Yks Tercihi

Yks Tercihi

Son dakika YKS tercihi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan YKS tercihi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını YKS tercihi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yks Tercihi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yks tercihi gelişmeleri de dahil olmak üzere 116 yks tercihi haberi bulunmuştur. Tüm yks tercihi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Üniversiteler ne zaman açılıyor, 2023-2023 üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversite açılış tarihi…
Üniversiteler ne zaman açılıyor, 2023-2023 üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversite açılış tarihi… Üniversiteler ne zaman açılacak, 2023-2024 ÖSYM üniversitelerin açılış tarihi ne? Üniversitelerin ders başı yapacağı tarih özellikle üniversiteye yeni girecek öğrenciler tarafından merak ediliyor. Yaz tatili nedeniyle kapalı olan üniversitelerin ne zaman açılacağı, kayıtların ne zaman başlayacağı şimdiden sorgulanmaya başlandı. Peki, Üniversiteler ne zaman açılıyor, 2023-2023 üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversitelerin açılış takvimi açıklandı mı?
19.07.2023 Eğitim
YKS tercihleri ne zaman bitecek?  YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite tercihlerinde son saatlere girildi!
YKS tercihleri ne zaman bitecek? YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite tercihlerinde son saatlere girildi! 2022 YKS’de tercih süreci tamamlanıyor! Adayların tercihleri için son saatlere girildi. Üniversite tercihleri bu gece sona erecek. Adaylar tercihlerini tamamlarken YKS yerleştime sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki, YKS tercihleri ne zaman bitecek? YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercih ücreti ne kadar 2022? YKS tercihi saat kaçta bitiyor? YKS tercihleri nasıl yapılır? 2022 YKS tercih kılavuzu ve tercih ekranı!
5.08.2022 Eğitim
YKS tercihleri ne zaman bitiyor, son gün 5 Ağustos mu? Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak, 2022 tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih belli mi?
YKS tercihleri ne zaman bitiyor, son gün 5 Ağustos mu? Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak, 2022 tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih belli mi? YKS tercihleri için son günün ne zaman olduğu sorgulanıyor. 27 Temmuz tarihinde başlayan üniversite tercihleri devam ederken geri sayım da başladı. YKS tercih robotu ile hazırlanan listeleri yavaş yavaş şekillenmeye başlandı. Peki, YKS tercihleri ne zaman bitiyor? YKS tercihleri nasıl yapılır? Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor, tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
1.08.2022 Eğitim
YKS’de kaç tercih hakkı var? YKS tercihi nasıl yapılmalı? İşte üniversite tercihlerinde kazandıran formül!
YKS’de kaç tercih hakkı var? YKS tercihi nasıl yapılmalı? İşte üniversite tercihlerinde kazandıran formül! YKS tercihleri başladı. Üniversite adayları tercih maratonuna girerken bu yıl baraj puanının kaldırılmasıyla birlikte bu yıl artık puanı hesaplanan tüm adaylar sisteme dahil edildi ve tercih yapabilir hale geldi. Adayların sıralamadaki durumları, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl yerleştirmelerde etkili olacak. Adaylar doğru tercih yapabilmek ve üniversitenin istenilen programlarına yerleşebilmek için eğitimcilerden tüyolar alıyor. Peki, YKS’de kaç tercih hakkı var? YKS tercihi nasıl yapılmalı? İşte üniversite tercihlerinde kazandıran formül!
28.07.2022 Eğitim
2022 YKS tercih döneminde uzmanından ailelere öneriler! Tercih sürecinde ailenin rolü ne olmalı?
2022 YKS tercih döneminde uzmanından ailelere öneriler! Tercih sürecinde ailenin rolü ne olmalı? 2022 YKS tercih maratonu başladı! Üniversite adayları ileride yapacakları meslekleri ve eğitim almak istedikleri üniversiteleri seçecek. Uzmanlar ise tercih süreci ile ilgili anne ve babalara uyarılarda bulunuyor. “Meslek seçimi çocuğun tercihine bırakılmalı” diyen Uzman Klinik Psikolog Elvin Akı Konuk, aile baskısı ile seçilen meslekler ve karamsar yorumların gençlerde özgüven eksikliğine yol açabileceğine dikkat çekiyor. Peki, Tercih sürecinde ailenin rolü ne olmalı? Meslek seçiminde aile nasıl davranmalı? Psikolog Elvin Akı Konuk anlattı.
27.07.2022 Eğitim
Üniversite tercihi yapacaklar dikkat! Geleceğin meslekleri ne? Hangi meslekler avantajlı?
Üniversite tercihi yapacaklar dikkat! Geleceğin meslekleri ne? Hangi meslekler avantajlı? 2022 YKS tercihleri için süreç başladı! Adaylar aldıkları puanlar ve başarı sıralamalarını dikkate alarak gelecekteki mesleklerini seçecek. Adaylar tercihlerini 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında yapacaklar. Adaylara geleceğin meslekleriyle ilgili bilgi veren Doç. Dr. Şebnem Özdemir, tercih yapılacak bölümlerde dikkat edilmesi gerekenler konusunda adaylara önerilerde bulundu. Peki, Geleceğin meslekleri ne? Hangi meslekler avantajlı? Üniversite ve bölüm seçerken nelere dikkat etmeli? İşte ileride avantajlı duruma geçecek meslekler…
27.07.2022 Eğitim
2022 YKS’de sıralamalar neden önemli? Doğru tercih nasıl yapılır? Ölü tercih yapmamak için dikkat edilmesi gerekenler!
2022 YKS’de sıralamalar neden önemli? Doğru tercih nasıl yapılır? Ölü tercih yapmamak için dikkat edilmesi gerekenler! Eğitimciler uyarıyor! Bu yıl tercih sürecinde sıralamalara çok dikkat edin! Yüz binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiren YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından, tercih maratonu da resmen başladı. YKS tercih süreci 5 Ağustos’ta sona erecek. Uzmanlar üniversite tercihlerinde dikkat edilmesi gereken konuları paylaştı. Peki, 2022 YKS’de sıralamalar neden önemli? YKS tercihinde puan mı yoksa sıralama mı önemli? Yüksek puanlı yerler tercihe eklenmeli mi? Ölü tercih yapmamak için dikkat edilmesi gerekenler!
27.07.2022 Eğitim
2022 YKS tercihi yaparken nelere dikkat etmeli? 2022 YKS kılavuzuna göre adaylar nasıl tercih yapmalı? İşte Üniversite tercihlerinin püf noktaları ve ÖSYM 2022 YKS tercih ekranı!
2022 YKS tercihi yaparken nelere dikkat etmeli? 2022 YKS kılavuzuna göre adaylar nasıl tercih yapmalı? İşte Üniversite tercihlerinin püf noktaları ve ÖSYM 2022 YKS tercih ekranı! 2022 Üniversite tercihleri başladı! YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların incelemesi için YKS tercih kılavuzu daha önce yayınlanmıştı. ÖSYM'nin, 2022 YKS tercih ekranının açıldığını duyurmasının ardından adaylar için seçim işlemleri de resmen başladı. Adaylar, başarı sıralamaları ve puanlarını da dikkate alarak tercih işlemlerini gerçekleştirecek. YÖK, tercih için 150 ve 180 puan barajını kaldırmıştı. Hal böyle olunca tercih işlemleri de adaylar için bir stratejiye dönüşmüş durumda. Adayların hangi bölümleri istediğine karar verip başarı sırasını da dikkate alarak geniş bir aralıkta tercih yapmaları gerekiyor. Uzmanlar adaylara sık sık tercihleri yaparken dikkatli davranmaları konusunda uyarırken, doğru tercih için yapılması gerekenler de adaylar tarafından araştırılıyor. Peki, 2022 YKS tercihi yaparken nelere dikkat etmeli? 2022 YKS kılavuzuna göre adaylar nasıl tercih yapmalı? Okul birincileri nasıl tercih yapacak? Üniversite tercih kontrolü nasıl yapılır? İşte 2022 YKS tercih kılavuzuna göre adayların dikkat etmesi gerekenler…
27.07.2022 Eğitim
Üniversite tercihleri ne zaman başlıyor? YKS tercih süresi kaç gün? Üniversite tercihleri nasıl yapılır?
Üniversite tercihleri ne zaman başlıyor? YKS tercih süresi kaç gün? Üniversite tercihleri nasıl yapılır? Milyonlarca üniversite adayı bekliyor! 2022 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler üniversite tercihlerinin yapılacağı tarihe çevrilmişti. Adaylar, YKS sonuçlarına göre istedikleri bölümler ve üniversiteler ile ilgili araştırmalara çoktan başladı bile. ÖSYM tarafından başlatılacak YKS tercih süreci ile ilgili detaylar araştırılıyor. Peki, YKS kılavuz açıklandı mı? Üniversite tercihleri ne zaman başlıyor? YKS tercih süresi kaç gün? Üniversite tercihleri nasıl yapılır? YKS’de kaç tercih hakkı var? Üniversite tercihleri ne zaman açıklanacak? İşte tüm detayları ile 2022 YKS tercih sürecine ilişkin ayrıntılar…
25.07.2022 Eğitim
Doğru üniversite tercihi için 12 ipucu! Üniversite tercihi nasıl yapılır?
Doğru üniversite tercihi için 12 ipucu! Üniversite tercihi nasıl yapılır? YKS’de tercih dönemi başlıyor. Üniversite sınavını geride bırakan öğrenciler, şimdi yeni bir sürecin eşiğinde bulunuyor. Tercih dönemiyle birlikte öğrenciler, hem istedikleri bölümleri hem de üniversiteleri büyük bir dikkatle inceliyor. Tercih ile ilgili adayların aklındaki tüm sorular için Tercih Danışmanı Güneş Banu Kocatepe, mesleki yaşamlarını etkileyecek doğru bir tercih için kritik önerilerde bulundu. Peki, Üniversite tercihi nasıl yapılır? İşte detaylar…
23.07.2022 Eğitim
İBB’den YKS tercihleri için ücretsiz danışmanlık! İBB YKS tercih hizmeti nerelerde var? İBB tercih sistemi ekranı!
İBB’den YKS tercihleri için ücretsiz danışmanlık! İBB YKS tercih hizmeti nerelerde var? İBB tercih sistemi ekranı! İBB’den YKS tercihlerinde öğrencilere ücretsiz danışmanlık! İBB, Yükseköğretim Kurumları Sınavı tercihlerinde (YKS) gençlere tercih hizmeti veriyor. 20 Temmuz’dan itibaren İstanbul’un 22 meydanında kurulan tercih platformları ve gezici mobil araçla ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti verilecek. Meydanlara gelemeyenler için tercih hattı da oluşturuldu. Peki, İBB tercih hattı numarası kaç? İBB YKS tercih hizmeti nerelerde var? İBB tercih sistemi ekranı!
19.07.2022 Eğitim
YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2021? YKS 2. ek tercih sonuçları açıklandı mı, YKS ikinci yerleştirme sonuçları merak ediliyor!
YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2021? YKS 2. ek tercih sonuçları açıklandı mı, YKS ikinci yerleştirme sonuçları merak ediliyor! YKS 2. ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, YKS ikinci ek tercih sonuçları açıklandı mı? YKS tercihi sonrası herhangi bir kuruma yerleşemeyen adaylar ve 140 puan alanlar için tanınan YKS 2. tercih sonuçları merakla bekleniyor. YKS ek tercih işlemleri 18 Ekim tarihinde sona erdi. 2021 YKS 2. Ek tercih (yerleştirme) sonuçları için adaylar gözlerini ÖSYM ilan sayfasına çevirdi.
20.10.2021 Eğitim
YKS üniversite tercihi nasıl yapılır? 2021 YKS tercihleri ne zaman bitiyor, üniversite tercihi için son gün ne zaman? Yerleştirme takvimi!
YKS üniversite tercihi nasıl yapılır? 2021 YKS tercihleri ne zaman bitiyor, üniversite tercihi için son gün ne zaman? Yerleştirme takvimi! YKS tercihleri 5 Ağustos’ta başladı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) tercih işlemleri 20 Ağustos’ta sona eriyor. ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapılan tercih işlemlerinin adından açıkta kalan adaylar için 2. ek tercih dönemi başlayacak. Üniversitelerin boş kalan kontenjanlarına göre alınacak YKS ek tercihlerle tercih süreci tamamlanacak. Peki, YKS üniversite tercihi nasıl yapılır? İşte 2021 yerleştirme takvimi!
17.08.2021 Eğitim
YKS tercihi yapacak adaylar için 10 soruda ek yerleştirme!
