Mke

Mke

Son dakika mke haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mke ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mke haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mke

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mke gelişmeleri de dahil olmak üzere 110 mke haberi bulunmuştur. Tüm mke haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hurda olarak alıyor, 1 milyon TL’ye satıyor
Hurda olarak alıyor, 1 milyon TL’ye satıyor Ordulu tamirci Turgut Karapestil, daha önce askeriyede kullanılan ve hurdaya ayrılan arazi araçlarını onararak kullanılır hale getiriyor. Off-road için uygun hale getirilen araçlar ardından fiyatı 1 milyon TL’ye kadar satışa sunuluyor.
22.12.2023 Gündem
Hacizli araçların satışı başladı! Araba fiyatlarını düşürecek mi?
Hacizli araçların satışı başladı! Araba fiyatlarını düşürecek mi? Araba piyasasıyla ilgili dikkat çeken gelişme yaşandı. Hukuken muhafazasına gerek kalmayan yedieminlerdeki hacizli malların satışına ilişkin süreç başladı. Peki ikinci el araç piyasası nasıl etkilenecek? İşte detaylar...
7.11.2023 Ekonomi
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç duyurdu! Hacizli malların satışı başlıyor
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç duyurdu! Hacizli malların satışı başlıyor Adalet Bakanı Yılmaz Tunç "Hacizli malların yedieminlerde çürümesinin önüne geçecek uygulamayı 1 kasımda başlatıyoruz" dedi.
21.10.2023 Ekonomi
Ankara'da peş peşe patlama sesleri! Makine ve Kimya Endüstrisi yakınında yanan TIR'daki patlama endişe yarattı
Ankara'da peş peşe patlama sesleri! Makine ve Kimya Endüstrisi yakınında yanan TIR'daki patlama endişe yarattı Ankara'nın Elmadağ ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettikten sonra bariyerleri yıkarak şarampole yuvarlanan TIR'da çıkan yangın sırasında aracın lastikleri patladı. Makine ve Kimya Endüstrisi'ne (MKE) ait Roket ve Patlayıcı Fabrikası yakınında meydana gelen kazada patlama sesleri, çevrede oturanlar tarafından fabrikada daha önce olduğu gibi patlama meydana geldiği endişesiyle panik ve korku yaşadı.
27.07.2023 Gündem
Türkiye'den savaş meydanında oyun değiştiren atak! Dünyada bir ilk
Türkiye'den savaş meydanında oyun değiştiren atak! Dünyada bir ilk Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Genel Müdürü İlhami Keleş, Uçaktan Atılabilir Güdümlü Dip Mayın UÇA Projesi'nin dünyada bir ilk olduğunu ve oyun değiştirici bir ürün olduğunu ifade etti.
25.07.2023 Gündem
MSB duyurdu! Bedelli askerlik ücreti 122 bin lira oldu
MSB duyurdu! Bedelli askerlik ücreti 122 bin lira oldu Tahıl koridoru girişimden çekilen Rusya, koridorun işleyişini yürüten İstanbul’daki Müşterek Koordinasyon Merkezi’nden de personelini geri çekti. Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Rus personelin Merkez’den ayrıldığı bilgisini verdi. Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik ücretinin 122 bin 351 lira olduğunu bildirdi.
20.07.2023 Gündem
MKE patlaması neden oldu, Ankara MKE patlamasında ölen var mı? MKE kapsül fabrikası nerede?
MKE patlaması neden oldu, Ankara MKE patlamasında ölen var mı? MKE kapsül fabrikası nerede? MKE’nin Ankara’daki kapsül fabrikasının mühimmat deposunda henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre biri ağır 4 işçi yaralandı. Peki, MKE patlaması neden oldu, Ankara MKE patlamasında ölen var mı? MKE kapsül fabrikası nerede?
18.07.2023 Gündem
6 Kasım maraton kapalı yollar! Pazar günü hangi yollar kapalı, kapalı yollar ne zaman açılacak? İstanbul maratonu saat kaçta başlıyor ve bitiyor?
6 Kasım maraton kapalı yollar! Pazar günü hangi yollar kapalı, kapalı yollar ne zaman açılacak? İstanbul maratonu saat kaçta başlıyor ve bitiyor? 6 Kasım hangi yollar kapalı, kapalı yollar ne zaman açılacak? İstanbul’da 6 Kasım’da düzenlenecek N Kolay 44. İstanbul Maratonu dolayısıyla bazı yollar araç trafiğine kapatılacak. İstanbul'da trafiğe kapalı yollar ve alternatif güzergahlar ise merak konusu oldu. Peki, 6 Kasım Pazar günü hangi yollar kapalı? Kapalı yollar ne zaman açılacak? İstanbul maratonu saat kaçta başlıyor ve bitiyor? İşte 6 Kasım kapalı yollar…
5.11.2022 Gündem
Sözleşmeli personel ve taşeron işçilere kadro verilecek mi? Belediye şirketlerinde çalışan işçiler kadroya geçirilecek mi?
