Yerli İha

Yerli İha

Son dakika yerli İHA haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yerli İHA ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yerli İHA haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yerli İha

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yerli iha gelişmeleri de dahil olmak üzere 717 yerli iha haberi bulunmuştur. Tüm yerli iha haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Soylu: İlk kez yerli İHA'larımızı ve SİHA'larımızı yapıyoruz
Bakan Soylu: İlk kez yerli İHA'larımızı ve SİHA'larımızı yapıyoruz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Beşiktaş Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında konuştu. Soylu, her seçimin kıymetli olduğunu ifade ederek "Seçimin kıymetli olmasının bir tek sebebi vardır. Seçime katılan vatandaşlar bir kişi dahi olsa, gider oyunu seçilecek kişiye yönelik bir emanet olarak verir" dedi.
16.04.2023 Gündem
Terör örgütüne ağır darbe! Yerle bir edildi, İHA ve F-16 peş peşe havalandı
Terör örgütüne ağır darbe! Yerle bir edildi, İHA ve F-16 peş peşe havalandı Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki terör hedefleri vuruldu. İHA’lar PKK/YPG hedeflerini belirlerken, harekâtta 50’yi aşkın F-16 havalandı. Askerler terörü vuran bombalara Ecrin ve Yağmur’un adını yazdı. İşte Pençe-Kılıç Hava Harekâtı’nın detayları...
21.11.2022 Gündem
“Türkiye Yüzyılı" serisinin reklam filmi törene damga vurmuştu! Şakir Zümre'nin torunu konuştu...
“Türkiye Yüzyılı" serisinin reklam filmi törene damga vurmuştu! Şakir Zümre'nin torunu konuştu... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye Yüzyılı' vizyon belgesini açıkladığı programda da gösterilen filmde silah fabrikasının nasıl soba fabrikasına dönüştürüldüğü anlatılıyordu. Türk savunma sanayisinin ilk özel teşebbüs askeri fabrikasını kuran Şakir Zümre'nin tek torunu Ahmet Hüsnü Humbaracıbaşı, "Benim dedemin bu şekilde anılmasından şeref duydum." dedi. Humbaracıbaşı, Baykar ekibinin ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın yerli İHA ve SİHA üretiminden duyduğu memnuniyeti dile getirdi...
28.10.2022 Gündem
Yerli SİHA'ları yere göğe sığdıramıyorlar: Türkiye artık güç merkezi
Yerli SİHA'ları yere göğe sığdıramıyorlar: Türkiye artık güç merkezi Yerli ve milli çabayla üretilen Türk SİHA'ları dünyanın gündeminden düşmüyor. Rusya'nın işgal ettiği Ukrayna'da savaşın seyrini değiştiren ve Azerbaycan'ın 2020'de Ermenistan güçlerini yenilgiye uğratılmasında anahtar unsur olan SİHA'lar manşetleri süslüyor. ABD merkezli Wall Street Journal, 'Drone'lar, insansız deniz araçları ve katil robotlar, Türkiye'yi silah sanayii için güç merkezi yaptı' başlığıyla geniş bir haberi sayfasına taşıdı. Yere göğe sığdırılamayan yerli SİHA'lara birçok ülkeden de yoğun talep var. Öte yandan bugün Azerbaycan ve Pakistan, BAYKAR'ın fabrikasını ziyaret etti. İşte haberin tüm detayları...
21.07.2022 Ekonomi
Twitter kullanıcı sayısı ve gelirini artırdı
Twitter kullanıcı sayısı ve gelirini artırdı Sosyal medya platformu Twitter’ın geliri bu yılın ilk çeyreğinde 1,2 milyar dolara yükseldi. Sosyal paylaşım ağının günlük aktif kullanıcı sayısı ise 229 milyona ulaştı.
29.04.2022 Bilim ve Teknoloji
Yerli İHA ‘Jackal’ İngiltere'ye İngiltere'de
Yerli İHA ‘Jackal’ İngiltere'ye İngiltere'de Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ)Teknopark’ta geliştirilen asgari 15 kilogram taşıma kapasitesine ve 130 kilometre menzile sahip insansız hava aracı (İHA) ‘Jackal’ın ihracatına başlandı.
28.04.2022 Bilim ve Teknoloji
Bayraktar TB2 askeri tarihin akışını potansiyel olarak değiştirdi! Türkiye bir ilke imza attı...
