Gazete Vatan Logo

Çılgın Türklerin çılgın silahları!

En çok ilgi %100 yerli silahlara

Çılgın Türklerin çılgın silahları!

11’inci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı (IDEF’13)’de en çok ilgiyi yüzde 100 yerli imkanlarla üretilen savunma silahları görüyor...

IDEF’13, ikinci gününde de büyük ilgi topladı. Fuarda özellikle elektronik harp sistemlerinden füzelere, hava savunma sistemlerinden zırhlı araçlara kadar Türk mühendislerinin tasarladığı askeri sistemler yerli ve yabancı katılımcıların adeta gözlerini kamaştırıyor.

BAŞBAKAN’A KOMPOZİT KALKAN!


Beylikdüzü TÜYAP Fuar alanında gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören savunma sanayi fuarında özellikle 6 ve 7’nci salonlarda yer alan yeni nesil Türk savunma silahlarının gelecek dönemde envanterine girmesi bekleniyor. Harp Akademileri, Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri mensuplarının üniformalarıyla gelerek yoğun ilgi gösterdikleri fuarda son sistem savaş aletleri konuklara özel sunum ve 3 boyutlu gözlüklerle tanıtılıyor. Fuar 10 Mayıs’a kadar ziyarete açık.

‘Korkut’ düşmana korku salıyor

“Korkut Hava Savunma Aracı, 30 tonluk gövdesi ve üzerindeki savaş sistemleri ile fuarın en çok ilgi gören savaş makineleri arasında. Sistemin en önemli parçası, paletli zırhlı aracın şasesine monte edilen ve 20 kilometre uzaklıktaki düşman uçaklarını tespit eden radar sistemi oluşturuyor. Dakikada 1100 mermi atan ve 4.5 kilometre menzile sahip hava savunma topu bulunuyor.

Sakarya ve Kasırga

6x6 veya 8x8x Taktik tekerlekli araca monte edilebilen T-122 Sakarya Çok Namlulu Roketatar Sistemi, Roketsan tarafından geliştirildi. Bir seferde 40 adet 122 mm’lik veya 4 adet 300 mm’lik roket fırlatma kabiliyetine sahip. Kasırga füzeleri ise, 6x6 çekişli kamyon üzerinde taşınabiliyor ve 4 çok namlulu roketatardan oluşuyor. Roketsan tarafından geliştirilen sistem 150 kilogram ağırlığında savaş başlığı ile 100 kilometre mesafedeki hedefi vurabiliyor.

Haberin Devamı