Sözleşmeli personel ve taşeron işçilere kadro verilecek mi? Belediye şirketlerinde çalışan işçiler kadroya geçirilecek mi? Milyonları ilgilendiriyor! Taşeron, sözleşmeli personel, belediye şirketlerinde çalışan işçiler, geçici ve mevsimlik işçileri ilgilendiren yeni düzenleme geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tek tek açıkladı. Taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline gelmesi, mevsimlik işçiler ile geçici işçilere yönelik de düzenleme, geçici işçilerin hukukunu koruyacak düzenleme ve sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. Peki, Sözleşmeli personel ve taşeron işçilere kadro verilecek mi? Belediye şirketlerinde çalışan işçiler kadroya geçirilecek mi? İşte detaylar…
Bakan Yardımcısı Dere: Türkiye’de ilk, Avrupa’nın sayılı yatırımlarından birinin temelini atıyoruz
Bakan Yardımcısı Dere: Türkiye’de ilk, Avrupa’nın sayılı yatırımlarından birinin temelini atıyoruz Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Türkiye’nin savunma sanayiinde çağ atladığını belirterek, “Türkiye’de ilk, Avrupa’nın sayılı yatırımlarından birinin temelini atıyoruz” dedi.
13.08.2022 Siyaset
Makim Makina halka arz ne zaman? Makim Makina hisse fiyatı ne?
Makim Makina halka arz ne zaman? Makim Makina hisse fiyatı ne? Makim Makina Teknolojileri Sanayi Ticaret A.Ş. (Makim Makina) halka arz ediliyor. Makim Makina, halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) onay aldı. Talep toplama tarihleri de belli oldu. Peki, Makim Makina halka arz ne zaman? Makim Makina hisse fiyatı ne? Makim Makina halka arz hangi banka üzerinden yapılacak? Makim Makine hisse kodu ne? İşte Makim Makine talep toplama tarihi!
6.06.2022 Ekonomi
Zam kararı! Maaşlarda yüzde 64 artış oldu, saat ücreti 44,35 TL’ye yükseltildi
Zam kararı! Maaşlarda yüzde 64 artış oldu, saat ücreti 44,35 TL’ye yükseltildi Zam haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Hem kamu kurumlarında çalışanların hem de özel sektör çalışanlarının yeni maaşları belli oluyor. Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) 15 Ocak'tan itibaren çalışanlarının saat ücretlerinde ilave iyileştirme yapılacağını duyurdu.
13.01.2022 Çalışan Hakları
Bakan Akar: Çok ciddi, kritik projeler var
Bakan Akar: Çok ciddi, kritik projeler var Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Parasını versek dahi birçok malzemeyi alamıyoruz. Bu konuda herhangi bir şekilde 'ambargo' telaffuz edilmese dahi örtülü bir şekilde bizim bunları almamız engelleniyor. Tek yürek, tek yumruk olarak çok daha fazla çalışarak önümüzdeki teknoloji bariyerlerini aşacağız" dedi. Öte yandan Akar, MKE'nin faaliyetlerine ilişkin brifing aldıklarını belirterek, "Çok ciddi, kritik projeler var. Bunlar komutan arkadaşlarımızı son derece heyecanlandırdı. Onlar da bu projelerin bir an önce ürüne dönüşüp kendilerine teslim edilmesini ve böylece karada, denizde ve havada kendilerine verilen görevleri en iyi şekilde yapabilmek için çalışmalarınızın tamamlanmasını bekliyor" dedi.
3.12.2021 Siyaset
Yollar ne zaman açılacak?  15 Temmuz Şehitler Köprüsü ne zaman açılacak?
Yollar ne zaman açılacak? 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ne zaman açılacak? Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olan İstanbul Maratonu bugün koşuluyor. Anadolu yakasından başlayıp Avrupa yakasında son bulacak maratonda 15 Temmuz Şehirler Köprüsü başta olmak üzere İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı. Pek çok kişi de 'Yollar ne zaman açılacak? Bugün hangi yollar kapalı?' sorularını araştırıyor. Peki, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ne zaman açılacak? İşte İstanbul'da kapatılan yollar ve trafiğin açılacağı saatler...
