Yeni Uygulama

Yeni Uygulama

Son dakika yeni uygulama haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yeni uygulama ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yeni uygulama haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeni Uygulama

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeni uygulama gelişmeleri de dahil olmak üzere 10.658 yeni uygulama haberi bulunmuştur. Tüm yeni uygulama haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev sahipleri dikkat! Kiralık evde yeni dönem başladı, ilan siteleri mercek altında
Ev sahipleri dikkat! Kiralık evde yeni dönem başladı, ilan siteleri mercek altında Evini kiraya verecekleri doğrudan ilgilendiriyor. Yeni uygulama başladı. İlan siteleri mercek altına alındı. Yazlık sezonu bu yıl yeni düzenleme ile açılıyor. Konutunu turizm amaçlı kiralamak isteyenler; bulunduğu binada tüm kat maliklerinden onay almak zorunda. Bu nedenle müstakil seçeneklere ilgi daha yüksek.
18.04.2024 Ekonomi
Her araca takılması zorunlu olacak! Yeni uygulamanın detayları belli oldu
Her araca takılması zorunlu olacak! Yeni uygulamanın detayları belli oldu Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiriyor. Yeni uygulama geliyor. 1 Ocak 2025’ten itibaren zorunlu hale getirilecek. Akaryakıt alırken artık şart olacak. İşte yeni düzenlemenin detayları...
13.04.2024 Ekonomi
Karneler değişti mi? Yeni karneler nasıl olacak?
Karneler değişti mi? Yeni karneler nasıl olacak? Ortaokul öğrencilerine, ders notlarının yanında sosyal etkinliklere katılım durumlarının da işleneceği yeni tasarımlı karneler dağıtılacak. Bu konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yaparak detayları paylaştı. Peki, Yeni karneler nasıl olacak?
22.03.2024 Gündem
Evi olanlar için kritik uyarı! Zeyilname yaptıran teminat artışından yararlanıyor
Evi olanlar için kritik uyarı! Zeyilname yaptıran teminat artışından yararlanıyor Evi olan milyonlar için önemli bir uyarı yapıldı. Vatandaşların vakit kaybetmeden bankalarına başvurması istendi. 2024 başından itibaren DASK kapsamında zorunlu deprem sigortasında önemli değişikler oldu ve yeni uygulama başladı. Yeni düzenleme ile DASK’ın verdiği teminatlar iki katına çıktı, 2024 yılı sonrası için zeyilname kalktı, zorunlu deprem sigortasına enflasyon koruması geldi. Peki, yeni uygulama hem DASK poliçesi olanları hem de yeni sigorta yatıracakları nasıl etkileyecek?
22.01.2024 Ekonomi
Ayasofya müze mi oldu 2024? Ayasofya cami girişi ücretli mi, 25 euro kaç TL?
Ayasofya müze mi oldu 2024? Ayasofya cami girişi ücretli mi, 25 euro kaç TL? Ayasofya-İ Kebir Cami-i Şerifi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından duyurulan yeni düzenleme 15 Ocak itibarıyla başladı. Tarihi camiyi kültürel amaçla ziyaret etmek isteyen yabancı turist için giriş ücreti 25 Euro oldu. Sabah saatlerinden itibaren yabancı turistler bilet gişeleri önünde yoğunluk oluştururken, düzenleme camiyi ibadet amacıyla ziyaret eden Türk vatandaşlarını ise kapsamayacak. Söz konusu düzenlemenin ardından Ayasofya müze mi oldu, sorularına yanıt aranmaya başlandı.
16.01.2024 Gündem
Kiracı ve ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor! Yeni dönem başladı, iki katına çıktı
Kiracı ve ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor! Yeni dönem başladı, iki katına çıktı 2024 başından itibaren DASK kapsamında zorunlu deprem sigortasında önemli değişikler oldu ve yeni uygulama başladı. Yeni düzenleme ile DASK’ın verdiği teminatlar iki katına çıktı, 2024 yılı sonrası için zeyilname kalktı, zorunlu deprem sigortasına enflasyon koruması geldi. Peki, yeni uygulama hem DASK poliçesi olanları hem de yeni sigorta yatıracakları nasıl etkileyecek?
