Yetkili Servis

Yetkili Servis

Son dakika yetkili servis haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yetkili servis ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yetkili servis haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yetkili Servis

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yetkili servis gelişmeleri de dahil olmak üzere 501 yetkili servis haberi bulunmuştur. Tüm yetkili servis haberleri aşağıda listelenmiştir.
Beşiktaş'taki İBB arsası ihaleyle satıldı: 'Maaş ödeyemiyorsanız ihalede ne işiniz var'
Beşiktaş'taki İBB arsası ihaleyle satıldı: 'Maaş ödeyemiyorsanız ihalede ne işiniz var' İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 2 bin 882 metrekarelik, İSPARK açık otoparkının da aktif olarak hizmet verdiği Beşiktaş'ta bulunan arsa satıldı. Arsa İki isteklinin bulunduğu kapalı teklif usulüyle gerçekleştirilen ihalede 665 milyon liraya KİPTAŞ A.Ş ve İstanbul İmar A.Ş ortaklığına satıldı. Arsanın, 11 kat iznine sahip olduğu ve zemin altı otopark-turizm-ticari yapı inşa izni bulunduğu öğrenildi. Satış sırasında İBB Encümeni ile KİPTAŞ Genel Müdürü arasında gerçekleşen fiyat diyalogu ise dikkat çekti.
14.12.2023 Gündem
BİST'te Fed etkisi: Borsa hızlı yükselişle güne başladı
BİST'te Fed etkisi: Borsa hızlı yükselişle güne başladı Borsa güne yükselişle başladı. BIST 100 endeksi, yüzde 1,24 yükselişle 7.622,69 puandan açıldı. Yükselişte Fed'den gelen faiz indirimi sinyali etkili oldu.
14.12.2023 Ekonomi
Dolandırıcılardan 'yetkili servis' oyunu! Hem parası hem televizyonu gitti
Dolandırıcılardan 'yetkili servis' oyunu! Hem parası hem televizyonu gitti Dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi. İzmir'in Menderes ilçesinde yaşayan Yüksel Yeşukan, internetten bulup çağırdığı, kendini yetkili servis görevlisi olarak tanıtan kişi tarafından dolandırıldı. Parası ve televizyonu çalınan Yeşukan'ın avukatı Abdi Yaşar, "Son dönemde bu tür dolandırıcılık vakalarında artış var. Yetkili firma adı altında vatandaşları dolandıran çok fazla kişinin olduğunu tespit ettik" dedi.
14.12.2023 Gündem
Araba satışında yeni dönem! Değişiklik yapıldı, kritik süre 30 gün
Araba satışında yeni dönem! Değişiklik yapıldı, kritik süre 30 gün Otomotiv sektöründe bir dönem kapanıyor. Ticaret bakanlığı harekete geçti. Yeni kurallar getirildi. Avrupa Birliği ve Serbest Ticaret Anlaşması imzalanan ülkeler menşeli olmayan elektrikli araçların satışına ilişkin yeni kurallar getirildi. Yetkili servis, çağrı merkezi, yerleşik temsilci, servis personelinde yeterlilik belgesi gibi şartlar aranacak. Özellikle son dönemde Çin üzerinden gelen ve hiçbir parça, servis tedariği garantisi olmayan araçlar için geçerli olacak.
29.11.2023 Ekonomi
Beyaz eşya fiyatları değişti! Zam beklentisi işleri değiştirdi, yüzde 80'i geçti
Beyaz eşya fiyatları değişti! Zam beklentisi işleri değiştirdi, yüzde 80'i geçti Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD), düzenlediği basın toplantısında sektörün 2023’ün ilk 9 ayında aldığı sonuçları değerlendirdi. Yurt içi satışların geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 arttığı sektörde, TÜRKBESD Başkanı Gökhan Sığın, “Türkiye’deki tüketici hala fiyatlar artacak diye endişeli. Özellikle evlilik alışverişi hazırlıklarını 1-2 ay daha önceye çekildiğini gördük. Hane halkının beyaz eşya kullanımı, bulaşık makinesinde yüzde 80’lerin üzerinde. Bu dünyadaki en ileri seviyedeki beyaz eşya kullanım oranlarından bir tanesi" dedi. Öte yandan Sığın beyaz eşya alacaklara kritik uyarıda bulundu.