Bayraktar TB2 askeri tarihin akışını potansiyel olarak değiştirdi! Türkiye bir ilke imza attı... Bayraktar TB2'ler dünyada gündem yaratmaya devam ediyor. Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ'daki çatışmalarda büyük başarılar sağlayan ve pek çok ülkenin almak için sıraya girdiği yerli İHA'lara Rus uzmandan çarpıcı açıklamalar geldi.
22.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Aksungur İHA'nın kameraları orman yangınlarına odaklandı
Aksungur İHA'nın kameraları orman yangınlarına odaklandı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği Aksungur İnsansız Hava Aracı (İHA), yangınla mücadelede hedef tespit, teşhis ve gözetleme faaliyetleri yürütmeye devam ediyor.
5.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Yaralı yakalanan Karayılan'ın sağ kolu her şeyi itiraf etti
Yaralı yakalanan Karayılan'ın sağ kolu her şeyi itiraf etti Eren-10 operasyonunda 8 Nisan'da ağır yaralı yakalanan ve Mehmetçiğin kanını vererek hayata tutunmasını sağladığı PKK/KCK terör örgütünün sözde Botan Eyalet Sorumlusu Özgür Gabar/Tatvan kod aldı Fırat Şişman'ın açıklamaları örgütteki çözülmenin boyutlarını gözler önüne serdi.
19.06.2021 Gündem
Bakan Akar'dan son dakika operasyon açıklaması! Hepsi vuruldu
Bakan Akar'dan son dakika operasyon açıklaması! Hepsi vuruldu Gelen son dakika haberine göre; Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 2.5 ay aradan sonra Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK’ya karşı Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım harekatını başlattı. Askeri kulislerde hava operasyonuna 50 kadar uçağın katıldığı, SİHA’ların da teröristlerin kaçış yollarını vurduğu konuşulurken, terör örgütünün ağır kayıplar verdiği bildirildi. Milli Savunma Bakanlığı operasyonu 'Kahraman komandolarımız Kuzey Irak'ta' diyerek duyurdu. Bakan Akar yaptığı açıklamada "Metina ve Avaşin-Basyan'daki terör hedeflerine yönelik dün saat 17.40'tan itibaren başlatılan operasyonlara devam edilmektedir. Teröristlere ait 400'e yakın hedef kara ateş destek vasıtalarıyla, 60'tan fazla hedef ise Hava Kuvvetleri unsurlarımız tarafından vuruldu." ifadelerini kullandı.
24.04.2021 Gündem
Metina'ya kara harekatı başlatıldı! Özel kuvvetler bölgeye indirildi...
Metina'ya kara harekatı başlatıldı! Özel kuvvetler bölgeye indirildi... Gelen son dakika haberine göre; Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 2.5 ay aradan sonra Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK’ya karşı Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım harekatını başlattı. Askeri kulislerde hava operasyonuna 50 kadar uçağın katıldığı, SİHA’ların da teröristlerin kaçış yollarını vurduğu konuşulurken, terör örgütünün ağır kayıplar verdiği bildirildi. Milli Savunma Bakanlığı operasyonu 'Kahraman komandolarımız Kuzey Irak'ta' diyerek duyurdu. Teröristler ile sıcak temasın sağlandığı ce çatışmaların yaşandığı dile getiriliyor.
24.04.2021 Gündem
Bayraktar Akıncı TİHA'dan müthiş haber! Resmen başladı
Bayraktar Akıncı TİHA'dan müthiş haber! Resmen başladı Türkiye’nin savunma sanayinde gerçekleştirdiği atılımlar hızla devam ediyor. Türkiye son yıllarda dışa bağımlılığı bitirerek yerli ve milli sistemleri üreterek envanterini yeniliyor. Şüphesiz yerli ve milli silah denince ilk akla gelenlerin başında BAYKAR tarafından üretilen İHA ve SİHA’lar geliyor.
26.03.2021 Ekonomi
SSB’nin sürü İHA yarışmasında ilk aşama tamamlandı
SSB’nin sürü İHA yarışmasında ilk aşama tamamlandı Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının (SSB) Sürü İHA Teknoloji Geliştirme ve Gösterim Projesi kapsamında mikro ölçekli firmalar ve KOBİ’lerin katılımıyla düzenlediği yarışmanın ilk aşaması tamamlandı.
16.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Türk SİHA'lara övgü yağıyor! 'Gizli güç haline geldi'
Türk SİHA'lara övgü yağıyor! 'Gizli güç haline geldi' Alman Der Spiegel dergisi, Türkiye’nin gizli bir yeni nesil silahlı insansız hava aracı gücü haline geldiğini yazdı.