8.01.2024 Ekonomi
Emekliye işe dönüş yolu açılıyor! Yeni uygulama hayata geçiyor
Emekliye işe dönüş yolu açılıyor! Yeni uygulama hayata geçiyor İşe geri dönmek isteyen emekliler için flaş adım atılıyor. Yeni yılda emeklilik bağlama sistemi yeniden düzenlenecek. Emekli refahının artırılması için tamamlayıcı emeklilik sistemi desteklenecek, malul aylığı alanlara işe dönüş yolu açılacak. Bu kapsamda sürekli iş göremezlik geliri, maluliyet aylığı alanların yeniden işgücü piyasasına dönmesi için mesleki rehabilitasyon uygulaması hayata geçirilecek. Sağlık sorunları nedeniyle "malulen ve engelli hakkıyla" emekli olunabiliyor. Tedavisi zor hastalıklar, meslek hastalığı, iş kazası nedeniyle çalışma gücünün yüzde 60'ını kaybedenler malulen emekli aylığı almaya hak kazanıyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu resen malulen emekliliğe sevk etmiyor, başvuru zorunluluğu bulunuyor. Şeker hastalığı, görme kaybı, organ nakli, kanser, bazı psikiyatrik rahatsızlıklar, kalp yetmezliği, demans, astım nedeniyle malul aylığı bağlanıyor.
25.12.2023 Emekli
Eminönü'ne girişler ücretli mi olacak? Eminönü'ne giriş ücreti ne kadar olacak, özel araçla Eminönü için giriş ücreti mi alınacak?
Eminönü'ne girişler ücretli mi olacak? Eminönü'ne giriş ücreti ne kadar olacak, özel araçla Eminönü için giriş ücreti mi alınacak? Dünyanın en kalabalık şehirleri arasında alan İstanbul’da trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla yeni önlemler alınıyor. İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı”nın (SKUP) kapsamında başlatılacak yeni uygulama ilk olarak Eminönü’nde uygulanacak. Peki, Eminönü’ne girişler paralı mı (ücretli mi) oldu? Özel araçla Eminönü’ne girişler ücretli mi olacak, ne kadar olacak?
13.12.2023 Gündem
İnternetten satılan ürünlere gizli denetim geliyor! Bakan Bolat duyurdu
İnternetten satılan ürünlere gizli denetim geliyor! Bakan Bolat duyurdu Ticaret Bakanlığı, e-ticaret yoluyla satılan ürünlerin denetiminde 'gizli satın alma' yolunu devreye alıyor. Kamu kuruluşları, numune elde ederek, test veya muayene yapabilecek, iktisadi işletmecilerden gerekli gördüğü bilgi, belge ve kayıtları isteyebilecek.
22.11.2023 Ekonomi
Ev ve araba satışında yeni dönem! Kimlik doğrulama işlemi başladı, fahiş fiyat balonu sönecek
Ev ve araba satışında yeni dönem! Kimlik doğrulama işlemi başladı, fahiş fiyat balonu sönecek Konut ve araç satışında bir dönem sona erdi. Dün itibarı ile yeni uygulama başladı. e-Devlet üzerinden kimlik doğrulayamayan satış işlemini gerçekleştiremeyecek. Böylece sahte ilanların önüne geçilmiş olacak. Peki bu durum konut ve ikinci el araç fiyatlarına nasıl yansıyacak?
2.11.2023 Ekonomi
Ayasofya'da turist düzenlemesi! Bakan Ersoy yeni uygulamanın detaylarını anlattı
Ayasofya'da turist düzenlemesi! Bakan Ersoy yeni uygulamanın detaylarını anlattı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ayasofya'da yapılacak olan yeni uygulama ile ilgili canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.
