Gazete Vatan Logo

YKS tercihleri başladı mı? YKS tercihleri nasıl yapılır? YKS tercih kılavuzu ve ÖSYM tercih ekranı

Üniversite tercihleri bugün başlıyor! Milyonlarca aday istedikleri üniversitelere yerleşebilmek ve gelecekteki meslekleri yapabilmek için tercih işlemlerini gerçekleştirecek. YKS’de bu yıl baraj kaldırıldı. Adaylar başarı sırasını dikkate alarak tercih yapacak. Peki, YKS tercihleri başladı mı? YKS tercihleri ne zaman? YKS tercihleri saat kaçta başlıyor? YKS tercihleri nasıl yapılır? YKS tercih kılavuzu ve ÖSYM tercih ekranı

YKS tercihleri başladı mı? YKS tercihleri nasıl yapılır? YKS tercih kılavuzu ve ÖSYM tercih ekranı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler ÖSYM tarafından başlatılacak tercih sürecine çevrilmişti. Üniversite tercihleri için süreç bugün başlıyor. Adaylar, başarı sıralarına göre okumak istedikleri bölümleri belirleyecek istedikleri bölümlere girebilmek için tercih yapacak. Bu yıl baraj kaldırılırken adaylar istedikleri programlar için 24 tercih yapacak. Peki, YKS tercihleri başladı mı? YKS tercihleri ne zaman? YKS tercihleri saat kaçta başlıyor? YKS tercihleri nasıl yapılır? YKS tercih kılavuzu ve ÖSYM tercih ekranı

YKS TERCİHLERİ BAŞLADI MI?

ÖSYM tarafından yayımlanan 2022 YKS tercih kılavuzuna göre üniversite tercihleri 27 Temmuz 2022 Çarşamba günü (bugün) başlıyor ve 5 Ağustos 2022 Cuma günü sona eriyor. 10 gün sürecek tercih süreci ÖSYM tarafından alınacak.

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Milyonlarca aday, hayal ettikleri bölümlere girebilmek için ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr sistemi üzerinden tercihlerini tamamlayacaklar.

Haberin Devamı

YKS barajı kaldırıldı. YÖK, tercih için 150 ve 180 puan barajını kaldırdı. Adayların hangi bölümleri istediğine karar verip başarı sırasını da dikkate alarak geniş bir aralıkta tercih yapmaları gerekiyor. Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı hesaplanan herkes Tablo 3’te yer alan ön lisans programlarını; 2022 Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi’nde (YDT) ilgili puan türünde puanı hesaplananlar ise Tablo 4’teki lisans programlarını tercihleri arasında gösterebilecekler.

Adayların ÖSYM’nin yayımladığı Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’ndaki başarı sıralarını kullanmaları gerekiyor. Adaylar, her puan türünde çok üstten ve çok alttan tercih listesi oluşturulmalı. Örneğin 100 bininci bir aday, 20-30 binlerden başlayıp 200 binlerin de altına inmeli. Geniş bir tercih aralığı adayları sürprizlere karşı koruyacak ve belki de avantaj sağlayacaktır. Baraj olmadığı için daha çok 4 yıllık lisans programlarına ilginin olacağını, 2 yıllık ön lisans programlarında birkaç bölüm hariç (Bilgisayar Programcılığı, Sağlıkla ilgili programlar) büyük kontenjan boşlukları olacak.

Haberin Devamı

YKS TERCİH EKRANI İÇİN TIKLAYIN

YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