25.10.2023 Ekonomi
Fön makinesi yerine kalas, çekirdek paketinin içinden yılan kafası! İşte 2023'ün en ilginç şikayetleri...
Fön makinesi yerine kalas, çekirdek paketinin içinden yılan kafası! İşte 2023'ün en ilginç şikayetleri... 2023'ün en ilginç şikayetleri belirlendi. 2023'ün ilk yarısında iletilen şikayetler derlenip hazırlanan raporun detaylarını paylaşıldı. Buna göre, 6 ayda gelen 247 bin 946 şikayetten öne çıkanlar şöyle: "Bilinen bir zincir mağazadan tuzlu çekirdek aldım. İçinden yılan kafası çıktı ve yedik afiyetle birazını. Yazıklar olsun." "1 adet fön makinesi sipariş verdim ve gelen kargoyu ben olmadığım için arkadaş teslim aldı ve gelen kargodan fön makinesi yerine kalas odun çıktı." "Hamam böcekleri ölsün ve benim rüyama girmesin lütfen. Çok şikayetçiyim bu durumdan ama elimden bir şey gelmiyor. Kim bu hamam böcekleri ve dev saman balyalarını hazırlayıp rüyama gönderiyorsa Allah onun belasını versin.”
9.08.2023 Gündem
5 bin liralık masrafı 100 lirayla çözdü! Artık evde yöntem değişti
5 bin liralık masrafı 100 lirayla çözdü! Artık evde yöntem değişti Vatandaş artık ev aletlerinin ustası oldu. Pandemi, küresel enflasyon artışı ve döviz kurlarındaki oynaklıkla birlikte vatandaşın evine aldığı her elektronik eşyanın fiyatı astronomik bir şekilde yükseldi. Dolayısıyla bu ürünlerde herhangi bir arıza yaşanması herkesin korkulu rüyası haline geldi. Birçok kişi evlerdeki cihaz arızlarını böyle çözüyor...
3.08.2023 Ekonomi
Fırsatçılar Togg için devrede! İnternet adreslerini alıp, satışa çıkardılar
Fırsatçılar Togg için devrede! İnternet adreslerini alıp, satışa çıkardılar Yerli otomobil Togg’un fiyatının açıklanmasıyla birlikte bazı kişiler, Togg uzantılı internet adreslerinin telif haklarını satın alarak e-ticaret siteleri üzerinden satışa çıkardı. toggbayi.com, toggyedekparca.com gibi benzeri alan adlarının (domain) yer aldığı ilanlarda fiyatlar 100 bin lira ile 7,5 milyon lira arasında değişiyor. İşte haberin detayları...
18.03.2023 Gündem
Arabası olanlar dikkat! Kasko ile ilgili flaş uyarı
Arabası olanlar dikkat! Kasko ile ilgili flaş uyarı Bursa’da lüks otomobiliyle kaza yapan sürücü, bu anları saniye saniye görüntülemesine, kaza tutanağı, alkol raporu ve ekspertiz raporları eksiksiz olmasına rağmen 2,5 aydır aracını yaptıramadı. Sigorta şirketi, 2 ay boyunca 600 bin lira hasar çıkan otomobili tamir ya da perte ayırmaya karar veremedi. Karar verdiğinde ise servis fiyatları güncellenince araç sahibi mağdur oldu. 2,5 aydır kiralık otomobille dolaşan Güven Deniz, "Artık mağduriyetim giderilsin. Tüm evraklarım eksiksiz" diyerek isyan etti.
4.10.2022 Gündem
Cayma hakkı nedir, kaldırıldı mı? 1 Ekim’den itibaren teknolojik ürünlerde cayma hakkı kaldırıldı mı? Telefon, bilgisayar, tablet ve akıllı saatlerde cayma hakkı
Cayma hakkı nedir, kaldırıldı mı? 1 Ekim’den itibaren teknolojik ürünlerde cayma hakkı kaldırıldı mı? Telefon, bilgisayar, tablet ve akıllı saatlerde cayma hakkı Telefon, bilgisayar, tablet ve akıllı saatlerde cayma hakkı kaldırıldı mı, cayma hakkı nedir? Ticaret Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde düzenlemeler yapıldı. Online alışverişlerdeki iade işlemlerine çeşitli kısıtlamalar getiren düzenleme 1 Ekim 2022’de yürürlüğe girecek.