31.10.2023 Kültür Sanat
Kira ve ev fiyatlarıyla ilgili çarpıcı açıklama! Büyük düşüş geliyor
Kira ve ev fiyatlarıyla ilgili çarpıcı açıklama! Büyük düşüş geliyor Kira ve ev fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat “Emlakta da satış fiyatlarında köpük büyük ölçüde kalktı." dedi. Fiyatlarda büyük düşüş gerçekleşti. Peki emlak piyasasında son durum ne? Konut satışındaki yeni uygulama nasıl olacak? Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı merak edilen soruları cevapladı.
7.10.2023 Ekonomi
Araba satışında yeni dönem 1 Kasım'da başlıyor! Fiyatlar düşecek
Araba satışında yeni dönem 1 Kasım'da başlıyor! Fiyatlar düşecek Sıfır ya da ikinci el araba alma planı yapanlar fiyatların yükseliş trendinde olması nedeniyle uzun süredir beklemedeydi. Ancak 1 Kasım itibarı ile araba piyasasında yeni bir dönem başlıyor. Fiyatların düşmeye başlaması öngörülüyor. Yeni uygulama galericileri de araba almak isteyenleri de sevindirdi.
1.10.2023 Ekonomi
Lisede ''sınıfta kalma'' geri döndü! 6'dan fazla dersten başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak
Lisede ''sınıfta kalma'' geri döndü! 6'dan fazla dersten başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak Milli Eğitim Bakanlığı'ndan liselere ilişkin yeni kararlar geldi. Resmi Gazete'de yayınlanan kararlara göre liselerde sınıf tekrarının detayları belli oldu.
8.09.2023 Gündem
Nafaka mağdurlarını ilgilendiren dikkat çeken detay! “Tek seferde toplu halde ödeyebilirsiniz”
Nafaka mağdurlarını ilgilendiren dikkat çeken detay! “Tek seferde toplu halde ödeyebilirsiniz” Avukat Mücahit Şahin, artık süresiz nafaka yerine bazı kriterler sağlandıktan sonra bir kereye mahsus toplu nafaka ödemesi yapılabileceğini söyledi.
1.09.2023 Gündem
Kafede yeni uygulama: Tost kesme ücreti! Fişini paylaşınca gündem oldu
Kafede yeni uygulama: Tost kesme ücreti! Fişini paylaşınca gündem oldu İtalya’da bir kafe, öğle yemeğini kız arkadaşıyla paylaşmak isteyen bir müşteriden ‘tostu ikiye bölmek için’ ek ücret aldı. Ödediği hesapta 2 Euro ‘diviso da meta’ ücreti gören İngiliz turist şaşkına döndü.
11.08.2023 Dünya
Cezaevi izinlerinde yeni uygulama! 90 bini geri dönmeyecek
Cezaevi izinlerinde yeni uygulama! 90 bini geri dönmeyecek Cezaevlerinde pandemi nedeniyle COVID izni uygulaması pazartesi günü sona eriyor. Meclis’ten geçerek yasalaşan yeni infaz düzenlemesiyle birlikte COVID izninde yeni döneme de geçiliyor.
27.07.2023 Gündem
Ev sahibi ve kiracı milyonları kapsıyor! Anlaşmazlıkları 'Arabulucular' çözecek
Ev sahibi ve kiracı milyonları kapsıyor! Anlaşmazlıkları 'Arabulucular' çözecek Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren arabuluculuk uygulaması 1 Eylül itibarıyla Arabuluculuk Kanunu ile devreye giriyor. Konuyla ilgili tüm kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Yeni uygulama ile kira tespit, tahliye, uyarlama, kontrat kaynaklı sorunlar, taşınmaz paylaşımı, kat mülkiyetinden kaynaklı uyuşmazlıklar, aidata ilişkin davalar zorunlu arabuluculuk sürecine tabi olacak.
6.07.2023 Ekonomi
Tapuda yeni uygulama 81 ilde başladı: Dikkat çeken e-Devlet detayı!
