Gazete Vatan Logo

CNN Türk savunmanın kalbinde! İşte yerli İHA ve SİHA'ların üssü!

CNN TÜRK ekibi Bahar Kalkanı Harekatı'na damga vuran, hedefleri bir bir imha eden yerli SİHA'ların üssüne girdi. CNN TÜRK’ün özel izinle girdiği o üslerden neredeyse her saat bir SİHA İdlib'e doğru havalanıyor. Ekibimizden Fulya Öztürk ve Onur Özel, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir ve BAYKAR Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar ile bir araya geldi.

CNN Türk savunmanın kalbinde! İşte yerli İHA ve SİHA'ların üssü!

CNN TÜRK ekibinden Fulya Öztürk ve Onur Özel İdlib'deki hedefleri tek tek imha eden SİHA'ların bulunduğu üsse özel izinle girdi. Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir ve BAYKAR Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'la bir arayagelen ekibimiz üste yaşananlara tanıklık etti. Demir ve Bayraktar, CNN TÜRK'e özel açıklamalarda bulundular.

İşte o röportajdan satır başları;

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, "Bir ekip olarak buradayız sahadayız. Operasyonlar devam ediyor. Mehmetçiğimiz sahada çarpışırken onların en büyük güç kaynağı aslında teknoloji. Bugünlerde savaş demek, mücadele demek teknoloji demek. O kahraman yürekleri bizde teknoloji ile desteklemek zorundayız. Mühendislerimiz masada fabrikada çalışırken onları da sahaya getirerek biz de onlarla beraber sahadaki gerçekleri yerinde görüp geri bildirimlerle ürünlerimizin daha olgunlaşmasıyla ilgili faaliyetler yapmak üzere buradayız. Savunma sanayinin kalbi Sahada olan biteni öğrenip ürünleri geliştiriyoruz. İlerde çok daha kabiliyetli ürünler sahada olacak" açıklamalarında bulundu.

Haberin Devamı

"HİSAR HAVA SAVUNMA SİSTEMİ 1 HAFTAYA SAHADA OLACAK"
Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, "Hava savunma sistem HİSAR'ın Bahar Kalkanı Harekatı'nda yerini alacak" dedi. HİSAR hava savunma sisteminin 1 haftaya sahada olacağı bilgisini ilk kez CNN TÜRK ekranlarında paylaştı.

BAYKAR Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar ise "Ülkemiz için en iyi ürünleri geliştirebilmek için, canı pahasına ülkesini savunan Mehmetçiğimize destek olabilmek için buradayız. Cephede savaşan Mehmetçiğimizin verdiği mücadele ile asla kıyaslanamaz ama biz de elimizden gelen tüm gayreti yüreğimizle ortaya koymak istiyoruz. Sürekli yeni fikirler, tedbir üretmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Bayraktar açıklamasında ‘Türkiye dünyada bu alanda en ileri ülkelerden hatta operasyonel kullanım kabiliyeti açısından baktığımızda dünya da en iyi bir veya iki ülkeden biri diyebilirim. Tüm dünya bunu hayranlıkla izledi. Onlarca SİHA görev alıyor. Dünyada da bu pek eşi benzerine rastlanmamış bir durum. Bunları TSK kullanıyor böyle bir teknolojiyi adapte edebilmiş bir orduda açıkçası bu anlamda yok diyebilirim’ ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı