Gazete Vatan Logo

YKS tercihleri ne zaman bitiyor, son gün 5 Ağustos mu? Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak, 2022 tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih belli mi?

YKS tercihleri için son günün ne zaman olduğu sorgulanıyor. 27 Temmuz tarihinde başlayan üniversite tercihleri devam ederken geri sayım da başladı. YKS tercih robotu ile hazırlanan listeleri yavaş yavaş şekillenmeye başlandı. Peki, YKS tercihleri ne zaman bitiyor? YKS tercihleri nasıl yapılır? Üniversite kayıtları ne zaman başlıyor, tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS tercihleri ne zaman bitiyor, son gün 5 Ağustos mu? Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak, 2022 tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih belli mi?

YKS tercih kılavuzu ile tercihlerini yapan adaylar YÖK sistemine geçmeden son hazırlıklarını gerçekleştirirken tercihlerin son gününü sorguluyor. ÖSYM AİS ile yapılan üniversite tercih işlemlerinde son gün yaklaşıyor. Peki, YKS tercihleri ne zaman bitecek, son gün ne zaman, 5 Ağustos mu?

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTECEK?

27 Temmuz tarihinde başlayan üniversite tercihleri 5 Ağustos 2022 Cuma günü son bulacak.

ÖSYM AİS TERCİH EKRANI 2022

YKS TERCİHİ NASIL YAPILIR?

Yök Atlas sisteminden yararlanacak öğrenci adayları YKS tercih robotu ile listelerini hazırlayabilir. İstedikleri puan türünde üniversite tercihlerini gerçekleştirecek öğrenciler kılavuz dahilinde ÖSYM AİS sisteminde olacak.

Yine kılavuz ile birlikte ÖSYM tarafından yayımlanan üniversite taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları tercihlerde belirleyici olacak.

YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından üniversite tercihleri sonuç tarihi henüz paylaşılmadı.

Geçtiğimiz yıllarda tercih bitiminden yaklaşık iki hafta sonra açıklandığı referans alındığında bu sene sonuçların 19 Ağustos’ta açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2022 üniversite kayıt işlemleri 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İnternet üzerinden yapılacak kayıtlar ise 22-24 Ağustos 2022 tarihlerinde olacak.