Yerli Silahlar

Yerli Silahlar

Son dakika yerli silahlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yerli silahlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yerli silahlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yerli Silahlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yerli silahlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 164 yerli silahlar haberi bulunmuştur. Tüm yerli silahlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye başardı! Atak’lara yüzde 100 yerli silah geliyor
Türkiye başardı! Atak’lara yüzde 100 yerli silah geliyor Sarsılmaz şirketince üretilen silah testlerden başarıyla geçti. Böylece daha önce ABD ve İtalya ortaklığıyla üretilen silahın kullanıldığı ATAK helikopterinde artık yerli silah olacak.
22.07.2023 Ekonomi
Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları Yunanistan'ı korkuttu! Atina'da Kızılelma, Milli Muharip Uçak, Hürjet ve Göksungur alarmı...
Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları Yunanistan'ı korkuttu! Atina'da Kızılelma, Milli Muharip Uçak, Hürjet ve Göksungur alarmı... Türkiye'nin ürettiği milli ve yerli silahlar Yunanistan'ı korkuttu. Türkiye'nin 2023 hedeflerine geniş yer ayıran Yunan basını yerli ve milli silahlar ile ilgili itiraf gibi bir analiz yayınladı.
14.12.2022 Dünya
İnsansız kara aracı Kapgan’ın teknik özellikleri ne? HAVELSAN’ın ağır sınıf insansız kara aracı Kapgan hakkında bilmeniz gerekenler!
İnsansız kara aracı Kapgan’ın teknik özellikleri ne? HAVELSAN’ın ağır sınıf insansız kara aracı Kapgan hakkında bilmeniz gerekenler! Türk savunma sanayisine yeni araçlar eklenmeye devam ediyor. Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları arasında katılan insansız kara aracı Kapgan silah sistemi ile dikkati çekiyor. Yüksek manevra kabiliyetiyle Kapgan farklı tip ve kalibrelerdeki silah sistemleri ile entegre edilebiliyor. Peki, İnsansız kara aracı Kapgan’ın teknik özellikleri ne? Kapgan ne demek? Kapkan Kağan kimdir? İşte Kapgan hakkında bilmeniz gerekenler…
23.10.2022 Bilim ve Teknoloji
MKE yarının teknolojisini geliştirmeye yönelik adımlar atıyor
MKE yarının teknolojisini geliştirmeye yönelik adımlar atıyor Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) AŞ, yeni ülkelerde imzaladığı ihracat sözleşmeleriyle ekonomiye, geliştirdiği yeni silah sistemleriyle de Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) güç verecek. Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ Genel Müdürü Yasin Akdere yaptığı açıklamada, yarının teknolojisini geliştirmeye yönelik kendilerine verilen görevleri yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.
4.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Hepsi nokta atışı ile vuruldu! Bir ilk gerçekleşti...
Hepsi nokta atışı ile vuruldu! Bir ilk gerçekleşti... Yerli silahlar ilk kez kullanıldı, hedefler nokta atışıyla vuruldu.
22.10.2020 Gündem
Bakan Akar, Sahra Solunum Cihazı ile yerli silahları inceledi
Bakan Akar, Sahra Solunum Cihazı ile yerli silahları inceledi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi, bakanlığa bağlı birimlerde denetlemelerde bulundu. Bakan Akar, Sahra Solunum Cihazı ile yerli ve milli imkanlarla üretilen silahları yakından inceledi.
16.06.2020 Gündem
Putin itiraf etti: Suriye'de yerli silahlar...
Putin itiraf etti: Suriye'de yerli silahlar... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus savunma sanayisinin ürettiği yeni silahları Suriye’de kullanarak deneyim elde ettiklerini söyledi.
9.04.2020 Dünya
Sürü SİHA'lar tüm dengeleri değiştirdi
Sürü SİHA'lar tüm dengeleri değiştirdi İdlib'de rejim hedeflerini peş peşe vurup yerle bir eden Silahlı İnsansız Hava Araçları, Bahar Kalkanı operasyonuna damga vurdu. Yerli silahlar, dünyayı şaşkına çevirmiş durumda.
3.03.2020 Bilim ve Teknoloji
Son dakika: Türkiye'den bomba hamle, krizdeler...
