Gazete Vatan Logo

YKS ile ilgili son dakika kararı! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu

Son dakika haberi... MEB, ÖSYM ve YÖK YKS barajının düşürülmesi ile ilgili toplantı yaptı. Toplantı sonrası yapılan çalışma Cumhurbaşkanı’na sunuldu. Konuya ilişkin bir ‘müjde’ vermek istediğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “YÖK, 2021-YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır” dedi.

YKS ile ilgili son dakika kararı! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yüksek Öğretim Kurulu'ndan, üniversite sınavına giren ve 180 puan barajının altında kalan gençlere bir şans verilmesi için çalışma yapılmasını istemişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de YKS'de barajın düşürülmesini önermişti. Gelen son dakika haberine göre; YÖK, ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı ile 'YKS barajı' konusunda toplantı yaptı. YÖK, tamamlanan çalışmayı Başkan Erdoğan'ın onayına sundu.

YKS'DE BARAJ PUANI DÜŞTÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kararı, Twitter hesabı üzerinden şu ifadelerle duyurdu:
"Genç kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum. Yüksek Öğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT'de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır.
Yapılan bu önemli değişiklikle birlikte üniversite tercih sürecinin tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhur İttifakı olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."
Barajın 170'e çekilmesi halinde binlerce adayın 4 yıllık okulları tercih etme imkanı doğacak. YÖK'ün çalışmasında pandemi koşulları ve yüzyüze eğitimin zaman zaman aksaması dikkate alınarak kontenjanların boş kalmaması amaçlanıyor. Geçen yıl, 4 yıllık bölümler için 180 puan olan baraj benzeri gerekçelerle 170'e düşürülerek binlerce öğrencinin tercih yapmasına imkan sağlanmıştı.

Haberin Devamı