1.06.2020 Dünya
CNN Türk savunmanın kalbinde! İşte yerli İHA ve SİHA'ların üssü!
CNN Türk savunmanın kalbinde! İşte yerli İHA ve SİHA'ların üssü! CNN TÜRK ekibi Bahar Kalkanı Harekatı'na damga vuran, hedefleri bir bir imha eden yerli SİHA'ların üssüne girdi. CNN TÜRK’ün özel izinle girdiği o üslerden neredeyse her saat bir SİHA İdlib'e doğru havalanıyor. Ekibimizden Fulya Öztürk ve Onur Özel, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir ve BAYKAR Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar ile bir araya geldi.
3.03.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa ülkelerine mülteci resti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa ülkelerine mülteci resti! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki STK temsilcilerini kabulünde konuştu. Erdoğan, "Kapatın kapıları diyorlar. Dedik o iş bitti. Bundan nasibinizi siz alacaksınız." ifadelerini kullandı.
2.03.2020 Siyaset
Fuat Oktay: İHA'mız, KKTC ve ülkemizin çıkarlarını koruyacak
Fuat Oktay: İHA'mız, KKTC ve ülkemizin çıkarlarını koruyacak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Geçitkale Havaalanı'na ulaşan ilk insansız hava aracının (İHA) Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'nin (KKTC) ve Türkiye'nin çıkarlarını koruyacağını bildirdi.
16.12.2019 Siyaset
Telsizde alay konusu oldular! "Gölgelerinden korkuyorlar"
Telsizde alay konusu oldular! "Gölgelerinden korkuyorlar" Tunceli'de 4 Ekim'de korumasıyla birlikte öldürülen kadın teröristin, PKK'nın sözde Merkez Komite üyesi ve örgütün silahlı kanadı HPG ile kadın yapılanması YJA-Star'ın Askeri Konsey üyesi olduğu ortaya çıktı. Örgütün telsiz konuşmalarında ise teröristlerin sözde örgüt liderlerinin korkudan inlerinden çıkamadıkları konuşuluyor. Teröristlerin "Onlar kedi gibi... Gölgelerinden korkuyorlar" dedikleri ortaya çıktı.
2.12.2019 Gündem
Jandarmaya 6 SİHA teslim edildi
Jandarmaya 6 SİHA teslim edildi Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Jandarma Genel Komutanlığı'na 6 adet SİHA'nın teslim edildiğini açıkladı.
28.09.2019 Gündem
Büyük harekata üst düzey komuta! Harekat merkezinden ilk fotoğraflar...
Büyük harekata üst düzey komuta! Harekat merkezinden ilk fotoğraflar... Kara Kuvvetleri topçu bataryaları ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı jetlerin atışlarıyla başlayan harekata komando tugayları da katılıyor. Harekat merkezinden ilk fotoğraflar geldi. Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde başlatılan operasyonu gece süresince Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezi'nden sevk ve idare etti.
28.05.2019 Gündem
'Yerli İHA’lardaki başarı Akıncı taarruz uçağımızı hızlandırıyor'
'Yerli İHA’lardaki başarı Akıncı taarruz uçağımızı hızlandırıyor' İsrail’in Türkiye’ye vermediği insansız hava aracı (İHA)’ları 5’de 1’i fiyatına yerli imkânlarla üreten Baykar, taarruz tipi Akıncı İHA’yı bu yılın Ağustos ayında test için havalandırmayı hedefliyor.
28.03.2019 Ekonomi
Yerli İHA Bayraktar Ukrayna'da test edildi
Yerli İHA Bayraktar Ukrayna'da test edildi Ukrayna’nın Türkiye’den aldığı ‘Bayraktar TB2 İnsansız Hava Aracı’, ülkedeki ilk test uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.
19.03.2019 Gündem
Bakan Dönmez'den 2018'in enerji projeleriyle ilgili paylaşım
Bakan Dönmez'den 2018'in enerji projeleriyle ilgili paylaşım Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2018'de 4 bin 25 megavatlık kurulu gücün devreye alındığını ve bunun yüzde 93'ünün yerli ve yenilenebilir kaynaklardan oluştuğunu bildirdi.
10.01.2019 Ekonomi
Yerli İnsansız Hava Aracı ANKA, yerli motor ile uçtu
Yerli İnsansız Hava Aracı ANKA, yerli motor ile uçtu Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, yerli İnsansız Hava Aracı Anka'nın, geliştirilen PD-170 isimli yerli motor ile ilk uçuşunu gerçekleştirildiğini açıkladı.
27.12.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yerli İha ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yerli iha haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.