24.08.2022 Bilim ve Teknoloji
'Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği'nde yapılan düzenleme Resmi Gazete'de
'Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği'nde yapılan düzenleme Resmi Gazete'de Ticaret Bakanlığı'nca hazırlanan Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, tüketiciler internetten satın aldığı cep telefonu, akıllı saat, drone, tablet ve bilgisayarları iade edemeyecek.
23.08.2022 Ekonomi
Ticaret Bakanlığı duyurdu! Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde değişiklik! İnternet alışverişlerinde geçerli! Cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlar iade edilemeyecek!
Ticaret Bakanlığı duyurdu! Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde değişiklik! İnternet alışverişlerinde geçerli! Cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlar iade edilemeyecek! Ticaret Bakanlığı Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğ’inde değişikliğe gitti. Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde yeni düzenlemeler yapıldı. Cayma hakkını da içeren düzenlemede tüketiciye teslimi yapılmış olan cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlarda tüketici iade hakkını kullanamayacak. Düzenlemede tanıtma ve kullanma kılavuzunda satıcı veya yetkili servis tarafından kurulum veya montajının yapılacağı belirtilen mallardan kurulum ya da montajı yapılanlar da iade edilemeyecek. Peki, İnternetten alışverişte iade nasıl olacak? İnternetten alınan cep telefonu ve bilgisayarın iadesi yok mu? İnternet alışverisinde cep telefonu iadesi nasıl olacak? İşte detaylar…
23.08.2022 Ekonomi
Sıfır otomobili arıza yapmıştı! 7 yıl sonra güzel haber
Sıfır otomobili arıza yapmıştı! 7 yıl sonra güzel haber Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde, aldığı sıfır otomobil arızalanınca otomotiv bayisine dava açan Necip Kandemir (36), 7 yıl sonra hukuk mücadelesini kazandı. Manisa İcra Hukuk Mahkemesi, firmanın, Kandemir'e 408 bin 200 TL ödemesine hükmetti. Kandemir, "Araç, 8 bin kilometredeyken arıza yaptı. Değiştirmedikleri için mahkemeye başvurdum. Sonunda davayı kazandık" dedi. 
18.08.2022 Yaşam
Tazminat kararı! Artık zorunlu, 45 gün süresi var
Tazminat kararı! Artık zorunlu, 45 gün süresi var Bakanlık harekete geçti. Tazminat ödenecek. Milyonlarca tüketiciyi doğrıdan ilgilendiriyor. Ticaret Bakanlığı’nın hazırlığına göre garanti süresi bitse bile elektronik cihazlara kullanım ömürlerince bakım - onarım hizmeti zorunlu olacak. Marka ismi kullanılarak yetkili servis aldatmacası önlenecek.
3.08.2022 Ekonomi
Sıfır araç 7 yıl sonra kabusu yaşattı
Sıfır araç 7 yıl sonra kabusu yaşattı Avukat Ömer Uruç (26), 2013 yılında bayiden 70 bin liraya 0 kilometre 01 SU 835 plakalı otomobil satın aldı. 2020 yılında ise araçta arıza lambası yandı ve Uruç, yetkili servise gitti. Serviste yapılan inceleme de ise şanzımanın çatlak olduğu belirlendi ve servis Uruç’a ‘kullanıcı hatası’ dedi. Tamir ücreti olarak da servis, ilk önce 59 bin lira daha sonra da indirimle 36 bin 865 lira istedi.
27.06.2022 Yaşam
Aracı yanan adam için Yargıtay'dan 'Adana sıcağı' kararı!
