Füzeler

Füzeler

Son dakika füzeler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan füzeler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını füzeler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Füzeler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan füzeler gelişmeleri de dahil olmak üzere 959 füzeler haberi bulunmuştur. Tüm füzeler haberleri aşağıda listelenmiştir.
G7: “İran’a yaptırım uygulamaya ve önlem almaya hazırız”
G7: “İran’a yaptırım uygulamaya ve önlem almaya hazırız” G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından yayınlanan ortak bildiride, İran hükümetinin kötü niyetli ve istikrarsızlaştırıcı eylemlerinden sorumlu tutulacağı belirtilerek, “Artan istikrarsızlaştırıcı girişimlere karşılık daha fazla yaptırım uygulamaya veya başka önlemler almaya hazırız” ifadeleri kullanıldı. İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, İsrail'in İran'a yönelik saldırısında ABD'nin "son dakikada bilgilendirildiğini" söyledi.
19.04.2024 Dünya
İran'dan İsrail'e İHA saldırısı gerçekleşti: Mesele sonuçlanmıştır
İran'dan İsrail'e İHA saldırısı gerçekleşti: Mesele sonuçlanmıştır Dünyanın gözü Ortadoğu'da sıcak gelişmelerde. İsrail Devlet Televizyonu, İran'ın İHA saldırısı başlattığını duyurdu. ABD Başkanı Joe Biden, İsrail-İran gerilimi nedeniyle tatilini yarıda kesip Washington'a döndü. El Cezire'ye konuşan üst düzey bir ABD'li yetkili ise İran'ın pazar günü İsrail'e saldıracağını iddia etti.
14.04.2024 Dünya
Selçuk Bayraktar duyurdu: AKINCI'dan 50 bin saatlik uçuş
Selçuk Bayraktar duyurdu: AKINCI'dan 50 bin saatlik uçuş Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA, 50 bin uçuş saatini başarıyla tamamladı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AKINCI'nın uçuş saati ile ilgili sosyal medyadan önemli bir mesaj paylaştı.
9.04.2024 Gündem
Rusya Finlandiya sınırına asker yığıyor! Putin dünyaya duyurdu: Nükleer savaşa hazırız
Rusya Finlandiya sınırına asker yığıyor! Putin dünyaya duyurdu: Nükleer savaşa hazırız Rusya lideri Putin son hamlesini dünyaya duyurdu. On binlerce hayata mal olan Ukrayna savaşı son sürat devam ederken Rusya Devlet Başkanı Putin'den dünyanın gündemine birinci sıradan giren bir açıklama geldi.
13.03.2024 Dünya
MİT'ten nokta operasyon! Terörist Emine Seyid Ahmed etkisiz hale getirildi
MİT'ten nokta operasyon! Terörist Emine Seyid Ahmed etkisiz hale getirildi MİT, terör örgütü YPG-YPJ'nin sözde sorumlularından Suriye uyruklu Emine Seyid Ahmed'i, Kamışlı'da etkisiz hale getirdi.
27.02.2024 Gündem
CENTCOM: Fırlatmaya hazırlanan 14 balistik füze imha edildi
CENTCOM: Fırlatmaya hazırlanan 14 balistik füze imha edildi ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Yemen’de Husiler tarafından fırlatmaya hazırlanan 14 balistik füzenin, düzenlenen saldırıda imha edildiğini duyurdu.
18.01.2024 Dünya
Pakistan'dan misilleme saldırısı! Savaş uçakları İran'ı vurdu
Pakistan'dan misilleme saldırısı! Savaş uçakları İran'ı vurdu Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Sistan-Belucistan bölgesindeki "terör hedeflerine" saldırı gerçekleştirildiği duyurdu. İran tarafı ise saldırıda 3 kadın, 4 çocuk olmak üzere 9 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Geçtiğimiz gün İran, Pakistan’da saldırı düzenlemiş, 2 çocuk hayatını kaybetmiş, 3 çocuk da yaralanmıştı.
18.01.2024 Dünya
İran, ABD üssünü vurdu! Mossad'ın karargahı yok edildi
İran, ABD üssünü vurdu! Mossad'ın karargahı yok edildi İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Ortadoğu'da tansiyonu zirveye çıkaran hamle gece saatlerinde geldi. Suriye ve Irak'ta patlamalar meydana geldi. Kısa süre sonra İran önceden belirlenen hedeflere füze saldırısı düzenlediğini dünyaya duyurdu. Devlet kontrolündeki İRNA saldırıda Mossad'ın karargahının yok edildiğini duyurdu. Füze saldırıları sonrası ABD'den ilk açıklama geldi.
16.01.2024 Dünya
Beyaz Saray'dan 'Kızıldeniz' açıklaması: Husiler sorumluluğu üstlenecek
Beyaz Saray'dan 'Kızıldeniz' açıklaması: Husiler sorumluluğu üstlenecek Kızıldeniz’de Yemenli Husilerin ticari gemilere yönelik artan saldırıların ardından kurulan ‘Refah Muhafızları Operasyonu’ adlı görev gücüne katılan ülkeler de dahil olmak üzere birçok ülke, Kızıldeniz’deki saldırılara ilişkin ortak açıklama yaptı. Açıklamada, “Husiler saldırılara devam etmeleri halinde sonuçların sorumluluğunu üstlenecektir” denildi.
