Z Kuşağı

Z Kuşağı

Son dakika Z kuşağı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Z kuşağı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Z kuşağı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Z Kuşağı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan z kuşağı gelişmeleri de dahil olmak üzere 123 z kuşağı haberi bulunmuştur. Tüm z kuşağı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Google yerine, Tiktok ve Youtube! Z kuşağı kullanmayı çoktan bıraktı
Google yerine, Tiktok ve Youtube! Z kuşağı kullanmayı çoktan bıraktı ABD’de yapılan araştırma Z kuşağının internette arama yapmak için Google yerine, Tiktok ve Youtube gibi sosyal medya platformlarına başvurduğunu ortaya çıkardı.
12.04.2024 Gündem
Körlük salgını mı var? Z kuşağını bekleyen körlük salgını nedir, neden artıyor?
Körlük salgını mı var? Z kuşağını bekleyen körlük salgını nedir, neden artıyor? İngiltere'de yapılan bir araştırmada son 30 yılda miyop vakalarında yüzde 46'lık bir artış olduğu ortaya çıktı. Dünya genelinde gözlemlenen körlük vakalarının artarak devam edeceği bunun da salgın seviyelerine ulaşabileceği belirtildi. Peki, körlük salgını nedir, neden arttı?
21.03.2024 Yaşam
İbrahim Tatlıses ile ilgili  Cansever'den dikkat çeken açıklama: İmparator tektir, gerisi yedektir
İbrahim Tatlıses ile ilgili Cansever'den dikkat çeken açıklama: İmparator tektir, gerisi yedektir Bir dönem adından sıkça söz ettiren arabesk şarkıcılarından Cansever, sürpriz yaparak 'İmparator' lakaplı türkücü İbrahim Tatlıses'i dinlemeye gitti. Uzun süre sonra görüntülenen ünlü isim, Tatlıses'ten çok destek gördüğünü anlattı.
18.02.2024 Magazin
Reality Shifting Nedir, Nasıl Yapılır? Shifting Metodları Nelerdir?
Reality Shifting Nedir, Nasıl Yapılır? Shifting Metodları Nelerdir? Son dönemlerde sosyal medya hesaplarında öne çıkan popüler akımlar içerisinde reality shifting gelmektedir. Özellikle z kuşağına etkisi altına alan bu popüler akım, meditasyon ya da hipnoz yoluyla astral seyahat gerçekleştirme ritüel olarak anlatılabilir.
1.02.2024 Gündem
Bolu'dan Ankara'ya 'Değişim' yürüyüşü yapan Tanju Özcan: Ekrem İmamoğlu ivmesini kaybediyor
Bolu'dan Ankara'ya 'Değişim' yürüyüşü yapan Tanju Özcan: Ekrem İmamoğlu ivmesini kaybediyor Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CNN Türk'te canlı yayında açıklamalarda bulundu. Özcan, CHP Genel Merkezi önüne koltuk fırlattığı anlarla ilişkin, "11 tane seçim kaybetmiş koltuktan kalkmıyor. İlla koltuk diyorlarsa alın size koltuk diye koltuk attım. Orada koltuk vazgeçilmez bir şey değil demek istedim. Sembolik bir şeydi." ifadelerini kullanırken, Ekrem İmamoğlu'nun değişim çıkışı ile ilgili ise "Bence Ekrem Bey geç kalıyor. Ben Ekrem Bey'i nasıl destekleyebilirim? Ekrem Bey değişim olmalı diyor ama değişim genel başkandan başlamalı demiyor. Ekrem Bey birçok insandan daha önde. Her geçen gün bu ivmesini kaybediyor." diye konuştu. Özcan, 'İstifa edecek misiniz?' sorusuna ise, "İstifa etmeyeceğim, bu tarihe geçsin. Beni atsınlar. Gerekçeli kararda ne yazacak merak ediyorum." yanıtını verdi.
