Yks Barajı

Yks Barajı

Son dakika YKS barajı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan YKS barajı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını YKS barajı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yks Barajı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yks barajı gelişmeleri de dahil olmak üzere 68 yks barajı haberi bulunmuştur. Tüm yks barajı haberleri aşağıda listelenmiştir.
ÖSYM duyurdu! 2022 YKS tercihleri başladı! ÖSYM üniversite tercih ekranı!
ÖSYM duyurdu! 2022 YKS tercihleri başladı! ÖSYM üniversite tercih ekranı! ÖSYM 2022 YKS tercihlerinin başladığını duyurdu! Adaylar YKS puanları ve başarı sıralamalarına göre, ÖSYM https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından tercihlerini yapabilecek. YKS tercihleri 5 Ağustos’ta sona erecek. Peki, YKS tercihleri nasıl yapılır? YKS tercih kılavuzu! 2022 ÖSYM tercih kılavuzu ve ÖSYM AİS YKS tercih ekranı!
27.07.2022 Eğitim
YKS tercihleri başladı mı? YKS tercihleri nasıl yapılır? YKS tercih kılavuzu ve ÖSYM tercih ekranı
YKS tercihleri başladı mı? YKS tercihleri nasıl yapılır? YKS tercih kılavuzu ve ÖSYM tercih ekranı Üniversite tercihleri bugün başlıyor! Milyonlarca aday istedikleri üniversitelere yerleşebilmek ve gelecekteki meslekleri yapabilmek için tercih işlemlerini gerçekleştirecek. YKS’de bu yıl baraj kaldırıldı. Adaylar başarı sırasını dikkate alarak tercih yapacak. Peki, YKS tercihleri başladı mı? YKS tercihleri ne zaman? YKS tercihleri saat kaçta başlıyor? YKS tercihleri nasıl yapılır? YKS tercih kılavuzu ve ÖSYM tercih ekranı…
27.07.2022 Eğitim
YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS barajı kaç? YKS tercih dönemi ne zaman başlar? ÖSYM sınav ve sonuç takvimi!
YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS barajı kaç? YKS tercih dönemi ne zaman başlar? ÖSYM sınav ve sonuç takvimi! Milyonlarca öğrencinin gözü kulağı YKS sonuçlarında! ÖSYM tarafından 18-19 tarihleri arasında gerçekleştirilen üniversite sınavının sonuçları için meraklı bekleyiş sürüyor. Öğrenciler YKS sonuçlarına odaklanırken tercih döneminin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercih dönemi ne zaman başlar? ÖSYM sınav ve sonuç takvimi!
3.07.2022 Eğitim
Üniversite sınavı baraj puanı kalktı mı, YKS baraj puanı kaç? 2022 YKS baraj puanı kalktı mı, bu sene YKS barajı var mı, yok mu?
Üniversite sınavı baraj puanı kalktı mı, YKS baraj puanı kaç? 2022 YKS baraj puanı kalktı mı, bu sene YKS barajı var mı, yok mu? 2022 YKS baraj puanı kalktı mı, YKS baraj puanı kaç? YKS sınavının ilk oturumu geride kaldı, yarın ikinci oturum yapılacak. Sınavların tamamlanmasının ardından öğrenciler tercih işlemlerine başlayacak, onun öncesinde baraj puanı araştırmaları hızlandı. Peki, Üniversite sınavı baraj puanı kalktı mı, bu sene YKS barajı var mı, yok mu?
18.06.2022 Eğitim
YKS baraj puanı kalktı mı? Bu yıl YKS baraj puanı yok mu? YÖK duyurdu!
YKS baraj puanı kalktı mı? Bu yıl YKS baraj puanı yok mu? YÖK duyurdu! üniversite sınavı baraj puanı kaldırıldı mı, TYT süresi uzatıldı mı? YÖK üniversiteye girişte yeni sistemin bu sene hayata geçirileceğini duyurdu. YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre ön lisans ve lisans programlarını tercihte 150 ve 180 olan TYT ve AYT baraj puanları uygulaması kaldırıldı. Peki, YKS süresi arttı mı, bu sene YKS nasıl olacak?
12.02.2022 Eğitim
YKS baraj puanı kaldırıldı mı, TYT AYT baraj puanı 2022 kalktı mı? Üniversite baraj puanı kalkması ne demek?
YKS baraj puanı kaldırıldı mı, TYT AYT baraj puanı 2022 kalktı mı? Üniversite baraj puanı kalkması ne demek? 2022 YKS başvuru kılavuzunun paylaşılmasıyla, YKS barajına yönelik aramalar arttı. YKS başvuruları 11 Şubat-7 Mart tarihleri arasında yapılacak. Adaylar sınav başvuruları 'aday işlemleri sistemi' üzerinden ve ÖSYM başvuru merkezlerinden yapabilecek. Kılavuza göre her oturum için sınav başvuru ücreti 90 liradan 115 liraya yükseldi. Peki, YKS barajı kaldırıldı mı, üniversite sınavı baraj puanı kalktı mı? TYT AYT YKS baraj puanı kalktı ne demek?