7.11.2021 Gündem
İstanbul Maratonu 2021 kapalı yollar! İstanbul Maratonu ne zaman 2021? 43. İstanbul Maratonu halk koşusu
İstanbul Maratonu 2021 kapalı yollar! İstanbul Maratonu ne zaman 2021? 43. İstanbul Maratonu halk koşusu İstanbul Maratonu ne zaman? İstanbul Valiliği, 7 Kasım Pazar günü düzenlenecek 43. İstanbul Maratonu nedeniyle trafiğe kapatılacak yolları ve alternatif güzergahları duyurdu. İşte İstanbul Maratonu 2021 kapalı yollar…
6.11.2021 Gündem
MKE AŞ ilk kez TEKNOFEST'te
MKE AŞ ilk kez TEKNOFEST'te Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e ilk kez katıldı.
25.09.2021 Bilim ve Teknoloji
MKE yarının teknolojisini geliştirmeye yönelik adımlar atıyor
MKE yarının teknolojisini geliştirmeye yönelik adımlar atıyor Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) AŞ, yeni ülkelerde imzaladığı ihracat sözleşmeleriyle ekonomiye, geliştirdiği yeni silah sistemleriyle de Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) güç verecek. Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ Genel Müdürü Yasin Akdere yaptığı açıklamada, yarının teknolojisini geliştirmeye yönelik kendilerine verilen görevleri yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.
4.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Savunmada büyük atılım! Türkiye’nin gurur projesi ortaya çıktı
Savunmada büyük atılım! Türkiye’nin gurur projesi ortaya çıktı ASELSAN ve TÜBİTAK birlikte geliştirdi. Yerli ve mili olarak tasarlandı. Mikro işlemciler ile ilgili dünyada büyük kısıtlamalar mevcuttu, Türkiye’de ilk kez üretildi. Başka ülkelerden savunma sanayiinde kullanmak üzere bu işlemcilerden almanın çok zor olduğunu dile getiren Bakan Varank, “Bu elimde gördüğünüz Milli İşlemcimiz Çakıl. Bizim gurur projemiz" dedi.
20.08.2021 Bilim ve Teknoloji
MKE'den Ürdün’e teknoloji transferi
MKE'den Ürdün’e teknoloji transferi Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) AŞ, mühimmat ve makine üretimi konusundaki kabiliyetlerini kullanarak Ürdün'e ihracat gerçekleştirecek.
6.07.2021 Bilim ve Teknoloji
MKE AŞ'den Ürdün’e teknoloji transferi!
MKE AŞ'den Ürdün’e teknoloji transferi! Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) AŞ, Ürdün’de yıllık 30’ar milyon mermi ve kovan üretimi, 20 milyon fişek montaj hattı kurulumu gerçekleştirecek. Tüm tezgahların yerli üretim olacağı ihracat, şirketin modern üretim hatları kurup geliştirmesi ve yurt dışına teknoloji transferi yapması açısından önem taşıyor.
5.07.2021 Bilim ve Teknoloji
TBMM'de bu hafta 4. Yargı Paketi görüşülecek
TBMM'de bu hafta 4. Yargı Paketi görüşülecek TBMM Genel Kurulunda 4. Yargı Paketi ele alınacak, AK Parti ve MHP kontenjanından RTÜK'e 3 yeni üye seçimi yapılacak.
27.06.2021 Siyaset
TBMM'de muhalefete 'MKE' bilgilendirmesi
TBMM'de muhalefete 'MKE' bilgilendirmesi TBMM'de muhalefet partilerinin temsilcileri, Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Anonim Şirketi Kanun Taslağı ile ilgili bilgilendirildi.
24.06.2021 Siyaset
Kılıçdaroğlu: Siyasi partileri kapatmak doğru değil
Kılıçdaroğlu: Siyasi partileri kapatmak doğru değil CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siyasi partileri kapatmak, onları farklı şekillerde topluma tanıtmak ya da terör örgütleriyle onları bağlantılaştırmak asla doğru değil. Varsa böyle bir şey devletin savcısı, hakimi devreye girer; ama bu iş, bir siyasi talimatla yapılırsa o doğru değil" dedi.
22.06.2021 Siyaset
MSB'den corona virüs ilacı açıklaması
MSB'den corona virüs ilacı açıklaması MSB corona virüs salgınıyla mücadele kapsamında ilaç geliştirme projesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Bakanlıktan yapılan bilgilendirmede "Numune hammadde ile AR-GE çalışmaları başlatılmış, ilaç geliştirme projemiz TÜBİTAK'a iletilmiştir" denildi.
19.04.2020 Gündem
MKE mühimmatları "yerli sistem"le test edecek
MKE mühimmatları "yerli sistem"le test edecek MKE Kapsül Fabrikası Radyometri Laboratuvarında kullanılan yabancı menşeli sistem değiştirilerek, yerine ASELSAN üretimi Özışık Karşı Tedbir Atıcı Sistemi kuruldu
30.03.2020 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Mke ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mke haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.