14.07.2023 Gündem
Karadeniz'in 'Yeşil altını'nda ikinci sürgün sezonu açıldı! 'Z kuşağı', çay tarımından uzak
Karadeniz'in 'Yeşil altını'nda ikinci sürgün sezonu açıldı! 'Z kuşağı', çay tarımından uzak Doğu Karadeniz'de, 830 bin dekar alanda üretici ailelerin yaptığı yaş çay tarımında 2'nci sürgün sezonu açıldı, olgunlaşan ürünlerin hasadına başladı. Ziraatçi uzmanlar, 'üretecinin kendi çayını kendi toplasın' çağrısında bulunurken, üreticiler ise gençlerin bahçeye girip hasada yardımcı olmamasından yakındı. Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, "Bölgede yeterli işçi olmayışı, gençlerin de aile tarımına katkı sağlamaması, hasadı oldukça zorlaştırıyor. Gençlerimiz, çay tarımından çok uzak" dedi.
13.07.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Saldırıları kim olursa olsun hangi parti olursa olsun kınıyoruz.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Saldırıları kim olursa olsun hangi parti olursa olsun kınıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Kalın, "Bizim mitingimiz olduğu gün Erzurum mitinginde olan olayları biz kınadık ama bir takım usul hataları orada oldu. Saldırıların hiçbirisi tasvip edilir hadiseler değil tabi biz bunu kim olursa olsun hangi parti olursa olsun kınıyoruz." dedi.
10.05.2023 Gündem
AK Parti'li Özlem Zengin'den Babacan'ın "Türklük değişecek" sözlerine tepki
AK Parti'li Özlem Zengin'den Babacan'ın "Türklük değişecek" sözlerine tepki AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, CNN TÜRK'e gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. DEVA partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın "Türklük değişecek" sözüne tepki gösteren Zengin, "Rahatsız edici. Türkiye'de vatandaşlık tanımıyla bir itiraz yok. Vatandaşlık tanımı üzerinde konuşmak kolay olmamalı." dedi. Zengin, "Cumhurbaşkanımız ilk turda seçilecek. AK Parti de Meclis'te birinci parti olacak" ifadelerini kullandı. 
4.05.2023 Gündem
Apple Z kuşağının vazgeçilmezi oldu!
Apple Z kuşağının vazgeçilmezi oldu! Apple, ABD'deki Z kuşağını öylesine ele geçirdi ki, genç tüketiciler iPhone sahibi olmadıkları için sosyal çevrelerinde dışlanmaktan endişe ediyor; bu da teknoloji devinin birden fazla ürün kategorisinde pazar payını artırmasını sağlayacak bir trend.
7.03.2023 Bilim ve Teknoloji
Samsun'da gençlerle buluşma! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ucuz doğal gaz müjdesi
Samsun'da gençlerle buluşma! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ucuz doğal gaz müjdesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'da düzenlenen Gençlik Buluşması'nda gençlerle bir araya geldi. Erdoğan, Karadeniz gazıyla ilgili, "İnanıyorum ki sizler oradan doğalgaz veya petrol çıktığı zaman nasıl bir heyecan duyacaksınız, orada başarıyı adeta yaşayacaksınız. Siz o başarıyı yaşarken biz de İstanbul'da Ankara'da o heyecanı yaşıyoruz. Bütün bunlar bizi yurt dışına muhtaç olmaktan sayenizde kurtaracak. Biz bize yeter hale geleceğiz. Ama 8 sene ama 10 sene. Bunu başardıktan sonra vatandaşımıza daha ucuz doğalgaz verme imkanına ulaşacağız." ifadelerini kullandı.
11.12.2022 Siyaset
Sosyal medyada paylaşım yapanlar dikkat! 4 yıl hapis cezası var
Sosyal medyada paylaşım yapanlar dikkat! 4 yıl hapis cezası var Sosyal medya platformaları internet kullanıcıları tarafından yoğun ilgi görüyor. Facebok, Instagram ve Twitter milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor. Kişisel görüşlerin özgürce ifade edildiği bu platformlar, güvenlik riski de taşıyor. Pek çok kişinin fotoğrafı ve kişisel bilgileri kullanılarak sahte hesaplar açılıyor. Ancak adına sahte hesap açılanların büyük kısmı bundan habersiz. Uzmanlar sosyal medya kullanıcılarını sahte hesaplara karşı uyararak yapılması gerekenleri açıkladı.