12.02.2022 Eğitim
Ek tercihler ne zaman 2021? YKS ek tercih nasıl yapılır, üniversite ek tercih hakkı kaç tane 2021?
Ek tercihler ne zaman 2021? YKS ek tercih nasıl yapılır, üniversite ek tercih hakkı kaç tane 2021? YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Üniversiteye yerleşen adaylar için bir sonraki süreç kayıt işlemleri. Bir yükseköğretim kurumuna yerleşemeyen, YKS’de 140 barajını geçen adaylar için ikinci tercih hakkı bulunuyor. Peki, YKS ek tercihler ne zaman? Üniversite ek tercih hakkı kaç tane 2021, ek tercihler nasıl yapılır?
31.08.2021 Eğitim
YKS ile ilgili son dakika kararı! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu
YKS ile ilgili son dakika kararı! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu Son dakika haberi... MEB, ÖSYM ve YÖK YKS barajının düşürülmesi ile ilgili toplantı yaptı. Toplantı sonrası yapılan çalışma Cumhurbaşkanı’na sunuldu. Konuya ilişkin bir ‘müjde’ vermek istediğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “YÖK, 2021-YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır” dedi.
10.08.2021 Eğitim
YKS barajı ile ilgili flaş gelişme! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu...
YKS barajı ile ilgili flaş gelişme! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu... MEB, ÖSYM ve YÖK YKS barajının düşürülmesi ile ilgili toplantı yaptı. Toplantı sonrası yapılan çalışma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu. Üniversite kontenjanları açıklandıktan sonra çok sayıda alanın boşta kalacak olması sonrası baraj puanının düşürülmesi gündeme gelmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından dün de MHP lideri Devlet Bahçeli salgın dönemi nedeniyle baraj puanının aşağı çekilmesi yönünde çalışmaların yapılmasını talep etmişti. İşte YKS baraj puanı ile ilgili detaylar detaylar...
10.08.2021 Eğitim
Baraj düşecek mi, 2021 YKS baraj puanı 170’e mi düşecek? YKS baraj puanı düşerse ne olur?
Baraj düşecek mi, 2021 YKS baraj puanı 170’e mi düşecek? YKS baraj puanı düşerse ne olur? Baraj puanı düştü mü, 2021 YKS baraj puanı düşecek mi? sorularının ardı arkası kesilmiyor. Üniversite sınavına giren, 180 puan barajının altında öğrenciler için MHP lideri Devlet Bahçeli’den bir çağrı gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devler Bahçeli’nin barajın düşürülmesine yönelik açıklamasının ardından YÖK çalışma başlattı. Peki, YKS baraj puanı düşerse ne olur
10.08.2021 Eğitim
YKS barajı düşecek mi? YKS barajı geçmek için kaç net gerekli, YKS barajı düştü mü?
YKS barajı düşecek mi? YKS barajı geçmek için kaç net gerekli, YKS barajı düştü mü? YKS barajı düşecek mi? MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, YKS barajıyla ilgili çağrıda bulundu. Bahçeli, "Salgın dönemi göz önüne alınarak TYT baraj puanın 140’a, AYT baraj puanın da 160’a çekilmesi teklif ve temennimizdir. Üniversiteye girmek için mücadele eden, ama salgın gibi mücbir ve zecri hallerden dolayı hedeflediği puanları elde edemeyen gençlerimize sahip çıkalım." dedi
9.08.2021 Eğitim
AYT'de baraj 170'e düşecek mi? Baraj düşerse sıralama değişir mi?
AYT'de baraj 170'e düşecek mi? Baraj düşerse sıralama değişir mi? YKS'de AYT barajının 180'den 170'e düşürülmesi gündemde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon programında AYT tercih barajının geçen sene olduğu gibi 170 puana düşürülmesi yolunda çalışma yapıldığını söylemesiyle gözler Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’na çevrildi. Peki, YKS baraj puanı düştü mü? AYT'de baraj 170'e düşecek mi? Baraj düşerse sıralama değişir mi? İşte YKS ile ilgili son gelişmeler...
7.08.2021 Eğitim
Barajı geçemeyenler tercih yapabilir mi? YKS barajı geçemeyenler özel üniversiteye gidebilir mi, ünivesite, açıköğretim okuyabilir mi?
Barajı geçemeyenler tercih yapabilir mi? YKS barajı geçemeyenler özel üniversiteye gidebilir mi, ünivesite, açıköğretim okuyabilir mi? Barajı geçemeyen tercih yapabilir mi, üniversite okuyabilir mi? Barajı geçemeyenler ne yapmalı? Sorularının ardı arkası kesilmiyor. ÖSYM YKS sınav sonuçlarının erişime açıldığını duyurmasıyla öğrencilerin üniversite tercihine yönelik araştırmaları da arttı. Adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi boyunca 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu incelemeleri ve bu kılavuzu baz alarak tercihlerini yapmaları gerekiyor. Tercih sürecine geçmeden önce merak edilen konulardan biri de barajı geçemeyen öğrenciler tarafından soruluyor. Öğrenciler Barajı geçemeyenler tercih yapabilir mi? YKS barajı geçemeyenler özel üniversiteye gidebilir mi, ünivesite, açıköğretim okuyabilir mi? sorularına yanıt arıyor.
28.07.2021 Eğitim
YKS barajını geçmek için kaç net yapmak gerekiyor? YKS puanı hesaplama ve YKS barajı geçme olasılıkları
YKS barajını geçmek için kaç net yapmak gerekiyor? YKS puanı hesaplama ve YKS barajı geçme olasılıkları Yıl boyunca YKS’ye hazırlanan adayların YKS'de barajı geçmek için kaç net yapmaları gerekiyor sorusu merak ediliyor. Yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla 170'e çekildi. Peki, YKS barajını geçmek için kaç net yapmak gerekiyor? YKS'de hangi testten kaç netle barajı aşmak mümkün? İşte TYT ile sözel, eşit ağırlık, sayısal ve dil puan türlerinde barajı geçme olasılıkları...
28.06.2020 Eğitim
YKS sınavından en erken kaçta çıkılır? YKS saat kaçta bitecek? YKS girişte istenen belgeler
YKS sınavından en erken kaçta çıkılır? YKS saat kaçta bitecek? YKS girişte istenen belgeler 2 milyon 437 bin 119 adayın katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün yapılacak. Adaylar sınav yerlerine gelmeye başladı. Adaylar YKS bitiş saatini merak ediyor. Peki, YKS sınavından en erken kaçta çıkılır? YKS saat kaçta bitecek? İşte YKS girişte istenen belgeler...
27.06.2020 Eğitim
YKS barajı düştü mü? YKS süresi uzadı mı? YKS ne zaman? YKS'ye geri sayım başladı!
YKS barajı düştü mü? YKS süresi uzadı mı? YKS ne zaman? YKS'ye geri sayım başladı! YKS tarihindeki değişiklikle beraber YKS'ye geri sayım başladı. Corona virüs önlemlerinin esnetilmesiyle gündeme gelen normalleşme takvimi ile ilgili açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın YKS ve LGS tarihlerindeki değişikliği açıklamasının ardından YÖK Başkanı Yekta Saraç'ta YKS ile ilgili açıklama yaptı. Peki, YKS ne zaman yapılacak? YKS barajı düştü mü? YKS süresi uzadı mı? YKS sınavına kaç gün kaldı? İşte YKS adaylarının merak ettiği sorularla ilgili detaylar...
5.05.2020 Gündem
YKS’de 3,5 milyon aday yarışacak! Barajsız tercih şansı
YKS’de 3,5 milyon aday yarışacak! Barajsız tercih şansı Üniversite adaylarının katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 17-18 Haziran’da gerçekleştirilecek. Bu yıl 3.5 milyon adayın yarışacağı sınavda, adaylar 12. sınıf ikinci dönem konularından muaf tutulacaklar. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da başarı sırası koşulu olan programlar dışında tercihte puan barajı olmayacak.
24.05.2023 Eğitim
Depremde son durumu Fuat Oktay açıkladı: 49 bin 589 kişi hayatını kaybetti
Depremde son durumu Fuat Oktay açıkladı: 49 bin 589 kişi hayatını kaybetti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 49 bin 589, sel felaketine maruz kalan illerde ise 18 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, selde kaybolan 3 kişinin bulunmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini açıkladı.
18.03.2023 Gündem
Deprem felaketinde 6. gün! Son durum açıklandı
Deprem felaketinde 6. gün! Son durum açıklandı Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 20 bin 213'e yükseldi. Öte yandan deprem bölgelerindeki arama kurtarma çalışmalarından peş peşe mucize haberleri geliyor. İşte haberin detayları...
11.02.2023 Gündem
YKS’de kaç tercih hakkı var? YKS tercihi nasıl yapılmalı? İşte üniversite tercihlerinde kazandıran formül!
YKS’de kaç tercih hakkı var? YKS tercihi nasıl yapılmalı? İşte üniversite tercihlerinde kazandıran formül! YKS tercihleri başladı. Üniversite adayları tercih maratonuna girerken bu yıl baraj puanının kaldırılmasıyla birlikte bu yıl artık puanı hesaplanan tüm adaylar sisteme dahil edildi ve tercih yapabilir hale geldi. Adayların sıralamadaki durumları, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl yerleştirmelerde etkili olacak. Adaylar doğru tercih yapabilmek ve üniversitenin istenilen programlarına yerleşebilmek için eğitimcilerden tüyolar alıyor. Peki, YKS’de kaç tercih hakkı var? YKS tercihi nasıl yapılmalı? İşte üniversite tercihlerinde kazandıran formül!
28.07.2022 Eğitim
2022 YKS tercihi yaparken nelere dikkat etmeli? 2022 YKS kılavuzuna göre adaylar nasıl tercih yapmalı? İşte Üniversite tercihlerinin püf noktaları ve ÖSYM 2022 YKS tercih ekranı!
2022 YKS tercihi yaparken nelere dikkat etmeli? 2022 YKS kılavuzuna göre adaylar nasıl tercih yapmalı? İşte Üniversite tercihlerinin püf noktaları ve ÖSYM 2022 YKS tercih ekranı! 2022 Üniversite tercihleri başladı! YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların incelemesi için YKS tercih kılavuzu daha önce yayınlanmıştı. ÖSYM'nin, 2022 YKS tercih ekranının açıldığını duyurmasının ardından adaylar için seçim işlemleri de resmen başladı. Adaylar, başarı sıralamaları ve puanlarını da dikkate alarak tercih işlemlerini gerçekleştirecek. YÖK, tercih için 150 ve 180 puan barajını kaldırmıştı. Hal böyle olunca tercih işlemleri de adaylar için bir stratejiye dönüşmüş durumda. Adayların hangi bölümleri istediğine karar verip başarı sırasını da dikkate alarak geniş bir aralıkta tercih yapmaları gerekiyor. Uzmanlar adaylara sık sık tercihleri yaparken dikkatli davranmaları konusunda uyarırken, doğru tercih için yapılması gerekenler de adaylar tarafından araştırılıyor. Peki, 2022 YKS tercihi yaparken nelere dikkat etmeli? 2022 YKS kılavuzuna göre adaylar nasıl tercih yapmalı? Okul birincileri nasıl tercih yapacak? Üniversite tercih kontrolü nasıl yapılır? İşte 2022 YKS tercih kılavuzuna göre adayların dikkat etmesi gerekenler…
27.07.2022 Eğitim
YKS sonuçlarıyla ilgili flaş açıklama! Sıralama şoku!
YKS sonuçlarıyla ilgili flaş açıklama! Sıralama şoku! YKS ile ilgili son dakika açıklaması. Üniversiteye giriş sınavı YKS sonuçları açıklandı ancak adaylar aldıkları puana göre sıralamada çok geriye düşünce şoke oldu. Sınavın geçen yıllara göre kolay olması, barajın kaldırılması ve aday sayısının çokluğu puanlar ve sıralamalar arasında uçurumlara yol açtı. Eğitim uzmanları bu yılı, matematik netlerinin en etkisiz olduğu yıl olarak tanımladı.
19.07.2022 Eğitim
YKS OBP hesaplama! 2022 YKS TYT Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) puan hesaplama nasıl yapılır, YKS’de OBP nedir?
YKS OBP hesaplama! 2022 YKS TYT Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) puan hesaplama nasıl yapılır, YKS’de OBP nedir? YKS OBP hesaplama nasıl yapılır? YKS'nin ilk oturumu TYT bugün yapıldı. Yarın da AYT ve YDT oturumları gerçekleşecek. YKS süreci devam ederken puan hesaplama işlemleri ile ilgili aramalar da arttı. OBP de merak edilen konular arasındaki yerini aldı. Peki, YKS OBP puan hesaplama nasıl yapılır?
18.06.2022 Eğitim
YKS heyecanı başladı! 1 net yapanın tercih şansı var
YKS heyecanı başladı! 1 net yapanın tercih şansı var Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bugün gerçekleştirilen Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumuyla başladı. YKS’de, TYT’deki 120 soru ile AYT’deki 80 sorudan toplam 1 net yapan adaylara, yaklaşık 132 puanla tercih yapma hakkı doğacak. Geçen yıl boş kalan işletme, siyaset bilimi, fizik gibi bölümlerin, bu yıl daha düşük puanlarla öğrenci alarak dolması bekleniyor.
18.06.2022 Eğitim
YÖK Başkanı Özvar: Barajla birlikte psikolojik bariyer de kalktı
YÖK Başkanı Özvar: Barajla birlikte psikolojik bariyer de kalktı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek adaylara başarı dileyerek, "Artık üniversite tercihi yapabilmek için belli bir baraj puanını geçmeniz gerekmeyecek. Sizden gelen yansımalardan da görüyoruz ki barajla birlikte önünüzdeki psikolojik bariyer de kalkmış oldu" dedi.
17.06.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Yks Barajı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yks barajı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.