Gazete Vatan Logo

Reality Shifting Nedir, Nasıl Yapılır? Shifting Metodları Nelerdir?

Son dönemlerde sosyal medya hesaplarında öne çıkan popüler akımlar içerisinde reality shifting gelmektedir. Özellikle z kuşağına etkisi altına alan bu popüler akım, meditasyon ya da hipnoz yoluyla astral seyahat gerçekleştirme ritüel olarak anlatılabilir.

Reality Shifting Nedir, Nasıl Yapılır? Shifting Metodları Nelerdir?

Aynı zamanda mevcut gerçeklikten kopuk kopmak ya da düşünce yoluyla başka evrenleri seyahat etmek olarak da öne çıkar. Genel çerçevede astral seyahat üzerinde bir deneyim olarak anlatılabilir. Belli başlı metotları ile beraber düşünsel olarak meditasyon yoluyla gerçekleştirilen bir seyahat yoludur.

Reality Shifting Nedir?

Meditasyon ya da hipnotize etme yoluyla kişinin düşünsel olarak astral seyahat gerçekleştirme deneyimi Reality shifting olarak biliniyor. Özellikle TikTok başta olmak üzere birçok farklı sosyal medya hesaplarında öne çıkan bir deneyim olduğunu ifade etmek gerekir. Böylece kişi yapmış olduğu meditasyon ya da hipnoz yoluyla, düşünsel açıdan başka evrenlere geçiş yapma deneyimini değerlendirir.

Aynı zamanda mevcut gerçeklikten kopmayı sağlayan bir deneyim olarak da ifade ediliyor. Günümüzde astral seyahatin gerçekliği her ne kadar tartışılıyor olsa bile, realite shifting yöntemi kendine has metotları ile öne çıkmaktadır.

Reality Shifting Nasıl Yapılır?

Kısaca astral seyahat olarak öne çıkan Reality shifting, özellikle başka evrenlere zihinsel yolla geçiş olarak anlatılıyor. Özellikle sosyal medya hesaplarında Z kuşağı üzerinde büyük bir etkisi olduğunu ifade etmek gerekir. Bu konuda Reality shifting yöntemi ise kişinin kendisinin hipnoz etmesi ya da meditasyon yapması doğrultusunda öne çıkar.

Haberin Devamı

Bu meditasyonu gerçekleştirmeden önce kişi kendini hazırlamalıdır. Öncelikle banyo yapmalı, rahat giysiler giymeli ve kendini rahatlatacak düşüncelere kapılmalıdır. Özellikle cep telefonu ve benzeri dikkat dağıtıcı unsurlardan uzak durulmalıdır.

Hemen arkasından kişi hangi evrene geçmek istiyorsa o evrene uygun olarak, kendi isteklerine göre düşüncesini odaklar. Hemen arkasından gerekli Reality shifting metotlarına geçilir ve bu uygulamalar yapılır.

Shifting Metodları Nelerdir?

Meditasyon ya da hipnoz üzerinden gerçekleştirilen Reality shifting, aynı zamanda bir astral seyahat şeklinde deneyimdir. Bu deneyimin gerçekleşmesi için ön hazırlığın mutlaka yapılması gerekir. Böylece bireysel hazırlık ile beraber ortamın hazırlanması doğrultusunda gerekli shifting metotları ele alınır. Bu konuda öne çıkan metotları şu şekilde ele almak mümkün.

Haberin Devamı

- Kuzgun metodu

- Alice Harikalar Diyarında metodu

- Yastık metodu

Her biri fiziksel olarak oturuş pozisyonu ve bulunduğu konum itibariyle kendi içerisinde belli bir kalıp üzerinden değerlendirilir. Örneğin Kuzgun metoda içerisinde bir Deniz Yıldızı pozisyonuna girerek, kişi 100'e kadar sayar. Daha sonra odaklanması ile birlikte astral seyahat deneyimini gerçekleştirir.

Alice Harikalar Diyarında metodu ise kişinin yüzüstü yatması ile gerçekleşir. Daha sonra birey alternatif gerçekteki karakterlerden biri yanından geçene kadar bu meditasyona devam eder. Hemen arkasından kişi alternatif gerçeklikteki karakterler ile bir tavşan deliğinden aşağı doğru düşer.

Yastık metodu içerisinde ise kişi olumlamalar yaparak arzu ettiklerini bir kağıda yazar ve yastığın altına koyar. Daha sonra meditasyon için kendini hazırlamak suretiyle o yastık üzerinde uykuya dalar.

Haberin Devamı