Gazete Vatan Logo

YKS barajı düştü mü? YKS süresi uzadı mı? YKS ne zaman? YKS'ye geri sayım başladı!

YKS tarihindeki değişiklikle beraber YKS'ye geri sayım başladı. Corona virüs önlemlerinin esnetilmesiyle gündeme gelen normalleşme takvimi ile ilgili açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın YKS ve LGS tarihlerindeki değişikliği açıklamasının ardından YÖK Başkanı Yekta Saraç'ta YKS ile ilgili açıklama yaptı. Peki, YKS ne zaman yapılacak? YKS barajı düştü mü? YKS süresi uzadı mı? YKS sınavına kaç gün kaldı? İşte YKS adaylarının merak ettiği sorularla ilgili detaylar...

YKS barajı düştü mü? YKS süresi uzadı mı? YKS ne zaman? YKS'ye geri sayım başladı!

YKS tarihinin öne çekildiğinin açıklanmasıyla gözler YÖK Başkanı Yekta Saraç'a çevrilmişti. YÖK başkanı Yekta Saraç YKS ile ilgili son açıklamasında tüm detayları paylaştı. YKS gündemini yakında takip eden adaylar da internette sıklıkla YKS ne zaman yapılacak? YKS barajı düştü mü? YKS süresi uzadı mı? YKS sınavına kaç gün kaldı? sorularını araştırıyor. İşte YKS ile ilgili tüm detaylar...

YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

YÖK'ün konuya ilişkin açıklamasında da, Türkiye'de corona virüs küresel salgınıyla mücadele kapsamında YKS'nin 20-21 Haziran olarak belirlenen tarihinin, küresel salgının pek çok ülkedeki seyri de dikkate alınarak, Türkiye'de vakaların artmaya başladığı, salgının seyrinin henüz tam olarak belli olmadığı ve adaylarla birlikte ailelerin psikolojik durumunun oldukça önemli olduğu bir dönemde 25-26 Temmuz'a ertelendiği hatırlatıldı.

Kabine tarafından bu çerçevede belirlenen sınav tarihlerinin güncellenmesi ile ilgili olarak bazı hususların da dikkate alınması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, Kabine kararı olarak duyurulan tarihin, aslında tedbir maksadıyla ertelenmeden önceki YKS tarihinden (21-22 Haziran) bir hafta sonraki tarih olduğuna (27-28 Haziran) dikkat çekildi.

Haberin Devamı

YKS BARAJI DÜŞTÜ MÜ? YKS SÜRESİ UZADI MI?

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) yönelik sadece bu seneye özel olmak üzere öğrencileri sevindirecek kararlar alındığını bildirdi. Buna göre, TYT sınavında geçen yıl verilen 135 dakikalık süre, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave edilerek 165 dakikaya çıkarıldı. Ayrıca merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla 170'e çekildi. YÖK'ten yapılan açıklamada geçtiğimiz yılki verilere göre 112 ila 195 bin ilave aday öğrencinin lisans programlarına yerleşebileceklerinin tahmin edildiği vurgulandı.