YKS tercihi yapacak adaylar için 10 soruda ek yerleştirme! YKS baraj puanlarının düşürülmesiyle birlikte 350 bin aday daha bu yıl tercih yapma hakkı kazandı. Üniversitelere ek yerleştirme eylül sonu ya da ekim başında başlayacak. Bu adaylara da 24 tercih hakkı tanınacak. Peki, YKS tercihleri nasıl yapılacak? İşte 10 soruda YKS tercihleri ile ilgili merak edilenler...
12.08.2021 Eğitim
YKS'ye giren milyonlarca öğrenci ve veliyi kapsıyor! Ve başlıyor... Tercihler ile ilgili flaş açıklama!
YKS'ye giren milyonlarca öğrenci ve veliyi kapsıyor! Ve başlıyor... Tercihler ile ilgili flaş açıklama! YKS ile ilgili son dakika gelişmesi! YKS'ye giren milyonlarca öğrenciyi ve veliyi çok yakında ilgilendiriyor. YKS sonuçları açıklandı, üniversite adayları 5-13 Ağustos tarihleri arasında tercihlerini yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl sınavın zor olması ve 180 puan tercih barajına takılan adayların çokluğu tercihleri daha kritik hale getiriyor. YKS tercihi yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalar tek tek açıklandı. İşte tercih yapacak milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren püf noktaları...
30.07.2021 Eğitim
Üniversite tercihleri nasıl yapılmalı? Uzmanından 2021 YKS tercihi ile ilgili püf noktaları!
Üniversite tercihleri nasıl yapılmalı? Uzmanından 2021 YKS tercihi ile ilgili püf noktaları! YKS 2021 sonuçları açıklandı. Şimdi adayları tercih maratonu bekliyor. Üniversite adayları, resmi tercihlerini 5 Ağustos ile 13 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapabilecek. Sonuçları bu kadar erken beklemediklerini belirten uzmanlar, başarı sırasıyla tercih yapılmasının öneminin altını çiziyor. Uzmanlar, adaylara üniversiteleri ziyaret etmeleri tavsiyesinde bulunuyor. Peki, Üniversite tercihleri nasıl yapılmalı? 2021 YKS'de başarı sırasına göre mi tercih yapılmalı? Üniversite tercihleri ne zamana kadar? 2021 YKS tercih sürecinde dikkat edilecek noktaları Uzman Psikolojik Danışman Ece Tözeniş anlattı.
29.07.2021 Eğitim
2021 Polislik taban puanları ve kontenjanları! 2021 PMYO başvurusu ne zaman? Polislik için kaç puan lazım 2021? İşte detaylar...
2021 Polislik taban puanları ve kontenjanları! 2021 PMYO başvurusu ne zaman? Polislik için kaç puan lazım 2021? İşte detaylar... 2021 YKS'nin açıklanmasının ardından binlerce öğrenci Polislik taban puanları ile ilgili detayları araştırıyor. Polislik Meslek Yüksekokulu başvurusu için YKS'nin TYT sınavında alınan puanlar önem taşıyor. Peki, 2021 Polislik taban puanları ve kontenjanları ne? 2021 PMYO başvurusu ne zaman? Polislik için kaç puan lazım 2021? İşte 2021 Polislik taban puanları ve kontenjanları!
29.07.2021 Eğitim
Üniversite tercihi yapmadan önce sormanız gereken önemli sorular!
Üniversite tercihi yapmadan önce sormanız gereken önemli sorular! YKS sonuçları ile ilgili meraklı bekleyiş devam ediyor. ÖSYM’nin YKS sonuçlarının açıklamasıyla birlikte tercih dönemi de başlayacak. Dr. Öğr. Üyesi Berke Kırıkkanat, tercih sıralamalarında hata riskini en aza indirecek önerilerde bulundu.
27.07.2021 Eğitim
Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2020 | Sanal fuar nedir, fuar kaydı nasıl yapılır? (YÖK sanal fuar 2020)
Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2020 | Sanal fuar nedir, fuar kaydı nasıl yapılır? (YÖK sanal fuar 2020) Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından bu yıl üniversite tercihi yapacak adaylar için süreci kolaylaştırmak amacıyla üniversitelerin ve programlarının tanıtılmasına yönelik dijital ortamda 4-7 Ağustos tarihlerinde bir sanal fuar düzenleniyor. “Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2020” adıyla düzenlenen Fuarla YÖK, öğrencilere, corona virüs salgını nedeniyle olası riskleri en aza indirgeyerek tercih edeceği üniversiteyi ve programı dijital ortamda yakından tanıtmayı hedefliyor. İşte Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2020 hakkındaki detaylar…
5.08.2020 Eğitim
YÖK Sanal Fuar kaydı nasıl yapılır? Üniversite tercihleri için adaylara YÖK'ten destek!