Tapuda yeni uygulama 81 ilde başladı: Dikkat çeken e-Devlet detayı! Tapu ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Taşınmaz satış sözleşmelerinin tapu müdürlüklerinin yanı sıra noterliklerde de yapılmasına yönelik uygulama ülke genelinde başladı. Peki sistem nasıl işliyor. Bilmeyen vatandaşlar ne yapmalı? İşte detaylar...
5.07.2023 Ekonomi
Araba alım-satımlarında yeni dönem! Bir ilimizde uygulamaya konuldu
Araba alım-satımlarında yeni dönem! Bir ilimizde uygulamaya konuldu Arabası olan ve araba almayı düşünen herkesi ilgilendiren son dakika gelişmesi! Tamamen değişti, noterde yeni uygulama hayata geçti. Bir ilimiz araba alım-satımlarında mağduriyetin önüne geçmek için örnek oldu. Araç devirlerinde dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek için “Yeni Ön Büro Ve Form” sistemiyle Türkiye’de bir ilke imza atıldı. Uygulama ile satışlar noterlik huzurunda güvenli hale geldi. İşte detaylar...
1.06.2023 Otomobil
KDV'de yeni uygulama! Resmen değişti, asgari tutar 2 bin TL
KDV'de yeni uygulama! Resmen değişti, asgari tutar 2 bin TL Katma Değer Vergisi'nde (KDV), mükelleflerin 1 Şubat 2023'ten itibaren yapılan işlemlerinde uygulanmak üzere, iade hakkı doğuran işlemlerinde, iade talebinde bulunacakları asgari tutar 2 bin lira olarak belirlendi.
1.04.2023 Ekonomi
Dolandırıcıların hedefinde bu kez seçmenler var! ‘Seçmen kaydınızı sorgulayın' tuzağı
Dolandırıcıların hedefinde bu kez seçmenler var! ‘Seçmen kaydınızı sorgulayın' tuzağı Link size ait verilerin toplanmasına sebep oluyor, sadece para ve kredi kartı bilgileri değil, kişisel bilgileriniz de toplanıyor. Seçimlere haftalar kala yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. ‘Seçmen kaydınızı sorgulayın’ yazılı mail ve SMS gönderen dolandırıcılar, linki tıklayanları tuzaklarına düşürüyor. Kişisel bilgilerin ele geçirildiğini belirten uzmanlar, alınması gereken önlemleri tek tek anlattı.
31.03.2023 Gündem
Ev sahibi, kiracılar dikkat! Artık değişti, yeni uygulama devrede
Ev sahibi, kiracılar dikkat! Artık değişti, yeni uygulama devrede Ev sahibi ve kiracılar yakından ilgilendiriyor. Konut satışlarında artık boş daire aranıyor. Alıcıların kriterleri değişti. Yeni uygulamayla daire satışlarında kiracılar ve ev sahipleri 'taahhütname' imzalaması gerekiyor. İşte haberin detayları...
31.03.2023 Ekonomi
Ayvalık'ta tatil yapmak isterken dolandırıldı!
Ayvalık'ta tatil yapmak isterken dolandırıldı! Kocaeli'de yaşayan ve Ayvalık'ta tatil yapmak için internet üzerinden ev kiralayan şahıs, 500 TL kapora verdikten sonra ilan sahibine ulaşamayınca dolandırıldığını anladı.
22.03.2023 Yaşam
YSK'dan seçimlerle ilgili yeni uygulama: Hangi aday ne kadar imza topladı?
YSK'dan seçimlerle ilgili yeni uygulama: Hangi aday ne kadar imza topladı? YSK Başkanı Ahmet Yener, "Bugün itibariyle il ve ilçe bazında anlık olarak hangi adaya ne kadar imza verildiğinin takibi mümkündür. Şeffaf bir ortam yaratmak amacıyla süreç takip edilebilir" dedi.
22.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yeni Uygulama ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeni uygulama haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.