Gazete Vatan Logo

YKS sınavından en erken kaçta çıkılır? YKS saat kaçta bitecek? YKS girişte istenen belgeler

2 milyon 437 bin 119 adayın katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün yapılacak. Adaylar sınav yerlerine gelmeye başladı. Adaylar YKS bitiş saatini merak ediyor. Peki, YKS sınavından en erken kaçta çıkılır? YKS saat kaçta bitecek? İşte YKS girişte istenen belgeler...

YKS sınavından en erken kaçta çıkılır? YKS saat kaçta bitecek? YKS girişte istenen belgeler

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) düzenlenecek 2 milyon 437 bin 119 adayın katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu bugün yapılacak. Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girecek öğrenciler sınav öncesi internette YKS sınavından en erken kaçta çıkılır? YKS saat kaçta bitecek? YKS girişte istenen belgeler neler sorularını araştırıyor. İşte YKS ile ilgili merak edilenler....

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) düzenlenecek 2 milyon 437 bin 119 adayın katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu bugün yapılacak.

YKS SAAT KAÇTA BİTECEK?

Yükseköğretim Kurulunca alınan karar gereği, Temel Yeterlilik Testinde (TYT) geçen yıl verilen 135 dakikalık süre, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave edilerek, 165 dakikaya çıkarıldı. YKS saat 13.00'te sona erecek. YKS'nin ilk oturumu olan TYT, bugün saat 10.15’te başlayacak ve adaylara 165 dakika süre verilecek. Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

YKS'DEN EN ERKEN KAÇTA ÇIKILIR?

Haberin Devamı

YKS'ye girecek adaylar cevaplama işlemini erken tamamlamış olsalar bile, sınavın ilk 90 dakikası ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan dışarı çıkarılmayacak. Ayrıca sınav süresince adayların tuvalet vb. ihtiyaçlarını gidermek için sınav salonundan çıkmaları kesinlikle yasaktır.

YKS BARAJI KAÇ OLDU?

Ayrıca merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla 170'e çekildi.

YKS SORU DAĞILIMI

TYT'de Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde tarihten 5, coğrafyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5'er olmak üzere toplam 20, temel matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 sorunun yer aldığı fen bilimleri testinde de 20 soru yöneltilecek.

YKS GİRİŞTE İSTENEN BELGELER

ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr/ adresinden T.C. Kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak edineceğiniz sınav giriş belgesi yanınızda olmalıdır. Bu belgeyi sınavdan 10 gün öncesinden başlayarak siyah ya da renkli çıktı olarak alabilirsiniz. Belgede sınav merkezi, bina, salon ve fotoğrafınız yer almalıdır.

Haberin Devamı

Nüfus cüzdanı ya da T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportun yanınızda olması, bunların dışında Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Mavi Kartlar, Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı KKTC Kimlik Kartı geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecektir.

T.C. kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. kimlik numarası ve fotoğraf bulunmayan adaylar için il/ilçe nüfus müdürlükleri sınav günleri açık bulundurulacak.