Gazete Vatan Logo

YKS tercihleri ne zaman bitecek? YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite tercihlerinde son saatlere girildi!

2022 YKS’de tercih süreci tamamlanıyor! Adayların tercihleri için son saatlere girildi. Üniversite tercihleri bu gece sona erecek. Adaylar tercihlerini tamamlarken YKS yerleştime sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki, YKS tercihleri ne zaman bitecek? YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercih ücreti ne kadar 2022? YKS tercihi saat kaçta bitiyor? YKS tercihleri nasıl yapılır? 2022 YKS tercih kılavuzu ve tercih ekranı!

YKS tercihleri ne zaman bitecek?  YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite tercihlerinde son saatlere girildi!

Üniversite tercihleri sona eriyor! Milyonlarca aday için eğitim görmek istedikleri üniversite programları için seçim işlemlerini bugün tamamlayacak. Tercih maratonunun sonuna gelirken YKS yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı adaylar tarafından merak ediliyor. Peki, YKS tercihleri ne zaman bitecek?  YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte merak edilen soruların cevapları…

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTECEK? 

ÖSYM tarafından belirlenen YKS tercih süreci bugün sona eriyor. YKS tercihleri bu gece 23.59'a kadar ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden yapılabilecek.

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı. 5 Ağustos 2022 tarihinde sona erecek YKS tercih işlemleri ardından sonuçlar açıklanacak.

YERLEŞTİRME HANGİ PUANA GÖRE YAPILACAK?

Sınav puanı hesaplanan tüm adaylar için ortaöğretim başarı puanı eklenerek yerleştirme puanı hesaplandı. Adaylar, önceki yıllarda olduğu gibi sınav puanına ortaöğretim başarı puanı eklenerek oluşacak yerleştirme puanıyla puan üstünlüğüne göre yerleştirilecek.

Haberin Devamı

YKS TERCİH ÜCRETİ NE KADAR 2022?

YKS tercih ücreti bulunmuyor. YKS ek yerleştirme tercih ücreti 30,00 TL olacak.

YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN 

YKS TERCİH EKRANI İÇİN TIKLAYIN