ediyor. Bu tesisler sayesinde, toplanan atık suların mevzuata uygun olarak arıtıldığını ve zararsız hale getirildiğini kaydeden ASKİ, böylece kirli suların, su kaynaklarına karışması engellendiğini ifade etti.
4.06.2024Adana
Bir avuçla yüzünüzü cam gibi yapıyor! Kimyasal, kozmetik ne varsa çöpe gidecek!
Bir avuçla yüzünüzü cam gibi yapıyor! Kimyasal, kozmetik ne varsa çöpe gidecek!Düzenli cilt bakımı herkes tarafından uygulanır ve zararlı faktörlerden uzak durulmaya çalışılır. Cilt bakımının temeli de temiz tutmaktır Yüzün bol suyla yıkanması ve temiz tutmaya çalışmak önemlidir. Cilt bakımı tuzlu suyla yapmak ne işe yarar?
2.06.2024Yaşam
GTB Başkanı Akıncı’dan ‘anız yakmayın’ uyarısı! Tarımsal verimliliği düşürüyor
GTB Başkanı Akıncı’dan ‘anız yakmayın’ uyarısı! Tarımsal verimliliği düşürüyorGaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, anız yakmanın toprağı ve canlıları olumsuz etkileyerek, tarımsal verimliliği düşürdüğünü söyledi.
2.06.2024Gaziantep
Bakan Uraloğlu: 'Voleybol Milli Takımı'nın dönüşünü business olarak organize edeceğiz'
Bakan Uraloğlu: 'Voleybol Milli Takımı'nın dönüşünü business olarak organize edeceğiz'Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Uluslararası Telekomünikasyon Birliği verilerinde ülkemiz, küresel siber güvenlik gelişmişlik endeksine göre; Avrupa'da 6'ncı, dünyada da 10'uncu sıradadır." dedi. A Milli Kadın Voleybol Milli Takımını'nın ABD seyahati ile ilgili "Dönüşlerini business olarak organize edeceğiz" dedi.
28.05.2024Gündem
Sıtmayı karşı çözüm bulundu! Pilot bölgede çalışma yapılacak
Sıtmayı karşı çözüm bulundu! Pilot bölgede çalışma yapılacakİngiltere merkezli zararlı böcekler üzerinde çalışan bir biyo-teknoloji şirketi, Cibuti hükümetiyle ortak yapılan pilot çalışmanı olarak sıtmaya karşı genetiği değiştirilmiş sivrisineklerin doğaya salındığını duyurdu.
24.05.2024Gündem
Plajlardaki zararlı mikroorganizma tehdidine dikkat! Ayağına batan deniz kabuğundan bakteri bulaştı
Plajlardaki zararlı mikroorganizma tehdidine dikkat! Ayağına batan deniz kabuğundan bakteri bulaştıHavaların ısınmasıyla birlikte deniz sezonu açıldı. Ancak deniz tatili planı yaparken bazı sağlık risklerini göz ardı etmemek gerekiyor. ABD’de Güney Carolina’da yaşanan ve bir kişinin deniz kabuğuna basarak ‘vibrio’ bakterisiyle enfekte olduğu olay, bu risklerin ne kadar ciddi olabileceğini bir kez daha gösterdi. Peki deniz ve plajlarda hangi zararlı bakteriler yaşıyor? Bu bakterilerden korunmak için nelere dikkat etmek gerekiyor?
24.05.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Zararlı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zararlı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.