29.11.2022 Bilim ve Teknoloji
FTX müşterilerine ve zengin hayırseverlere şok! Akıl hocası da isyan etti: Utanç duyuyorum!
FTX müşterilerine ve zengin hayırseverlere şok! Akıl hocası da isyan etti: Utanç duyuyorum! Kripto dünyasının harika çocuğu Sam Bankman-Fried, iş başarısı kadar bir vakıf aracılığıyla yürüttüğü hayırseverlik çalışmalarıyla da tanınıyordu. FTX'in iflasının ardından aralarında Bankman-Fried'in akıl hocasının da bulunduğu vakıf yöneticilerinin topluca istifa etmesiyle yangın yeni bir noktaya sıçradı. İşte son gelişmeler...
16.11.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a net mesaj: Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a net mesaj: Çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda TEKNOFEST 2022'de açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Ey Yunan tarihe bak. Çok daha fazla ileri gidersen, bunun bedeli ağır olur ağır. Yunanistan'a tek cümlemiz var. İzmir'i unutma." dedi.
3.09.2022 Siyaset
Çalışma hayatında yeni dönem! Yarı zamanlı, uzaktan...
Çalışma hayatında yeni dönem! Yarı zamanlı, uzaktan... Çalışma hayatında yeni bir dönem başlıyor. Pandemi ile birlikte başlayan uzaktan çalışma süreci ilr prk çok sektörün ofis dışından da çalışabildiği görüldü. Sagın döneminin sona ermesiyle uzaktan çalışan bazı firmalar ofislere dönmeye başladı. Ancak çalışanların büyük kısmı uzaktan çalışmanın devam etmesini istiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamaları Türkiye’de esnek çalışma modelini yeniden gündeme getirdi. TİSK’in çalışmasına göre, Türkiye’de çalışanların yüzde 21’i için uzaktan çalışma modelinin mümkün olabileceği belirtilirken bu oranın artması bekleniyor. TİSK Başkanı Akkol, uzaktan çalışmanın yanı sıra yarı zamanlı çalışma, mikro işler, çağrı üzerine çalışma gibi birçok farklı esneklik modelinin bulunduğunu belirtiyor.
20.07.2022 Çalışma Hayatı
Hakan Ural'dan linç girişimlerine yanıt!
Hakan Ural'dan linç girişimlerine yanıt! Hakan Ural, Kanal D ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan sunuculuğunu Nur Tuğba Namlı ile üstlendiği “Neler Oluyor Hayatta” programında uğradığı linçlere ilişkin konuştu. “Demediğim bir şey için bile özür diledim. Linci özürle durdurdum. Ölümü göze aldım, beni yıldırma ihtimaliniz sıfır” dedi.
16.06.2022 Televizyon
2022 Y ve Z Kuşağı Araştırması’nın sonuçlarını açıklandı! Y ve Z kuşağı ne istiyor?
2022 Y ve Z Kuşağı Araştırması’nın sonuçlarını açıklandı! Y ve Z kuşağı ne istiyor? 2022 Y ve Z Kuşağı Araştırması’nın sonuçları açıklandı. Araştırma sonuçları; gençlerin yaşam maliyeti, iklim değişikliği, gelir dağılımı eşitsizliği, jeopolitik çatışmalar konusunda endişeli olmalarına karşın, olumlu toplumsal değişimleri yönlendirmeye kararlı olduklarını ortaya koydu. Peki, Y ve Z kuşağı ne istiyor? Y ve Z kuşağının endişeleri ne? İşte Y ve Z Kuşağı Araştırması’nın sonuçları…
31.05.2022 Yaşam
Z kuşağı ne demek? Ajda Pekkan hangi kuşaktan? X, Y, Z kuşakları tarihleri ve yılları!