Son dakika: Türkiye'den bomba hamle, krizdeler... Türkiye'de terörle mücadele son hız devam ediyor. Yerli savunmaya verdiği önemle dikkatleri üzerine toplayan Türkiye ürettiği İHA ve SİHA'larla PKK'lı teröristlerin kabusu haline geldi. Orta ve üst düzey sözde lider kadrosunda kayıplar yaşayan hain terör örgütü Türkiye'nin yerli savunma sanayisine verdiği önemden ve geliştirilen silahlardan sonra adeta krize girdi. İşte detaylar...
1.06.2018 Gündem
Yüzde 100 yerli silahlar sergileniyor
Yüzde 100 yerli silahlar sergileniyor Konya 2. Savunma Sanayi Zirvesi ve Tedarikçi Günleri kapsamında açılan Savunma Sanayi Sergisinde piyasaya yeni çıkacak olan silahlar dikkat çekiyor
29.09.2021 Gündem
Milli İHA’ya yerli füze!
Milli İHA’ya yerli füze! İlk yerli üretim İnsansız Hava Aracı Bayraktar TB2 silahlandırıldı. Üzerine Roketsan’ın geliştirdiği anti tank füzesi takılan Bayraktar, dün atış testlerini başarıyla tamamladı.
29.09.2021 Gündem
Asker ve polise yerli  'hayalet' !
29.09.2021 Gündem
Çılgın Türklerin çılgın silahları!
Çılgın Türklerin çılgın silahları! En çok ilgi %100 yerli silahlara
29.09.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz Yerel seçimlerin ardından yapılan ilk Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "KIZILELMA ve ANKA 3 ile artık farklı lige yükseliyoruz. Türkiye'nin gurur kaynağı olan savunma şirketlerinin ahlaksızca hedef alınmasının gerisinde işte bu eşsiz başarı hikayesi vardır. 5.kol elemanları yerli ve milli firmalarımıza saldırarak iplerini ellerinde tutanlara karşı diyet borçlarını ödemeye çalışıyor." dedi.
16.04.2024 Gündem
Rusya Devlet Başkanı Putin: Erdoğan Gazze krizinin çözümünde başrol oynuyor
Rusya Devlet Başkanı Putin: Erdoğan Gazze krizinin çözümünde başrol oynuyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze'deki gelişmelere en fazla ilgi gösteren liderlerden biri olduğunu kaydeden Rus lider Putin, "Önemli ve başrol oynadığını belirtmek isterim" dedi.
14.12.2023 Gündem
Milli Savunma Bakanlığı'ndan Azerbaycan açıklaması: Tüm imkanlarımızla yanınızdayız
Milli Savunma Bakanlığı'ndan Azerbaycan açıklaması: Tüm imkanlarımızla yanınızdayız Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye olarak her zaman dediğimiz gibi Azerbaycanlı kardeşlerimizi haklı davalarında tüm imkanlarımızda yanındayız. Karabağ Azerbaycan toprağıdır. Bunun dışında bir statükonun dayatılmasını kabul etmiyoruz." denildi.
21.09.2023 Gündem
Japon gazete Türk drone'larına övgü yağdırdı: Asimetrik savaşta değerli olduğunu kanıtladı
Japon gazete Türk drone'larına övgü yağdırdı: Asimetrik savaşta değerli olduğunu kanıtladı Dünyanın birçok ülkesine ihracatı yapılan, savaşta ve barışta görev alabilen Türk İHA ve SİHA’ları bu sefer Japon basının gündeminde. Japonya merkezli Nikkei 'İstanbul'da yapılan insansız hava araçları 'asimetrik savaş'ta değerli olduğunu kanıtladı' dedi ve Baykar'ın sıradaki hedefini yazdı.
18.08.2023 Gündem
Kadınları para karşılığı falakaya yatırdığı ortaya çıkmıştı! İğrenç itiraflar
Kadınları para karşılığı falakaya yatırdığı ortaya çıkmıştı! İğrenç itiraflar Kayseri'de para karşılığı anlaştığı iddia edilen kadınları falakaya yatırıp, görüntü çeken kargocu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Söz konusu videolarda zorlama olmadığını söyleyen sanık Erkan T.’nin ifadeleri ortaya çıktı.