Aracı yanan adam için Yargıtay'dan 'Adana sıcağı' kararı! Adana’da bir kişi yolda hareket halindeyken yanan otomobili için mahkemeye başvurdu. Otomobilinin bütün bakımlarını yetkili serviste yaptırdığını kanıtlayan ve bir kusuru bulunmayan adamın hak arayışında Yargıtay 6.Hukuk Dairesi, Adana’da hava sıcaklıklarının fazla olması nedeniyle aracın elektrik kablolarının görevini yitirip kısa devre yapmasının normal, aracın yanmasının da olağan olduğuna karar verdi.
9.05.2022 Yaşam
Otomobil sahibi herkesi ilgilendiriyor! Fahiş fiyat için düğmeye basıldı Servis ücreti...
Otomobil sahibi herkesi ilgilendiriyor! Fahiş fiyat için düğmeye basıldı Servis ücreti... Periyodik bakım ücretleriyle ilgili son dakika gelişmesi! Düğmeye basıldı. Son yıllarda vatandaşın sıklıkla şikayetçi olduğu otomobil yetkili servislerinin ücret politikası, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündeme geldi. TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, öncelikle otomobil markalarının sunduğu garanti çerçevesinin yetkili servislerde bir koz olarak kullanıldığına işaret etti.
15.04.2022 Ekonomi
Borcu olanlara güzel haber! Son dakika kredi ve kredi kartı kararı! Resmen duyuruldu ve değişti...
Borcu olanlara güzel haber! Son dakika kredi ve kredi kartı kararı! Resmen duyuruldu ve değişti... Kredi çeken, kredi kartı kullanan, kredi borcu olan milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Yeni düzenleme ile birlikte tamamen değişti. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda değişiklik yapıldı. Buna göre ön ödemeli olarak satılan konutların, sözleşmede belirlenen tarihte tüketicilere teslim edilmesi zorunlu olacak. Tüketici kredilerinde kredi borcunun tamamının 14 gün içinde erken ödenmesi halinde bildirim aranmaksızın cayma hakkı hükümleri uygulanacak. Tüketici kredilerinde ve konut kredilerinde kredi ile ilgili olmayan sigortalar ve yan finansal ürün ve hizmetler yasaklandı. Sahte yetkili servis sorununa neşter vuruldu ve satış sonrası hizmetlerle ilgili tüketicilere yeni haklar getirildi. Tüm kararlar detaylarıyla bir bir açıklandı. İşte Resmi Gazete kararı...
1.04.2022 Ekonomi
Ev ve araba sahibi olanlara kötü haber! Yüzde 50 zam geldi! 2 bin lira...
Ev ve araba sahibi olanlara kötü haber! Yüzde 50 zam geldi! 2 bin lira... Evi ve arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Ev ve arabası olan milyonlara kötü haber geldi. Kasko fiyatlarına yüzde 50 zam geldi. Araba ve konut sigortası fiyatları fırladı Kaza, yangın gibi çeşitli durumlarda mal sahibinin zararını karşılamaya yarayan Kara Taşıtları Sigortası (Kasko) ve konut sigortasının fiyatları, son aylarda adeta fırladı. Şirketler arasında 2 bin liradan fazla farklar görülebilir. Araç değerleri de kasko fiyatlarını etkiliyor. Son dönemde sık zamlar sebebiyle sektörde, bütün sigorta kalemlerinde, aynı firma aynı ürün için 24 saatte bile fiyat artırabiliyor. İşte evi ve arabası olan milyonları ilgilendiren kasko fiyatlarıyla ilgili tüm detaylar...
25.03.2022 Ekonomi
Ön ödemeli ev satışları ile ilgili flaş düzenleme! Zorunlu oldu, yapmazsa her konut için 70 bin lira...
Ön ödemeli ev satışları ile ilgili flaş düzenleme! Zorunlu oldu, yapmazsa her konut için 70 bin lira... Sahte servis uygulaması, ön ödemeli konut satışlar ile ilgili flaş gelişme! Yetkili servis, özel servis karmaşasına son veriliyor. Araba, cep telefonu ve mobilya satışlarında temerrüde düşme zorlaştırıldı. Bakanlık harekete geçti, artık zorunlu oldu. Kamuoyunda ciddi tartışma konusu olan "sahte servis" uygulamasına son veriliyor. Yaşanan karmaşanın önüne geçildiğini belirten Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Avni Dilber konuyla ilgili "zorunluluk getirdik" dedi.