4.01.2024 Dünya
TSK gözünü uzaya dikti: Uzay Komutanlığı kuruluyor
TSK gözünü uzaya dikti: Uzay Komutanlığı kuruluyor Millî Savunma Bakanlığı (MSB), Uzay Komutanlığı’nın kurulması için düğmeye bastı. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağlı Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın bünyesinde kurulacak olan Uzay Komutanlığı’nın çalışmaları resmen başladı.
10.11.2023 Gündem
Gazze'de son dakika gelişmeleri... Kara harekatı planı ABD’li generalden! İsrail ordusu Suriye'yi vurdu
Gazze'de son dakika gelişmeleri... Kara harekatı planı ABD’li generalden! İsrail ordusu Suriye'yi vurdu Hamas-İsrail savaşından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Gazze'de sivil katliamı yapan İsrail'e adeta koşulsuz destek veren ABD Başkanı Joe Biden günler sonra sessizliğini bozdu ve 'İsrail'in kara harekatına ABD freni' iddialarına yanıt verdi. İsrail ordusu Gazze'nin ardından Suriye'deki hedeflere de saldırı düzenledi. ABD'deki 'İsrail çatlağı' ise Senato'ya sıçradı. ABD’nin askeri danışman olarak Felluce’de görev yapan Korgeneral Glynn’i İsrail’e gönderdiği bildirildi.
25.10.2023 Dünya
TUFAN FÜZESİ NEDİR? Tufan Füzesi’nin özellikleri nelerdir, Tufan Füzesi Filistin kullanıyor mu, kime ait? Hamas tehdit etti: Tufan füzesi etkisi ve menzili…
TUFAN FÜZESİ NEDİR? Tufan Füzesi’nin özellikleri nelerdir, Tufan Füzesi Filistin kullanıyor mu, kime ait? Hamas tehdit etti: Tufan füzesi etkisi ve menzili… 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrası Filistin'e yönelik operasyonlar devam ederken, “Tufan Füzesi” tehdidi geldi. “Tufan füzesini ilk kez kullanmak zorunda kalacağız.” açıklaması sonrası Tufan Füzesi için yapılan araştırmalar arttı.
11.10.2023 Gündem
Karadeniz'de kıyametin kıyısından dönüldü! Rus Su-27 savaş uçağından İngiliz keşif uçağına füze...
Karadeniz'de kıyametin kıyısından dönüldü! Rus Su-27 savaş uçağından İngiliz keşif uçağına füze... Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaş Karadeniz'de tansiyonun tehlikeli bir şekilde artmasına neden olmuştu. Karadeniz'de gerçekleşen yanlış anlaşılma neredeyse dünya savaşının çıkmasına neden olacaktı. Bir yıl saklanan gerçeği ortaya çıkaran BBC, Rus Su-27 pilotlarının kendi aralarındaki konuşmaların detaylarını paylaştı. Buna göre, yer istasyonundan belirsiz emrin ardından Rus pilotlardan biri Britanya uçağına doğru füzeleri ateşledi.
14.09.2023 Dünya
Milli Savunma Bakanlığı: 892 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı: 892 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı tarafından basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan Deniz Albay Zeki Aktürk, “1 Ocak’tan itibaren Terörle Mücadele Harekatı bölgesinde 44’ü son bir haftada olmak üzere 892 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 235 terörist etkisiz hale getirilmiştir” ifadelerini kullandı.
27.07.2023 Gündem
Stoltenberg: Koşullar yerine getirilince Ukrayna’yı davet edeceğiz
Stoltenberg: Koşullar yerine getirilince Ukrayna’yı davet edeceğiz Litvanya'daki NATO zirvesi sonrası NATO Genel Sekreteri Stoltenberg açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, 'Ukrayna NATO'ya üye olacak mı?' sorusuna da yanıt verdi.
11.07.2023 Dünya
Wagner Kurucusu Yevgeny Prigojin'den Rusya’ya misilleme: Cezalandırılacaklar
Wagner Kurucusu Yevgeny Prigojin'den Rusya’ya misilleme: Cezalandırılacaklar Rus paralı asker grubu Wagner Kurucusu Yevgeny Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'a suçlamalarda bulunarak, "Binlerce Rus askerinin hayatını mahveden ve adamlarımızı yok edenler cezalandırılacak" dedi. Rusya Savunma Bakanlığı, Yevgeny Prigojin’in Rusya’nın füze saldırısı düzenlediği iddialarını reddetti. Rostov şehri sokaklarında Wagner birliklerinin askeri araçları ilerlerken, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, darbe iddiaları hakkında "Devlet Başkanı Vladimir Putin, Prigojin ile ilgili meydana gelen tüm olaylar hakkında bilgilendirilmiştir. Gerekli tedbirler alınıyor" açıklamasını yaparken Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), “Prigojin’in açıklamaları ve eylemleri Rusya topraklarında bir iç savaş başlatma çağrısıdır” yorumunda bulundu.