20.07.2023 Yaşam
Yerli ve milli silahlar gövde gösterisine hazır! Tüm hazırlıklar tamamlandı
Yerli ve milli silahlar gövde gösterisine hazır! Tüm hazırlıklar tamamlandı Türkiye yerli ve milli silahlarıyla gövde gösterisi yapacak. Canik, dünyanın en prestijli savunma sanayii fuarlarından IDEF'23 ile Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılına yakışacak büyük bir şova imza atmaya hazırlanıyor. Orta kalibre toplar da alanında dünyanın en iddialı ürünlerin başında gelen VENOM LR ve milli uçaksavar ailesinin en yeni üyesi M3'ün yanı sıra CANiK'in bağlı olduğu Samsun Yurt Savunma'nın iştiraklerinden UNIROBOTICS'in geliştirdiği milli uzaktan komutalı stabilize silah (UKSS) kule ailesi de IDEF'23'te ilk kez sergilenecek ürünler arasında yerini alıyor.
20.07.2023 Gündem
Cumhuriyet tarihinde bir ilk! Tamamen yerli ve milli, resmen envantere girdi
Cumhuriyet tarihinde bir ilk! Tamamen yerli ve milli, resmen envantere girdi Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk gerçekleştirilerek üretilen yerli ve milli uçaksavar envantere girdi. CANiK, TSK ve kolluk kuvvetlerine tek seferde 750 adet milli uçaksavar teslim etti. Savunma Sanayii Başkanlığı ile imzalanan platform makineli tüfeği projesi (PMT 12.7) kapsamında geliştirilen yerli ve milli 12.7 x 99 mm uçaksavar CANiK M2 QCB (Quick Change Barrel), Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı hizmetine girdi.
2.01.2023 Ekonomi
AK Partili Kurtulmuş: Dünyada rol belirleyen etkin bir Türkiye haline geleceğiz
AK Partili Kurtulmuş: Dünyada rol belirleyen etkin bir Türkiye haline geleceğiz AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ekonomide, teknolojide ve özellikle savunma sanayisinde Türkiye’nin çok daha ileriye gideceğini belirterek, "Güçlü Türkiye’nin olmazsa olmaz şartı teknolojide, üretimde, ihracatta güçlü bir Türkiye'dir. Dış politikada kendisine verilen rolleri oynayan bir Türkiye değil, bölgesinde ve dünyada rol belirleyen ve hatta dünyada küresel ölçekte dünya sistemini kurabilen etkin bir Türkiye haline geleceğiz" dedi. 
8.10.2022 Siyaset
Türkiye'nin hamlesine büyük övgü! Bu kez Almanlar yazdı
Türkiye'nin hamlesine büyük övgü! Bu kez Almanlar yazdı Türkiye'nin hamlesine büyük övgü. Bu kez Almanlar yazdı. Türkiye’nin askeri teknoloji üretiminde benimsediği yerli ve milli üretim anlayışı, yabancı basında bir kez daha manşete taşındı. Alman Handelsblatt gazetesi, Türkiye’nin silah üretim hamlesini tüm ayrıntılarıyla incelediği bir analiz kaleme aldı. Analizde, Türkiye ile Almanya da kıyaslandı.
28.07.2022 Dünya
EFES-2022 Tatbikatı nefes kesti! Hedefler tam isabet vuruldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan da izliyor
EFES-2022 Tatbikatı nefes kesti! Hedefler tam isabet vuruldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan da izliyor EFES-2022 Tatbikatı Seçkin Gözlemci Günü'nün gündüz safhası başladı. İzmir’de 37 ülkeden 11 bin personelin katılımıyla devam eden tatbikatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de izliyor. Özellikle Yunanistan’da tedirginlik yaratan ve TSK’nın en büyük planlı tatbikatı olan Efes-2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı’nın gündüz safhasında nefes kesen görüntüler ortaya çıktı.
9.06.2022 Gündem
Türkiye dünyaya korku salıyor! Füzeler peş peşe ateşlendi! Savaşın kaderini değiştirecek!
Türkiye dünyaya korku salıyor! Füzeler peş peşe ateşlendi! Savaşın kaderini değiştirecek! Türkiye'ye dünyayı titretecek. Füzeler peş peşe ateşlendi. ROKETSAN, kara, deniz ve hava platformlarından atılabilecek, 150 kilometrenin üzerinde menzile sahip yeni nesil seyir füzesi Çakır'ı geliştirdiğini açıkladı. İşte Türkiye'nin yeni nesil yerli ve milli silahlar...
31.03.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yerli Silahlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yerli silahlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.