11.03.2022 Ekonomi
Kredi kartı kullanan, kredi çeken, borcu olan herkesi kapsıyor! İade edilecek, taksitlerde...
Kredi kartı kullanan, kredi çeken, borcu olan herkesi kapsıyor! İade edilecek, taksitlerde... Kredi çeken, taksitlerini ödeyemeyen, kredi kartı kullanan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Yeni düzenleme ile birlikte tamamen değişiyor. Tüketicileri korumaya yönelik kanunda düzenleme yapılacak. Taksitli satış sözleşmelerinde borcunu ödeyemeyenler için taksitler toplamının 10'da 1'ini oluşturma kriteri, sözleşmede yer alan satış bedelinin onda biri olacak şekilde değiştirilecek. Böylece tüketiciler, ilave vadeden yararlanmış olacak. Öte yandan 14 günlük cayma süresinde kredi borcunun tamamı ödenirse cayma hakkı kullanılmış sayılarak, iadesi gerekli olan ücretler geri ödenecek. Kredi kartı veya kredili mevduat hesabı gibi belirsiz süreli tüketici kredisi sözleşmelerinde yeni belirlenen faiz oranlarının yürürlüğe girmesi için tüketiciye 30 gün öncesinde bildirim şartı bulunuyordu. Bu şart da kaldırılacak ve tüketicilerin indirimli orandan bildirim süresi beklenmesine gerek olmadan yararlanması sağlanacak. Zorla yapılan sigortalar yasaklanacak. Devre tatil sözleşmelerinde de değişiklik yapılacak. Yenilenmiş ürünlerle ilgili düzenleme de yer alacak. İşte yeni düzenlemenin tüm detayları...
9.03.2022 Ekonomi
Araba sahiplerine müjde! Flaş gelişme, karar verildi, faizi ile geri ödenecek
Araba sahiplerine müjde! Flaş gelişme, karar verildi, faizi ile geri ödenecek Araba alacaklara ve araba sahiplerine müjde! Karar verildi. Araba alım satımı ile ilgili flaş gelime! Faizi ile geri ödenecek. Yargıtay noktayı koydu. Yargıtay’dan titreyen araç kararı geldi. Müşteri haklı bulundu. İşte kararın detayları...
5.12.2021 Ekonomi
Apple'dan devrim gibi karar! Artık telefonlar evde tamir edilecek
Apple'dan devrim gibi karar! Artık telefonlar evde tamir edilecek ABD'li teknoloji şirketi Apple, akıllı telefon onarımlarını kendileri yapmak isteyenlere orijinal parçalar, dokümanlar ve aletler sağlayacağını bildirdi.
17.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Elektrik, doğalgaz faturaları ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 30 daha düşük...
Elektrik, doğalgaz faturaları ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 30 daha düşük... Kış geliyor herkes doğalgaz elektrik faturamı nasıl düşürürüm diye düşünüyor. Yüzde 30'a kadar tasarruf mümkün... Yağmurla birlikte hava sıcaklıklarının düşmesi ve kış mevsiminin yaklaşması konutlardaki en ekonomik ısınma yönteminin hangisi olduğu sorusunu da akıllara getirdi. Prof. Dr. Arif Hepbaşlı, doğalgaz, elektrik gibi kaynakların hangisinin kullanılması gerektiğinden önce yalıtımın, bilinçli tüketim ile enerji verimliliğinin ısıtma harcamalarında en büyük tasarruf etme yöntemi ve güvenilir bir kaynak olduğunu vurguladı.
18.10.2021 Ekonomi
Akaryakıtta yeni dönem! 1 Ocak itibarıyla...
Akaryakıtta yeni dönem! 1 Ocak itibarıyla... Akaryakıt bayileri ve dağıtıcı lisans sahipleri 1 Ocak'tan itibaren sadece Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yetkilendirilen otomasyon firmalarıyla çalışabilecek. Gerekli süreçleri zamanında tamamlamayan dağıtıcı ve bayilik lisansı sahiplerinin faaliyeti durdurulacak.
9.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yetkili Servis ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yetkili servis haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.