Z kuşağı ne demek? Ajda Pekkan hangi kuşaktan? X, Y, Z kuşakları tarihleri ve yılları! Sosyal medya sık kullanımıyla birlikte popüler olan kuşaklar zaman zaman gündem olmaya devam ediyor. Ajda Pekkan ile gündem olan Z kuşağı, sosyal medyanın dilinde. Ajda Pekkan’ın 'Z kuşağı diye bir kuşak çıktı. Ben ne kuşağıyım acaba? A kuşağı, B kuşağı diye insanları niye ayrıştırıyorsunuz? Ben de belime pembe bir kuşak taktım bu gece' açıklaması sosyal medyada gündem oldu. Peki, Z kuşağı nedir? Z kuşağı hangi yıllar? X, Y, Z kuşakları ne demek? İşte kuşaklar ve yılları!
18.05.2022 Magazin
Cahide Sonku ile Zeki Müren Z kuşağı için beyazperdede
Cahide Sonku ile Zeki Müren Z kuşağı için beyazperdede 69 yıl sonra Beklenen Şarkı çıkıyor. ‘İstanbul Film Festivali'nde gösterilecek. Cahide Sonku ile Zeki Müren'in başrollerini paylaştığı 1953 yapımı ‘Beklenen Şarkı' filmi, 41. İstanbul Film Festivali'nde yenilenmiş kopyasıyla izleyici karşısına çıkacak.
12.03.2022 Magazin
Teknoloji’de Kadın ‘Onun Hayali Bizim Hayalimiz’
Teknoloji’de Kadın ‘Onun Hayali Bizim Hayalimiz’ Cerebrum Tech şirketi, kadınları erken yaşta teknoloji sektörüne yönlendirmeyi, genç yetenekleri keşfetmeyi ve onlara bu yolda mentörlük yapmayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda kuruluşunun henüz 1. yılını dolduran Cerebrum Tech, Habitat Derneği ile ‘’Onun Hayali’’ projesini hayata geçiriyor. Projeyi teknoloji alanında tasarım ve yazılıma dair eğitimler almak isteyen bütün kadınlara adayan Cerebrum Tech, "Onun Hayali, Bizim Hayalimiz" diyor.
9.03.2022 Bilim ve Teknoloji
AK Parti'li Şen: Milletimizin teveccühü için önce gönlünü kazanmamız lazım
AK Parti'li Şen: Milletimizin teveccühü için önce gönlünü kazanmamız lazım AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, "Teşkilat seferde olursa o teşkilata zafer gelir' dedik. O yüzden sürekli sefer, sürekli zafer' dedik. Fakat bu milletimizin bize teveccühü ile alakalı bir şey. Eğer milletimiz teveccüh ederse kazanabiliriz. Milletimiz oy verirse, o bizden yana bakarsa, onunla aynı ufuklara bakarsak kazanabiliriz. O yüzden milletimizin teveccühü için öncelikle milletimizin gönlünü kazanmamız lazım” dedi.
23.02.2022 Siyaset
7 yıl erken emeklilik fırsatı! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı...
7 yıl erken emeklilik fırsatı! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı... Emeklilik ile ilgili flaş detay! Tamamen değişiyor. Z Kuşağını çok yakından ilgilendiriyor. 1990'ların sonları ile 2010'ların başında doğmuş olanlar Z jenerasyonu olarak kabul ediliyor. Teknolojik gelişmelerin hızlandığı, hem çalışma hayatının hem sosyo-kültürel yaşamın değişim hızının giderek arttığı dönemde dünyaya gelen bu kuşak ile diğer kuşaklar arasında yaşanandan daha büyük bir çatışma yaşanıyor. Özellikle çalışma hayatında kendini gösteren farklılıklar, aynı zamanda emeklilik sürecine bakış açısında da bulunuyor. Yeni kuşak belli saatlerde ofisten çalışacağı, uzun yıllar aynı şekilde devam edip emekli olacağı bir süreç yaşamak istemiyor. Daha özgür, yaratıcı ve kendini gerçekleştirmeye dönük olan Z kuşağının 65 yaşında emekli olma hayali de bulunmuyor. Ancak Z Kuşağı 2008 yılı Ekim ayı başı itibarıyla yürürlüğe giren SGK (5510 sayılı) Kanun ile getirilen yeni bir sisteme göre emekliliğe hak kazanıyor. Bu kanuna göre işçi olarak çalışanlar ile işçi gibi sayılanlar (4/1-a), esnaf-sanatkâr, şirket ortağı, Youtuber ve benzeri faaliyeti nedeniyle vergi mükellefi olanlar ile diğer bağımsız çalışanlar (4/1-b), memur ve diğer kamu görevlileri (4/1-c) kapsamında sigortalı sayılıyor. Örneğin; 01.01.2015 tarihinden itibaren 4/1-a sigortalı olarak çalışan bir kişi 7200 gün malullük, yaşlılık, ölüm primi bildirilme şartını 31/12/2035 tarihinde tamamladıysa 58 yaşında emekli olabiliyor. Ancak bu kişi gerekli prim gün sayısını 01.01.2048 tarihinde tamamlarsa 65 yaşında yani 7 yıl daha geç emekli olma hakkı kazanıyor.
9.02.2022 Emekli
AK Partili isimden flaş yeni ittifak açıklaması!
AK Partili isimden flaş yeni ittifak açıklaması! AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, "Yüzde 40 oranında bir oy potansiyelimiz var. Cumhur İttifakı olarak tek partiden oluşmuyoruz, MHP ve BBP var. Başka partilerle de ittifaklarımız olabilir." dedi.
4.02.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na sert sözler!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na sert sözler! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon'da gerçekleştirilen toplu açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Teröristlerin biz inlerine girdik mi? İnşallah tek bir terörist kalmayana kadar devam edeceğiz. En kritik yerleri terör örgütleriyle irtibatlı kişilere belediye makamında iş verdiler. 44 bin işçiyi belediyeden atıp onların yerine teröristleri doldurdular. Bunlar seçimden önce kimsenin ekmeğiyle oynamayacakları için namus sözü vermişlerdi. Bay Kemal hani namus hani şeref? Bunlar her fırsatta ülkelerini yabancılara şikayet etmediler mi? Bunlar Batı'dan talimat alırlar. Bunların ülkeye hizmet etme gibi bir dertleri yok! Bunların sözleri gibi hayatları da yalan!" ifadelerini kullandı.
30.01.2022 Siyaset
Kripto para piyasası tepetaklak! Sıralamalar değişiyor, beklenmedik hamleler peş peşe geliyor, Bitcoin,  Ethereum ve alt coinler...
Kripto para piyasası tepetaklak! Sıralamalar değişiyor, beklenmedik hamleler peş peşe geliyor, Bitcoin, Ethereum ve alt coinler... Kripto para kullanımı her geçen gün artıyor. Piyasa hacminin büyümesi yatırımcıların ilgisini arttırdı. Kripto paraların atası olarak kabul edilen Bitcoin 2021'de rekor üstüne rekor kırarak yatırımcısını sevindirdi. Ancak yılın sonlarına doğru düşüş eğilimi sergileyen para birimi bu seyirden kurtulamadı. Bitcoin eski günlerine dönecekmi? Kripto paraların tarihi rekorlara imza atan oyuncusu tahtını Ethereum'a mı bırakacak? Kripto para ile ilgili son dakika gelişmeleri özelikle yatırımlarını bu yönde yapmak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Kripto varlıklar için şaşırtan veri açıklandı. Ethereum atağa geçti. Piyasa altüst olacak. Sıralamalar değişiyor. Beklenmeyen hamleler geliyor. Yatırımlara yön verecek kripto para tahminleri geldi. İşte kripto varlıklar için 2022 senaryoları...
17.01.2022 Ekonomi
Kredi, vergi ve prim desteği! Milyonlarca genci kapsıyor
Kredi, vergi ve prim desteği! Milyonlarca genci kapsıyor Kredi, vergi ve prim desteği ile ilgili son dakika açıklaması! 18 yaşından büyük 29 yaşından küçük milyonlarca genci kapsıyor. Genç nüfusa istihdam için tüm imkânlar seferber edilirken, işlerini kurmaları, hayallerini gerçeğe dönüştürmeleri için kredi, vergi, prim desteği 2022’de artarak devam edecek.
1.01.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Z Kuşağı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki z kuşağı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.