YÖK Sanal Fuar kaydı nasıl yapılır? Üniversite tercihleri için adaylara YÖK'ten destek! Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından bu yıl üniversite tercihi yapacak adaylar için süreci kolaylaştırmak amacıyla üniversitelerin ve programlarının tanıtılmasına yönelik dijital ortamda sanal fuar düzenleniyor. Peki, YÖK Sanal Fuar kaydı nasıl yapılır? YÖK Sanal Fuar kayıt ekranı...
3.08.2020 Eğitim
Üniversite tercihleri nasıl yapılmalı? Uzmanlardan YKS tercihi uyarısı
Üniversite tercihleri nasıl yapılmalı? Uzmanlardan YKS tercihi uyarısı ÖSYM tarafından uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Yaklaşık 2,5 milyon öğrencinin girdiği sınavın tercihleri ise yayınlanan Tercih Kılavuzu’na göre 6-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Uzmanlar, heyecanla bekleyen öğrencilere ve velilere hayatlarının yönünü belirleyen üniversite tercihleri için önemli tavsiyelerde bulundu. Peki, Üniversite tercihleri nasıl yapılmalı? YKS tercihleri için püf noktaları...
27.07.2020 Eğitim
Doğru tercih nasıl yapılır? Üniversite tercihinde dikkat edilmesi gerekenler!
Doğru tercih nasıl yapılır? Üniversite tercihinde dikkat edilmesi gerekenler! İki buçuk milyonu aşkın adayın merakla beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Tercih maratonu başlıyor. Aday öğrenciler, yaşamlarına yön verecek, mesleklerini belirleyecek ilk adımı, yaptıkları bu tercihle atacak. Peki, Doğru tercih nasıl yapılır? Üniversite tercihinde dikkat edilmesi gerekenler...
28.07.2020 Eğitim
YKS tercihleri nasıl yapılır? YKS tercihi yapabilmek için en az kaç puan almak gerekiyor? YKS başarı sıraları ve tercih işlemleri
YKS tercihleri nasıl yapılır? YKS tercihi yapabilmek için en az kaç puan almak gerekiyor? YKS başarı sıraları ve tercih işlemleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu, adaylara ön bilgi vermek amacıyla internet sitesinde yayımladı. 2020-TYT puanı en az 150 olan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarını da göz önünde tutarak kılavuzdaki açıklamalara göre tercih işlemlerini gerçekleştirebilecek. Peki, YKS tercihleri nasıl yapılır? YKS tercihi yapabilmek için en az kaç puan almak gerekiyor? Kimler tercih işlemi yapabilecek? YKS başarı sıraları ve tercih işlemleri...
21.07.2020 Eğitim
YKS ne zaman açıklanacak 2020? YKS sonuçları açıklanma tarihi! ÖSYM YKS yerleştirme sonuçları 2020
YKS ne zaman açıklanacak 2020? YKS sonuçları açıklanma tarihi! ÖSYM YKS yerleştirme sonuçları 2020 YKS sonuçları için geri sayım başladı. 27 ve 28 Haziran’da yapılan TYT, AYT, YDT sınavına giren öğrenciler, sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi bekliyor. Soru kitapçığı ve cevap anahtarının 28 Haziran Pazar günü erişime açılmasıyla tahmini olarak puanlarını hesaplayan adaylar, YKS ne zaman açıklanacak, sorusuna cevap arıyor. İşte ÖSYM YKS yerleştirme sonuçları 2020 takvimi…
3.07.2020 Eğitim
YKS taban puanları belli oldu! (Üniversite taban puanları 2018)
YKS taban puanları belli oldu! (Üniversite taban puanları 2018) YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler taban puanlara çevrilmişti ve açıklandı. Üniversite taban puanları 2018 ÖSYM resmi internet sitesinde adayların erişimine açıldı. Peki YKS tercihleri ne zaman başlayacak?
31.07.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yks Tercihi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yks tercihi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.