23.06.2023 Dünya
Aliyev'den Ermenistan'a uyarı: İmzasına saygı göstermezse sonuç onlar için acı olur
Aliyev'den Ermenistan'a uyarı: İmzasına saygı göstermezse sonuç onlar için acı olur Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Vatan Savaşı’ndan sonra yeni silah alım süreci devam ediyor. İnsansız hava araçlarının ve uzun menzilli füzelerin ülkemize getirilmesi için birçok anlaşma imzalandık” dedi.
23.06.2023 Dünya
ROKETSAN, uzun menzilli füze TAYFUN'un yeni görüntülerini paylaştı
ROKETSAN, uzun menzilli füze TAYFUN'un yeni görüntülerini paylaştı ROKETSAN, Türkiye'nin şu ana kadarki en uzun menzilli füzesi TAYFUN'un test atışına ilişkin yeni bir video yayımladı.
13.06.2023 Ekonomi
Gökyüzünü Türk kalkanı koruyacak: Son testler bitti
Gökyüzünü Türk kalkanı koruyacak: Son testler bitti Türk hava sahası, gelecek tehditlere karşı Rusya’dan satın alınan S-400 bataryalarının yanı sıra, envantere alınma aşamasındaki Siper Blok 1 Füze Sistemi’yle korunacak.
22.05.2023 Gündem
Gökyüzünün 3 hayaleti: Kaan, Anka-3, Kızılelma
Gökyüzünün 3 hayaleti: Kaan, Anka-3, Kızılelma 2028’den itibaren sadece Türk Hava Kuvvetleri’nin envanterinde yer alacak milli muharip uçak Kaan, göreve insansız savaş uçakları Anka-3 ve Kızılelma ile kol halinde çıkacak. Kaan, 16 bin 764 metre yükseklik ile saatte 2 bin 200 kilometre hıza çıkabilecek.
3.05.2023 Gündem
Balistik füze nedir, ne demek? Hangi ülkelerde balistik füze var? Japonya’ya füze mi düştü? Kuzey Kore Balistik füze fırlattı, Japonya alarma geçti!
Balistik füze nedir, ne demek? Hangi ülkelerde balistik füze var? Japonya’ya füze mi düştü? Kuzey Kore Balistik füze fırlattı, Japonya alarma geçti! Japonya ve Güney Kore, Kuzey Kore'nin balistik füze denemesi yaptığını duyurdu. Japonya Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'nin, Japon Denizi (Doğu Denizi) yönüne orta ya da uzun menzilli balistik bir füze fırlattığını açıkladı. Japonya Sahil Güvenliği, balistik füzenin ülkenin kuzeyindeki Hokkaido bölgesi içine düşebileceği mesajı yayımladı. "J-Alert" erken uyarı sistemi, bölgedeki halka bina içlerine ya da yer altı sığınaklarına tahliye çağrısı yaptı, caddelerde sirenler çalındı. Peki, Balistik füze nedir, ne demek? Japonya’da balistik füze mi düştü? Balistik füzeler hangi ülkelerde var?
13.04.2023 Gündem
Türk İHA ve SİHA'ları dünya gündeminde! ABD'de manşet, Türkiye rekor kırıyor
Türk İHA ve SİHA'ları dünya gündeminde! ABD'de manşet, Türkiye rekor kırıyor Özellikle silahlı insansız hava aracı satışlarının Türkiye'nin uluslararası ilişkilerini Orta Asya'dan Avrupa'ya, Ortadoğu'dan Kuzey Afrika'ya kadar birçok bölgede geliştirdiğini yazan Amerikan CNBC, büyüyen savunma sanayiinin kırdığı rekorları sayfasına taşıdı. Bayraktar TB2'nin Rusya-Ukrayna savaşında oynadığı rolü öne çıkaran CNBC, Erdoğan'ın 20 yıllık yatırımının meyvesini verdiğini vurguladı.
30.03.2023 Dünya
ABD'den Polonya'ya 800 adet AGM-114R2 Hellfire füze satışına onay
ABD'den Polonya'ya 800 adet AGM-114R2 Hellfire füze satışına onay ABD, Polonya'ya 800 adet AGM-114R2 Hellfire füze satışına onay verdi. AW149 helikopterlerinde kullanılacak füzeler için ödenecek bedelin 150 milyon dolar olması bekleniyor.
17.03.2023 Dünya
Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un emri verdi! Balistik füzeler peş peşe ateşlendi
Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un emri verdi! Balistik füzeler peş peşe ateşlendi Kuzey Kore Japon Denizi istikametine doğru 2 kısa menzilli balistik füze fırlattı. Bu hamlenin Güney Kore ve ABD'nin ortak tatbikatına karşı misilleme olduğu düşünülüyor.
14.03.2023 Dünya
Rusya, Ukrayna'ya ait İHA üretim tesislerini vurdu
Rusya, Ukrayna'ya ait İHA üretim tesislerini vurdu Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna'ya ait insansız hava aracı (İHA) üretim tesislerini vurduklarını duyurdu.
1.01.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Füzeler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki füzeler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.